Van Bommel: ‘Dan hoeft het geen kwestie te zijn van alleen de schade beperken’

Woensdag, 19 oktober 2016 om 17:41

PSV nam het dit seizoen in de Champions League al op tegen Atlético Madrid en woensdagavond staat er met Bayern München een andere Europese grootmacht op het programma. De verschillen in de begrotingen zijn met 500 miljoen euro voor de Duitsers en 85 miljoen euro voor de Nederlands kampioen enorm, maar Mark van Bommel denkt dat PSV desondanks toch een kans maakt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat PSV een kans maakt tegen Bayern München?


Gerelateerd

38 reacties (laatste reactie door yoda)
19 oktober 2016 om 18:50

De commentaren voorafgaand aan PSV - Atletico: "psv mag al blij zijn als het geen afstraffing wordt", "normaal gesproken heeft PSV geen enkele kans tegen Atlético Madrid". Uiteindelijk hadden ze met een goede scheids gewoon 1-1 gelijk gespeeld. Betekent niet dat ze tegen Bayern nu heel veel kans maken, maar denk wel dat PSV tegen elke club een kans heeft aangezien het organisatorisch zo goed staat. Ze worden nooit van het veld gespeeld, ook niet tegen Atletico Madrid of Manchester United.

Robben tegen Willems. Dat wordt lachen. Zo vaak komt Jetro geen spelers tegen die zo lekker naar binnen kunnen dribbelen. Zo huppekee, over zijn choco been. En dan heb je niks aan je snelheid.

Als PSV resultaat wil halen zullen ze echt iets moeten doen aan het afronden van de kansjes (als ze die krijgen), want de nul houden gaat ze niet lukken vanavond. Durf ik om te wedden Vrije trappen, corners en misschien zelfs pingels.

Het is niet te hopen dat Munchen in zijn spel komt, want dan kan het snel overweldigend en te snel worden.

19 oktober 2016 om 12:54

Leuker nog, narsingh tegen alaba. Zinchenko oid tegen lahm en de jong tegen boateng en hummels.

19 oktober 2016 om 13:07

Brenet tegen Lewandowski
Maar Brenet had al gezegd dat hij m zal opvreten

19 oktober 2016 om 16:56

Hiermee doe je ze wel te kort hoor. Godin en Felipe Luis hadden het best lastig met de Jong in de lucht. Daarnaast is Narsingh een gevaarlijke speler met zijn snelheid en ook Zinchenko kan met zijn dribbels voor gevaar zorgen. Ik verwacht ook wel dat er voor Psv kansen komen, het probleem kan echter weer zijn dat je kansen zult missen en de vraag is ook hoe de organisatie achterin staat. Elke foute terugspeelbal wordt op dit niveau genadeloos afgestraft.

19 oktober 2016 om 18:03

Joh, laten we er met zijn allen weer een lekkere negatieve boel van maken. PSV doet het gewoon verdienstelijk in de CL en we mogen blij zijn dat Ajax en PSV er nog elk jaar bij zitten. (jammer genoeg wel steeds 1 van de twee) Een Bayern Munchen is al een favoriet tegen 90% van de clubs in Europa, zeker thuis, maar dat wil toch niet zeggen dat je er geen wedstrijd moet/kan van maken en dat er in het voetbal wel gekkere dingen zijn gebeurt. Maar al dat vooraf geleuter over hoe goed de tegenstander werkelijk is en je eigenlijk kansloos bent. Je staat er toch, de hele wereld weet dat Bayern groter, rijker en normaal beter is dan Psv. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

20 oktober 2016 om 09:05

romarky
de wonderen zijn de wereld ook niet uit en we hebben gezien dat PSV best in staat is even mee te voetballen. Maar als dat gebeurt, dan is dat toch niet volgens de verwachting? Dat is echt mijlenver uit elkaar het niveau van deze clubs, in alle gelederen. Op en naast het veld.

We hebben t gisteren gezien. Heel jammer. Ik baal daar van, maar t is de realiteit.

grtz

De bal is rond maar uiteindelijk winnen de Duitsers altijd

Gewoon 5 verdedigers kont in de goal en we zien het wel.
Als we 5-0 verliezen is dat gewoon normaal gezien de verschillen in financien en spelersmateriaal. Mochten we het goed doen is dat leuk meegenomen.

''voetbal is een simpel spel; 22 mannen rennen achter een bal aan en uiteindelijk winnen de Duitsers''

Ik denk dat PSV zijn best zal doen stand te houden, maar een wedstrijd is lang. Als PSV de eerste helft goed doorkomt is het nog maar zeer de vraag of ze in de tweede helft nog de energie en uithoudingsvermogen hebben om niet alsnog overlopen te worden. Zo werkt het vaak met een sterk team en een minder sterk team. Het minder sterke team verspilt altijd meer energie om overeind te blijven als het sterke team druk zet.

Ik ga voor een 3-1 nederlaag, maar hoop natuurlijk op een 1-1 of zelfs 1-0 stunt.

Deze vond ik persoonlijk het mooist: "aanvallen als het kan, verdedigen als het moet". #tegeltjeswijsheid.

Nou gewoon 541 gaan spelen en de linies kort op elkaar zetten en het dicht gooien en voorin snelle jongens neerzetten om te hopen op een counter die je kan afronden. Hier moet je echt spelen op 0-0, PSV kan dit alleen winnen als Bayern niet perse hoeft te winnen maar aangezien ze verloren hebben van Atletico gaat Bayern echt wel vol op de winst spelen om zo eerder zekerheid van plaatsing te hebben.

PSV heeft geen spelers die een stiekeme goal kunnen meepikken en dat heb je nodig als je tegen zo'n club speelt. Aan een De Jong of Narsingh die twintig pogingen per doelpunt nodig hebben heb je in zo'n wedstrijd niets, want meer dan 1 of 2 kansen krijg je niet.

19 oktober 2016 om 14:25

PSV heeft wel zo'n speler: Pereiro. Die kan vanuit het niets scoren. Ik begrijp dan ook niet zo goed waarom Narsingh maar blijft spelen in zulke wedstrijden. Ja, omdat hij snel is. Maar hoe vaak scoort PSV nou dankzij de snelheid van Narsingh? Heel zelden. Het lukt hem inderdaad wel eens om een verdediger eruit te lopen, maar het lijkt wel alsof hij elke keer bezwijkt onder een soort faalangst zondra hij voor de keeper staat.

19 oktober 2016 om 15:54

Narsingh is een blind paard. Die gaat rennen, valt uiteindelijk over zijn eigen benen (wat soms dus gewoon een pingel oplevert, die overigens altijd gemist wordt). Voor de goal vergeet hij af te remmen en rustig binnen te schieten. Scoren is geen hogere wiskunde. Sta je op plaats x voor de goal, schiet dan altijd op plaats y. Simpel. En ook trainbaar. Zeker als je de hele dag niets anders doet dan voetballen, zou je toch moeten weten hoe je moet scoren vanuit welke positie dan ook. Jorgenson doet dat erg goed bij Feyenoord maakt bijna altijd de goede schietkeuze. Makaay was daar ook erg goed in. Narsingh drama....

Pereiro kan dit ook niet, maar is een veel betere voetballer dan Narsingh. Pereiro kan vanuit het niets scoren, maar vaker weet hij van iets, niets te maken. Wat ook knap is.

Vanavond hopen op een puntje, en anders afgang tegengaan. Aangezien PSV bij Rostok gelijkgespeeld heeft, kan doelsaldo nog wel eens belangrijk worden....

19 oktober 2016 om 17:55

De beste stuurman staan aan wal zullen we maar zeggen he. Zo te lezen heeft het dus echt niet aan jou gelegen dat je geen prof geworden bent.

19 oktober 2016 om 18:36

@frankentime:

"scoren is geen hogere wiskunde. Sta je op plaats x voor de goal, schiet dan altijd op plaats y. Simpel."

Als je op een trainingsveldje staat en alle tijd en ruimte krijgt om een aanloop te nemen en te schieten, dan is het vrij simpel, ja. Ik kan me voorstellen dat het ietsje lastiger is als je moet doen voor 75.000 toeschouwers en miljoenen TV-kijkers en met een internationale topverdediger in je nek.

19 oktober 2016 om 18:59

'ik kan me voorstellen dat het ietsje lastiger is als je moet doen voor 75.000 toeschouwers en miljoenen TV-kijkers en met een internationale topverdediger in je nek.'

Narsingh heeft het al lastig zat met Ard van Peppen in zijn nek...

Precies zoals MvB zegt. PSV moet er gewoon in geloven en met alle geluk van de wereld ga je vervolgens met drie punten naar huis.

Een 3-0 voor Bayern acht ik zeer reëel, in het slechtste geval wordt het 4 of 5-0 voor Bayern.

Wat moet van Bommel anders zeggen. Ik verwacht een reguliere 3-0 of 4-0 voor Bayern Munchen, het niveau verschil is gewoon te groot. Tegen Atletico maken ze denk ik ook weinig kans meer, die draaien de laatste weken weer erg goed. Hopelijk gaat Psv met 4 punten door naar de europa-league. Meer zit er niet in vrees ik.

PSV heeft niets te verliezen, Bayern is een club die de Champions League kan winnen. Atletico trouwens ook, echt bizar dat je die twee loot in de groepsfase. Met een puntje uit bij Bayern heb je het al uitstekend gedaan. Ze moeten vertrouwen proberen te tanken uit de wedstrijden tegen Atletico waar je met verdedigend voetbal altijd wel een kansje hebt

19 oktober 2016 om 19:01

Tegen Bayern is het gewoon simpel; hopen op het feit dat die Duitsers er niet zoveel zin in hebben vanavond en ze het gaspedaal niet te ver willen indrukken. Is dat wel het geval, dan kan het wel eens een hele nare avond worden voor psv.

Bayern Munchen heeft 3 punten uit 2 wedstrijden. Ze zullen het echt wel uit hun hoofd laten om tegen PSV, ook maar 1 punt te laten liggen. Goaltje van Hummels!

Ik denk dat we gewoon vooral moeten genieten van het feit dat we nu tegen zulke tegenstanders spelen. Ik bedoel, over een paar jaar spelen we misschien wel alleen in een Atlantic League met clubs als Malmö en Molde. Nu spelen we tegen wereldberoemde tegenstanders die we na dit jaar misschien wel nooit meer tegenkomen, of na volgend jaar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8148
2.Ajax7352
3.AZ6831
4.Feyenoord6034
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Nederland
262 fans
Coach, 41 jaar
SeizoenClub
2017- PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
2006-2011 Bayern München
2005-2006 Barcelona

In de wandelgangen

Vrijdag 27 april
Juventus wil Paul Pogba op huurbasis terughalen naar Turijn. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren