Bayern bekert door na simpele zege, Schalke geeft bijna ruime voorsprong weg

Bayern München heeft zich woensdagavond in de volgende ronde van de DFB Pokal gemeld. De Duitse koploper leek op weg naar een ruime overwinning op FC Augsburg, maar stapte uiteindelijk met een 3-1 zege van het veld af. Schalke 04 maakte er in de eerste helft al drie tegen 1. FC Nürnberg en leek op rozen te zitten. De thuisploeg kwam na rust echter nog bijna langszij.

/

Bayern München - FC Augsburg 3-1
Lang mocht FC Augsburg niet hopen op een stuntje in Beieren, want de bezoekers keken na twee minuten spelen al tegen een achterstand aan. Philipp Lahm pikte de bal op de rand van de zestien op en knalde het speeltuig meteen in de verre hoek. Der Rekordmeister combineerde daarna vlot door en kreeg een aantal aardige kansen. Julian Green zorgde ervoor dat de thuisploeg met een comfortabele voorsprong kon gaan rusten: hij kopte drie minuten voor de thee op aangeven van Thomas Müller binnen. Na rust leek Bayern soeverein op de overwinning af te koersen, maar Dong-Won Ji zorgde voor een zeldzame tegenslag: zijn treffer na een snelle uitbraak was de eerste die de thuisploeg na 547 minuten in de beker moest incasseren. Via David Alaba werd het later nog 3-1.

/

1. FC Nürnberg - Schalke 04 2-3
Schalke 04 was afgelopen weekend al aardig op schot in de Bundesliga en woensdagavond was het in de DFB Pokal niet veel anders. Yevhen Konoplyanka had na twintig minuten spelen een geweldig hakje in huis voor de openingstreffer. Júnior Caiçara hield tien minuten later twee man van zich af en had oog voor Huntelaar, die daarna goed afmaakte voor de 0-2. Via Konoplyanka liep Schalke op slag van rust nog verder uit: hij kreeg de bal uit een corner voor zijn voeten en maakte zijn tweede van de avond. Na rust kantelde de wedstrijd toen Baba Rahman met nog een half uur te gaan de bal in eigen doel schoot. Nürnberg kwam daarna via een penalty van Tobias Kempe opeens helemaal terug in de wedstrijd, maar van een gelijkmaker kwam het echter niet meer.

/

Borussia Dortmund - 1. FC Union Berlin 1-1 (Dortmund w.n.s)
Dortmund en de tegenstander uit de 2. Bundesliga begonnen een kwartier later aan hun treffen omdat nog niet alle supporters van Union Berlin op hun plek zaten. Toen iedereen eenmaal zat, bleek dat de hoofdstedelingen zich aardig konden meten met de topclub uit het Ruhrgebied. De bezoekers kwamen echter wel op slag van rust op ongelukkige wijze achter: Michael Parensen promoveerde een voorzet van Gonzalo Castro tot eigen doelpunt. Union deed na rust echter nog steeds goed mee en kwam tien minuten voor tijd langszij via Steven Skrzybski, die met zijn eerste balcontact raak schoot. Union perste er uiteindelijk een verlenging uit en schopte het zelfs tot de strafschoppen, maar in die fase ging het mis. De bezoekers misten namelijk al hun penalty’s en Ousmane Dembélé, Matthias Ginter en Mario Götze scoorden wél.

Vind jij dat Schalkoe 04 het verdiende om te winnen?