Barcelona weet zich zonder Messi en Suárez geen raad met Kameni

Barcelona heeft zaterdag dure punten laten liggen. Het team van Luis Enrique kon in het thuisduel met Málaga niet over de zieke Lionel Messi en de geschorste Luis Suárez beschikken en kwam niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel: 0-0. Het gebrek aan creativiteit, de defensieve opstelling van Málaga en enkele sublieme reddingen van Carlos Kameni waren daar debet aan. Door de remise komt Barcelona op één punt van Real Madrid, dat later vandaag tegen Atlético Madrid aantreedt.

/

Barcelona had in de eerste 45 minuten liefst 82 procent balbezit, maar dat leverde het team van Luis Enrique niet veel op. De Catalanen leden zichtbaar onder de afwezigheid van Messi en Suárez en kwamen niet verder dan drie pogingen op doel van een geïnspireerde Kameni. Dat was grotendeels te wijten aan de zeer defensieve speelwijze van Málaga, dat met een 5-4-1-opstelling probeerde om minimaal een punt uit het vuur te slepen.

De speelwijze van Málaga zorgde ervoor dat Paco Alcácer amper in het verhaal voorkwam: tussen de 10e en de 41e minuut had de aanvaller, die nog steeds op zijn eerste goal als Azulgrana wacht, niet één balcontact. Ofschoon Neymar en Arda Tura aan de zijkanten probeerden om voor het verschil te zorgen, kon Barcelona niet voorkomen dat men voor het eerst sinds oktober 2011 niet in de eerste helft van een LaLiga-duel tot scoren kwam.

/

Na de onderbreking vervolgde Barcelona de jacht op een openingsdoelpunt, maar was Málaga via Juan Carlos ook dicht bij de 0-1. De middenvelder was het eindstation van een rappe aanval en hij mikte in het zijnet. De onverzettelijkheid van de bezoekers werd vanaf de 68e minuut nog meer op de proef gesteld. Diego Llorente kreeg een rode kaart voor een harde charge op Neymar en mocht voortijdig inrukken.

Barcelona kon de numerieke meerderheid desalniettemin niet benutten, ondanks het feit dat de spelers van Málaga zichtbaar vermoeid waren. De ploeg van Juande Ramos hield vast aan het verdedigende concept en had ook wat geluk. Een kopbal van Ivan Rakitic miste de juiste richting, een doelpunt van Gerard Piqué werd vanwege buitenspel van André Gomes afgekeurd en een overtreding op Piqué in het strafschopgebied resulteerde niet in een strafschop. Een wereldredding van Kameni in de extra tijd op een inzet van Neymar zorgde ervoor dat Málaga als morele winnaar van het veld stapte. Juan Carlos kreeg in de slotminuten eveneens een rode kaart, voor commentaar richting de leiding.

Denk jij dat Barcelona dit seizoen weer de landstitel pakt?

1
2

Tja kansen niet afgemaakt krijg je dit...
Scheids was af en toe echt drama.
Pique wordt gewoon zwaar naar de grond getrokken iedereen ziet het behalve de scheids..

Hopen dat atleti wint dan maar vnaaf!

19 november 2016 om 18:18

Ah kom op man. Iedereen ziet in dat zonder messi dit elftal vrij weinig voorstelt. Het oneindig getik, passjes en acties zijn er totaal niet. Het is maar een middelmatig elftalletje zonder messi.

19 november 2016 om 18:23

Ben ik met je eens hoor. Alleen ja als de penal gegeven wordt win je hem wel terecht.
Spelers als digne, denis suarez, andre gomes en paco zijn gewoon niet niveau dat Barca dient te hebben.

19 november 2016 om 18:26

Weet niet waar je het over hebt. Kan me een mooie 0-4 herinneren van barca tegen real bijvoorbeeld waar messi er niet bij was tot de 75e min waar t toen al 3-0 stond. Overigens spreken de feitelijke statistieken voor zich met barca zonder messi, zoek maar even op internet pannekoek.

19 november 2016 om 18:28

Je kan veel zeggen over barca, maar dit is simpelweg niet waar. Ik ben blij dat ze hier gelijk spelen, maar dat is enkel omdat ze een aantal belangrijk spelers missen waaronder idd messi, maar ook suarez, rakitic, iniesta en alba. Rakitic en alba spelen weliswaar een aantal minuten mee, maar dat is natuurlijk niet genoeg. Hopen dat real vanavond wint zodat een eventueel verlies in de classico opgevangen kan worden.

19 november 2016 om 18:35

28 schoten, dat krijg je niet door oneindig rond tikken. Dat die kameni een paar ballen wonderbaalijk pakt en de scheids ook ernstig zijn best deed dingen tegen te houden, daar kan je Barcelona niet op aanspreken. Ja, ze hadden misschien beter met kansen om moeten gaan, maar zo middelmatig was het ook weer niet vandaag.

19 november 2016 om 19:19

Want Messi was ook de enige basisspeler die vandaag ontbrak... Als je de wedstrijd had gekeken zou je beter weten.

19 november 2016 om 19:37

Ten eerste heb ik de wedstrijd niet gezien! Ten tweede ben ik een Real fan (maar, en ik meen het echt, ik kan genieten van het spel van Barca). En ten derde, en ik zeg dit al jaren. Iniesta is belangrijker voor Barca dan Messi. Zou het dan niet kunne dat Iniesta gemist wordt.?

Malaga gevochten voor wat het waard was wat een heerlijke wedstrijd van Barcelona! Kameni geweldig gekeept en aardig genaaid door de scheidsrechter.

Vandaag de hele wedstrijd tegen een muur van Malaga gespeeld; geen schande dat ze op die manier ten strijde trekken. Sterker nog; ze zijn daarin vandaag succesvol geweest. Barcelona heeft dit puntverlies aan zichzelf te danken, er werd met een te laag tempo gespeeld op het middenveld, Paco was weer eens onzichtbaar. Dat dan ook nog Kameni een waanzinnige wedstrijd keept is puntverlies toch erg dichtbij. Barcelona had een zege verdiend, maar heeft dat niet gekregen tegen een stug Malaga.

Maar laten we eerlijk zijn; de arbiter heeft ook zijn rol gespeeld. Een loepzuiver doelpunt van Pique afkeuren en twee zuivere strafschoppen onthouden. In de eerste helft floot hij eigenlijk best goed, maar daarna was het echt schandalig. Zal niet er niet van spreken dat hij instructies in de rust heeft gekregen, maar het is wel opvallend dat hij in 45 minuten tijd het weet te presteren dat hij zoveel invloed kan hebben op het eindresultaat. Barcelona had hier moeten winnen, maar heeft door zichzelf, Kameni en de scheidsrechter die dikverdiende punten niet gekregen. Frustrerend.

19 november 2016 om 18:15

Jullie hadden de scheids ook mee he met 2 x onterecht rood naar mijn mening! Dus niet alleen tegen..

19 november 2016 om 18:17

eerste onterecht rood???????
Bekijk de herhaling nog een keertje en oordeel nog een keer

19 november 2016 om 18:19

2x onterecht rood? De tweede was volgens mij omdat hij wat zei tegen de scheidsrechter en daar kun jij dus helemaal niet over oordelen aangezien je het niet hoorde.

19 november 2016 om 18:21

Hoezo tweede rood onterecht? Heb je gehoord wat Málaga speler naar scheids riep??

Hij houd duidelijk in kon als die wilde been van neymar breken.

Eerste vind ik echt geen rode kaart.

19 november 2016 om 18:45

Oh ja dus als je een terechte rode kaart krijgt maar je houdt nog iets in om zn been niet te breken is het geen kaart meer?

19 november 2016 om 18:48

Eerste was geen directe rood maar geel voor een speler die al geel had.

Wel een kaart, maar geen rood. Hij gaat voor de bal maar die mist ie, vervolgens houdt ie ook nog eens in door zn benen in te trekken. Daar kun je hooguit geel voor geven, zeker gezien het feit dat ie Neymar niet of nauwelijks raakt.

Die rode kaart was hooguit donker geel. Die momenten met Pique waren twijfelachtig, aangezien hij makkelijk ging liggen en ook zelf aan het trekken was.

Ik weet niet of het volgens de reglementen buitenspel was, maar ik vind het goed dat een grensrechter voor zulke situaties vlagt, want in eerste instantie staat die ruim buitenspel en daar had die teveel voordeel bij,

19 november 2016 om 18:37

Ik heb het met die strafschoppen over de situatie met Arda en (een van de drie momenten) van Pique. Twee daarvan waren namelijk simpelweg het proberen af te houden van de bal. Maar dan nog; twee zuivere strafschoppen die onthouden werden.

Wat betreft buitenspel, begrijp wel dat de scheidsrechter vlagt. Maar volgens de spelregels was het gewoon een zuiver doelpunt. Gomes staat geen buitenspel, kopt op de lat, Pique staat dan niet buitenspel en kan afwerken. Pique had er inderdaad voordeel bij dat hij eerst iets buitenspel liep, maar dit zijn de regels; Pique nam namelijk eerst niet actief deel aan het spel (ging niet voor de bal) en stond daarna geen buitenspel.

Nouja instructies.. Twee rode kaarten en 4 minuten langer gespeeld dan gepland. Heb de wedstrijd niet gezien hoor kan dat ik fout zit en de rode kaarten niet te vermijden waren

Die 4 minuten sloegen nergens op, dat hadden er vooraf al 8 moeten zijn. Kameni lag alleen al 4 minuten op de grond. Speler die eruit moet en plots kramp krijgt op moment dat zijn nummer eruit gaat.. dat soort taferelen. Eerste rode kaart kan, maar hoeft misschien niet. Het was wel beetje dom hoe die inkomt. Tweede was voor iets dat hij zei tegen de scheids, daar kunnen we niet over oordelen.

19 november 2016 om 18:38

Een zwaar bestrafte rode kaart die je ook met geel af had kunnen doen, een terechte rode kaart. En die blessuretijd? Van de eerste vier minuten was er drie minuten blessurebehandeling van Kameni. Dus als je niet gekeken hebt, ga dan ook niet dit soort reacties achterlaten.

19 november 2016 om 18:51

Kameni werd behandeld dus die vier minuten extra waren terecht. Eerst rode kaart was terecht, puur voor de man. Tweede kan ik niet weten.

20 november 2016 om 22:13

Je hoeft niet zo te reageren als een klein kind Guaporta. Ik leg in mijn laatste zin uit dat ik het fout kan hebben en instructies waarschijnlijk niet het geval is

19 november 2016 om 18:39

Met drie uitroeptekens nog wel, tsjonge. Laat ik dan snel maar zeggen dat Llorente iets te zwaar bestraft werd. Blijft overigens nog steeds een belachelijke overtreding.

Denk dat onze bank ook gewonnen te zwak is. Zeker vergeleken met de concurrent. Arda is een mooiweer voetballer, Digne komt voetbalintelligentie te kort, Cillessen en Paco worden al rood als ze een bal zien en Gomes krijgt zelfs de kans niet bij blessure van Iniesta. En dat voor 40 miljoen..

De bank is niet zwak, er missen in dit soort duels gewoon spelers die op aanvallend vlak de wedstrijd open kunnen breken. Ondanks dat ik Arda Turan vandaag vanaf rechts sterk vond spelen mist hij gewoon de snelheid om de tegenstander te verrassen. Coutinho zou een enorme verbetering zijn, dat zie je aan alles; snelheid, werklust, loopvermogen. Qua techniek is Arda uitstekend en dat zag je ook weer vandaag, maar het loopvermogen moest vandaag van Sergi Roberto op die rechterkant komen. Dus als we Arda voor veertig miljoen aan de Chinezen kunnen verkopen, heel graag! Dan zou je een speler als Coutinho of Ousmane Dembele daarvoor terug kunnen halen, dat zou een groot verschil maken!

Wat betreft Paco, die heeft het gewoon zwaar met het feit dat hij maar niet weet te scoren. Hij begon in mijn ogen ijzersterk, was gewoon constant gevaarlijk en had de pech dat hij niet scoorde. Nu lijkt hij nerveus te worden als hij de bal krijgt, dat is een hele slechte zaak. Gelukkig komen de bekerduels snel en kan hij in die wedstrijden wat aan zijn vertrouwen werken.

Je zegt het misschien niet (wel in het live meepraten), maar denkt het wel. Dat het zover is gekomen met die onderlinge strijd. Sommige reacties (lees: meeste reacties) van beide kampen zijn altijd zo verschrikkelijk ondoordacht.

19 november 2016 om 18:46

Ach, ik geloof echt niet dat de scheidsrechter instructies zou krijgen om plots anders te gaan fluiten. Het valt me alleen op dat hij gewoon drie keer compleet fout zit in de tweede helft terwijl hij uitstekend floot in de eerste helft. Dat is gewoon heel vreemd, vind je niet?

Zat ook amper voetbal in vandaag, laatste halfuur was het maar op goed geluk voetballen. Barca is gewoon zonder Messi en Suarez gewoon een aardig team, niet meer niet minder. Kameni trouwens een echte held.

barca zonder messi stelt niks voor of wat?

Ze missen wel meer spelers dan alleen Messi. Suarez scheelt ook een slok op een borrel. Of Iniesta.

19 november 2016 om 18:20

Uhhmmmm Iniesta Suarez zijn 3!!! van je beste spelers samen met Messi... Dus niet alleen Messi

Pffff heerlijk zeg. Kameni wereldkeeper. Nu wij nog winnen

Mooie uitslag! Strijdend Malaga gezien, gun ze zeker dit punt.

Scheidsrechter toch wel belabberd. 1 x was het wel een penalty, de andere 2 momenten zeker niet. 2 x rood vond ik onterecht. Zeker die 1e is echt geen rood. Overtredingen als die zie je vanavond in de derby bij elk duel bijna.

Commentator van Ziggo zal wel zwaar verdrietig nu zijn, wat een trieste vent!

19 november 2016 om 18:25

Goh laligathomas, wat raar dat je weer anti barca reageert. Hou aub op met die onzin.

19 november 2016 om 18:16

Inderdaad, die overtredingen zie je zoveel.

19 november 2016 om 18:27

Nee inderdaad het was een gele.
Maar die idioot had al geel dus is het rood

19 november 2016 om 21:22

Maar dan had ie bij die penalty wel geel gehad en had hij dus toch rood gehd....

Wat was de scheidsrechter dramatisch. Maar die keeper speelde een wereldpot. Maar barca hoorde minstens wel 2 penalty's te krijgen

Kameni voorstellen dat Barcelona blij was met de keeper van Malaga vandaag.

19 november 2016 om 18:30

Goude reactie

Ik hoop dat de verslaggever vanavond nog rustig kan slapen. Hij riep om acht penalties en om zes rode kaarten en zijn frustratie was merkbaar. Barcelona miste teveel kansen. Trouwens genoten van Malaga hoe die zich staande hebben gehouden.

Die slaapt sowieso slecht. Meer voor Barca kon je niet zijn als commentator

Barca valt niks te verwijten, sterker nog barcelona speelde tegen de scheidsrechters en niet tegen malaga. Ongelofelijk dat er van de 3/4 penalty's niet eens 1 is gegeven. Werkelijkwaar schandalig en nog het feit dat er een overduidelijk geldig doelpunt van Pique is afgekeurd na op het lat koppen van gomes.

zoveel afwezige toch geen sterke middenveld opstellen. Lijkt t nooit te leren. Verder een leuke match met een geweldige Kameni. Dat zijn nog eens keepers ipv Cillessen aantrekken voor 16 miljoen...

Eigenaardige clown als scheidsrechter. Die was onnavolgbaar vandaag. Voor de rest een wereldpartij van Kameni.

Dit was Barcelona - Kameni.

Scheids die blunder na blunder begaat. Eerste rood was gevaarlijk spel, maar ik denk dat hij het eerder gaf om zijn eigen blunders te compenseren. Iets wat je nooit mag doen als scheids.

Echt EEN van de weinige wedstrijden waar de resultaat totaal niet eerlijk was. Vandaag heeft voetbal verloren, want de manier waarop Málaga tijd verspilde hoort gewoon niet bij voetbal. Ik durf te wedden dat helft van hun zogenaamde kramp momenten totaal niks aan de hand was.

Enige wat we nu als barca fans op kunnen hopen is gelijkspel bij de derby.

Alle krediet naar de wereld wedstrijd van Kameni. Blijft een geweldige keeper tegen de beste clubs.

Wat laten sommige Barca fans zich kennen in het live meepraten zeg. Net als die commentator overigens. Bijna genant hoe erg hij wilde dat Barca zou winnen. Ik snap dat de scheids een hoop dubieuze beslissingen had genomen in het nadeel van Barca, maar dat was ook zo in het voordeel van Barca. 2 rode kaarten, waarvan die 1e zwaar gestraft was en de 2e een mysterie was.

Die eerste kaart was verdient. Zware tackle die totaal niet op de bal was. En de tweede rode kaart was raar maar uiteindelijk heeft het de wedstrijd niet beïnvloed. Ik snap wel dat Barcelona fans boos zijn omdat een doelpunt onterecht is afgekeurd en ze 3 (!) penalties niet kregen

Ik snap dat er frustratie is, maar ik snap niet de reacties die daaruit volgen. Zelden een scheidsrechter gezien die voor de 1e overtreding rood zou trekken. In mijn ogen donkergeel, maar nooit rood.

Die eerste rode kaart was echt niet verdiend. Zie nooit scheidsrechters die daarvoor rood geven.

19 november 2016 om 18:43

Je zou hem kunnen geven maar met geel had ik wel ook kunnen leven inderdaad. Ik heb net even de live chat teruggelezen en sommige fans overdreven de ernst van die overtreding inderdaad wel een beetje.

19 november 2016 om 18:44

Er was uiteraard maar een club die verdiende te winnen vandaag, Kameni was geweldig vanavond daar is het voor Malaga alles mee gezzegd.
Die rode kaart kun je geven, maar die 2de voordeel van Barca? hoe kunnen ze daar voordeel uit halen?

Scheids heeft een zuiver doelpunt van Barca afgekeurd, 2x en een penalty ontnomen, vele overtredingen werden overigens niet eens gezien.

20 november 2016 om 09:42

Llorente zijn enige intentie bij deze sliding was om Neymar te torpederen,
totaal niet om de bal te spelen.

Juankar is eraf gestuurd omdat hij volgens het scheidsrechters rapport
"pita ya de una puta vez" naar de scheids geroepen heeft.

Ondanks dat Barcelona niet geweldig speelde vond ik het een boeiende wedstrijd. Veel kansen, geweldige reddingen van die keeper van Malaga, een waardeloze scheidsrechter en de underdog die een punt pakt met 10 (laatste aanval zelfs 9) man. Vermakelijke wedstrijd dus!

Wat een baas was kameni alweer. Ongelofelijke reddingen veroorzaakt. Geweldig

Ik vind het een beetje droevig gesteld met het transferbeleid van Barca. De enige echt goede spelers zijn de spelers die over zijn gebleven van de echte top jaren zoals Messi, Iniesta, Busquets, Pique. Plus de aankopen Neymar en Suarez. Voor de rest is het gewoon B-garnituur. Het is nu vooral leunen op de genialiteit van de 3 aanvallers maar ik zie op deze manier het verval vrij snel intreden.

19 november 2016 om 18:36

Leunen op de genialiteit van enkele spelers is dan ook gelijk het probleem. Zonder Messi en Iniesta loopt het niet en zonder Suarez wordt er nauwelijks gescoord. Als je ze alle 3 dan tegelijk mist, is de hele routine weg.

Frustrerend dit, scheids heeft Barca punten gekost. Tuurlijk Barca was voetballend niet geweldig maar verdiende hier 100 de winst. Scheids floot eerste helft best goed, dan is het best raar dat hij de tweede helft zowat alles fout deed. Barca werd twee/drie penalty's ontnomen, keurde onterecht een goal af en gaf Malaga twee keer rood wat wel overdreven was.

Erg jammer dit, het is te hopen dat Atleti vanavond wint of gelijk speelt tegen Real.

Wat een slot. Mensen die zeggen dat Barca zonder Messi en Suarez niks presteren zijn blind. Barcelona domineerde, maar dacht wel dat de goal uiteindelijk wel viel. Die kwam niet en toen gingen ze uiteindelijk serieus spelen de laatste 30 minuten. Het is me een raadsel wat een Digne bij Barcelona doet, wat een dramatische speler. Al met al, Barcelona speelde de eerste helft zonder Messi, Suarez, Alba, Iniesta, Rakitic dus het is niet gek dat het niet zo geweldig loopt zonder de helft van het basiselftal.

Er mag best ook eens kritisch worden gekeken naar Enrique. Tactisch vrij zwak en lijkt bij elke match waar druk op staat (derby vanavond) met een eigenaardige opstelling te komen. Rakitic, Gomes en Alba op de bank ('rust', maar toch weer 2e helft brengen. Zelfde Celta uit bij Iniesta. Kan het echt niet snappen..

Wat een frustrerende wedstrijd. Met Messi en Suarez hadden we deze wedstrijd waarschijnlijk met 3-0 of meer gewonnen. Regelmatig hebben mensen kritiek op het feit dat het bijna altijd aanvallers zijn die de gouden bal winnen, maar zonder goals win je geen wedstrijden.

Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar toen ik naar de opstelling keek, schrok ik wel .. Matig eftel zonder de sterren, op de bank zit geen materiaal die wedstrijden voor kunnen winnen.

Het maakt het nog knapper omdat Malaga ook hun beste spelers niet kon opstellen! O.a. Camacho, Wellington, Charles en Kiko konden niet meespelen. Toch 4 basisspelers

Barca had het zelf af moeten maken, Kameni was fantastisch.
Echter de scheids was behoorlijk nadelig vandaag tov Barcelone, mijn god wat een slechte scheidsrechter.

Barcelona zonder Messie is net als een tank zonder loop!