Nederlands getint Southampton pakt volle buit tegen Burnley

/

Southampton heeft zondagavond geen fout gemaakt tegen Burnley. De ploeg van manager Claude Puel wist de drie punten in het St. Mary's Stadium te houden. Mede dankzij twee doelpunten van Charlie Austin wonnen the Saints, waar Virgil van Dijk en Jordy Clasie negentig minuten speelden, met 3-1.

De thuisploeg was voor rust al de bovenliggende partij, maar wist het krachtsverschil niet op het scorebord uit te drukken. Na rust gebeurde dat wél. Vanuit een hoekschop in de 52ste minuut was het Van Dijk die de bal voor het doel bracht en Austin de 1-0 zag maken. Acht minuten later werd de voorsprong zelfs verdubbeld. Op aangeven van Steven Davis volleerde Nathan Redmond de 2-0 tegen de touwen. Met nog een halfuur op de klok, was de wedstrijd al zo goed als gespeeld.

Het was helemaal gedaan toen Austin er in de 66ste minuut 3-0 van maakte. Vanaf elf meter maakte hij geen fout. Burnley kwam een kwartier voor tijd nog een beetje terug in de wedstrijd. Ook de bezoekers kregen een strafschop, welke benut werd door Sam Vokes. Verder dan de 3-1 wist Burnley niet te komen.