Ongeslagen Besiktas mag zich voorlopig lijstaanvoerder noemen

Besiktas heeft zaterdag een belangrijke overwinning geboekt. Het team van trainer Senol Gunes zegevierde met minimaal verschil over hekkensluiter Adanaspor en mag zich voorlopig koploper van de Süper Lig noemen: 1-2. De voorsprong op Basaksehir, dat maandag aantreedt tegen Rizespor, bedraagt één punt: 27 om 26.

Na elf minuten nam Besiktas reeds de leiding, na een heerlijke assist van Oguzhan Özyakup. Vincent Abouyakar wist raad met de pass van de spelmaker, die zijn laatste acht assists allemaal in uitduels liet noteren, en verzorgde de 0-1. Zes minuten later was het weer raak. Cenk Tosun benutte een penalty, na een handsbal van Vladimir Konan.

Besiktas had voldoende mogelijkheden op de 0-3, maar faalde in de afwerking en maakte het zich daardoor zelf moeilijk. In de 56e minuut verzilverde Magaye Gueye een strafschop, na een charge van Atinç Nukan: 1-2. Twintig minuten voor tijd kreeg Bekir Yilmaz echter een rode kaart en was het verzet van Adanaspor gebroken.

Denk jij dat Besiktas dit seizoen kampioen wordt?

1
2

Man man waarom wilt bjk me altijd een hartaanval geven. We staan 2-0 goed voor en moeten gewoon de wedstrijd afmaken. Kans na kans na kans missen we, tolgay kon wel een hattrick scoren. Tolgay verlies de bal en geeft atinc een penalty weg die mooi is ingeschoten. Nu op tegen benfica waar de 3 punten moeten hebben!!!!!!!

19 november 2016 om 21:21

We missen Gomez gewoon. Met gomez werd zulke wedstrijden 5-1. Aboubakar en Cenk Tosun missen enorm veel. Atinc mag terug gestuur worden naar duitsland. Zo kom je toch niet in man.

20 november 2016 om 12:27

Nadeel van een Besiktasli zijn is dat het slecht is voor je hart .

Ben blij met de 3 punten en dat we na de interland break 3 punten hebben gehaald en dat beide spitsen hebben gescoord.
Voor de rest snel vergeten en focussen op de volgende wedstrijd.

Wat een waardeloze wedstrijd. Eerste helft kom je vroeg op een 2-0 voorsprong net als tegen Trabzonspor en daarna denken die spelers dat de buit al binnen is en ze achterover kunnen leunen. Terwijl je met een 4-0 voorsprong de rust moet ingaan. En dan moest het ergste nog komen: de tweede helft. Wat heb ik me lopen ergeren aan een hoop spelers zeg.

Ten eerste werd het vandaag maar weer eens duidelijk dat we een nieuwe spits nodig hebben. Cenk en Aboubakar zijn gewogen en te licht bevonden. Ze zijn beide gewoon veel te wisselvallig om bij een topclub te spelen. Daarnaast moet iemand Oguzhan echt vertellen dat een middenvelder ook hoort te verdedigen, hij komt echt te lui over op mij. Het kan niet zo zijn dat je de hele wedstrijd op een geweldige assist kan teren. Zijn passing was vandaag ondermaats net als overigens die van Tolgay. Door een foute pass van Tolgay, die normaal altijd minimaal een zes haalt, krijgt Adanaspor een penalty. Atinc Nukan die veel te laat in komt glijden. Zijn lengte komt goed van pas als je als team in de laatste minuten de hoge ballen van de tegenstander eruit moet halen, maar voor de rest is hij enorm traag. Ik zie hem geen vaste basisspeler worden in de toekomst. Iemand enig idee hoelang Tosic eruit is? En waar was Rhodolfo?

