Opgeleefde Balotelli kan eerste nederlaag van stuntploeg niet voorkomen

Olympique Nice heeft voor het eerst dit seizoen verloren in de Ligue 1. Uitgerekend tegen laagvlieger SM Caen ging het mis voor het elftal van trainer Lucien Favre. De Zuid-Fransen konden geen gaatje vinden in de verdedigingslinie van Caen en men verloor zondagmiddag uiteindelijk door een strafschop: 1-0.

/

Vanaf de eerste minuut had de trotse koploper het al moeilijk tegen het georganiseerde Caen. De formatie uit Normandië verloor de laatste drie wedstrijden in de Ligue 1 en wilde met een dichtgetimmerde defensie een nieuwe nederlaag voorkomen. Dit strijdplan pakte prima uit, want Nice kon geen kansen creëren. Al counterend kwamen de gastheren wel tot een paar fraaie mogelijkheden, waarvan de beste zich vijf minuten voor rust aandiende. Ronny Rodelin werd in het strafschopgebied onderuit gehaald waarna de toegekende penalty door Ivan Santini werd benut.

In de tweede helft was Nice wel wakker en begon de ploeg kansen te creëren. De opgeleefde Mario Balotelli, dit seizoen al goed voor zes doelpunten in evenveel wedstrijden, kreeg de grootste van alle kansen. Na goed voorbereidend werk van Younès Belhanda trof de spits de paal. Les Aiglons drong hierna wel aan, maar Caen gaf geen krimp en trok de wedstrijd uiteindelijk over de streep. Door de nederlaag kan Nice niet uitlopen op AS Monaco en blijft het gat drie punten.

Denk je dat Olympique Nice kampioen gaat worden?