Update: SC Cambuur stelt tweetal voor ‘de komende periode’ aan

Woensdag, 19 oktober 2016 om 14:21

SC Cambuur gaat op zoek naar een nieuwe trainer. Rob Maas is zaterdagochtend ontslagen. Tegenvallende prestaties van de club uit de Jupiler League hebben de clubleiding doen besluiten om de trainer op straat te zetten. Assistent-trainers Sipke Hulshoff en Arne Slot nemen de taken van Maas voorlopig over.

/

Vrijdagavond ging Cambuur met 3-1 onderuit op bezoek bij FC Den Bosch. Het was de bekende druppel die de emmer deed overlopen in Leeuwarden. Zaterdagochtend werd Maas geïnformeerd over zijn ontslag. Ook technisch directeur Henry van der Vegt vertrekt. Hij stelde zijn functie ter beschikking en dat besluit werd door de club gerespecteerd.

Maas werd afgelopen zomer aangesteld bij Cambuur als opvolger van Marcel Keizer, die naar Jong Ajax vertrok. De oefenmeester had samen met de club de ambitie om in de top van de Jupiler League mee te draaien, maar met elf punten uit tien wedstrijden staat de ploeg van Maas er belabberd voor. “Na tien wedstrijden staan we met slechts elf punten op een voorlopige veertiende plek”, zegt Ype Smid, voorzitter van de Raad van Commissarissen op de clubsite.

“Daarbij gingen vijf van de zes uitwedstrijden verloren en hebben we dus al negentien verliespunten. Dat mag je zonder overdrijven een zeer teleurstellende start noemen.” Cambuur beraadt zich de komende periode over de invulling van de technische staf.

Update 19 oktober 14.21 uur - SC Cambuur stelt tweetal voor 'de komende periode' aan
Voormalig assistenten Sipke Hulshoff en Arne Slot zullen de komende periode gezamenlijk het hoofdtrainerschap van het eerste elftal van SC Cambuur op zich nemen, zo meldt de Jupiler League-club via de officiële kanalen. De Friezen nemen daarmee alle tijd en rust in de zoektocht naar een geschikte opvolger voor de ontslagen Rob Maas. Het duo zal worden geassisteerd door assistent-trainer Jan Bruin en keeperstrainer René Ponk.Gerelateerd

58 reacties (laatste reactie door andyking)

Henry Van de Vegt is zelf opgestapt! Bevestigd door Cambuur net. We zijn van hem af eindelijk!

15 oktober 2016 om 11:02

Jep. En hoewel Maas een onbenul is, is dit het grote nieuws. Kunnen we vdBelt niet weer daar neerzetten?

15 oktober 2016 om 20:00

Martin Koopman lijkt me een geschikte trainer voor cambuur, of Jan van Dijk. En misschien Raymond Atteveld wel.

16 oktober 2016 om 12:54

Atteveld weet ik niet, daar is toch heel veel gezeik mee geweest volgens mij. Een goede opvolger zou lastig zijn. Martin Koopman weet ik niet genoeg van, wat kan je daarover vertellen? Jan Van Dijk zou een prima optie zijn, absoluut.

19 oktober 2016 om 16:34

Promotiekoning Maaskant misschien?

19 oktober 2016 om 16:35

Zou ik geen onaardige optie vinden. Ik blijf gecharmeerd van de trainer Maaskant en denk dat hij leuke dingen kan doen met Cambuur. Ik vermoed alleen dat hij te duur is.

19 oktober 2016 om 17:59

Koopman is al eens eerder actief geweest bij Cambuur. Zonder succes. Van Dijk heeft SCC zelf al eens afgeserveerd. Dus, bedankt, maar nee. Atteveld heb ik geen mening over als trainer. Ken hem alleen als speler.

15 oktober 2016 om 11:25

Snap dat je blij bent dat hij weg is. Die man maakt clubs alleen maar kapot.

15 oktober 2016 om 11:29

Dit slaat helemaal nergens op. Als die kansen erin gingen had je niemand gehoord. Hij had alleen niet moeten zeggen dat het aan kwaliteit van de spelers lag. Dat is nooit lekker als je eigen trainer dat zegt. Verder goed voetbal laten zien

15 oktober 2016 om 11:36

Hoevaak wil je dat blijven zeggen? Het is al sinds de voorbereiding, we waren de betere, we hadden veel kansen. Wanneer moet je die kansen gaan afmaken. Terechte beslissing, zwakke aankopen van vd vegt en Maas helaas had je nog niet genoeg strepen in de trainersgilde verdiend om meer krediet te hebben.

