Zeventienjarig talent pakt punt voor ‘Duits’ NEC bij FC Utrecht

De krachtmeting tussen FC Utrecht en NEC heeft zondag geen winnaar opgeleverd. De thuisclub was in de eerste helft veel sterker, maar na de onderbreking herstelden de bezoekers de verhoudingen. Met een punt schieten beide partijen niet veel op: FC Utrecht verliest de aansluiting met de top en NEC moet naar onderen blijven kijken.

/

Voor FC Utrecht was het opletten voor de laatste speelminuten, omdat NEC met Michael Heinloth, André Fomitschow, Julian von Haacke en Reagy Ofosu vier Duitsers in de basis had staan. Nooit eerder had een Eredivisionist vier Duitsers in de basisopstelling. FC Utrecht ging op zoek naar doelpunten, dicteerde het spel en drong de Nijmegenaren ver naar achteren.

Met name Nacer Barazite was goed op dreef: de aanvaller bleek een voortdurende plaag voor de verdedigers van NEC, maar in de eerste fase van de eerste helft had hij geen geluk in de afronding. De hulp van NEC-keeper Joris Delle werd dan ook gretig geaccepteerd door Barazite: bij een voorzet van Richairo Zivkovic liep Barazite in en Delle hielp de bal over de doellijn te werken (1-0).

/

Het was een meer dan verdiende voorsprong voor FC Utrecht, dat nog voor rust de genadeklap probeerde uit te delen. Sébastien Haller kopte de bal echter tegen de lat, terwijl de aan de aandacht ontsnapte Zivkovic de bal (oog in oog met Delle) naast het doel van de bezoekers schoot.

Voor de onderbreking kwam NEC nauwelijks in het stuk voor, maar na de pauze was dat anders. Trainer Peter Hyballa zal zijn mannen geïnstrueerd hebben de meegereisde fans toch iets te bieden en van een meter of twintig tekende de zeventienjarige Ferdi Kadioglu op fraaie wijze voor de 1-1. Het scheelde niet veel, of de bezoekers hadden direct doorgedrukt: Janio Bikel schoot vanaf de rand van het strafschopgebied naast.

Een gelijkspel was terecht

1
2

Ben het er niet mee eens dat NEC niets opschiet met dit punt. Uit bij Utrecht een punt meenemen is gewoon een prima resultaat. Het is duidelijk dat het doel voor NEC dit jaar zal zijn de nacompetitie te ontlopen en dan is ook 1 punt uit zo een wedstrijd heel waardevol.

30 oktober 2016 om 17:15

Kijk maar op de ranglijst, het staat zo dichtbij elkaar. Je moet echt achter elkaar punten gaan pakken, wil je snel weg daar zijn.

31 oktober 2016 om 08:12

Uit bij Utrecht is een prima resultaat helemaal als je zelf ook niet lekker draait

Er zijn nog genoeg wedstrijden tegen mindere of gelijkwaardige teams aan NEC

Die trainer is wel een zenuwlijder overigens.

En uiteraard is NEC kwaliteit verloren met Limbombe van eijden foor en Woudenberg en Kane.. maar wel jammer dat er maar 1 Nederlander basis is.. terwijl hij zelfs voor Aruba uitkomt

Als je kijkt naar het spelbeeld is een gelijkspel terecht. Utrecht duidelijk de overhand in de 1ste helft maar dat was de 2de helft volledig verdwenen en speelde NEC goed.

Maar de scheidsrechter van dienst: man man man wat floot hij een slechte pot. In de eerste helft wordt Haller overduidelijk aan zijn shirt getrokken door Fomitschow. Een opgelegde scoringskans die duidelijk wordt ontnomen. Hierop had dan ook een penalty en een rode kaart moeten volgen.

Dit is niet de eerste keer dat de scheids beslissende fouten maakt tegen Utrecht. Met 10 man en een penalty had Utrecht waarschijnlijk (gewoon) gewonnen!

31 oktober 2016 om 07:42

Ik vind het een beetje zielig om je achter een scheidsrechter te verschuilen.
Zeker omdat de scheidsrechter ook n.e.c flink heeft benadeeld met zijn rare beslissingen. Zat er aantal keer naast met hoekschoppen die wij hadden moeten krijgen die dan ineens een corner waren, overduidelijke ingooien voor n.e.c die naar Utrecht gingen.
Een Utrecht speler die het nodig vind om even met twee benen komt inglijden wat onbestraft blijft (mag hopen dat hij zijn straf nog wel krijgt naar aanleiding van de beelden). En het penalty moment wate hier wordt omschreven vond ik geen penalty ik stond er recht voor (bunnikside) en dit was gewoon een licht duel naar mijn ogen zeker penalty onwaardig en al hadden ze die penalty gehad wie zegt dat hij raak was?
Op basis van de tweede helft had je gewoon 3 punten kunnen (en in onze situatie misschien wel moeten meenemen) zo'n slechte tweede helft van de tegenstander moet je gewoon afstraffen. Utrecht heeft de afgelopen weken al vaak genoeg gelukkig (misschien wel onterecht) gewonnen.
Supporters achter mij op de bunnikside zongen de tweede helft zelf helemaal niets in de galgenwaard dus ik denk dat dat het niveau van Utrecht wel omschrijft

31 oktober 2016 om 12:03

Ik zeg ook niet dat hij alleen fouten maakten ten opzichte van Utrecht maar een beslissende fout was wel ten nadele van Utrecht. Tuurlijk is t niet zeker dat die penalty erin gaat maar met een man als Haller achter de bal is die kans nihil: die schiet ze altijd feilloos binnen. Dit in combinatie met een rode kaart had Utrecht waarschijnlijk wel een winst opgeleverd. Neemt natuurlijk niet weg dat Utrecht het alsnog uit handen geeft door een slechte tweede helft.

31 oktober 2016 om 12:06

Met het geven van hoekschoppen werd ook niet alleen NEC benadeeld (red. Golla die naastkopt waarna NEC een corner krijgt). Ik geef aan dat hij gewoon slecht fluit en zeg niet dat hij alles tegen Utrecht floot maar dat de grote fout wel ten nadele van Utrecht was.

Allereerst Nec van harte met het in mijn ogen onverdiend punt.
Zeker qua echte kansen.

Wanneer gaat de knvb eens wat doen aan scheidsrechters die het Nederlandse voetbal kapot maken.
Wat een verschrikkelijke fouten maakte deze man.
Een zuivere strafschop voor Utrecht, nee niets.
Een achterbal via het hoofd van een nec speler, Corner.
Een overtreding op een Nec speler die een (bijna) niet te missen kans voor Utrecht opleverde.
Zo waren er veel foute beslissingen van deze man.
Natuurlijk zijn vele Nec supporters nu het niet met me eens maar slaap er eens een nachtje over en dan moeten ook zij bekennen dat ze de scheids zeker niet tegen hebben gehad en dat het een vreselijke flapdrol was. Wanneer laten ze eens spelers als mannen voetballen.

Wel vindt ik het knap zonder veel grote kansen te krijgen hoe Nec zich de tweede helft weer de wedstrijd heeft ingespeeld. En dat is wat Utrecht zich mag aanrekenen. Ze verspelen 2 onnodige punten doordat ze zeer veel kansen misten.

En ja wie verteld Ten Hag eens dat hij echt wel eens in de 65ste minuut mag wisselen.

Maar goed dat is mijn mening.

30 oktober 2016 om 16:54

Ik ben het met je eens hoor. Heb in geen tijden zo'n slechte scheids-en grensrechters gezien. Maakte inderdaad fout op fout. Als Utrecht gewoon die strafschop had gekregen was NEC waarschijnlijk niet meer teruggekomen en hadden jullie nu 3 punten. Maar okã© je kan je vast ook wel voorstellen dat ik daar als NEC supporter op dit moment niet zo mee zit

30 oktober 2016 om 17:16

Begrijp ik ook helemaal, voor jullie is het een onverwacht punt.
Zou zelf er ook niet mee zitten dat het op deze manier ging als ik in jullie positie zat.
Alleen begrijp ik niet waarom jullie trainer dan niet gelijk met 442 start.
Daar had Utrecht grotendeels van de tweede helft echt lastig mee.
Ook tegen Fietstas ging het voor jullie beter.
Dus misschien gewoon gelijk met 442? of is dat kort door de bocht.

Toch van harte met het(oke in mijn ogen onverdiend) punt.
Je kan het punt maar vast hebben.

30 oktober 2016 om 17:09

Scheids was idd niet de beste, maakte aan beide kanten fouten, wel iets vaker aan de kant van fcu, maar zelfs dan had Utrecht het aan zichzelf te danken dat het niet de 3 punten in eigen huis hield. Ze hadden voor rust al met 2 of 3-0 voor moeten staan. 2e helft had NEC het betere van het spel en komt terecht op 1-1.

Niets meer niets minder.

Schandalige vertoning FC Utrecht. Schaam me diep voor de 2e helft. Verschrikkelijk

De wissel van Kadioglu bleek een gouden greep. Na een verschrikkelijke eerste helft van NEC waar je blij mag zijn dat het 1-0 staat, krijg je een veel betere tweede helft. Kadioglu scoort dan ook nog eens en qua voetballend vermogen moet die jongen eigenlijk altijd spelen. Zeer goede techniek, ziet het spelletje en heeft een prima pass in huis. Alleen is hij nog jong en moet je natuurlijk oppassen dat het fysiek allemaal goed gaat. Laten we toch ondanks dat je op het eind weer dicht bij drie punten was, gewoon tevreden zijn met een punt. De arbitrage was weer eens dramatisch, verder wil ik daar geen woorden aan vuil maken.

30 oktober 2016 om 17:12

Als Kadioglu zich zo blijft ontwikkelen dan mag er eens gesproken worden over een contractverlenging. Maar eerst nog maar eventjes afwachten. Een zwaluw maakt nog geen zomer, zeker net de wintertijd ingegaan is.

Utrecht heeft dit gelijkspel volledig aan zichzelf te wijten. Die hadden in de 1e helft al 3-0 moeten staan en dan was NEC nooit meer zo sterk teruggekomen. Man of the match is voor mij Hyballa. Ik weet niet hoe hij het heeft geflikt maar in de rust heeft hij het team zo weten neer te zetten dat de wedstrijd 180 graden draaide. NEC was opeens veel beter en had misschien zelfs de 3 punten kunnen pakken, al zou dat natuurlijk onterecht zijn geweest. Fantastische invalbeurt van Kadioglu! Heerlijk om eindelijk weer eens een jeugdspeler te zien schitteren. De jeugdopleiding heeft afgelopen jaren niks voortgebracht en dan opeens uit het niets is daar een jongen van 17 die de wedstrijd zo kan doen kantelen. Ik had hem al wel eerder gezien dus wist wel dat hij een groot talent was maar had hem niet nu al zo beslissend verwacht. Hopelijk zet Hyballa hem volgende week tegen Groningen in de basis. Al met al een prima resultaat voor Nec. Het was niet geweldig maar dat hoeft ook niet. NEC moet gewoon puntjes blijven sprokkelen en als ze aan het einde van de rit 15e staan is het seizoen wat mij betreft geslaagd.

Edit: Arbitrage was natuurlijk schandalig slecht. Die hebben Utrecht flink genaaid met het niet geven van die strafschop.

Iemand die wat meer over deze 17-jarige jongen kan vertellen?

30 oktober 2016 om 17:28

Sorry, ik was te snel heb mijn antwoord al in de reacties kunnen vinden.

30 oktober 2016 om 17:55

Het is een echte ouderwetse spelmaker. Erg creatief, kan goed tussen de linies spelen. Goede trap en daardoor ook het vermogen om van rand 16 te scoren. Mooie goal en een heerlijke 'sleeppanna' daarna bij Ayoub. Echt een pareltje wat mij betreft. Wordt wel eens vergeleken met Navarone Foor maar dat vind ik niet terecht. Kon afgelopen zomer echt naar hele serieuze clubs in het buitenland (en de top 3 in Nederland) maar heeft heel verstandig gekozen voor een contract bij Nec. Staat als ik het goed heb ook gewoon op 10 in Oranje Onder 18/19(?) maar heb afgelopen zomer wel meegekregen dat de kans bestaat dat ie voor Turkije kiest.

Zou hem persoonlijk altijd opstellen omdat hij zo'n beetje de enige in de selectie van NEC is die echt het spel kan maken, tussen de linies kan komen en ook aansluit bij de spits. Echter is ie ook pas 2 weken 17 en kan ie het fysiek waarschijnlijk nog niet helemaal aan om een volle wedstrijd te spelen. Toch hoop ik dat Hyballa hem er lekker inzet en hem er eventueel na een minuut of 70 afhaalt, want deze jongen is ondanks zijn leeftijd een speler waaraan het elftal echt behoefte heeft.

Voor NEC was dat ene puntje nu een prima resultaat. Als je de tweede helft ziet, zat er zelfs een overwinning in. Met Grot en Kadioglu hebben we ook weer een paar jeugdtalentjes. Hartstikke mooi.

De wedstrijd tegen Groningen volgende week wordt erg belangrijk in de strijd tegen degradatie. Het loopt daar ook voor geen meter, dus het moet kunnen!

Schandalig die 2e helft van FCU.. Vraag me af wat de coach heeft gezegd tegen de jongens in de rust (na zo'n goede 1e helft).. die prutser moet echt sneller ingrijpen!! Iedereen kon zien dat NEC binnen de kortste tijd zou gaan scoren!