‘Er werden spelletjes gespeeld bij FC Twente: ik was daar handel’

Woensdag, 19 oktober 2016 om 13:15

Youness Mokhtar lijkt het voetbalgeluk bij PEC Zwolle de laatste maanden weer een beetje hervonden te hebben en bekroonde dat afgelopen zondag met een doelpunt tegen FC Twente. De aanvaller speelde tussen 2013 en 2015 voor de Tukkers, die hem vervolgens verkochten aan het Saoedische Al-Nassr. Mokhtar krijgt nog steeds een nare smaak in zijn mond als hij terugdenkt aan zijn vertrek uit Enschede.

/

“Ik kwam op de tribune terecht, jongens uit de A1 zaten op de bank. Ook las ik allemaal nare berichten over mezelf terug in de media. Dat ik niet hard genoeg trainde, een lastige jongen was. Maar ik deed mijn best. Ik heb altijd maximaal getraind”, vertelt hij aan Voetbal International. “Ik voelde dat er spelletjes werden gespeeld. Ze probeerden me richting de uitgang te duwen. Ik zat bij de Doyen Group. De club moest mij verkopen omdat ze anders van Doyen een boete zouden krijgen. Ze zochten een manier om van me af te komen. Ik was geen mens, ik was handel. De voetballerij is soms net een veemarkt.”

Mokthar ging daarna aan de slag in het Midden-Oosten, maar ook daar liep niet alles zoal gewenst. Hij raakte in conflict met een Sadoedische prins en heeft nog twee jaarsalarissen tegoed van Al-Nassr. Sinds februari speelt hij weer voor PEC, de club waar hij eerder ook al een jaar voor uitkwam.


Poll

Denk jij dat Youness Mokhtar clubtopscorer kan worden bij PEC Zwolle?


Gerelateerd

33 reacties (laatste reactie door harecles)

Sneu hoor. Snel aan de slag als medewerker klantbeheer bij de plaatselijke ABN Amro Youness. Heb je misschien een wat lager loon, maar in zo'n bedrijf zal je zeker als mens en niet als 'nummertje' behandeld worden hoor

19 oktober 2016 om 13:38

Wanneer gaat het nou eens duidelijk worden dat voetballers ook gewoon mensen zijn? Het draait niet allemaal om het loon. Waar ik op doel is dat het loon niet je volledige geluk bepaald Zoals hier ook wordt aangegeven, je voelt je soms net handel.

19 oktober 2016 om 13:40

Je praat uit ervaring begrijp ik uit je reactie?

19 oktober 2016 om 13:46

Nee, wel uit inlevingsvermogen en ruim voldoende voetballers dat dit hebben aangegeven. Al had ik zelf wel kunnen werken in Dubai voor een stuk meer loon, maar om bovenstaande reden ook niet gedaan. Gaat niet alleen om geld.

19 oktober 2016 om 14:12

Maar omdat het nu om een niet Ajax voetballer gaat moeten we ze nu als "mensen" zien?
Voor mij is iedere voetballer een mens, maar zij moeten beseffen dat ze gewoon doorverkoop "mensen" zijn.
Zie in het verleden bv Boillessen waar heel het Ajax gilde hem ook liever zag verdwijnen!
Enkel omdat hij niet wilde bijtekenen om zodoende (meer) transfergeld voor hem te vangen.

19 oktober 2016 om 14:21

Juist Mokhtar liet zich verleiden door het buitensporige loon dat Van der Laan bood. Pas in de zandbak kwam hij er achter dat er meer was dan geld alleen. Wanneer Twente hem een loon van een ton bood, was hij nooit gekomen.

19 oktober 2016 om 15:01

Ik mis de link echt volledig met Ajax..? Ligt je nader toe aub.
Verder, dat je als supporter een speler graag weg ziet gaan betekent niet dat iemand gedwongen moet worden verkocht terwijl hij dat niet wilt, dat is een heel ander verhaal.

19 oktober 2016 om 15:38

Niemand dwingt hem. Wel zou hij zijn traininkjes en wedstrijdjes in het tweede moeten doen. Dat is het goedrecht van de club, en de keuze van de speler om te vertrekken. De voetbalwereld is een stukje minder vriendelijk geworden sinds het Bosman arrest. Voetbal = business.

de doyen deal was natuurlijk een grote schande, dat was toch een signaal dat er behoorlijk veel mis was bij twente. heel erg triest

Heb met Youness te doen hoor. Hij is voor die karige 6 ton die die met het wekelijks opvoeren van zijn comedy door het publiek echt slecht behandelt. Ze klapten voor hem. O bah. Dat is niet leuk hoor Youness. Groot gelijk dat je nu even je gram haalt.

Het zal natuurlijk nooit aan de speler zelf liggen. Mokthar is niet de eerste en zal ook de laatste niet zijn die zichzelf in een slachtofferrol plaatst.

19 oktober 2016 om 15:42

Wees toch eens eerlijk man, jullie (niet allen maar velen wel) hebben hem gewoon uitgekotst! Geen andere woorden voor dan uitkotsen, hij kon niks maar dan ook niks goeds doen zelfs al scoorde hij. Ik heb het vaak met eigen oren gehoord (sommigen in mn omgeving zijn voor de Fct), maar ik vond het toen ook al niet normaal, zelfs als buitenstaander. Tuurlijk hij verdiende genoeg, maar dat geeft geen recht mensen niet meer als mens te behandelen...

Over slachtofferrollen en FC Twente zullen we het verder ook maar niet hebben, toch? (munsterman)

19 oktober 2016 om 15:49

Subjectief verhaal. Werd door het gros positief benaderd, werd net zo hard of zacht als ieder ander voor geklapt of om gezucht.. Mokhtar wierp zichzelf op als de verlosser na het vertrek van Chadli. Een rol die hij bij lange na niet waar kon maken. Dat was een fout van hem, eentje die zorgde voor veel te hoge verwachtingen. Hij is echt niet steviger behandeld dan welke andere pseudo-vedette ook. Althans niet publiekelijk.

19 oktober 2016 om 16:17

Als je stelselmatig slecht blijft spelen, maar je jezelf uit als diegene die het wel even zal laten zien, krijg je nou eenmaal kritiek. Deze jongen heeft 300.000 euro per jaar verdiend bij FC Twente en daar niets tegenovergesteld. Als supporters dan niet tevreden zijn met de prestaties, word dat geuit. Daar is Mokhtar geen uitzondering in en dat gebeurt bij iedere club.

Bovendien heeft hellflames het over de slachtofferrol van Mokhtar en gezien het artikel plaatst hij zichzelf daar ook in. Of mogen mensen alleen over het woord 'slachtofferrol' spreken als de naam FC Twente en Munsterman de hoofdrol in het verhaal spelen? Totaal niet relevant in dit verhaal en meer een uitlaatklep voor jouw frustraties schijnbaar.

19 oktober 2016 om 19:20

Harecles
Chill man, hellflames heeft een Arsenal logo en is waarschijnlijk geen Twente fan. Lekker goedkoop om nog even een spiegeltje voor te willen houden.

De details van zijn vertrek ken ik niet. Wanneer iemand veel salaris ontvangt en niet goed speelt en een verkeerde attitude toont, dan helpt dit niet mee in de relatie met de fans. Er zijn echter fatsoensnormen en wellicht dat die hier zijn overtreden door sommigen.

20 oktober 2016 om 08:16

Excuus, ik zie het nu ook dat hij voor Arsenal is. Maar goed, de reactie betreffende Munsterman slaat dan kant nog wal. Mn mening over het behandelen van de speler (die misschien overbetaald wordt) blijft wel staan

In het hele interview geeft hij toe: het was financieel een ontzettend interessante deal
Wat ik verdiende, kreeg geen enkele speler in de eredivisie
Ik kon me zelf en mijn familie financieel onafhankelijk voetballen
Dat is mij ontzettend veel waard
Van de club kreeg ik een villa met zwembad op een compound
Nou daar hoorde je hem in zijn Twente tijd ook niet over
Speelde dik onder de maat, en overschatte speler
Heb zijn komst naar Twente ook nooit begrepen
Maar hij had beter toen aan kunnen geven hoe de situatie bij de club was
Dat natrappen is altijd heel makkelijk
En dan ook nog zo overdreven gaan juichen voor vak P, belachelijk
Maar het bewijst maar weer hoe er in die tijd met geld werd gesmeten
Waardoor de club uiteindelijk naar de afgrond is afgegleden

19 oktober 2016 om 14:47

Volgens mij heeft hij het over de deal met Al-Nassr, dus die opmerking heeft niks te maken met de geldverkwisting bij Twente. Maakt ook niet uit, het was toch al lang duidelijk dat Twente financieel niet slim bezig is geweest rond die periode.

