Kameroener helpt Besiktas aan knappe zege; Napoli blijft koploper

Napoli blijft aan kop gaan in Groep B van de Champions League. I Partenopei gingen woensdagavond echter wel met 2-3 onderuit tegen Besiktas en het andere pouleduel, dat tussen Dynamo Kiev en Benfica, eindigde in een 0-2 overwinning voor de Portugezen. Napoli heeft zes punten, Besiktas vijf, Benfica vier en Dynamo Kiev sluit de rijen met één schamel puntje na drie speelronden.

/

Napoli - Besiktas 2-3
Napoli keek bij rust tegen een 1-2 achterstand aan en Jorginho zal in de kleedkamer wellicht zijn excuses aan zijn medespelers hebben aangeboden, want de middenvelder zette Vincent Aboubakar per ongeluk vrij voor José Reina en de Kameroener schoot via de benen van de keeper raak. Aboubakar bepaalde daarmee de ruststand op 1-2, want Adriano had na een lage voorzet van Ricardo Quaresma de score geopend en Dries Mertens tekende daarna met een intikker voor de gelijkmaker. De Belg had al eerder kunnen scoren, maar miste twee goede kansen.Voor Aboubakar was het overigens zijn eerste officiële doelpunt voor Besiktas.

In de tweede helft kreeg Napoli al na vijf minuten een uitgelezen kans om langszij te komen, maar doelman Fabri stopte een strafschop van Lorenzo Insigne. De Italianen kregen twintig minuten voor tijd een herkansing en Manolo Gabbiadini liet zijn ploeggenoot zien hoe het wel moest: 2-2. Gabbiadini leek Napoli vervolgens ook nog aan de drie punten te helpen, maar zijn treffer werd afgekeurd. Vijf minuten voor tijd viel de treffer aan de andere kant: Aboubakar dompelde Napoli met de 2-3 in rouw.

Dynamo Kiev - Benfica 0-2
Benfica opende al na negen minute de score in Oekraïne, want Eduardo Salvio mocht na een overtreding van Antunes op Gonçalo Guedes aanleggen vanaf elf meter en maakte geen fout. Het was het eerste Champions League-uitdoelpunt voor Benfica uit een penalty sinds de treffer van Nuno Gomes in december 1998 tegen PSV. De bezoekers namen de voorsprong mee de kleedkamer en en vergrootten die na de pauze. Franco Cervi werd gevonden door Salvio en nadat twee eerdere pogingen mislukten, was het bij de derde inzet wel raak. Dynamo Kiev maakte na rust een belabberde indruk en stapte met een terechte nederlaag van het veld.

Denk jij dat Napoli de poule wint?

1
2

Ik heb altijd vertrouwen gehad in Aboubakar!!! Wat een avond!

20 oktober 2016 om 02:00

Vincent Aboubakar, in fifa carriere altijd mijn eerste aankoop, welk team ik ook ben.
Is zeker de spits in mijn team van favoriete spelers.

Knappe overwinning van Besiktas. Dankzij deze overwinning zie ik Besiktas als groepswinnaar eindigen.

Wat een wedstrijd van Besiktas. Je speelt (misschien na de wedstrijd tegen Galatasaray) de slechtste eerste helft van het seizoen en toch weet je met een 1-2 voorsprong de rust in te gaan. Tweede helft mist Napoli na 5 minuten een penalty en na dat moment had Besiktas de controle over de wedstrijd. Maar dan besluit die kale scheidsrechter helemaal uit het niets Napoli een penalty cadeau te doen. Vervolgens scoor je de 2-3 in de slotfase, misschien randje buitenspel, maar ja goedmakertje he Het wordt thuis nog een hele mooie pot tegen dit team.

Aboubakar speelde zijn beste wedstrijd vandaag voor Besiktas, wat was hij belangrijk zeg. Scoort ook zijn eerste doelpunten. Wat een belangrijke overwinning!

Trouwens dat voetbal leeft totaal niet meer in Italië he? Buiten Juventus is het niet zoveel meer. Ook vandaag weer zo'n lelijke stadion met een nog lelijkere sintelbaan, dat niet eens voor de helft vol was.

19 oktober 2016 om 22:52

Nee joh zo gaat ie lekker. Kijk anders even in de Turkse competitie, daar zitten de stadions lekker vol. Overigens gefeliciteerd met de overwinning maar je laatste stukje had niet echt gehoeven.

19 oktober 2016 om 22:55

Dat heeft te maken met dat delen van het stadion van Napoli niet gebruikt mogen worden i.v.m met veiligheidsredenen. Renovatie is ook geen optie, omdat je dan toestemming moet hebben van de mafia daar in Napels.

19 oktober 2016 om 22:57

Klopt, in Turkije is het ook zo dood en saai..

19 oktober 2016 om 22:59

Wat heeft mijn post over Italië met Turkije te maken. Dus omdat Turkije ook niet veel voorstelt wat betreft toeschouwers mag ik niets over Italië zeggen? Die Napolitanen hadden voor de wedstrijd allemaal een grote mond en dat ze Besiktas fans wel eens laten zien hoe goed ze wel niet waren. Nou ik hoorde die 3000 toeschouwers van ons vaker die van hun.

Je praat echt onzin man.

19 oktober 2016 om 23:15

Ik vind het een beetje arrogant om te beweren dat het Italiaanse voetbal een beetje levenloos is terwijl wij Turken nog mijlenver achterlopen op alles en ieder wat Italiaans is op voetbalgebied. Napoli fans hebben wel eens voor lichte bevingen gezorgd daar. Dan is het nu een keer leeg en kom jij met zo een uitspraak. Ik geef dan mijn mening. Dat is geen onzin praten. Voel je niet zo op je teentjes getrapt jongen. Ik feliciteer je ook nog.

20 oktober 2016 om 03:11

Ik was in het stadion, geloof mij maar stadio San Paolo heeft iets magisch en veel mooier dan de moderne stadions.. Wat een sfeer, we hebben Napels Ultras gewoon overklast!

Schattig hoe een Napoli fan in de livetopics beweerde hoe zijn team Bjk zou wegspelen. Nou niet volgens Vincent Ebubekir. En dan nog die penalty he, ach ja: ben niet anders gewend tegen Turkse teams.

19 oktober 2016 om 23:12

De winnende goal gemist misschien? Was ook geen kleinigheidje.

19 oktober 2016 om 23:16

Ik zie het net terug in de samenvatting. Maar waarom zegt die commentator niks over de goedkope penalty?

19 oktober 2016 om 23:22

Tja, geen idee.

Ik heb heerlijk genoten van het voetbal van besiktas, ze waren lekker actief scherp een terechte overwinning moet ik zeggen. Ga zo door
Ps: Fenerbahce supporter

19 oktober 2016 om 23:28

Je bent altijd objectief geweest Sel en vandaag weer! Besiktas laat al jaren geweldig voetbal zien terwijl Fener en Gala het echt verzieken voor hun fans..

Mertens moet gewoon altijd in basis staan.
Is te goed voor regelmatig reserve te staan

Gefeliciteerd Besiktas supporters, knappe overwinning uit bij Napoli. Twee keer terug gekomen met de doelpunten van Aboubakar, die dit wel nodig had. Ik zie Besiktas wel overwinteren.

20 oktober 2016 om 03:31

We stonden 2x voor bedoel je

20 oktober 2016 om 08:24

Ja, ik bedoelde dat jullie twee keer terug op voorsprong kwamen.

Die tweede goal tegen van Napoli, wat amateuristisch zeg. Sowieso krijgt Napoli veel te veel doelpunten tegen, moeten eens leren verdedigen.

20 oktober 2016 om 00:16

Een Italiaans team dat moet leren verdedigen.. Hoor je niet zo vaak

20 oktober 2016 om 12:03

Naja 6 doelpunten tegen na drie wedstrijden tegen 3 relatief zwakke (voor Champions league begrippen) teams is best wel slecht. Kijk Juve kan echt goed verdedigen die krijgen ook al jaren veel minder tegendoelpunten te verduren dan Napoli. Als je de spelers achterin van Juve vergelijkt met die van Napoli is dat ook een wereld van verschil. Daarom zou ik als Napoli zijnde is echte versterkingen achterin halen, in plaats van telkens voorin.

Geweldig dat Besiktas daar wint klasse, dat is zeker niet voor velen gegund. Alleen jammer dat Benfica dan weer uit wint van Kiev. Wordt nog spannend voor plek 1-2.

Wat een geweldige en perfecte uitwedstrijd tegen een team die 18 wedstrijden thuis niet hebben verloren. Bjk is hier dus die 18 wedstrijden mag opnieuw geteld worden. Iedereen was geweldig behalve caner, tosic en beck. Marcelo en fabri droeg onze verdediging. 1ste goal geweldig gespeeld bij ons en dan helpt caner napoli om een makkelijke goal te maken. Dan alweer komen we terug met aboubakar door een fout van napoli. 1ste penalty is juist en red fabri het om zijn fout te herstellen en dan de 2de penalty hoe kan je dat geven mertens gaat neer als een zwaan, we roepten allemaal in de cafe ga opdezelfde plek springen als de 1ste penalty (maar hij hoorde ons niet). Maggio die eruit moest gestuurd worden voor zijn overtreding van achter op tolgay waar hij geen geel voor kreeg en scheids ging hem ook bijna geen geel geven voor zijn overtreding tegen adriano waarbij adriano een geel kreeg omdat hij klaagde dat scheids geen geel ging gegeven. 3de goal van ons was offside maar als je zo een schande penalty geeft dan mag je ook blind zijn bij de goal. Aboubakar,atiba, necip en adriano, marcelo en fabri waren man of the match.

19 oktober 2016 om 23:45

Ze hadden afgelopen weekend nog 1-3 verloren van As Roma.

19 oktober 2016 om 23:52

In europa

Napoli heeft ons 60-65 minuten van de wedstrijd kapot gespeeld, maar alsnog winnen we. Vooraf zou ik overal tekenen voor een puntje, maar winst? Dat had ik zelfs in mijn stoutste dromen niet kunnen voorspellen. Ik dacht dat we zouden verliezen, nog nooit ben ik zo blij geweest dat ik ongelijk heb.

Eerste strafschop was er een, tweede was veel te makkelijk gegeven. Uiteindelijk scoren we uit een buitenspel doelpunt, maar dat kan niemand wat schelen, behalve de Napoli-fans. Nu is dat puntverlies thuis tegen Kiev extra zuur, maar we doen weer helemaal mee.

En Aboubakar jongen, ik heb altijd in jou geloofd, vandaag heb je bewezen waarom.

19 oktober 2016 om 23:18

Gefeliciteerd broer. Een neef van me is naar Napels gegaan voor die wedstrijd. Die zal nu geen stem meer hebben!

19 oktober 2016 om 23:24

Thanx bro. Nu morgen jullie nog. Dan is het feestje compleet. Paar maten van me zijn ook in Napels. Ze hadden nog aan mij gevraagd om mee te komen, maar ik dacht 'we gaan toch niet winnen, zonde van mijn geld'.

19 oktober 2016 om 23:32

Succes supporter detected! Nee grapje. Thx broer. Hopelijk herhalen wij het trucje van 96/97 en niet die verkrachting van 04/05.

20 oktober 2016 om 03:13

Wat voor supporter ben jij dat je op die manier denkt, ik ben nu ook in Napels en je weet niet wat je hebt gemist!

20 oktober 2016 om 16:26

Oordelen over zijn liefde voor zijn club vind ik wat overdreven. Al vind ik zijn opmerking ook wat aan de rare kant.

20 oktober 2016 om 23:16

Komop je hebt toch nooit een garantie op een overwinning, hij vind het weggegooid geld, omdat hij denkt dat Bjk toch gaat verliezen, maar je gaat niet voor een overwinning naar het stadion, maar voor steun van je club!