Besiktas zet koppositie op het spel; Braziliaan bewijst opnieuw waarde

Besiktas hoopt het kampioenschap dit seizoen te prolongeren, maar heeft vrijdagavond voor de derde keer dit seizoen puntverlies geleden. Het team van Senol Günes bleef op bezoek bij middenmoter Gençlerbirligi op een 1-1 gelijkspel steken en kan daardoor zondag ingehaald worden door Medipol Basaksehir.

Besiktas kreeg via Olcay Sahan en Anderson Talisca de eerste kansen, maar na 26 minuten kwam Gençlerbirligi op voorsprong in het Ankara 19 Mayis Stadion. Serdar Gürler profiteerde van een inschattingsfout van Fabri en maakte er met een boogbal 1-0 van. Besiktas hanteerde voor rust een relatief laag tempo, maar gaf na de pauze meer gas en kwam na 52 minuten langszij.

Talisca kopte raak na een goede actie en dito voorzet van Ricardo Quaresma en is nu in zes competitiewedstrijden bij vijf doelpunten van Besiktas direct betrokken geweest. Besiktas kreeg hierna nog genoeg kansen om er 1-2 van te maken, maar Johannes Hopf had een antwoord op inzetten van onder anderen Quaresma en Vincent Aboubakar en Besiktas raakte ook nog twee keer het aluminium.

Denk jij dat Besiktas kampioen wordt?

1
2

Een Besiktasli vriend van me had een week geleden het lef om te zeggen dat Fabri beter was dan Muslera. Ik dus na het doelpunt van Gencler hem compleet voor schut zetten.

BJK die gedomineerd werd in de eerste helft, Gencler die gedomineerd werd in de 2e. Uitslag is een goede weerspiegeling van het spel van beide ploegen. Die Ahmet Calik bewijst maar weer eens een puike verdediger te zijn.

Trouwens, 2 van de 3 de gele kaarten van Gencler waren onterecht.

Nu Galatasaray nog morgen winnen en ik kan lekker me tentamenweek in.

28 oktober 2016 om 21:04

Ahmet calik een puike verdediger, die gast heeft zijn beste wedstrijd gespeeld, kan dat nooit doen voor turkije. Begin niet over gele kaarten, hun wissels, keeper waren allemaal aan het tijdrekken, er waren 2 spelers die 5 overtredingen maken op tolgay geen geel. 4 minuten speeltijd terwijl er 5 wissels zijn gemaakt en 2-4 keer zogezegd blessure was van een gencler speler die daarna onmiddellijk opstond.

28 oktober 2016 om 21:05

Muslera maakt ook wel eens zijn blunders, maar hij is zeker weten de beste keeper in Turkije momenteel.

28 oktober 2016 om 21:06

Welke kaart was onterecht? Selcuk Sahin haalt op de middellijn Cenk neer tijdens een counter. Terecht. Politevich gooit de bal weg. Terecht. Die van Irfan Can herinner ik me niet meer. Daarnaast is het een wonder dat die Landel geen kaart heeft gekregen.

Overigens ben ik het niet met je eens. Gencler heeft niks gedomineerd. Ze hadden meer de bal de eerste helft, maar geen serieuze kansen. Zelfs hun doelpunt was geen serieuze kans, maar een blunder van onze keeper.

28 oktober 2016 om 21:12

Politevich terecht? Ik heb deze wedstrijd minstens 5x gezien dat een speler de bal weggooide zodat het spel niet verder kon. Irfan Can die rustig naar de scheids toeloopt en met hem wilt praten, zo zag het eruit, en dan geel krijgt voor protesteren. Tevens was jullie doelpunt ook meer geklungel van de defensie van Gencler dan een echte kans die jullie hebben gesticht. Maar nogmaals, mijn mening.

28 oktober 2016 om 21:17

Politevich pakt de bal, houdt hem een paar seconden vast en loopt daarna weg waarna hij de bal langs de zijlijn gooit. In de laatste seconden van de wedstrijd. Dat is gewoon een gele kaart, ook al hebben 21 spelers dat eerder in die wedstrijd gedaan. Dat hij eerder geen kaart heeft gegeven, betekent niet dat het geen kaart waard is.

Het doelpunt van Genclerbirligi is geklungel van de defensie. Als jij die van ons ook geklungel van de defensie noemt, heb je een andere wedstrijd zitten kijken, beste vriend.

28 oktober 2016 om 21:20

Een verdediger die de bal zomaar naar Cenk Tosun kopt, en daarna de linksback die Talisca niet dekt waaruit het doelpunt ontstaat noem ik geklungel.

28 oktober 2016 om 21:23

Dan zijn minimaal 95% van alle doelpunten die vallen over de hele wereld geklungel van de defensie. Dus dit is gewoon onzin wat je nu praat.

29 oktober 2016 om 00:43

Vergeleken met Tolga is elke keeper beter, maar Muslera is gewoon wereldtop. Fabri heeft teveel zelfvertrouwen, tegen napoli maakte hij ook zo'n fout, hij moet niet teveel onnodig zijn goal uitkomen, laat de verdedigers ook zijn werk doen.

Wat is het met bjk en scheidsrechters die tijdrekken niet bestraffen, spelers die 5 overtredingen maken geen geel krijgen, 1ste helft schande wedstrijd van ons, slechtste wedstrijd van het seizoen. Gencler die het makkelijk kreeg door bjk, 2de helft verdiende we de 3 punten, olcay speel nooit voor bjk, cenk waardeloos bezig. Senol hoca die een schande team voorbrengt waar er geen atiba, omer, is in de selectie laat staan bank. Wat is het nut van aras!!! Wanneer gaan we hem uitproberen de speler die de beste was in voorseizoen. Fabri die domme fout maakte. Iedereen zei waarom geen cvm in de selectie.

Ik vraag me af wat de plan was van Senol Gã¼nes. Je kan Atiba ook rust geven door hem op de bank te zetten. Al onze beschikbare middenvelders stonden op het veld, en het ergste scenario werd werkelijkheid. Necip geblesseerd, er is geen middenvelder op de bank. Dus Tosic weer als linksback, mede waardoor hij een gele kaart pakt en nu geschorst is volgende week tegen Trabzonspor. En Adriano als verdedigende middenvelder, dat hebben we ook gezien.

En dan wisselt hij in de 88e minuut Gã¶nã¼l met Beck. Het staat 1-1 en je wisselt je rechtsback voor een andere rechtsback, terwijl je twee aanvallend ingestelde spelers hebt op de bank, Kerim en Aras. Soms begrijp ik onze trainer niet. En weet iemand wat er aan de hand is met Oguzhan Özyakup? Dit gaat zeker niet om een blessure. Er is meer aan de hand, maar niemand praat erover. Waarschijnlijk gaat het om een transfer.

Jammer van het puntverlies. Genclerbirligi zou alleen kunnen scoren als een van onze spelers een blunder beging en dat gebeurde ook. Ik snap niet wat Fabri daar deed. Tolga kwam nooit uit, Fabri komt te vaak uit. Nu is het wachten op een keeper die precies weet wanneer hij moet uitkomen en wanneer hij zich in moet houden. Tweede helft hebben we ze kapot gespeeld, maar de bal ging er gewoon niet in. Kopie van de wedstrijd van vorig seizoen, toen we de eerste helft ook niks hadden in te brengen en in de tweede helft de keeper Hopf zijn team op de been hield.

28 oktober 2016 om 21:08

Het is pas eind oktober wat heeft een transfer van Oguzhan daarmee te maken. Hij is gewoon geblesseerd. Die man heeft volgens mij ook een tijdje geblesseerd gevoetbald, want de laatste paar wedstrijden die hij speelde voor zijn blessure waren zo belabberd dat hij wel geblesseerd moest zijn. Laat hem maar zijn rust pakken, zodat de oude Ozzy weer terugkomt. Ik heb liever dat hij nu nog 2/3 wedstrijden mist en dan weer topfit terugkomt dan dat hij het hele seizoen door met pijntjes speelt.

Die GG wissel voor Beck begrijp ik ook niet. Dat valt alleen te verklaren met een blessure voor GG, maar daar leek het niet op.

28 oktober 2016 om 21:13

Wat voor blessure heeft hij dan? En hoe lang duurt zo'n blessure meestal? Waarom zie je niemand er een uitspraak over doen? De medische staf, de technische staf? Het is ook niet duidelijk wanneer hij precies terugkomt. Ze zeiden eerst dat hij vandaag zou spelen, vervolgens zeggen ze dat hij niet in de selectie zit.

Dit gebeurde precies ook bij Tã¶re in de winter. Telkens duurde zijn blessure langer en we wisten niet precies wat voor blessure hij had en niemand zei er wat over. In de zomer was die vertrokken.

28 oktober 2016 om 22:12

Mee eens, ik snap de wissel van Beck voor Gokhan ook niet. Breng dan een aanvallend ingestelde speler. Beck kan niks forceren.

Wat een pech hebben we gehad, meerdere keren is Genclerbirligi gered door de paal/lat.

Het is inmiddels een gewoonte geworden bij ons om de eerste helft zo slecht mogelijk te spelen om het vervolgens in de tweede helft recht te trekken.

Dan ben je eindelijk blij dat we een goeie keeper hebben, die een aantal wedstrijden op rij heel goed keept en dan maakt hij zo een blunder. Maar goed hij heeft door zijn wedstrijd tegen Napoli het nodige krediet opgebouwd, dus dit vergeven de fans hem wel. Tweede helft moet je gewoon éã©n van die kansen afmaken. Cenk Tosun had er minimaal eentje moeten maken vandaag. Waarom zo belabberd afleggen als je 1 op 1 met de keeper staat. Kom op je bent spits daar moet je die bal gewoon zelf afmaken man. Daarna nog die kopbal op de lat. Het zat vandaag echt niet mee.

Zijn Kerim Frei en Aras Ozbiliz de zwarte schapen van de club ofzo Senol Gunes? Waarom mogen die twee nooit invallen? Ik begrijp het echt niet. Quaresma is al 33 jaar laat éã©n van die twee gasten dan nog 10 minuten invallen voor hem.

Echt een frustrerende wedstrijd. Zo onnodig dit puntverlies. Gelukkig is de volgende wedstrijd al dinsdag en wat voor éã©n! Dat zal echt een geweldige wedstrijd te worden tegen Napoli.

28 oktober 2016 om 23:30

Ja, ik irriteer me ook mateloos aan Senol hoca, hij begint telkens met de verkeerde opstelling, waardoor we 1e helft dramatisch spelen, hij wisselt ook nooit in de 1e helft. Cenk en Olcay horen niet in de basis elf. Echt onnodig puntverlies door Senol hoca..

Tegen napoli moetenbwe anders aan de bak, mensen gaan ervan uit dat omdat we in napels hebben gewonnen we ook in istanboel gaan winnen maar geloof mij, thuis gaan we het heel moeilijk krijgen. Ik zou al blij zijn met een punt. Ps : is mss crue wat ik nu zeg maar ben blij dat necip gebleseerd is geworden die jongen moeten ze gratis wegdoen. Ik snap senol soms echt niet, ik ben al blij dat pektemek weg is nu nog necip.

28 oktober 2016 om 23:27

Tegen Napoli zullen Atiba, Aboubakr en Inler terugkeren, het wordt een hele andere wedstrijd. Wat was Olcay en Cenk slecht zeg!

29 oktober 2016 om 00:31

Olcay is ook een speler die eigenlijk niet hoort bij bjk, was de eerste jaar goed daarna elk jaar minder geworden.

29 oktober 2016 om 00:40

In een goed draaiende team valt hij niet op, maar als het even tegen zit dan zie je hoe slecht hij is.

Aboubakar is 24 en een beest, hoezo geef je hem rust?

Ik irriteer me mateloos aan Senol Gunes. Al tientallen wedstrijden begint hij met een slechte opstelling, waardoor we 1e helft altijd slecht spelen (Tegen galatasaray, benfica, rize, kayseri, antalya en nu gencler) en 2e helft vol op aanval spelen om het recht te zetten. Barca ging met 5 spelers rouleren kregen ze 4 tegen van Celta. Dus Senol hoca hou op met halve selectie te rouleren, olcay en cenk jullie dramatisch, echt ongelovelijk slecht!