Juventus wint laat van tien Spanjaarden en bereikt knock out-fase

Juventus heeft zich dinsdagavond voor de knock out-fase van de Champions League geplaatst. Het team van Massimiliano Allegri keek op bezoek bij Sevilla al snel tegen een achterstand aan, maar rechtte de rug en verliet het Ramón Sánchez Pizjuan met een overwinning: 1-3. Het team van Jorge Sampaoli heeft een voorsprong van drie punten op Olympique Lyon, dat zelf bij Dinamo Zagbreb won en in de Champions League overwintert als op de laatste speeldag met twee goals verschil van Sevilla wordt gewonnen.

/

De start van Sevilla mocht er zijn: na negen minuten keek Juventus reeds tegen een achterstand aan. De defensie werkte een voorzet van Franco Vázquez niet goed weg, waarna Pareja vanaf de rand van het strafschopgebied zijn eerste Champions League-doelpunt in tien jaar tijd maakte: 1-0. Juventus was duidelijk van slag en een tweede treffer van de Andalusiërs hing in de lucht. Zo schoot Sergio Escudero het leer maar net over en hadden de verdedigers hun handen vol aan Luciano Vietto.

Sevilla stond tien minuten voor rust echter al met tien man op het veld. Vázquez kreeg voor een charge op Sami Khedira zijn tweede gele kaart van Mark Clattenburg, in slechts vijf minuten tijd. Een hard gelag voor de thuisploeg, maar dat was niet de enige domper in de eerste 45 minuten. Na een corner van Miralem Pjanic was er wat duw- en trekwerk in het strafschopgebied en wees Clattenburg naar de stip. Sergio Rico kon net niet voorkomen dat Claudio Marchisio vanaf elf meter trefzeker was: 1-1.

In de tweede helft daalde het tempo van de wedstrijd en kozen beide partijen ervoor om op balbezit te spelen. Het duel ging desondanks op en neer, met een dominerend Juventus en een defensief ingesteld Sevilla. Sampaoli mocht na nog geen uur eveneens inrukken, voor commentaar op de scheidsrechterlijke leiding. Zes minuten voor tijd trok Juventus het duel naar zich toe. Na een voorzet van Daniel Alves werkte Gabriel Mercado de bal weg richting Leonardo Bonucci, die het leer vervolgens achter Rico werkte. In de extra tijd kreeg ook Mandzukic nog het leer achter de doelman van Sevilla: 1-3. Moise Kean maakte als invaller zijn entree en is daarmee de eerste speler uit 2000 die minuten in de Champions League maakt.

Wie plaatst zich voor de knock out-fase van de Champions League?

1
2

Wat een wedstrijd zeg, tsjongejonge!

Sevilla speelde de eerste 20 minuten van de wedstrijd echt heel goed voetbal en speelde ons bij tijd en wijlen weg, dat kwam ook door onszelf omdat we te tam waren. De heethoofdige Sampaoli heeft zijn karakter op het team overgebracht en dat merkte je ook, Sevilla was soms echt te wild, constant kaarten aannaaien en dat werd bestraft met het wegsturen van een speler. Daarnaast kreeg Juve terecht een penalty die door onze Principino verzilverd werd. Tweede helft leek het er op dat Juve voor de 1-1 ging, maar Bonucci en Mandzukic scoorden toch voor ons.

We mistten Dybala, Higuain, Pjaca en Barzagli en dat was met name voorin te merken, Mandzukic was soms te geã£â£ã¢â¯soleerd. De spelers van Sevilla waren soms echt geweldige acteurs zeg, niet normaal dat ze bij iedere aanraking op de grond gingen rollen.

Sevilla mag naar Lyon en dat gaat nog een lastige pot voor ze worden. We mogen het thuis afmaken tegen Dynamo en ik mag toch wel aannemen dat we de klus gaan klaren. Niet dat de problemen in de CL daarmee stoppen aangezien we makkelijk teams als Dortmund, Bayern, City kunnen loten. Maar ach, we zijn temminste weer eens eerste in de groep

Forza Juve!!

PS: Sampaoli als coach bij Juve? Zou dat wat zijn? Minus zijn opgefokte houding natuurlijk, maar qua grinta en positiespel vind ik hem echt top!

Wat een aggressie bij Sevilla zeg. De rode kaart was terecht, daar kan niet over gediscussierd worden. Khedira kwam goed weg met natrappen, de penalty vond ik makkelijk gegeven, maar het gedrag van Sevilla sloeg nergens op en Juve is gelukkig niet mee gedaald naar hun niveau.

Eerste helft zeer matig gevoetbald. Dat kwam met name door de inzet van onze spelers, leek wel een trainingspartij. Terwijl Sevilla er strak op zat. Tweede helft herpakt en over Sevilla heen gegaan. Sevilla was overigens wel erg opgefokt. Forza Juve per sempre!

Zou mooi zijn als Lyon zich net als Monaco weet te plaatsen voor de knock-out fase. Is de Ligue 1 toch niet zo slecht he..

23 november 2016 om 09:39

Ligue 1 wordt gruwelijk onderschat. Ik vind het 1 van de leukste competities om naar te kijken. Ze combineren kracht en techniek echt goed en de topspelers van de Ligue 1 passen zich meestal moeiteloos aan als ze in Engeland en Spanje gaan voetballen.

23 november 2016 om 10:21

Inderdaad het voetbal in de Ligue 1 lijkt ook een beetje op het Engelse voetbal maar dan met meer talent. Vind zelf ook de Ligue 1 samen met de Premier League de leukste competitie om te zien

Goed, 3x een hand/arm in het gezicht van de tegenstanders zetten wordt maar 1x met geel bestraft. Waarvan 1 van de andere 2 keren er 1 op de grond ligt met een hoofdblessure en clattenberg gewoon door laat spelen waarvan vazquez een charge inzet (de eerste gele kaart). 2de geel is wel terecht maar ik heb zat van hetzelfde kaliber overtredingen gezien van Juventus waar gewoon niks bestraft werdt. Penalty kan best terecht zijn maar dan had Sevilla ook een penalty bij een 1-2 stand moeten hebben voor eenzelfde vergrijp om nog maar te zwijgen over wat Khedira allemaal aan het trappen was vandaag. Ik dacht dat het niet slechter kon als Turpin bij Feyenoord. Nou heren, ik presenteer u Mark Clattenberg. Wat een aanfluiting vanavond. Tot aan de rode kaart Juve in je broekzak.. Zal je zien uit bij Lyon zit alles opeens ook tegen. #UEFAmaffia

22 november 2016 om 23:18

Ohja vergeet zelfs nog dat voorafgaand aan het shirtje trekken bij de penalty van Juventus.. De verdediger die vast houd ook nog een arm in zijn gezicht gezwaaid krijgt, waar die Clattenberg vol naar staat te kijken.

23 november 2016 om 10:27

Domme kaarten vasquez niet naar de scheids wijzen! Vasthouden is altijd gevaarlijk in de 16 en erg dom ( had idd bij juve ook verkeerd kunnen gaan). Sevilla speelde echt beschamend triest gisteren. Kunnen goed voetballen maar al dat aangestel de hele tijd. Juve speelde met het hoofd sevilla duidelijk niet. Clattenburg floot erg slecht, maar dat ging twee kanten op. Khedira werd neergemaaid op een uitstekende plek voor pjanic. Die penalty had eigenlijk 2e geel/rood moeten zijn.

22 november 2016 om 23:32

Het schoolvoorbeeld van een slechte verliezer? Altijd wijzen naar andere. Als Sevilla, wat een geweldige club is, Juve in hun zak had de eerste 20 minuten had er dan meer gescoord. En wat Vazquez doet terwijl de tegenstander al op de grond ligt is te onsportief voor woorden.......hij had daar direct rood voor mogen hebben. Wat kan Cuadrado er nou aan doen dat Clattenberg daarvoor niet fluit.....droeftoeter is het.

22 november 2016 om 23:36

Het leek er vandaag inderdaad weer op dat een van de elite clubs opzettelijk bevoordeeld werd. Dat valt vaker op. Neem bijvoorbeeld PSV-Atletico van 2 maanden geleden. Verdacht.

Zonder hulp van de scheidsrechter had Juventus de eerste plaats in de poule kunnen vergeten.

22 november 2016 om 23:53

Klopt, ik houd er niet van om scheidsrechters te blameren maar vandaag drukte hij echt zijn stempel op de wedstrijd. Respect voor Sevilla, die hebben echt gestreden en het maximale eruit gehaald. En Juventus, tja, hoe Italiaans wil je het hebben. Een penalty cadeau die de keeper vervolgens had moeten hebben omdat de bal onder zijn arm glipt en die 1-2 van Bonucci werd onderweg nog aangeraakt door Mercado dacht ik. Zuur voor Sevilla.

23 november 2016 om 09:03

Wat??? Het is geen potje Fifa?' De keeper had hem moeten hebben maar hij glipt er onder door'? Dat was een fout van de keeper dan. En dat schot wat werd aangeraakt? Waar hebben we het over? Zo een doelpunt komt heel vaak voor, als je zaterdag gekeken had naar Atletico-Real had je het gezien. Het doelpunt van Sevilla was slecht uitverdedigd en Buffon was slap daarin.

Man of the match: Mark Clattenburg

Jullie doen alsof Clattenburg Juventus heeft bevoordeeld maar het was toch zuiver 2de geel en penalty. Ik zou het eerder dommigheid van Sevilla noemen want ze hadden tot dan de wedstrijd in handen. Of is dat ook de schuld van de scheids dat Juve er amper aan te pas kwam?

23 november 2016 om 08:56

Eerste geel had niet mogen komen als er werd teruggefloten voor de armzwaai van Cuadrado. Tweede geel vond ik te zwaar. Het was een professionele overtreding en Khedira kapte de bal terug ipv dat hij voorwaarts langs hem dribbelt. Zo kansrijk was die aanval op dat moment niet eens. De penalty vond ik te licht, nadat Mercado Bonucci losliet ging hij opeens vallen. In de tweede helft zag hij ook geen duidelijke overtreding van Evra op Mariano waarna de trainer wegens woede(terecht) naar de tribune werd gestuurd. Als je een penalty aan Juve geeft dan had Iborra die ook in de slotfase kunnen krijgen bij een indirecte vrije trap.

25 november 2016 om 00:38

Precies!!

Ik vond clattenburg juist eenerg goede wedstrijd fluiten. Wat een opgenaaide spelers bij Siviglia...