Ik snap niet waarom hij het nodig vond Vak-P uit te dagen na zijn goal. Afgezien van wat terechte uitfluit-momenten bij stelselmatig slecht voetbal is hij toch niet slecht behandeld door de supporters. Schijnbaar is hij boos/teleurgesteld op de ex-bestuurders van de club, ga dan lekker bij hun huilie huilie doen ipv je frustraties te tonen tijdens de wedstrijd.
En als hij niet gescoord had was er helemaal geen aandacht aan besteed. Nu is het een beetje mosterd na de maaltijd.

19 oktober 2016 om 16:14

Wel bijzonder idd dat hij op het moment dat het afspeelt zijn mond houd en pas nu nadat hij gescoord heeft tegen twente alles los komt

En al-nassr? Daar waar hij nog 2 jaar salaris van krijgt, ook met conflict weg is gegaag en hoogst waarschijnlijk letterlijk het speeltje van de prins was? Daar hoor je hem niet over.. waarom praat je daar niet over mokthar?

Tuurlijk wat Twente heeft gedaan mag niet en moeten we niet willen. Daar zijn ze dan ook terecht voor gestraft. Maar als je een vent was geweest dan kwam je toen met je verhaal naar buiten ipv achteraf na te trappen...

Ook al is t waar wat hij daar zegt dan is vak P daar nog geen schuld aan. Als je die dan gaat uitdagen moet je niet raar kijken als je dan wat over je heen krijgt(al hoeven de termen die Vak P eruit gooide ook niet voor mij)
Ook raar dan Youness nu met die verhalen komt Toen hij voor veel geld in t buitenland zat heb ik hem niet gehoord
En voetballers zijn tegenwoordig handel Elke Nederlandse club die een speler koopt hoopt die weer met winst te verkopen.maar is wil ook wel handel zijn als ik zulke lonen krijg uitgekeerd

Je hoeft met voetballers over het algemeen geen enkele medelijden te hebben maar laten we als supporters ook een klein beetje normaal doen. Ik stond in vak-p afgelopen zondag en baalde natuurlijk dat juist hij scoren moest maar is dat dan reden om hem een hoeren-jong te noemen?
Hij provoceerde wat, ja dat klopt maar als supporters doen we toch precies hetzelfde en dat hoort er toch ook een beetje bij? Die jongen vind dat hij op een vervelende manier is weg gegaan bij ons, dat moet hij weten maar dat is het voetbalwereldje nou eenmaal. Dat hij zijn gram haalde zondag was voor ons erg pijnlijk maar als over een aantal weken een speler van ons scoort tegen zijn oude club (lijkt me sterk want zoveel spelers met een verleden bij een andere club dan PEC hebben we niet) dan juichen we het hardst als Twentesupporters en dagen we de (supporters van de) tegenstander ook uit. Zo werkt het toch, en zo lang dat op een beetje normale manier gaat moet dat ook zo blijven.

19 oktober 2016 om 19:32

De speler Mokthar provoceert als een kinderachtig ventje die een voorbeeld functie heeft als voetballer, het publiek(en dan ook nog de harde kern) en dan moet het publiek maar applaudisseren en niet reageren? Zijn reactie lokte de spreekkoren uit. En meneertje heeft bij ons niets te klagen gehad met zijn meer dan riante salaris en dan ook nog natrappen ook? Daar komt bij dat meneer Mokthar voor zijn voetbalcarriere in die woestijn ging voetballen? Vind het maar een zielig ventje die terecht is uitgefloten na zijn provocerende gedrag.

Deze jongen moet nu niet het slachtoffer gaan lopen uithangen. Deze jongen heeft in anderhalf jaar FC Twente absoluut niets gepresteerd en daarom kwam hij zeker aan het einde niet veel meer aan spelen toe. Natuurlijk wil de club dan van je af, vooral als je ook nog een abnormaal hoog salaris hebt voor iemand met zijn kwaliteiten. Doyen is dan niet eens meer de essentiele factor om hem te verkopen.