15 oktober 2016 om 12:16

Het gaat mij er meer om dat VD Vegt eindelijk weg is. Het klopt dat Maas er niets aan kon oen dat er gisteren niet gescoort. Het voetbal was ook lang niet altijd goed hoor. Maar denk dat hij ontslagen is omdat hij bepaalde dingen heeft gezegd + slechte resultaten + slechte relatie met de supporters

Sneu voor de mens Maas, maar hij heeft blijkbaar de theorie beter in de vingers dan de praktijk. Aan de andere kant, hadden ze gisteren wat meer van de 270 kansen afgemaakt dan had je niemand gehoord.

15 oktober 2016 om 11:05

Dus typisch weer korte termijn visie van een voetbalclub. Kansen niet afgemaakt? Dan trainer maar afmaken.

15 oktober 2016 om 11:40

Ben ik het mee eens, maar ik vind wel dat Maas echt bosz nadoet door achterin nogal open te spelen, waardoor je in de omschakeling gesloopt word en daardoor teveel tegengoals krijgt. Als het aanvallend niet lukt omdat je een echte spits mist, moet je er ineidergeval voor zorgen dat je de goals niet tegen krijgt op de manier zoals nu steeds gebeurd.

Rob Maas heeft blijkbaar te weinig competenties om een hoofdtrainer te zijn.

Proficiat Cambuur met deze stap, Ik stond er echt van versteld dat Cambuur deze trainer aantrok voor het begin van het seizoen maar ik vond het een zegen dat hij bij mijn club weg was.

Eindelijk goed Cambuur nieuws! Maas had nooit aangesteld moeten worden natuurlijk, maar goed. De man toonde zich bij Vitesse al uiterst vakonbekwaam. Van der Vegt ook eindelijk weg! Hopelijk stellen ze nu mensen zonder blabla aan. Van der Vegt met z'n zogenaamde uitgebreide netwerk..... Nou dat hebben we gemerkt. Opgeruimd staat netjes!

Dat is waarschijnlijk ook gelijk einde carrière voor Maas. Na het falen bij Vitesse kreeg hij nog een kans, maar ik verwacht niet dat er nog een profclub het risico wil lopen.

Volgens mij is Rob Maas een prima 2de man, en geen hoofdtrainer! Maar nu de vraag, wie gaat er naar Cambuur?

Helaas voor Maas maar denk dat Cambuur een goede beslissing heeft genomen.
Deze man heeft echt geen trainers kwaliteiten zeker niet als hoofdcoach. Geen taktisch inzicht en zeker geen charisma.

Goed voor Cambuur dat clubmoordenaar van der Vegt is opgestapt. Al eerder PEC Zwolle, RKC Waalwijk en Willem II om zeep geholpen en hij was ook met Cambuur hard onderweg. Hopelijk is het nog op tijd en hoeft men niet als een gek te saneren vanwege de lijken die meneer van der Vegt ongetwijfeld nog in de kast verborgen heeft gehouden. Deed ie bij eerder genoemde clubs namelijk ook. Dit soort destructieve mensen als Van der Vegt zouden nooit meer in de voetballerij mogen werken.

Rob Maas heeft zich vorig seizoen bij Vitesse al onmogelijk en ongeloofwaardig als trainer gemaakt. Dat Cambuur aan hem is begonnen was al een krankzinnig besluit. Maar ja dat kun je wel aan van der Vegt overlaten.

Hè hè. Dit zat er aan te komen. Gisteravond had ik de smoor in over het verlies. Achteraf was dit goed voor het ontslag van beide heren. Vooruit dan maar. Beiden waren niet geschikt voor de volksclub Cambuur. Ik ben benieuwd wie nu. Van der belt komt terug, die kan m.i. wel de taken van vd Vegt (tijdelijk) overnemen. Nieuwe trainer? Henk de Jong verwacht ik nog niet. Te vroeg nog. Iemand met ervaring lijkt me wel wenselijk.

Jammer voor Maas , het weg sturen van vd vegt was genoe geweest. Wat een onbenul die man heeft bij geen enkele club iets nuttigs gedaan. Vd belt zal de taken overnemen. Krijgt Henkie de kans weer ?

Misschien maakt dit de mensen in Doetinchem ook een keer wakker?

Goh! Nou! Volgens mij had iedereen in de zomer bij zijn aanstelling al door dat dit een mega miskleun zou worden, na Maas zijn debacle bij Vitesse. Het hosanna nieuws voor Cambuur is dat Henry van der Vegt nu ook eindelijk door krijgt dat hij een faalhaas is.
Liwwarders, succes met de weg naar boven weer vinden!

Voor Maas is het wel vervelend. Het zat vooral scorend niet mee. Teveel kansen laten liggen omdat een echte spits onttbreekt. Maak je de kansen die je krijgt wel dan doen we mee bovenin. Daarbij moet wel gezegd worden dat Maas aanvallend voetbal voor staat en dat, dat ten koste gaat van het verdedigende vlak. We krijgen de goals ook wel heel makkelijk tegen, waarbij ik het centrale duo wel heel sterk vind overkomen. Na Almere city thuis (4-1 winst) had ik het idee dat we de goede kant op gingen. Prima voetbal, prima goals. Maar we hebben heet niet door kunnen zetten.

Ook had Maas de pech dat hij door vd Vegt is aangetrokken. Een man met 0 krediet bij de supporters en die alleen nog door het bestuur werd gesteund. Vanaf minuut 1 dit seizoen werd om zijn vertrek gevraagd. Dat lijkt mij voor een trainer niet prettig werken. Ik ben daarom meer tevreden met het besluit van vd Vegt om te vertrekken. Hij haalde alleen maar middenvelders of buitenspelers maar vergat even om een spits aan te trekken. Wie haalt hij Hemmen. Die heeft het goed gedaan in zijn eerste periode bij Cambuur, maar ook daarbij zag je aan het eind dat het eigenlijk niet meer kon en dan haal je hem terug ook nog. Ik ben benieuwd wie ze gaan aanstellen als vervanger van beide.

Ik vind ook dat ons bestuur eens critisch naar zich zelf moet kijken. Na het vertrek van vd Belt naar Twente is het een en al onrust. Met het openlijk neerhalen van de trainer en wegsturen van zijn assistent als absoluut dieptepunt vorig jaar. Dan vraag je, jezelf toch af of Ard de Graaf de juiste man op de juiste plaats is. 0 ervaring die het wel even van vd Belt zou overnemen. Nu vd Belt weer terug komt per 1-12-2016, lijkt het mij handig om hem te laten zoeken naar vervangers en niet de mensen laten beslissen die hebben aangetoond na zijn vertrek alleen maar verkeerde keuzes te kunnen maken.

Ik hoop dat de rust snel terugkeert en de resultaten weer verbeteren. Een club als Cambuur hoort niet op de plek waar het nu staat.

Laat Henk de Jong maar weer terugkomen of anders Foeke Booy heb je ook gelijk iemand uit Leeuwarden en Jan van Dijk vind ik ook wel goede trainer.

15 oktober 2016 om 13:14

Kom op zeg! Foeke Booy absoluut niet. Te grote mond en te weinig kwaliteit! Jan van Dijk ook niet. Al eerder eens gevraagd en op een niet al te subtiele manier bedankt de heer van Dijk toen. Henk de Jong verwacht ik ook nog niet. Dat is te vroeg. Wie dan wel? Ik weet het nu gewoon nog even niet.... Joop Gall?

15 oktober 2016 om 15:26

Wie wil je dan? Joop Gall verdiend ook op dit moment zijn poen in Oekraïne dus die zal ook niet snel komen dan heb je nog trainers als Maaskant, Groenendijk, Michel Jansen over die zullen ook wel allemaal niets zijn volgens jou.

19 oktober 2016 om 18:06

Hmmm... Lastig. Van de namen die jij noemt denk ik dat Groenendijk wel een aardige kandidaat is. Joop Gall zal toch ook wel terug willen naar Noord-Nederland? Zal ie inderdaad wat salaris moeten inleveren...

Ik denk een zeer verstandig besluit. Er was altijd al wat weerstand tegen Maas die aangesteld was door een vriendje van hem. En als trainer had Maas nou ook niet weer aansprekende resultaten. Dan Henkie maar weer terug als tijdelijk coach.. Zal nooit minder worden.