We mogen van geluk spreken dat die speler van Adana als een wilde stier inkomt waardoor hij een terechte rode kaart krijgt. By the way we weten inmiddels dat zodra Quaresma 1 op 1 met de keeper komt dat hij hem toch gewoon gaat missen, opmerkelijk voor iemand met zoveel kwaliteiten.

Het probleem van vandaag en tegen Trabzonspor was volgens mij dat de spelers te nonchalance werden na een vroege 2-0 voorsprong. Dat moet er echt uit anders zie ik de wedstrijd woensdag tegen Benfica erg somber in.

Met de 3 punten heel erg blij, maar och och och dit was een potje kansen missen hoor. Allemachtig dat we hier maar met 1-2 winnen.
Die rode kaart vond ik wel zwaar, komt wel gigantisch hoog gestrekt met zijn been in, maar geel was meer terecht. We hebben wel terecht gewonnen maar de 2e helft was niet om aan te zien.
Gelukkig is Q7 er, anders zouden wij echt een probleem hebben! Cenk op linksbuiten het moet echt niet erger worden. Wat is er met Olcay aan de hand? wordt nooit meer opgesteld.

19 november 2016 om 19:16

Omdat olcay shit is, heeft niet een keer een goed wedstrijd gespeeld.

19 november 2016 om 19:25

Dat weet ik, maar ook toen werd hij altijd wel opgesteld of er in gebracht. Tegenwoordig nooit meer.

19 november 2016 om 19:34

Net zoals tolga nooit meer word opgesteld vanwege de kritiek van de supporters gebeurt hetzelfde bij olcay.

We beginnen goed, maar worden dan nonchelant. Aboubakar weer enkele grote kansen gemist. Quaresma is goed bezig de laatste weken. Jammer dan frei niet is begonnen op linsbuiten. Ben bang dat hij in januari ons zal verlaten maar goed. Ook deze wedstrijden moet je winnen als je kampioen wil worden.

Aub een goede buitenspeler na de winterstop. Mocht dat niet komen, dan zal het lastig worden om kampioen te worden.

Op naar de derby van morgen. Hoop op een gelijkspel maar verwacht dat FB gaat winnen.

Tegen Benfica moet het nonchalante er zeker wel van af.

20 november 2016 om 12:34

Farfan, Assaidi en Olcan Adin (misschien dat Senol Gunes zijn oude leerling weer goed kan laten spelen) zijn transfervrij, dus die kan je direct aantrekken. Als Quaresma nu geblesseerd raakt dan hebben we echt een probleem.

Anders is Tore ook welkom.

20 november 2016 om 13:01

Had ergens gelezen dat er contact is met Olcan Adin. Kan de hele linkerflank bespelen. Enige vraagteken is zijn fysieke gesteldheid. Als hij een paar kilo is afgevallen en weer fit is, is het een goede back-up.

Een wedstrijd die al lang en breed over had moeten zijn, komt in de slotfase nog in gevaar voor ons. Op een dag gaan deze kansen wel er in en dan win je met 6/7-0, maar tot dan is het bijna iedere wedstrijd billen knijpen. Adana had geen enkele serieuze kans, maar in de slotminuten kon het nog 2-2 worden, ongelofelijk.

Volgens mij was er geen contact bij de penalty van Adanaspor, maar als je zo wild inkomt, kan de arbiter niets anders dan fluiten. Atinc moet echt minuten gaan maken in de beker, het liefst met Marcelo naast hem. Hij is zeker geen slechte speler, maar tot nu toe zit het niet echt mee. Ook tegen AZ speelde hij heel zwak.

Drie punten zijn binnen, nu is het achterover leunen om te kijken wat FB en GS morgen gaan doen. Basaksehir zal geen steken laten vallen. Lastige periode op komst voor ons. Achter mekaar Benfica thuis, Basaksehir thuis, Kiev uit, Fener uit, 4 wedstrijden die je zomaar allemaal kunt verliezen. 4 punten in de CL, 4 punten in de competitie zou heel mooi zijn.