Besiktas neemt afstand van Galatasaray en gaat mee in spoor van verrassing

Istanbul Basaksehir blijft maar verrassen in de Süper Lig: de stuntploeg won vrijdag met 1-2 bij Galatasaray en daardoor was het voor Besiktas van groot belang een dag later van Trabzonspor te winnen. Enerzijds kon de regerend kampioen afstand nemen van Galatasaray, anderzijds was het de opdracht Basaksehir niet te veel ruimte te geven aan kop. Dat lukte: Trabzonspor werd met 2-1 verslagen.

Voor Besiktas begon het treffen met Trabzonspor, dat jarenlang een topclub was maar momenteel in de middenmoot bivakkeert, fantastisch. Op aangeven van ex-PSV’er Atiba Hutchinson zette Rhodolfo de thuisploeg op 1-0 en na een kwartier spelen benutte Cenk Tosun een strafschop voor de 2-0. Voor Besiktas was dat de negende strafschop sinds het begin van vorig seizoen, waarvan alweer de zevende in eigen huis.

Op slag van rust deed Trabzonspor wat terug via Yusuf Erdogan, die vorige week ook al trefzeker was in de wedstrijd tegen Rizespor (2-2). Na rust liet Besiktas zich niet meer verrassen door Trabzonspor, waardoor de achterstand op Basaksehir is teruggebracht tot twee punten.

Denk je dat Besiktas kampioen wordt?

1
2

We hadden vandaag geluk want q7 moest rood krijgen, voor de rest waren we heer en meester totdat aboubakar een 1 op 1 mist en rhodolfo trabzon een goal cadeau gaf. Deze wedstrijd als we onze kansen benutte was het 3-4 goals voor ons. Het was een moeilijke wedstrijd. Nu hebben we echt nood aan de interlandperiode, want sommige spelers zijn moe, andere geblesseerd, fit.

5 november 2016 om 20:33

We missen gewoon Gomez. Vorig seizoen maakte Gomez wel de 3-0, maar nu werd het 2-1.

We moesten hier gewoon 4-0 winnen, maar onze Aboubakar mist ongelovelijke kansen. Cenk op de vleugels werkt ook totaal niet. Laat aub Frei spelen of desnoods Olcay, maar geen Cenk op de vleugels!

We hadden het zo makkelijk kunnen winnen maar we moesten weer risico's nemen.

Voor Besiktas zijn is slecht voor je hart.

5 november 2016 om 19:03

Nouja jullie pakken tenminste nog punten, wij domineren al 2 wedstrijden oprij maar nog steeds 0 punten gepakt. Je moet uit eindelijk je kansen afmaken en dat lukt bij jullie heel erg goed op dit moment. Ik heb de wedstrijd niet gezien dus kan er ook niet over gaan oordelen.

5 november 2016 om 20:55

Nou Galatasaray heeft echt niet gedomineerd tegen Basaksehir.

Besiktas benut juist zijn kansen niet, als we nu Gomez hadden ipv Aboubakar, was de uitslag 4-1. Hij is gewoon Youla 2..

5 november 2016 om 20:56

Wedstrijden domineren maar niet winnen kennen wij maar al te goed.

5 november 2016 om 20:59

Gomez vervangen doe je niet zo maar en we moeten dat idee los laten. Wij hebben jaren moeite gehad met het vinden van een super spits en hebben twee toppers achter elkaar gehad. Daardoor ligt de lat gewoon hoog.

5 november 2016 om 21:13

Dat weet ik ook wel, maar Aboubakar is gewoon Youla 2, kip zonder kop. Hij kan goed voetballen, maar scoren kan hij niet.

Grootste fout van Fikret Orman was om Eto'o niet te halen. Hij vertrouwde op Cenk van vorig seizoen, maar Cenk is geen basismateriaal, maar a la Semih Senturk supersub. Aboubakar is ook geen afmaker, waardoor we het onnodig heel moeilijk krijgen.

5 november 2016 om 21:28

Ik weet niet welke wedstrijd jij gekeken hebt maar gs had gisteren zeker 3 of 4 erin moeten prikken

Ik neem aan dat geen enkele, objectieve BJK-fan hiermee gelukkig is. Een onterechte penalty, geen penalty voor Trabzon, Quaresma die er met rood af moest. Nee, de 3 punten die jullie vandaag hebben gekregen zijn niet verdiend. Het onrecht dat Trabzon wordt aangedaan neemt ongekende vormen aan, en ook dit seizoen is het weer raak. Heb de wedstrijd net gezien, gelukkig maar anders had ik een heleboel zondes erbij gekregen vanwege het vloeken naar Mete Kalkavan.

5 november 2016 om 19:06

Penalty Quaresma was terecht waar heb je het over? Hij had inderdaad rood moeten krijgen.

5 november 2016 om 19:13

Darkeagle, nee, de penalty was niet terecht. Quaresma zocht zelf het lichamelijke contact op met Mateusz Bero.

5 november 2016 om 20:57

Het was gewoon een penalty, maar Quaresma moest rood krijgen, maargoed jij als Gs fan heeft geen recht van praten. Dit was wekelijkse actie van Melo, maar kreeg niet eens geel..

5 november 2016 om 19:08

Ik vind de penal terecht, geeft hem een panna wil hem passeren maar de trabzon speler maakt zichtbaar obstructie ook nog eens met een opgestoken been. Dat been in de lucht heeft naar mijn mening ervoor gezorgd dat we de penalty uiteindelijk krijgen.
Over het voetbal, kort en krachtig; dramatisch. Slecht voetbal wat ik in tijden niet meer gewend ben van Besiktas. Onnodig achterover geleund. Aboubakar mist een 1 op 1, alweer, en aan de andere kant krijg je door een fout van een verdediger een goal tegen.
Ja quaresma had de rood verdiend ook al was het niet zo bedoeld om zo erin te gaan. Geel was op zen minst mild.
Ik ben blij met de 3 punten maar niet met het veldspel. Punt.

5 november 2016 om 19:09

En niet te vergeten Mehmet Ekici die twee keer een elleboog kreeg van Oguzhan.

5 november 2016 om 19:17

Ja gast we hadden 3x rood moeten krijgen. Maar nu hebben we 3 punten en jullie 0.
Trabzon heeft Besiktas het niet zodanig moeilijk gemaakt dat ze hier een punt konden pakken. Besiktas speelde slecht en trabzon was ook slecht. Schoten van afstand maar geen uitgespeelde kansen gehad.

5 november 2016 om 19:12

Grappig dat ik jullie niks hoorde zeggen over het buitenspel doelpunt van GS en de rode kaart die Muslera niet kreeg. Maar nu zijn jullie opeens de bewakers van gerechtigheid. We hadden inderdaad de arbiter mee, daar niet van. Maar ik vind het grappig hoe jullie je opstellen.

5 november 2016 om 19:20

Clutch, als je het artikel van Gala gisteren had gelezen zou je gezien hebben dat ik helemaal niet heb gereageerd. Dat komt vanwege diverse redenen waardoor ik ook de wedstrijd niet heb kunnen afkijken, echter zal ik de eerste zijn die erkent dat het doelpunt van Sinan buitenspel was. Over de rode kaart van Muslera valt te discussieren, net als over de tackle van Tosic een aantal weken geleden.

5 november 2016 om 19:23

Al jarenlang is het steeds hetzelfde liedje bij de gs fans. Niks zeggen over de arbitrale dwalingen van de eigen wedstrijd maar o wee als het bij een ander wedstrijd gebeurt. Dan zijn ze er als de eerste erbij. Grappig gewoon. Inderdaad we hadden de scheids mee vooral in de 1e helft maar in de 2e helft behalve het incident met quaresma hadden we hem tegen vind ik. Ik wil men mond houden telkens over dit onderwerp maarja . So be it.

5 november 2016 om 19:32

Over de tackle van Tosic valt niet te discussiã«ren, ik snap niet waarom je die er nu bij betrekt. Daarnaast is er in tegenstelling van de situatie van Tosic, gefloten voor een overtreding en heeft Muslera een gele kaart gekregen. Als je daarvoor fluit, is het rood. Als je fluit voor die situatie van Tosic, is het geel.

5 november 2016 om 20:58

Gs fans hebben echt geen recht van spreken hoor. Dit was wekelijkse actie van Melo, hij kreeg niet eens geel voor zijn acties.

Dus omdat we hier gelukkig mee zijn als BJK fan zijn we opeens subjectief? Nou nou...
Alleen eerste helft gezien, BJk was duidelijk de betere. Gewoon dik verdiende overwinning, alhoewel we wel een echte spits moeten kopen/huren. Aboubakar moest die kans toch wel op zijn minst tussen de palen krijgen.

5 november 2016 om 19:19

Nou, dik verdiende overwinning roepen op basis van één helft dan, hè

5 november 2016 om 19:21

Machine, Trabzon begon ook juist tweede helft heel leuk voetbal te laten zien, heb ik gehoord. Heb zelf de wedstr niet gekeken, maar een gelijkspelletje lijkt me dan wel wat meer realistisch.

5 november 2016 om 19:25

Kijk de wedstrijd dan voordat je wat roept. Begrijp me niet verkeerd maar horen en zien is heel wat anders.

5 november 2016 om 19:29

Je hebt de wedstrijd niet eens gezien maar je bleert hier wel over het onrecht zogenaamd dat trabzon wordt aangedaan. Gast ben je hier om te provoceren ofzo ik snap het niet helemaal van jou.

We hebben gewonnen, maar het toch ben ik teleurgesteld. Echt een raar gevoel. Hoe kan je een wedstrijd nou zo onnodig spannend maken? Keerpunt van de wedstrijd was de 40ste minuut waarin Aboubakar 1 op 1 mist en wij vervolgens in de tegenaanval een doelpunt tegen krijgen. Maak je die dan is de wedstrijd gespeeld en had ik niet nog 55 minuten lang al mijn nagels er af hoeven te bijten. Aboubakar kreeg in de twee helft nog een 1 op 1 kans, dit keer wat moeilijker en dan gaat ie hem half in de handen van Onur stiften. Hoe je het wendt of keer een pure afmaker zal hij nooit worden ben ik bang.

Rhodolfo scoort een mooie kopbal en dan maakt ie zo een domme fout waardoor we een tegendoelpunt krijgen. Schiet die bal toch gewoon weg man. Iemand enig idee hoelang Tosic weg is? Ik ben blij dat Ozzy terug is, hij speelde goed en met name de eerste helft. Tweede helft was hij onzichtbaar net als een heleboel spelers overigens. Senol Gunes stop met Cenk Tosun op de vleugels te plaatsen. Je speelt gewoon met tien man, zodra hij op de vleugels staat. Liever nog Olcay Sahan dan hem (ja jullie lezen het goed). Kerim Frei doet zo te zien helemaal niks op de trainingen, gezien het feit hij nooit een kans krijgt. En Quaresma had meer moeten doen met die vrijheid die hij krijgt in de laatste 20 minuten. Of ja nou eigenlijk had hij er niets mee mogen doen, want hij had er al af gemoeten met een rode kaart. Wat een vieze overtreding was dat zeg op Yusuf Erdogan, die het onze verdediging bij tijd en wijle erg lastig maakte.

Al met al ben ik blij met de drie punten. Helemaal omdat we deze week nog een zware wedstrijd erop hadden zitten tegen Napoli.

3 punten zijn binnen! Vergroten de gat weer met GS, zijn inmiddels al het hele seizoen ongeslagen. Sowieso zie ik niet iemand snel van ons winnen in Turkije. We beginnen heerlijk, maar Aboubakar mist weer een gigantische kans. Als het daar 3-0 werd, werd het uiteindelijk ook wel 6-0! Niks lukte bij TS tot die counter goal. Het lijkt misschien alsof TS een gelijkspel kon binnenhalen, maar laten we eerlijk zijn, ze hebben ook precies niks gecreã«erd.
We kunnen veel beter en dat weet ook iedereen, maar daarvoor moet Senol Gunes echt met een flankspeler gaan spelen. Het team weet ook dat we zo alleen via Q7 kunnen aanvallen.

Q7 moest rood krijgen, maar ik ben niet van mening dat hij dat express deed. We hebben bijna allemaal wel gevoetbald, en zoiets heet een reactie wann je de bal kwijtraakt. Hopen dat er met Yusuf niks aan de hand is. Penalty van ons is gewoon terecht, Q7 kan moeilijk gaan vliegen daar.
In ieder geval 3 punten erbij en nu even rusten tijdens de interlandperiode.

Penalty van Quaresma was terecht, Trabzonspor had ook een penalty moeten krijgen, maar het probleem is dat zulke situaties zo vaak voorkomen, dat de meeste scheidsrechters er niet voor fluiten. Maar het is een overtreding, laat daar geen twijfel over bestaan. Quaresma had ook rood moeten krijgen.

Daarnaast krijgt het geen aandacht omdat Yusuf uiteindelijk niet scoort, maar in de eerste helft werd er een overtreding gemaakt op Tolgay waar niet voor werd gefloten, in de tegenaanval die ontstaat scoort Trabzonspor bijna. Zulke situaties hoor je niks over, omdat er geen doelpunt volgt, maar voor hetzelfde geld gaat die bal er wel in.

Aboubakar heeft twee goede kansen gekregen waarbij hij ook kon kiezen voor de vrijstaande Quaresma, beide keren. Eentje schiet die heel zwak naast, tweede probeert hij te stiften. Maak je die 3-0, is de wedstrijd gelopen en kan het zelfs 4-5 worden. Ik wil niet gelijk roepen dat we een spits moeten halen in de winter, maar hij zal het beter moeten gaan doen de komende weken.