Wat lijkt Maas veel op Hans Kraay junior op de foto
Maas moet lekker een Jupiler League club uit de middenmoot gaan trainen, past beter bij hem.

Snap het sws niet dat Maas trainer werd maar van der vegt deed het toch altijd goed als scout bij Udinese

Dit is toch geen verrassing. Iedereen wist het van te voren al, het was alleen afwachten wanneer het zou gebeuren. Hij heeft het nog lang vol gehouden

Sneu voor deze aardige man. Maar eerlijk is eerlijk, hij is geen hoofdtrainer. Fungeerde goed als assistent trainer van Vitesse met Bosz. Als ik hem was zou ik ergens weer assistent worden.

Blijf het jammer vinden dat hij weggegaan is bij Vitesse. Ook al was zijn functioneren niet goed als hoofdtrainer. Als assistent trainer en trainer bij de beloften heeft hij het anders wel uitstekend gedaan. En het is natuurlijk begrijpelijk dat hij het vak 'hoofdtrainer' eens wou proberen.

15 oktober 2016 om 14:04

Misschien kan ie weer terug

15 oktober 2016 om 14:53

Die man straalt echt uit alsof ie wekelijks een begrafenis moet bezoeken. Ik word al depressief als ik naar m kijk. Hij moet niet zoveel van bosz kopiëren. Het bijna zielig te noemen. Gaat m niet meer worden met Maas. Wat was ik blij dat ie bij Vitesse weg is gestuurd!!

Die Maas komt nu waarschijnlijk niet meer aan de bak als trainer. Zowel bij Vitesse als Cambuur matig gepresteerd.

Een slimme man die Henry van der Vegt. Dit was zijn kans om met goed fatsoen van dat rommeltje in Leeuwarden af te komen en die kans heeft hij gegrepen. Heel verstandig!

15 oktober 2016 om 19:41

Hij zat niet gevangen ofzo, hij mocht gaan wanneer hij wilde. Hij zat zelf wel lekker op het pluche

Maas heeft geen uitstraling, maar hij liet Cambuur best aardig combinatievoetbal spelen. Ik had hem tot de Kerst laten zitten en een goede spits aangetrokken. Wedden dat het vd Belt wel was gelukt een goeder spits aan te trekken? Die snapt het spelletje wel i.t.t. vd Vegt. Maak hem weer TD, laat een ander het nieuwe stadion doen (met vd Belt als adviseur) en laat vd Belt een nieuwe trainer zoeken. Henk de Jong mag voor de rest van het seizoen ook wel terugkomen.

Naast een nieuwe trainer hebben we ook een spits nodig die het wel afmaakt. Waar is bijv. Mühren van AZ nu? Zonder een goede spits kan elke trainer mislukken.

Met Barto (miste gisteren weer diverse kansen!) en Hemmen red je het niet. Ondanks hun positieve instelling.

In ieder geval geen Foeke Booy, die heeft ook achterbaks aan de stoelpoten van Henk de Jong gezaagd. Jammer dat bijv. Langeler onhaalbaar is...

Sandor vd Heide lijkt me wel wat, zolang het maar geen Booy of Groenendijk wordt.

19 oktober 2016 om 15:39

Inderdaad, absoluut geen Booy, no matter what. Het zou mooi zijn als Sandor terug komt maar ik zou het begrijpen als hij daar geen trek in heeft na de onsmakelijke manier waarop hij is geslachtofferd

Nou die Maas man beter een andere functie gaan zoeken, want een goede hoofdcoach is hij zeker niet haha.

Ik zou graag Henk de Jong weer terug willen zien bij Cambuur

Hans kraay junior is de ideale trainer

Goed dat ze zeggen even de tijd te nemen. Zo haal je even de druk er af. Hopelijk pak je wel wat punten in de eerstkomende wedstrijd(en) want anders ontstaat er opnieuw gezeik.

Ik ben het met fabian1 eens hans kraay is de ideale trainer ze moeten hem nemen het wordt dan een fantastische team spelen we volgend jaar weer eredivisie hup cambuur

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

SC Cambuur

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
6.Telstar613
Voor de complete stand: Jupiler League
SpelersPositieW
Pieter BosKeeper00
Mathias SchilsVerdediger00
Jordy van DeelenVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina SC Cambuur.

Nederland
0 fans
Coach, 48 jaar

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
AS Roma is in gesprek met Ajax over een overstap van Justin Kluivert. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren