Snel doelpunt van Babel kan dramatisch verlies van Depor niet voorkomen

Deportivo la Coruña heeft zaterdagmiddag een dramatische nederlaag tegen Sevilla geleden. De Noord-Spanjaarden stonden in de 87e minuut nog met 2-1 voor, maar stapten toch als verliezer van het veld: 2-3. Deportivo heeft nu al tien wedstrijden op rij niet van de Andalusiërs gewonnen: vijf remises en vijf nederlagen. Sevilla schuift op naar de derde plaats in LaLiga, terwijl Deportivo voorlopig zestiende staat.

/

Deportivo kwam in een chaotische eerste helft als winnaar uit de strijd. De thuisploeg had slechts 58 seconden nodig om Sevilla op achterstand te zetten: Ryan Babel kreeg wat ruimte van Sergio Escudero en knikte raak uit een voorzet van Juanfran. Sevilla speelde weliswaar goed voetbal in de eerste 45 minuten, maar Deportivo was zeer efficiënt. Drie minuten voor rust vergrootte Florin Andone de voordelige marge van de Galiciërs.

Een hard gelag voor Sevilla, dat de nadelige marge nog wel voor rust wist te verkleinen. Na een voorzet vanaf de linkerkant werkte Steven N'Zonzi kalm de aansluitingstreffer binnen. In de tweede helft had het bezoek volop balbezit, maar het team van Jorge Sampaoli had moeite om het verzet van Deportivo te breken. Drie minuten voor tijd verscheen alsnog de 2-2 op het scorebord: Przemyslaw Tyton kon niet voorkomen dat Vitolo scoorde en in de extra tijd werd het zelfs 2-3. Gabriel Mercado profiteerde van een halve redding van Tyton en kreeg Riazor stil.

Ryan Babel zet Real Club Deportivo de La Coruña al na één minuut op voorsprong tegen Sevilla FC! Lekker hoor (Y)