Chelsea is met duidelijke cijfers te sterk voor Leicester

Chelsea heeft zonder problemen af weten te rekenen met Leicester City. The Blues waren zaterdagmiddag op Stamford Bridge met 3-0 te sterk voor de regerend kampioen en staan nu met zestien punten na acht speelronden op de vijfde plaats in de Premier League. Alle andere ploegen komen echter nog wel in actie.

/

Het door manager Antonio Conte getrainde Chelsea legde the Foxes voor rust al relatief eenvoudig over de knie, want Diego Costa opende na zeven minuten de score en Eden Hazard maakte er 2-0 van. Diego Costa kon de bal van dichtbij voorbij Kasper Schmeichel rammen nadat Nemanja Matic het leer met een hakje tot bij de Braziliaanse Spanjaard had gebracht. Diego Costa raakte daarmee voor de vijftigste keer direct betrokken bij een Premier League-doelpunt van Chelsea en daar had hij slechts 62 wedstrijden voor nodig.

Leicester kwam nauwelijks over de middellijn en had geluk dat David Luiz na een half uur tegen de kruising schoot. De Braziliaan mocht aanleggen na een vrije trap. Drie minuten later werd het echter alsnog 3-0 voor de Londenaren: Hazard scoorde na voorbereidend werk van Pedro Rodríguez. Marc Albrighton, Jamie Vardy en David Luiz kregen hierna nog kansen, maar het bleef na 45 minuten voetballen bij 2-0. Chelsea zat op rozen, zeker gezien het feit dat men sinds oktober 2011 (Arsenal, 3-5) geen Premier League-thuiswedstrijd meer verloor waarin men bij rust op voorsprong stond.

/

In de tweede helft schreeuwden beide partijen in de beginfase tevergeefs om een strafschop, maar de eerste serieuze kans was voor Chelsea. Victor Moses strandde na een counter op een alerte Schmeichel. Leicester gaf zich ondanks de achterstand niet gewonnen: David Luiz zorgde met een bal tegen zijn eigen paal bijna voor de aansluitingstreffer en Claudio Ranieri liet daarna Riyad Mahrez en Islam Slimani invallen. Zij konden het tij echter niet keren en zagen Moses er na tachtig minuten 3-0 van maken. Leicester heeft nu al in drie Premier League-wedstrijden niet gescoord dit seizoen.

Antonio Conte staat al even niet meer zelf op het veld, maar hij is het trucje duidelijk nog niet verleerd! ??