‘Het is voor mij een club zonder emotie en fans, het is gewoon niks’

Woensdag, 19 oktober 2016 om 21:25

Rudi Völler en Mario Basler waren op het WK van 1994 ploeggenoten van elkaar, maar zullen nu niet meer zo snel een vriendelijk praatje met elkaar maken. De sportief directeur van Bayer Leverkusen is namelijk boos over enkele uitspraken die de 47-jarige Basler dinsdagavond heeft gedaan.

/

De oud-rechtshalf zei na het duel met Tottenham Hotspur (0-0) dat Bayer hem ‘niets doet’: “Als ik heel eerlijk ben, kijk ik al jaren niet meer naar wedstrijden van Bayer. De club doet me niets. Kijk maar naar het stadion: het is niet eens uitverkocht. Het is nota bene een Champions League-wedstrijd waarin veel op het spel staat. Waarschijnlijk verheugen de fans zich op de Europa League... Bayer is voor mij een club zonder emotie en fans. Het is gewoon niks”, zei Basler in de Sport1-Fantalk.

Völler werd woensdag met de uitspraken van Basler geconfronteerd: “Ik mocht Mario vroeger wel, maar ik heb moeten vaststellen dat Mario zich de laatste jaren ontwikkeld heeft tot een Pausenclown (grapjurk, red.) en dan ook nog eens tot een heel slechte. Dat vind ik jammer, want vroeger was hij een heel goede jongen”, aldus Völler in de Duitse media.Gerelateerd

5 reacties (laatste reactie door denn7nho)

Basler heeft hier natuurlijk gewoon een punt. De club wordt door Bayer gewoon gebruikt als legale witwasmachine. Daarnaast hebben FC Köln en BMG in de regio een vele male grotere aantrekkingskracht dan Leverkusen, terwijl de resultaten aannemelijk beter zijn. Dit zegt wat mij betreft al veel over de club. Zelfs in de CL krijgen ze een voor Duitse begrippen klein stadion niet een vol.

19 oktober 2016 om 22:07

Inderdaad. Met die UEFA-cup in 1988 hebben ze aan prestige gewonnen en daarna onder Calmund in sportief opzicht goede jaren gehad, maar Köln en BMG zijn historisch gezien van een andere orde.

19 oktober 2016 om 23:56

Dat het een commercieel uithangbord voor Bayer is, das duidelijk maar een witwasmachine?

Heerlijk woord : Pausenclown

20 oktober 2016 om 08:38

Is weer eens wat anders dan de horrorclown, haha.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayer Leverkusen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Donderdag 19 april
Chelsea neemt na dit seizoen vrijwel zeker afscheid van Antonio Conte en in de zoektocht naar diens opvolger is men in Italië neergestreken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren