Arsenal recht de rug na dramatisch openingskwartier, Belgische back redt PSG

Arsenal komt tegen het Bulgaarse Ludogorets verrassend op achterstand, maar stelt in de tweede helft toch orde op zaken. Thomas Meunier was de grote man bij Paris Saint-Germain, dat een overwinning meeneemt uit Zwitserland.

/

Ludogorets - Arsenal 2-3
Na tien gezapige openingsminuten waarin Arsenal zich in slaap liet voetballen, sloegen de Bulgaren vlak na elkaar keihard toe. Na twaalf minuten stond Arsenal bij een vrije trap dramatisch te verdedigen en kon Cafú tussen drie Gunners in makkelijk binnentikken. Nog geen twee minuten later was het wederom Cafú die de verdediging van Arsenal te slim af was. De Braziliaan pingelde behendig om Kieran Gibbs heen en liet Claudiu Ke?erü de 2-0 aantekenen. De Engelsen waren duidelijk wakker geschud en na twintig minuten tikte Granit Xhaka na een voorzet van Mesut Özil de aansluitingstreffer binnen. Vlak voor rust was het Olivier Giroud die de stand weer gelijk trok. De Fransman kopte na een voorzet van Aaron Ramsey eenvoudig voorbij de mistastende goalie Milan Borjan.

Na rust was het Arsenal dat het veldoverwicht had, maar met vlijmscherpe counters was het Ludogorets dat het gevaarlijkst was. Na ruim een uur spelen was het Wanderson die tot tweemaal toe vlak na elkaar werd gestuit door David Ospina. De Colombiaanse keeper kwam beide keren uitstekend uit zijn doel om Arsenal voor een nieuwe achterstand te behoeden. Hierna leek het duel dood te bloeden in een gelijkspel, maar vier minuten voor tijd zorgde Özil met een fraai doelpunt voor de 2-3 voorsprong. Alleen voor de keeper en twee aanstormende verdedigers in de rug bleef de Duitser koel en rondde beheerst af.

/

FC Basel - Paris Saint-Germain 1-2
In het St. Jakob-Park van FC Basel waren het de bezoekers die in de eerste 45 minuten de overhand hadden. Het was echter heel lang wachten voordat de ploeg van Unai Emery haar halve kansen wist om te zetten in doelpunten, maar vlak voor rust was het dan toch raak. Thomas Meunier knalde na een afgeslagen hoekschop op doel en zag die poging gepromoveerd worden tot doelpunt door Blaise Matuidi. De middenvelder liep in het overvolle strafschopgebied tegen de bal aan en liet zodoende doelman Tomas Vaclik kansloos.

In de tweede helft was het Edinson Cavani die na een uur het naliet de 0-2 aan te tekenen. De aanvaller zag vlak voordat hij wilde uithalen de bal echter met een prima tackle van zich afsnoepen. Het duel kabbelde daarna door en min of meer uit het niets viel de gelijkmaker.
Met een een schitterend schot van een metertje of 35 zorgde Lucas Zuffi voor de 1-1. De linkspoot draaide met een hard en hoog schot de bal in het zestienmetergebied van doelman Alphonse Aréola en zag deze pardoes achter de Franse goalie eindigen. De wedstrijd leek zodoende in 1-1 te eindigen, maar Meunier dacht hier anders over: met een schitterende knal zorgde de Belgische rechtsback voor een 1-2 overwinning voor de Franse ploeg.

Vind jij de overwinning van Arsenal verdiend?