In het geval van Quincy Promes kan ik me enige kritiek voorstellen, want hij werd verkocht (werd achteraf pas bekend) om gaten in de begroting op te vullen. Mokhtar daarentegen vergeet dat er iedere wedstrijd camera's stonden waar heel Nederland kon zien dat hij simpelweg te slecht was. Zelf-reflectie heeft deze jongen duidelijk niet al keur ik natuurlijk de spreekkoren van afgelopen weekend niet goed.

Mokthar is gewoon een zielige vent!

Klich die heeft een goal gemaakt voor Ons tegen zijn oude club en die juicht gewoon ingetogen! zoals het hoort

En mokthar scoort tegen ons en heel provocerend juichen en doet alsof hij de champions league heeft gewonnen ... dan is het gewoon logisch dat je allemaal bier over je heen krijgt! En dan gaat meneertje doodleuk even de middelvinger opsteken na het Twente publiek!

Kijk dat wij dan reageren met Hoerenjong valt niet goed te praten! dat vind ik wel een schande
Wij als supporters hebben mokthar nooit slecht behandeld tuurlijk hij werd paar keer uitgefloten! maar komop hij is voor veel geld gehaald verdiend een super hoog salaris en speelde gewoon in dienst van Twente echt elke keer als een natte krant kan geen wedstrijd herinneren dat hij de sterren van de hemel bij ons speelde!!!!

Hier wil ik het graag bij laten :P haha

19 oktober 2016 om 17:28

''wij als supporters hebben mokhtar nooit slecht behandeld''
''tuurlijk hij werd een paar keer uitgefloten!''

Je spreekt jezelf compleet tegen, hij is daar op een slechte manier weggegaan en had nooit een goede band met het Twente publiek dus wees nou niet zo op je pik getrapt.
Klich daarentegen is een legende bij Pec, 1 van de spelers die Ajax heeft vernederd met 5-1.

En voor veel geld gehaald? Muntjesman heeft hem voor een habbekrats weggekaapt bij PEC toen hij in Zwolle de sterren van de hemel speelde. Nog geen 1 miljoen werd er betaald, veel geld haha.

19 oktober 2016 om 17:46

5 jaar geleden spraken wij bij Twente dan over een fooi, maar tegenwoordig is dat voor ons gelukkig echt wel weer veel geld hoor..

19 oktober 2016 om 18:54

@consy

Oke laten we het anders zeggen. Als jullie één speler kopen voor dan niet heel veel geld. Maar wat wel een best salaris verdient. En hij heeft het nooit geen enkele wedstrijd waar gemaakt dan ga je er toch dood aan ergeren! Je mag gewoon meer verwachten van zo'n speler voor dat salaris... En zo heel vaak werd hij ook niet uitgefloten hoor.

En dan vind meneer mokthar het leuk om zo te provoceren en middelvinger op te steken wat vind je van zijn gedrag dan? Tuurlijk wij zijn geen lieverdjes maar dit hebben de Twente supporters niet verdiend

19 oktober 2016 om 19:00

mokthar verdiende schandalig veel en heeft nooit iets goed gedaan bij ons. hij verdient het niet om uitgefloten te worden maar zo juichen van hem uit slaat ook nergens op, hij moet ook bij zichzelf te rade gaan.

19 oktober 2016 om 19:26

Als een keer uitfluiten al wordt betiteld als slecht behandelen hebben we hier een verschil van inzicht. En met veel geld doelt hij natuurlijk op het extreme salaris. Het is niet zijn schuld dat hem dit is toegezegd, alleen vangen hoge bomen veel wind.

Dit was echt een speler waar voor je naar het stadion kwam!
Goede dribbel, in combinatie met aardig wat snelheid en een goede passeeractie was deze man altijd wel gevaarlijk.
Jammer dat zijn carrière daarna wat minder was maar nu gaat hij het maken bij Zwolle!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
9.PEC Zwolle44-12
11.Excelsior40-15
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Dirk MarcellisVerdediger11
Philippe SandlerVerdediger10
Bram van PolenVerdediger11
Tijani ReijndersMiddenvelder10
Mustafa SaymakMiddenvelder11
Erik IsraelssonMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

46 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
Patrick Vieira staat voor zijn eerste klus als hoofdtrainer in Europa. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren