Twee goals in vier minuten helpen Paris Saint-Germain aan zege

Paris Saint-Germain is in de eerste maanden van het seizoen nog niet de dominante alleenheerser van de voorgaande jaren, maar de ploeg doet gewoon bovenin mee. Zaterdagavond won het op verplaatsing bij AS Nancy met 1-2, dankzij twee doelpunten in vier minuten tijd in de eerste helft. Lucas Moura en Edinson Cavani brachten hun club de overwinning in het Stade Marcel Picot.

/

Na een klein kwartier ging de eerste kans voor les Parisiens binnen. Een vrije trap van Lucas werd door Cavani en Grzegorz Krychowiak niet meer aangeraakt en rolde pardoes langs doelman Guy N’Dy Assembe, wiens zicht mogelijk wat bemoeilijkt werd doordat Krychowiak in de baan van het schot liep. De 0-1 telde hoe dan ook en amper bekomen van de schrik kreeg AS Nancy ook de 0-2 al om de oren.

Cavani liet zich vier minuten na Lucas’ doelpunt bejubelen, toen Alphonse Aréola ver uittrapte en de bal hopeloos werd weggekopt door Michaël Chrétien. Cavani liep vast door en verschalkte doelman Assembe met een handig tikje over hem heen. El Matador had nog niet eerder tegen Nancy gescoord in de Ligue 1, maar nu wel en daarmee scherpte hij zijn sterke cijfers verder aan: tegen 25 van de 27 clubs die hij trof in de Franse competitie scoorde hij.

/

De 0-2 voorsprong na nog geen twintig minuten was geen voorbode voor een glorieuze middag van de kampioen in noordoost-Frankrijk. De eerstvolgende kans liet lang op zich wachten en was niet besteed aan Cavani, die in het zijnet schoot. Tien minuten na rust kwam Nancy terug in de wedstrijd dankzij de oudste twee mannen op het veld: Benoit Pedretti mikte een vrije schop op het hoofd van Alou Diarra en die kopte raak (1-2).

Unai Emery zette daarna Adrien Rabiot erbij en liet later ook Hatem Ben Arfa nog invallen. De twee konden Paris Saint-Germain echter niet inspireren op weg naar een grotere uitslag. Cavani schoot nog een keer hard en hoog over en de Uruguayaan deed ook weinig met een prima pass van Rabiot, die in positieve zin opviel na zijn invalbeurt. De gemiste kansen kostten Paris Saint-Germain niet de zege: de driepunter leidt de club naar de gedeelde tweede plaats naast AS Monaco.

Denk je dat Paris Saint-Germain nog vóór de winterstop OGC Nice inhaalt?