Rentree Guardiola valt in het water door hattrick Messi en bizar rood

Woensdag, 19 oktober 2016 om 22:37

Het weerzien met Barcelona is voor Josep Guardiola uitgelopen op een grote deceptie. De oefenmeester van Manchester City zag zijn ploeg met 4-0 onderuitgaan in Camp Nou, mede door een hattrick van een ontketende Lionel Messi. Bij een stand van 1-0 werd het al een kansloze exercitie, door een bizarre rode kaart van Claudio Bravo. Barcelona gaat met negen punten aan kop in Groep C en heeft de volgende ronde van de Champions League binnen handbereik. Borussia Mönchengladbach was tegelijkertijd in Schotland met 0-2 te sterk voor Celtic.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Blijft Barcelona foutloos in Groep C?


Gerelateerd

91 reacties (laatste reactie door yassinmansouri)
19 oktober 2016 om 22:47

Dat een sjeik miljoenen/miljarden in een prachtige club als man city steekt wil nog niet zeggen dat ze geen traditie en cultuur hebben. Het is juist de club van het volk van Manchester. Dat gezegd hebbende ben ik ook zeker geen fan van de huidige handelswijze van city.

19 oktober 2016 om 22:56

Zekers, fc knudde za 1 4e klasse ook. Maar ik heb het over clubs ala united, real etc. Traditie en cultuur decennia lang. Op wereldniveau.

19 oktober 2016 om 23:02

Als je united met die mourinho eruit gooit dan ben ik het met je eens

20 oktober 2016 om 00:11

Wat is de EPL toch een slechte competitie zeg. De nummer 4 van Spanje vernederd de nummer 1 van Engeland. 4-0 maar liefst. Het niveau in Engeland is schandalig.

20 oktober 2016 om 00:48

Mattheus, dat vind ik een erg naief perspectief op de situatie. Barcelona is arguably het beste team van spanje, en dat ze momenteel op de 4e plek staan doet daar niets van af.

20 oktober 2016 om 06:14

Matthaus haalt elke mogelijkheid aan om de PL te bekritiseren. Alleen kijkt hij wel een hele hoop wedstrijden... Dat hij het argument van de ranglijsten erbij haalt is tekenend.

20 oktober 2016 om 08:31

Als je ziet wat de Engelse clubs de laatste jaren ik de cl hebben gedaan heeft matieu gelijk vorig jaar was er geen Engelse club meer na de kwart finale s

20 oktober 2016 om 08:46

Ze hebben zeker traditie ja, traditie van verliezen in de champions leaugue...

19 oktober 2016 om 22:55

Ja een club met miljoenen uit de Arabische Emiraten tegen een club met miljoenen van Qatar.

19 oktober 2016 om 23:00

Hangover dat kan je dan ook zeggen over het Amerikaanse/Russische geld in de PL en voor elke topclub dus is makkelijk praten zo

19 oktober 2016 om 23:06

Fc Barcelona heeft hun geld gewoon verdiend door prestaties in het verleden en heden. En city... niet

19 oktober 2016 om 23:10

Tuurlijk kan je dat ook zeggen, je kan altijd wel een manier vinden om je tegenstander te bekritiseren. Het heet nou eenmaal betaald voetbal. Je had ook altijd dat gezeur in Nederland dat PSV een kunstmatige koopclub van Philips was, dat is gelukkig wel voorbij.

Ik bedoel, je kan er nog zo'n mooi verhaal van maken, je kan niet met droge ogen in een shirt met Qatar op de borst rondlopen en klagen over andere clubs met oliegeld. Er is zoveel om trots op te zijn als Barcelona fan, waarom uitgerekend dit punt aanhalen?

19 oktober 2016 om 23:27

Nee daar heb je gelijk in, maar welke echte topclub heeft nou geen geld? Op jouw manier in de eerste reactie kun je elke wedstrijd ....'s geld tegen .....'s geld noemen. De voetbalwereld is veranderd en geld is belangrijker geworden.

20 oktober 2016 om 12:14

Alleen is Qatar niet de eigenaar van de club, maar 'gewoon' hoofdsponsor. Begrijp me niet verkeerd, ik, en vele andere Barça fans hekelen het hele Qatar. Maar ze zijn niet meer dan Chevrolet voor Manchester United is.

En dat grote clubs, die veel hebben bereikt in het verleden, nou eenmaal meer sponsorgeld kunnen krijgen, is niet súper vreemd.

Leuke match, die om zeep is geholpen door t onnodig geklungel van Bravo... Nog twee dingen. Wat is UMTITI een beest! En Messi, daar waar andere goede spelers voor de vierde gaan, gunt hij t Neymar, hulde. Die overigens weer onnodig show maakte bij de penalty, terecht dat ie werd tegen gehouden.

19 oktober 2016 om 22:44

Gewoon volgende keer zelf nemen die penalty als Messi zijnde, Neymar met zijn show er telkens omheen is bloedirritant, overigens wel weer een prima doelpuntje meegepikt.

20 oktober 2016 om 00:01

Ben iig blij dat die mathieu voor zeker 1 wedstrijd geschorst is. Wat bezield die eigenwijze Luis Enrique nou eigenlijk om die gast steeds op te stellen? Je zie de bui al hangen wanneer die gaat invallen

20 oktober 2016 om 10:15

Die gast is echt een ramp. Het enige wat ik hem meegeef is dat hij kopsterk is en zijn lengte mee heeft

20 oktober 2016 om 00:40

Messi neemt hem niet omdat hij er al veel gemist heeft. Voortaan gwn suarez.

20 oktober 2016 om 10:14

Nee dat is niet de reden. Messi nam hem niet omdat hij er al 3 had in liggen. In de competitie schoot ie ze wel toen ze 0-0 stonden. Het is wel vaker zo dat hij Suarez of Neymar laat schieten als ie zelf al wat doelpuntjes achter zijn naam heeft staan.

Een geflatteerde uitslag; Manchester City was de betere ploeg over de gehele wedstrijd gezien (zeker tot aan de rode kaart voor Claudio Bravo). Ze waren defensief beter, maar vooral het middenveld was tot in de puntjes voorbereid door Guardiola om de opbouw van Barcelona vast te zetten. Ilkay Gündogan en Kevin de Bruyne vertolkten daarin een hoofdrol, zij waren verantwoordelijk voor het druk zetten op Samuel Umtiti en het vastzetten van Busquets. Zeker nadat Gerard Piqué geblesseerd uitviel had ik het gevoel dat Manchester City hier met gemak zou gaan winnen, Barcelona heeft namelijk geen adequate vervanger voor hem in de selectie. Javier Mascherano kon doordat er geen rechtsback op de bank zat niet doorschuiven naar het centrum, waardoor er een relatief zwak centrum met Mathieu en Umtiti stond. Zeker Mathieu oogde erg matig, getuige zijn oliedomme tweede gele kaart. Ondanks dat ik hem erg respecteer en hij in het centrum vooralsnog een degelijke vierde centrale verdediger is, is hij echt toe aan vervanging. Geef zijn speelminuten maar aan jonge spelers die in de toekomst door kunnen groeien naar de wereldtop. Dan denk ik aan Andreas Christensen, Jonathan Tah of Jorge Meré. Daarnaast is een rechtsback een 'must'.

Wat mij betreft een wedstrijd die teleurstelde; Barcelona was ondermaats in de eerste helft, maar kwam door een oliedomme rode kaart van Bravo en een waanzinnig effectief trio voorin goed weg. Manchester City overklaste Luis Enrique op tactisch vlak (zoals al verwacht kon worden), creëerde genoeg halve kansen om in ieder geval een keer te scoren. Maar goed, er was weer één man die zonder uit te blinken toch een hattrick maakte; onze kleine Argentijn. Samen met Samuel Umtiti (die bewijst het spel uitstekend te kunnen lezen) en Ter Stegen was hij de beste op het veld aan de kant van Barcelona. Wat Manchester City betreft; uitstekend tactisch plan, maar een matige uitvoering door fouten op persoonlijk vlak.

19 oktober 2016 om 22:48

Ik vond City dus echt niet goed. Volgens mij geen 1 100% kans gehad maar zonder spits is het wat moeilijker. Vond Barca de betere

19 oktober 2016 om 22:57

Ik zie net een kans van Gundogan terug die er makkelijk in kon.

19 oktober 2016 om 23:10

Heb je de wedstrijd dan wel bekeken? Overigens hoef je niet per se honderd procent-kansen te creëren om te scoren. Manchester City had genoeg halve (en soms hele) kansen om te kunnen scoren. Bekijk de statistieken van de eerste helft maar even, dan zal je tot dezelfde conclusie komen.

19 oktober 2016 om 23:20

Ik heb de wedstrijd gezien en vond ze na de 1-0 slechter gaan spelen en daarna domineerde Barca het vond ik. En ik zeg nergens dat je die moet hebben wil je winnen maar als je zoals vele zeggen zo goed heb gespeeld moet je toch in meer 100%kansen komen, en niet via dode spelsituaties, zo krijgt elke club een 100% kans

19 oktober 2016 om 23:21

Guaporta ik had het ook over de hele wedstrijd gezien, na de 1-0 vond ik city minder worden

19 oktober 2016 om 22:57

Ik denk dat je Christensen wel kunt vergeten, alles wat jij nu opsomt aan defensieve mankementen bij Barcelona kunnen we bij Chelsea dit seizoen in de overtreffende trap uitvoeren. Dan is een Italiaanse coach wel de laatste die een van zijn grootste defensieve talenten laat vertrekken.

Ik vind toch dat er een scheur in het plan van Guardiola zat: Aguero. En dat is makkelijk gezegd zo achteraf, maar het afmaken heeft City de das omgedaan en met hem weet je gewoon zeker dat hij er minimaal 2 maakt. Dan heb je toch een andere wedstrijd.

Ter Stegen vond ik trouwens op 1 uittrap na een perfecte wedstrijd keepen. Heeft Barca prima in de wedstrijd gehouden door Gundogan en De Bruyne keer op keer af te stoppen en zijn voormalig concurrent toch even voor joker gezet. Ik zit vaak te bashen op Marc Andre, maar vandaag complimenten.

@dindybala misschien helpt het als je de wedstrijd kijkt voor je reageert. Ter Stegen heeft briljant gered op Gundogan in de eerste helft, die vervolgens een minuut later vijf centimeter over lobt. Vervolgens Stones met een kopbal 10 cm naast en De Bruyne die op Ter Stegen schiet (na wat een penalty had moeten zijn, uitgestoken arm van Digne geloof ik). Tweede helft gingen de kansen gelijk op maar was Barca veel en veel effectiever. De Bruyne nog een paar keer 1 op 1 doorgelopen maar Ter Stegen was hem de baas. Een samenvatting doet wonderen.

19 oktober 2016 om 23:06

@johnterry dat zijn toch geen 100% kansen aub man die van Gundogan kan ik nog wel begrijpen maar Die Stones en de Bruyne kansen had Barcelona ook een paar x +een penalty gemist

19 oktober 2016 om 23:12

Op het moment dat Bravo eraf werd gestuurd had City meer doelpogingen dan Barcelona ondernomen, 11 om 14. Hierna zal het in evenredige aantallen nog wel zijn toegenomen, verschil is dat Messi en uiteindelijk Neymar slagen waar City aan de andere kant faalde. Waarom is een vrije kopkans en vrij doorlopen op de keeper en op zijn benen schieten geen 100% kans? Als je mij dit goed kunt uitleggen zal ik me een stuk beter voelen want dat zou betekenen dat ik afgelopen zaterdag geen enkele 100% kans om zeep geholpen heb.

19 oktober 2016 om 23:12

Heb ook al gelezen dat Chelsea boden van Borussia Mönchengladbach van 25 miljoen en zelfs 27 miljoen euro had afgewezen. Weet dat het een 'long shot' is, maar denk dat zo'n jongen wel te porren is voor een overstap naar Barcelona. Het is inderdaad wel waarschijnlijk dat Chelsea dwars gaat liggen. Prima, er zijn genoeg andere defensieve talenten op dit moment.

19 oktober 2016 om 23:14

Ik snap dat ook niet zo. Wil Pep op die manier van twee walletjes eten, als hij gewonnen had was het een tactische meesterzet geweest, als hij verloor dan was het omdat Aguero niet mee deed? Nou ja goed, het maakt allemaal niet zo uit, tegen een Messi die de ballen er zo consequent inschiet valt niet te winnen. Zal dit dan weer zo'n CL jaar als 14/15 worden?

19 oktober 2016 om 22:59

City zette Barcelona zeker op het begin helemaal vast. Ze hebben de bal vaak voor gegeven maar daar was inderdaad geen spits.
Tactisch overklast weet ik eigenlijk niet. Barcelona ging vaak inzakken en je zag Pique en Umtiti vaak zo ongeveer op de achterlijn, zelfs wanneer City nog niet hoog druk zette om te wachten tot ze kwamen. Barcelona probeert altijd de bal achter de verdediging van de tegenstander te leggen, als City zo hoog druk zet kan dat vrij goed uitpakken.
Inderdaad heeft City wel verloren door individuele fouten.
Mathieu vond ik best aardig maar die tweede gele kaart sloeg nergens op

19 oktober 2016 om 23:31

Ik maak me zorgen over Barcelona. Uit de jeugdopleiding vind ik dat er te weinig jongens de definitieve aansluiting weten te maken, LE is tactisch matig, en parasiteert op het talent van Messi en zijn 2 kompanen bovendien is het aankoopbeleid vaak matig. Gelukkig valt dat laatste dit jaar mee. Dit jaar vind ik eigenlijk dat Barcelona er matig op staat. Verliezen van Celta, Alaves en nu tegen City is het heel erg gelukkig, bovendien zijn er dit jaar vrij veel blessures. Het kon wel eens een mager jaar worden...

19 oktober 2016 om 23:51

City heeft kwaliteit, maar komt zowel mentaal als groep, evenals individueel per speler nog te kort.

Incidenten markeerden deze wedstrijd en daarin is Barcelona veel verder. Daarom is deze uitslag allesbehalve geflatteerd, ondanks dat de statistieken anders doen geloven.

20 oktober 2016 om 00:21

City viel zwaar tegen. Barca speelde niet eens in de hoogste versnelling. Op Espn gekeken. Daar zeiden ze ook al dat City 1 groot drama was.

20 oktober 2016 om 06:18

Ooooh espn, ja dan zal het wel kloppen.

20 oktober 2016 om 22:34

En als ik het ook zeg moet het wel waar zijn

Ondanks dat ik Messi minder vond spelen dan de vorige ontmoeting met City is die vandaag heel erg doorslaggevend met 3 goals en een assist. Dan zie je eigenlijk wat mij meer doet. Goals en assist winnen je wedstrijden maar het spel waarmee hij soms speelt en de manier waarop hij speelt ga ik nooit meer zien als die gestopt is, dat is niet in zijn goals of assist te zien dat is gewoon het pure vermogen om van niks alles te maken.

Bizarre wedstrijd....
Beste wedstrijd van City tegen Barca ooit... Maar 4-0 op het scorebord door allemaal individuele blunders van City...

Met rust sta je voor een enorme open pot die echt alle kanten op kon gaan.
City speelde in de 2e helft meteen weer sterk, maar na rood voor Bravo was de wedstrijd gewoon klaar.
Barca heeft het heel volwassen uitgespeeld en afgemaakt.
Suarez, Messi en Neymar hebben ook zoveel klasse.

19 oktober 2016 om 22:48

Dit was Joe Hart nooit gebeurd. Ik blijf het verschrikkelijk jammer vinden dat hij weg is.

19 oktober 2016 om 23:01

Ik verwacht dat als Pep vertrekt, hij direct weer terug komt bij City, hij is nog jong.

20 oktober 2016 om 00:18

Joe hart was die goal nooit uitgekomen. Dan had suarez die bal aangenomen en in de bovenhoek gekruld.

Dat Messi die zelfverdiende strafschop 'gunt' aan Neymar vind ik hem sieren. Messi doet het goed tegen Engelse ploegen. Bewijst hij weer het ongelijk van mensen die denken dat hij het niet goed zou doen in de Premier League. Genoten weer. Mathieu is op z'n zachts gezegd niet de meest intelligente speler van Barcelona.

Waarom neemt Messi de penalties nooit? Hij 'gunt' de penalties wel maar de vrije trappen niet. Misschien omdat hij penalties niet goed neemt of wat? Messi blijft een goede speler heeft een hele goede wedstrijd gespeeld en city was na de 1-0 nergens meer, dan zeggen mensen dat de La Liga niks voorstelt, volgens mij is de Premier League zwaar overschat en Barca-City is het bewijs nummer 1. Die fout van Bravo was ook zo do, net zo dom als die rode kaart van Mathieu. Mini Samenvatting van de wedstrijd: Barca domineerde vooral,Neymar mist een penalty en 2 domme rode kaarten van Bravo en Mathieu.

19 oktober 2016 om 22:49

Omdat hij dan vaak al heeft gescoord en dan aan ander gunt. Want wanneer hij niet scoort neemt hij ze zelf

19 oktober 2016 om 22:51

Hij gunt genoeg vrije trappen aan Neymar. En volgens mij wou Messi Neymar laten nemen omdat hij er al 3 had en de score toch niet meer uitmaakte?

20 oktober 2016 om 02:55

Ach hij gunt ze wel pas als hij zelf heeft gescoord. Dan is het wel wat makkelijker iets te gunnen.

Dat bedoelde ik dus met "heeft City stappen gezet ?" ... Qua collectief zat het bij de Citizens redelijk goed maar als je zulke gigantische individuele fouten maakt, ja, dan krijg je slaag in Camp Nou.

En dan is er natuurlijk ook nog Messi ; ze hebben bij City ook sterke spelers maar die nummer 10 van Barcelona, zo is er natuurlijk niemand anders.

20 oktober 2016 om 00:08

2 jaar geleden in de knockout fase ging City tegen Barca ook de boot in door individuele fouten, zoveel is er niet veranderd. Messi straft foutjes gewoon beter af dan wie dan ook.

Mooi Messi laat zien dat hij van Guardiola een top trainer heeft gemaakt.

Wat een gare wedstrijd zeg, over het algemeen was City gewoon beter totdat Claudio zijn momentje meepikte. Hierna ging het even gelijk op, maar na de rode kaart van Matthieu nam City het spel toch weer in handen. En dan toch 3 doelpunten in 20 minuten incasseren. Gundogan, De Bruyne en Stones mogen zich toch aanrekenen dat het hier geen 4-4 is geworden, wat absoluut verdiend was geweest. Maar het zal de kwaliteit en ervaring van Messi wel zijn dat hij van 3 kansen 3 goals maakt, want met het penaltymoment meegerekend was hij verder eigenlijk nergens te bekennen.

Verder begrijp ik niet echt wat Aguero op de bank deed, vorige jaren waarin City met knikkende knietjes naar Camp Nou kwam had je inderdaad niet veel aan hem, toen werd er steeds weer een lekke bus neergezet. Maar vanavond, waarin City gewoon de betere was en het afmaken men de das om doet... dan kan je toch ook vragend naar Pep kijken. De Bruyne hing sowieso al veel naar rechts dus die functioneerde niet eens als een 9.

Verder mogen ze in Camp Nou toch wel even naar het veld kijken, af en toe zag ik jongens van beide partijen wegglijden op een manier waarvan ik dacht: jij hebt mazzel dat je je kniebanden daarbij heel hebt gehouden.

City was gewoon beter tot de rode kaart van Bravo. Ik blijf het zeggen het is een fout geweest om Hart te vervangen. Barça heeft natuurlijk zoveel kwaliteit voorin, die straffen elk foutje af.

En Pep, 3 dikke nederlagen al op bezoek in Spanje. 4-0 Bernabeu, 3 en nu 4-0 Camp nou. Krijg je als je zo ver naar voren speelt tegen deze teams.

19 oktober 2016 om 22:52

Ik vind Guardiola persoonlijk maar een naar mannetje, maar dat hij vandaag toch weer met aanvallende intenties het veld opstapt, tekent hem wel op voetballend gebied. Ik zie als voetbalfan veel liever twee wereldclubs aanvallend voetbal vertonen, dan de trend van de laatste jaren dat de ene topclub 80% balbezit heeft, en de andere de bus parkeert en op de counter gaat spelen

Heeeerlijk city onderuit en al 4de wedstrijd geen winst. Maar goed dat arsenaal in topvorm is :D

Wat een wedstrijd van Barca, man city was een figurant..
Wat mij betreft werd vandaag weer bewezen dat Guardiola een goede trainer is, maar niet de tovenaar waar sommigen hem voor aanzien (geen enkele trainer is dat, wat mij betreft).
De meeste van zijn gewonnen prijzen zijn gewoon te danken geweest aan het grandioze Barca-elftal dat hij onder zijn hoede mocht hebben. En dan natuurlijk met name aan het feit dat hij Messi in zijn elftal had!

Vandaag speelden we eindelijk met 4 verdedigers, en eindelijk met Vestergaard. En het ging fantastisch! Eerste helft was er nog wat weinig aanvallende intentie maar in de 2e helft kwam dit nog. Stindl en Hahn treffen. Dik verdiende zege uiteindelijk voor ons. Als we thuis nu ook winnen zijn we gewoon zeker van Europa League overwintering.

Ik hoop dat Schubert nu eindelijk geleerd heeft. Schubert is nog jong, en moet nog leren. Dat is ook geen probleem maar ik werd het toch langzamerhand wel een beetje zat. Het ging zo slecht en hij veranderde maar niks. Gelukkig vandaag dan eindelijk met 4 verdedigers. Zaterdagavond tegen Bayern, en hopelijk kunnen we dan onze naam als angstgegner weer waar maken!

19 oktober 2016 om 22:57

Ik heb de laatste weken ook geërgerd aan Schubert over de achterhoede, vooral de uitwedstrijden. Gelukkig was vandaag met 4 verdedigers en ik hoop ook echt dat beter gaat de komende wedstrijden. Vandaag is 3 punten binnen!!

19 oktober 2016 om 23:01

Precies. Het ziet er goed uit om in elk geval in de Europa League te kunnen overwinteren! Nu deze prestatie meenemen naar de volgende uitwedstrijden. Dan kunnen we die misschien ook weer eens vaker winnen!

Een uitslag dat Barcelona totaal niet over mag klagen. Echt respect voor Pep hie ze voor de dag kwamen. Eerste helft zeker weten de betere en tweede helft ook tot de oerdomme fout van Bravo, wat ik hem overigens echt niet gun na wat hij voor ons heeft betekend. Tweede helft af en toe geweldige dingen gezien en Barcelona ging gewoon erg goed met alle kansen om die ze creëerden. Jammer City fans, een 3-2 zou veel beter het wedstrijd reflecteren, maar dit ook deels door kwaliteitsverschil. Barcelona ging efficiënt om met de kansen.

Heerlijke tweede helft van Barca, na een matige eerste. Eerste helft begon City prima tot dat Fernandinho uitgleed en Messi daar handig gebruik van maakte. Daarna was het spel zowat een kwartier voor Barca maar daarna nam City het weer wat over, maar vergaten te scoren. Tweede helft werd snel beslist door de grote fout van Bravo en daarna was City het helemaal kwijt en wist de gretige Messi er opnieuw handig gebruik van te maken. Messi speelde geweldig met een hattrick en een assist op de heerlijke goal van Neymar. Neymar ging overigens erg slordig om met de penal die hij kreeg van Messi. Nog een speler die alweer erg opviel was Umtiti, wat is dat een beest zeg! Daarnaast nog domme tweede gele kaart van Mathieu en hopelijk vallen de blessures van Alba en Pique mee.

Op naar zaterdag uit bij Valencia!

Joe Hart gooit op het moment vloekend het meubilair door de kamer.

19 oktober 2016 om 23:02

Ik denk juist eerder dat hij met een noodgevalletje naar de wc sprint van het lachen... Wat een fout is dat geweest zeg!

Mathieu, oliedomme speler zeg. Waarom zou je een Sterling op die plek neerhalen als het 3-0 staat en je bent met een man minder? Onbegrijpelijk.

Daarnaast vond ik vandaag Umtiti, Ter Stegen, Messi en Rakitic zeer sterk spelen. Rakitic deed al het vuil werk, zoveel onderscheppingen vandaag.. Umtiti stond als een muur vanachter, had Mathieu niet eens nodig. Mats met goede reddingen en ja.. Messi heeft denk ik niet veel uitleg nodig

City dat zonder Aguero speelt vind ik ook onbegrijpelijk, aangezien ik vandaag De Bruyne zeker niet goed vond. Maarja.. ik treur er niet om

20 oktober 2016 om 00:02

mee eens, Ter Stegen had echt sterk gespèeld en Ter Stegen was zonder twijfel de man van de wedstrijd daarna messi, misschien vindt jij dat een hele rare opmerking maar je moet kijken naar de reddingen slel je voor dat Ter Stegen alles door liet gaan dan hadden we dik verloren.
Messi heeft binnen 54 minuten(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) (met 2 minuten extra tijd in de 1ste helft ) 3 Goals gemaakt, Mathieu is zo dom om 2 gele kaarten in zo korte tijd te pakken. enorm onbegrijpelijk dat Aguero op de bank zat, Rakitic en Umtiti speelde ook heel sterk.
ik ben er mee eens wat je uitspraak is

Heb zelf de beelden (nog) niet gezien, maar wat is er bizar aan deze rode kaart als de keeper buiten de 16 hands maakt en daardoor een doelkans/-punt ontneemt is het toch gewoon rood? Of heb ik ook een van de vele onbekende nieuwe regels gemist?

19 oktober 2016 om 22:58

Het was een bizarre blunder die Bravo met een handsbal probeerde goed te maken.

19 oktober 2016 om 23:02

Bravo deed Suarez tegen Ghana na maar dan buiten de 16

Geflatteerde uitslag vind ik. Guardiola had duidelijk een goed plan om Barcelona af te stoppen door vroeg druk te zetten en dat werkte ook goed. Barcelona kwam er niet uit en dat resulteerde in niet echt opbouwend voetbal wat je gewend bent van Barcelona. Vond Barca ook niet scherp beginnen in tegenstelling tot City. Tot overmaat van ramp krijg je ook nog 2 defensieve blessures (alba en Pique), toen Mathieu daarin kwam dacht ik echt dat het over was. Was dan ook erg blij met die 1-0, dat gaf Barca even wat ademruimte, toch had ik het idee dat City de 1-1 en misschien zelfs de 1-2 zou maken.

2e Helft begon City weer goed, paar kansjes gehad, maar na die domme rode kaart van Bravo was het gewoon klaar. Als Barca supporter mag je ook blij zijn met die drie gasten voorin, was hebben hun toch een klasse zeg. Suarez speelde niet overdreven goed, maar had toch echt hele goede onderscheppingen die resulteerden in een goal of die rode kaart. Neymar speelde ook goed, goede acties en jammer van die penalty, maar daarna goed gemaakt.

Maar ik wil stilstaan bij Messi, Umtiti en Ter Stegen. Messi was niet eens uitzonderlijk voor zijn doen, maar hij laat het allemaal zo makkelijk lijken. 3 doelpunten, 1 assist, goede passes, ben blij dat hij weer terug is. Umtiti speelde ook echt goed, zoveel goede onderscheppingen, wat mij betreft wordt hij een vaste waarde achterin, wat een beest is dat zeg. Ter Stegen keepte ook echt goed, als hij zo door blijft gaan vergeef ik al die fouten van het begin van het seizoen!

Stones voor 55 miljoen.... wat een grap. City verdiende zeker meer, maar toch zie je weer dat de individuele kwaliteit van messi de individuele fouten van city afstraft

Ik vraag me af wat Joe hart hier allemaal van denkt.

19 oktober 2016 om 23:24

Hij zit in een heerlijke bad in Turin te lachen waarschijnlijk.

19 oktober 2016 om 23:35

Na acht jaar bij City zal hij denk ik niet zitten te lachen als ze verliezen.

ze zeggen dat dat barca nu door is maar klopt (eigenlijk) niet, barcelona moet 1 wedstrijd punten nog pakken en dan gaan ze door stel je dat barcelona volgende wedstrijden alles verliest en manchester city (met 4 punten) minimaal 6 punten pakt en Borussia Mönchengladbach (met 3 punten) minimaal 7 punten pakt door het winnen barca en manchester city en gelijk tegen/winnen van celtic dus Borussia Mönchengladbach en manchester city allebei 10 punten hebben.

Maar ik ben een Barcelona-fan dus natuurlijk wil ik dat Barcelona door gaat, maar voetbal is voetbal we weten niet wat er gaat gebeuren.

19 oktober 2016 om 23:43

Barcelona is theoretisch gezien nog niet door. Maar dan moeten ze geen van alle wedstrijden winnen.

Dus of wedstrijd uit 3 nog winnen of gelijk spelen tegen Gladbach is ook genoeg.

21 oktober 2016 om 13:06

maar het licht er ook aan wat Borussia Mönchengladbach en manchester city doet met de wedstrijden, als Borussia Mönchengladbach geen 7 punten pakt en manchester city geen 6 punten pekt.
dan maakt het niet eens uit dat ze de volgende wedstrijden verliezen als Borussia Mönchengladbach en manchester city niet eens 9 punten haalt

Ik kan er met mijn hoofd niet bij waarom Aguero al 2 wedstrijden op rij op de bank zit.. en dat je dat als Pep zijnde dat doet begrijp ik echt niet..

Ik heb niet echt een mooie wedstrijd gezien maar goed. Prachtig wat Messi toch elke x laat zien en dat elke x tegen de grote clubs. Ik vind dat Barcelona ook goed is weg gekomen en dat dankzij ter stegen want hij mag ook genoemd worden, speelde een gele goeie wedstrijd. Wat is die umtiti toch een beest wauw, ben blij dat hij het in zo een korte tijd heeft laten zien vergeet niet dat dat erg moeilijk is. Barcelona moet volgende transferperiode echt aan de bak, want die Mathieu moet zo snel mogelijk de deur samen met Vidal. Ik vond umtiti samen met Messi iniesta en digne de beste van het veld.

Wat een gekke wedstrijd met een geflatteerde uitslag. Ik heb het misschien gemist maar was er een geldige reden waarom Aguero niet in de basis stond?
City heeft zichzelf tekort gedaan en dat klinkt misschien raar na een 4-0 nederlaag, maar door persoonlijke fouten achterin hebben ze Barcelona enorm in het zadel geholpen. Zo'n ploeg met die drie voorin straft dat genadeloos af. Toch kan en moet dit in Manchester anders gaan.
Joe Hart zal toch met een grijns hebben gekeken vanavond. Ook Guardiola heeft een fout gemaakt door Hart geen eerlijke kans te geven.

Vooraf even de uitslagen bekeken en dacht dat het een enorme walk-over voor Barcelona was. Maar man, wat een ongelofelijke kinderlijke waardeloze blunders van meerdere spelers van City. Dit kan echt niet op dit niveau, zo zie je maar.

Daar ging dan Guardiola's voorbereiding. Ik denk dat de betreffende spelers daar de komende tijd beter niet naast kunnen gaan zitten bij de lunch.

Guardiola was bij de Zuid-Duitsers ook zwaar ten onder gegaan tegen zijn club barcelona. Vraag me af of dit met opzettelijk is...

Wat was er zo bizar aan de rode kaart van die keeper? Is gewoon oerdom

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4861 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
PaulinhoMiddenvelder349
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3559 fans
Aanvaller, 30 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
2015/2016 Barcelona 33 26 3 0
2014/2015 Barcelona 38 43 4 0
2013/2014 Barcelona 31 28 2 0
Laatste voetbalnieuws

Coutinho maakt wereldgoal bij afscheidsduel van Iniesta

Barcelona heeft het afscheid van Andrés Iniesta opgeluisterd met een overwinning. De kampioen van LaLiga won zondagavond door een schitterend doelpunt van Philippe Coutinho met 1-0 van Real Sociedad, de nummer...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 21 mei
Voorzitter Nasser Al-Khelaifi van Paris Saint-Germain sluit uit dat Arsène Wenger als sportief directeur aan de slag gaat in Parijs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren