‘Supersub’ Mühren bezorgt AZ de volle buit op bezoek in Den Haag

AZ heeft drie punten overgehouden aan het duel met ADO Den Haag (0-1). Lang leek het duel op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen, maar daar bracht invaller Robert Mühren vlak voor tijd verandering in. Op aangeven van Alireza Jahanbakhsh maakte de Purmerender het enige doelpunt van de wedstrijd.

/

De eerste opwinding van de wedstrijd viel na vijf minuten te noteren. Doelman Sergio Rochet knalde een uittrap tegen het hoofd van zijn ploeggenoot Stijn Wuytens. ADO-middenvelder Danny Bakker nam de bal vanuit de lucht en schoot de bal net over het doel. AZ was voor rust niet in beste doen en kwam moeizaam tot kansen. Het eerste gevaar kwam dan ook vanuit een standaardsituatie. Het was Derrick Luckassen die na 26 minuten speler namens AZ dicht bij de openingstreffer was. Zijn schitterende vrije trap ging vanaf dertig meter richting de kruising, maar werd gekeer ddoor doelman Ernestas Setkus.

Het was een eerste helft zonder veel grote kansen. Beide ploegen deden niet veel voor elkaar onder. In het tweede bedrijf kwam het eerste wapenfeit af van ADO Den Haag. Mike Havenaar kon op aangeven van Ludcinio Marengo op doel koppen, Rochete bracht redding. Het was een van de weinige mogelijkheden die Havenaar kreeg. De aanvoer vanaf de flanken was matig, wat ook aan de kant van AZ bij spits Wout Weghorst het geval was.

/

Na 68 minuten spelen vond trainer John van den Brom het tijd voor supersub Robert Mühren. De aanvaller ging achter spits Weghorst spelen, in de hoop een doelpunt te forceren. Met nog een kwartier op de klok kreeg Luckassen een goede mogelijkheid. Rens van Eijden kopte een hoekschop door, waarna Luckassen de bal hoog over schoot.

AZ drong in de slotfase aan en was gevaarlijk via Mühren. Zijn schot belandde in de handen van Setkus, die een goede wedstrijd speelde. Maar de doelman had in de 87ste minuut van de wedstrijd geen antwoord op een nieuwe inzet van de invaller. Het was Jahanbakhsh met een perfecte voorzet, welke bij de tweede paal werd binnengewerkt door Mühren. Hij bezorgde AZ de volle buit.