Chelsea toont veerkracht na onderbreking fraaie reeks

Chelsea heeft Tottenham Hotspur zaterdagavond de eerste nederlaag van het seizoen bezorgd. De ploeg van Antonio Conte heroverde de koppositie van de Premier League dankzij een 2-1 overwinning op de stadsgenoot, die er wel in slaagde om Chelsea na ruim negen uur weer eens een tegendoelpunt toe te dienen. Het lukte Vincent Janssen als invaller niet om de Londense derby naar zijn hand te zetten. Tottenham was de laatste ploeg die nog zonder nederlaag was in de competitie.

/

De eerste helft stond in het teken van fraaie doelpunten: Christian Eriksen en Pedro kwamen dankzij prachtige afstandsschoten op het scoreformulier. Verder was opvallend dat Chelsea de eerste 44 minuten de onderliggende partij was in eigen huis, maar er toch in slaagde om met een gelijke stand de kleedkamers op te zoeken. The Blues zullen met het nodige zelfvertrouwen zijn begonnen aan de wedstrijd, want in het nieuwe 3-4-3-systeem leek de ploeg van Antonio Conte onfeilbaar. Sinds de invoering van de tactische ingreep, op 1 oktober in de wedstrijd tegen Hull City, werden alle competitiewedstrijden omgezet in een overwinning zonder tegendoelpunt.

Het was echter Eriksen die een zwakke plek vond in het systeem. De creatieve middenvelder ontving de bal van Dele Alli, nam aan en haalde verwoestend uit in de linkerhoek. Hij bezorgde Chelsea het eerste tegendoelpunt in 551 minuten. Het was bovendien zijn twaalfde Premier League-goal van buiten het strafschopgebied. Geen speler uit de Engelse topcompetitie deed hem dat na, sinds hij voor Tottenham tekende in 2013. De bezoekers kwamen vervolgens amper in de problemen en leken met een voorsprong de rust in te gaan, maar daar stak Pedro een stokje voor. De Spanjaard draaide net buiten het strafschopgebied op ingenieuze wijze weg en plaatste de bal onhoudbaar in de bovenhoek.

/

Tottenham, met Janssen en Michel Vorm op de bank, begon aanvallend aan het tweede bedrijf. The Spurs konden echter niet voorkomen dat Chelsea via Victor Moses aan de leiding kwam. Gedeeld competitietopscorer Diego Costa had de bal aan de linkerflank, behield het overzicht en zag zijn ploeggenoot volledig vrijstaan. Moses had vervolgens alle tijd van de wereld om binnen te werken. Desondanks kwam er mazzel bij zijn doelpunt kijken, want via keeper Hugo Lloris en verdediger Jan Vertonghen vloog de bal tegen de touwen. Marcos Alonso stond even later ook helemaal vrij, maar schoot wild over en hield Tottenham daardoor in de race.

Het tempo lag in de tweede helft beduidend lager dan voor rust. Chelsea slaagde er nu wel in om Tottenham het voetballen langdurig te beletten, waardoor kansen spaarzaam waren. Eriksen kreeg nog wel een mogelijkheid vanuit een lastige positie, op aangeven van Harry Kane. Het leer belandde in de handen van Thibaut Courtois. Mauricio Pochettino besefte dat er iets moest gebeuren om het tij te keren en bracht Janssen negen minuten voor tijd binnen de lijnen. De Nederlander had zichtbaar de drang om zich te laten gelden, maar kon ook niet voorkomen dat Chelsea de zevende overwinning op rij mocht bijschrijven.

Wordt Chelsea kampioen van Engeland?

1
2

De mannen van Chelsea hebben zich weer uitstekend terug weten te knocken! Het eerste half uur leken we niet helemaal wakker. Tottenham speelde ook ijzersterk. Heerlijke wedstrijd gezien, trots op Chelsea.

Prima wedstrijd. Voetballend niet geweldig, maar wel weer een lekker tempo. Beide ploegen niet erg goed op een paar momenten na. Terechte uitslag.. Weet ik niet. Gelijk was 't beste geweest denk ik.

Wel ongelooflijk hoeveel ruimte Alonso en met name Moses hebben op de flanken. Toch een enorme kracht van dit Chelsea.

26 november 2016 om 20:26

Wat is het toch smullen wat Chelsea laat zien, dit laat zien dat zij echt een uitstekende kans hebben om de titel. Vooral omdat ze geen CL spelen.

26 november 2016 om 20:27

En ongelooflijk hoe Alonso die kans kon missen

26 november 2016 om 20:32

Hahah, Alonso is wel een beetje lomp, maar heeft een enorm uithoudingsvermogen. Gaf ook een aantal goede voorzetten dus voor mij heeft hij een prima wedstrijd gespeeld

28 november 2016 om 15:07

Tot nu toe vind ik het ook echt geen geweldenaar. Lomp, niet bepaald beweeglijk en in aanvallend en verdedigend opzicht niet zo goed. Veel loopvermogen, mja..

1ste helft was Tottenham vooral in het begin beter. Daarna kwam Chelsea meer in de wedstrijd en scoorde Chelsea het doelpunt. In de tweede helft was Tottenham duidelijk de mindere.

Goed resultaat !

7 overwinningen oprij!

Chelsea begon slecht maar richting het einde van de eerste helft gingen ze gelukkig beter spelen. Het blijft heerlijk om te zien hoe goed Chelsea de laatste tijd draait, vooral Costa vind ik geweldig. Hij scoort niet alleen maar creeert ook kansen voor zijn ploeggenoten en qua gedrag ook veel beter.

26 november 2016 om 21:56

Hazard vond ik vorige week al wat minder en vandaag trok hij die lijn door.
Walker zat er wel dicht op telkens.

26 november 2016 om 22:31

Ja Walker speelde gewoon een wereldpot, hij had Hazard echt keihard onder de duim. Eerder chapeau voor Walker dan iets negatief over Hazard.

1e helft was matig. Maar dat doelpunt van Pedro brak de ban. 2e helft waren we overduidelijk de betere. Al om al een moeizame overwinning. Spurs speelde goed, het is een stug team. Nu op naar volgende week.

Laten we eerlijk zijn Janssen is gewoon een speler voor psv en niet voor de PL. Hij is gretig maar komt te kort een overhyped speler. De hype is al weer over zo te zien. De realiteit is hard. Ik heb geen enkel artikel gezien met de naam Janssen op deze site. LOL

Goede pot gezien, jammer dat het maar 2-1 is gebleven! Chelsea toont een hoop veerkracht tegen een stug Spurs, wat eigenlijk de tweede helft amper kansen gehad heeft.. Moses, Dave en Pedro fenomenaal vandaag!

We hebben vandaag met de juiste mentaliteit gespeeld. De eerste helft was matig, er werd te slordig met bal omgegaan en er werd slecht opgebouwd. Tweede helft prima terug gevochten. Moses en Costa speelden uitstekend. Alonso vond ik matig vandaag. Nog steeds staan we eerste, genieten! Come on Chelsea.

Pff jammer dat iedereen het bij Chelsea zo heerlijk goed doet op het moment. Zou graag zien dat Batshuayi meer kansen zou krijgen, maar is moeilijk om je in dit elftal te spelen als aanvaller..

De Chelsea supporters mogen blij met het huidige voetbal, maar voorlopig overtuigen ze me niet, en dat moeten ze ook niet. De echte test komt tegen Arsenal, Man City en Liverpool ( geen een van deze matchen wonnen ze tot dusverre.)

Prognose:

Chelsea neemt met grote moeite de 3de plaats in de EPL aan het einde van het seizoen.

26 november 2016 om 21:06

We hebben tegen Liverpool, Arsenal en City (volgende week pas) dan ook nog niet gespeeld in de huidige 343-systeem dus om nu al een zogenaamde prognose te kunnen gaan stellen is dikke onzin.

Vandaag hadden we het eerlijk gezegd nog al lastig (met name de eerste half uur van de eerste helft) door dat enorm fysiek sterke CM van Spurs met Dembele en Wanyama die heel lastig van de bal zijn te krijgen. Gelukkig kwam de goal van Pedro dan ook op een cruciale timing net op slag van rust want anders was de tweede helft waarin wij wat meer de overhand hadden in balbezit niet zo gegaan als het vanavond ging.

26 november 2016 om 21:07

Liverpool en arsenal speelde we in een andere formatie. Sinds we 343 spelen winnen we alles in de pl. En scoren we het meeste. Daarnaast 6 cleansheets achter elkaar doe je ook niet eventjes in de pl

26 november 2016 om 21:16

Vergeet niet dat Tottenham paar weken geleden City helemaal kapot speelde. Dus deze winst van Chelsea is gewoon zeer knap. In mijn ogen is Tottenham na Chelsea de sterke ploeg.

27 november 2016 om 00:50

kan best zijn maar chelsea heeft na een moeizame start met zware en terechte nederlagen tegen liverpool en arsenal tot 4 en 5 punten achter gestaan op de eerste in het klassement en nadat het tactisch concept werd omgegooid heeft chelsea deze scheve situatie totaal rechtgezet en staan arsenal en liverpool ondertussen opnieuw achter chelsea in het klassement en heeft het de voorlopige eerste plaats vast , en dit met soms goed tot heel goed spel en behaalde het 21 op 21 met 19 gescoorde goals en 1 tegen in 7 wedstrijden .... dit is wel een indrukwekkende reeks en deze prestatie geeft wel een indicatie van de sterkte van chelsea .... , maar half mei worden de kampioenstitels uitgereikt en dat is nog behoorlijk ver weg en er kan nog veel gebeuren , blessures van belangrijke spelers zijn in het verleden ook al bepalend geweest !

het blijft elke week echt wel spannend in de PL en alle teams in de top 5 hebben uiteraard nog alle kansen om de titel te behalen.

Geen beste pot van Chelsea vanavond en werden ze met name de eerste 30-40 minuten van de eerste helft eruit gepresst door Spurs en kwam de goal van Pedro dan ook op een hele belangrijke timing net voor rust. Na de tweede helft oogde Spurs wat vermoeider en maakte hen ook een enorme fout door Moses helemaal alleen te laten aan de rechterflank waardoor hij in alle vrijheid de zestien in kon lopen voor de tweede treffer.

Zoals ik al verwachtte kwam de wedstrijd aan op welk team de strijd op het CM zou winnen en wist Chelsea zich nog heel degelijk te herstellen van de eerste heflt waarin Dembele Kante gewoon duidelijk de baas was in de 1v1 duels. Maar gelukkig groeide Matic met de wedstrijd mee en was hij Dembele vanaf begin tweede helft net telkens te slim af door te ruimtes die tussen de 2 achterste linies onstonden bij Spurs beter te benutten en de bal iedere keer in de loop van of Hazard of Alonso mee te geven.

Enorm zonde, misschien onterecht gezien het wedstrijdbeeld. (eerste helft Spurs beter, 2e Chelsea). Echt slecht verdedigd bij de goal van pedro. We laten hem gewoon aannemen draaien en schieten op de 16, zo vrij als het maar kan. Blijkt toch weer dat we gewoon een niet zo brede selectie hebben, Waar Chelsea in elke linie een even goede/betere speler kan brengen hebben wij gewoon niemand. Janssen als sub is gewoon niet goed genoeg en alleen Son als capabele winger is ook niet heel veel. Hopelijk halen we in de winterstop nog een goede winger, in dat geval gaan we zeker wel een CL plaats halen en met een echt goede spits kunnen we misschien nog wel voor meer gaan. Coys

26 november 2016 om 22:58