Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Nederlandse top praat met B-landen over competitie’

Laatste update:

Nederlandse topclubs zijn met clubs uit andere Europese B-landen in gesprek over een eventuele internationale competitie. Het is het antwoord op de steeds groter wordende verschillen tussen de traditionele topcompetities en de rest én de sterke geluiden over de komst van een Super League, waarin die grootste landen zich zouden willen verenigen. De directeur van FC Kopenhagen, Anders Hørsholt, bevestigt in een interview met BT dat er onderhandelingen worden gevoerd.

/

“Ja, het is waar. Als we nu niet reageren, dan zien we de grootste clubs nog groter en sterker worden en wordt het voor clubs als Kopenhagen steeds lastiger. We moeten voor de toekomst daarom naar alternatieven kijken. Het is nog te vroeg om over specifieke modellen te praten, maar het debat over een supranationale competitie wordt wel actief gevoerd”, aldus Hørsholt. Aan die competitie zouden clubs uit Scandinavië (Rosenborg BK, FC Kopenhagen, Malmö FF en mogelijk nog Bröndby FF), Nederland (Ajax, PSV en Feyenoord), België (Anderlecht en Club Brugge) en Schotland (Celtic en Rangers FC) deel moeten nemen.

Als die internationale competitie er komt, kan die op zijn vroegst in 2021 gespeeld worden. “We begrijpen de handelingen van de grootste clubs”, doelt Hørsholt vermoedelijk op de ontwikkelingen rondom de Super League. “Maar het betekent dat ook wij naar de markt moeten kijken en met clubs uit andere landen een alliantie moeten vormen. We hebben niet om deze situatie gevraagd, maar zitten er wel middenin. We moeten ons als club immers blijven doorontwikkelen en in het huidige bestel kan dat niet. Ons model richt zich op een internationaal perspectief, dus ja, dat betekent dat wij en de andere clubs uit de nationale competities zullen stappen. Het is nog toekomstmuziek, maar het kan zeker gebeuren.”

“De laatste ontwikkeling in het voetbal heeft ervoor gezorgd dat het principe van ‘één voetbalfamilie’ niet wordt nageleefd”, wijst Hørsholt op het feit dat de Europese voetbalbond UEFA vanaf 2018 per topland vier clubs direct toelaat tot de Champions League. “En één voetbalfamilie is normaal gesproken iets wat de UEFA en de ECA (European Club Association) zouden moeten uitdragen. Men verwijdert zich van het principe dat de beslissing moet vallen op het voetbalveld en dat iedereen een eerlijke kans krijgt om mee te doen. De UEFA hanteert steeds meer een commerciële agenda voor de grotere clubs en daarom moeten wij iets doen om de toekomst van FC Kopenhagen te waarborgen.”

De bestuurder van de elfvoudig kampioen van Denemarken stelt vast dat hij ‘geen alternatief heeft’: “Wij zijn een club die ervoor moet zorgen dat Denemarken zijn positie in het internationale clubvoetbal behoudt. We zullen daarom blijven vechten om deel te nemen aan de komende Champions League-editie, maar zullen buiten de lijnen ook blijven vechten voor een nieuwe invulling van het Europese voetballandschap”, besluit Hørsholt. Als een verrassing komt het voorstel voor een internationale competitie overigens niet helemaal, want in februari werd al bekend dat er werd gesproken over een competitie voor B-landen. Die competitie zou de naam ‘Subdivision 2’ moeten gaan dragen.

Is de 'Subdivision 2'-competitie volgens jou een goed idee?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
13 oktober 2016 om 09:09

Nahh niet alleen het voetbal, kijk eens om je heen. We vinden dit misschien geld gericht maar generatie na ons zal dit gewoon normaal vinden omdat ze niet anders weten. Voetbal is al jaren op geld gericht. Its al about the money.

13 oktober 2016 om 10:16

Wordt dit dan de wekelijkse competitie? Handig dat we net die Nederlandse voetbalpiramide hebben ingevoerd...

13 oktober 2016 om 11:20

Ik merk dat ik steeds meer afhaak in het megalomane voetbalwereldje waarbij de Nederlandse bobo's het niet kunnen verkroppen dat we niet kunnen concurreren met Arabische/Russische/Chinese clubs (doelende op een Chelsea/City etc). De reden dat ik de huidige competitie leuk vind is juist dat we daar niet aan meedoen met idiote transferbedragen etc maar gewoon naar een eerlijke competitie kijken met jeugdige spelers die derhalve zwakker is. Misschien moet ik Nederlandse betaalde voetbal maar afzwaaien en gewoon een amateurclub uitkiezen....

13 oktober 2016 om 12:08

Als je de topcompetities met de eredivisie vergelijkt is het gat net zo groot of wel groter dan de eredivisie tov de amateurs.

De man heeft gewoon gelijk. De Uefa kijkt te veel naar de grootgeld clubs en naar het grote geld. Men heeft niet in de gaten dat ze daardoor steeds meer mensen aan de zijkant plaatsen.

13 oktober 2016 om 12:27

Ik denk dat ze trouwens vanwege de afstanden hebben gekeken naar de landen om ons heen. Dan is een wekelijkse competitie nog mogelijk. Schotland belgie en scandinavie liggen nog relatief dicht bij elkaar. Het was natuurlijk aantrekkelijk geweest als je bijvoorbeeld een competitie kon opstellen met Ajax, Feyenoord Psv, Benfica, Sporting Portugal en Porto, Club Brugge en Anderlecht, Celtic en Rangers, Shaktar Donesk, Zenit St. Petersburg, Dinamo, Spartak Moskow, FC Basel. Dan heb je 16 clubs. Ik vergeet vast nog een of twee goede leuke clubs uit een mindere competitie hoor, maar dit zou leuk zijn. Uiteraard is het niet te realiseren en wat gebeurd er dan met de subtoppers uit die competities die buiten de boot vallen? Die krijgen helemaal geen cent meer. Ik denk dat het dus zal gaan om een nieuwe vorm van champions league voetbal, dan is het nog wel te realiseren maar is dit interessanter dan de huidige europa league?

Ikzelf begin steeds meer te neigen naar een belgische en nederlandse competitie: Ajax, Feyenoord, Psv, AZ, Vitesse, Utrecht, Twente, Heerenveen en Groningen - Anderlecht, Club Brugge, Genk. Standaard Luik en Zulte Waremgem en Charleroi ofzoiets. Dan kun je van de afvallers van de twee nationale competities een tweede divisie maken met PEC ADO Roda Kortrijk Lokeren etc. Waarbij promotie degradatie natuurlijk mogelijk is.

Ik denk dat je hier ook qua tv gelden op voorruit gaat. 1 1 = 3 in dit geval denk ik.

13 oktober 2016 om 13:25

je maakt ook als je samengaat met Belgie het gat niet meer goed, daarom moeten ze ook de andere landen erbij betrekken. Dan kan je voor dezelfde landen ook een tweede divisie e.d. maken met promotie/degradatie regelingen.
Dat zal interessanter dan Charleroi tegen Excelsior, kortom alle landen zouden met het idee wat nu besproken wordt er op vooruit gaan en international kunnen concurreren. Ik zou zelfs nog kijken of je Clubs als Dinamo Zagreb er bij kan betrekken.

13 oktober 2016 om 09:13

Klopt, uiteindelijk gaat het voetbal ten onder aan zijn eigen grootheidswaanzin binnen een kapitalistisch systeem. Maar geef de Nederlanders de kost die zich vervolgens gaan abonneren op de CL, in plaats van de competitie waarin de Nederlandse clubs meedoen. Enerzijds kan zo'n splitsing voor de clubs gunstig zijn, anderzijds kan het een onherstelbaar keerpunt zijn in het Europese voetbal zoals dat al jaren bestaat. In eerste instantie heb ik geen fijn gevoel bij deze ontwikkeling, wel begrip. Maar moeten alle Nederlandse clubs voortaan in de B competitie spelen? Of spelen we ook nog achtste voorronde CL? Wat is het idee. Krijgen we verschillende bonden? Mogen spelers overstappen tussen die bonden? Waar gaat dit heen?

13 oktober 2016 om 09:45

@kennytete,

JA tuurlijk is voor mij ook een Feyenoord - Sparta mooi omhet sentiment. Maar zo krijg je ook vanzefl sentiment om boven de Belgen of Schotten dan te komen.

Vind het juist ook wel iets hebben. Het zal alleen NOG moeilijker worden voor de kleinere clubs. Het is wel goed dat de top 3 verder kijkt, want moeten wel ook blijven kijken en ontwikkelen.

En zo als het nu opgezet word heeft het wa weg van het Honkbal en Basketbal in de Vs.ja het zal veranderen, maar om nu al te zeggen dat dit het voetbal kapot zal maken. Als dit door is gevoerd zal je bij Feyenoord, Psv, Ajax vanzelf ook weer sterekere spelers zien en beter voetbal. Op deze manier kunnen we ook niet verder.

13 oktober 2016 om 09:54

Sportief gezien gaan de clubs er dik op vooruit natuurlijk maar alle plus en minpunten zullen naast elkaar gezet moeten worden. Voor mij heeft een Ajax - Celtic veel meer charme dan tegen pak 'm beet Excelsior met alle respect.

13 oktober 2016 om 10:14

@capis,

'als dit door is gevoerd zal je bij Feyenoord, Psv, Ajax vanzelf ook weer sterekere spelers zien en beter voetbal.'

Dit is ook meteen het hele probleem, deze drie clubs worden er beter van, maar het Nederlandse voetbal heeft meer clubs..

13 oktober 2016 om 10:23

Idd.. Dit gaat een hoop andere clubs de kop kosten. En dat zal een sneeuwbal effect veroorzaken..
Zeg maar dag tegen je nationale competitie...

Maar gelukkig komt Ajax dan mss wel 1x in de 2 jaar door de poulefase vd CL!

13 oktober 2016 om 11:06

Ja precies, de top mag leuk in deze leuke competitie spelen en beter worden en meer tv geld ontvangen. Ik vind het wel bijzonder hoe ze bij de namen van clubs komen, aangezien het niet op basis is van recente europese prestaties, anders zou bijv az ipv rangers er tussen zitten. Ik ben sowieso tegen aangezien mijn clubje nec dan ergens in de 4e/5e divisie zitten waar weinig mensen naar kijken en geen wedstrijden tegen feyenoord ofzo meer tussen zitten. Ook waarschijnlijk geen klassiekertjes als necnac en tegen vitesse. Uberhaupt weinig derbies van clubs. De jupiler clubs kunnen ook gelijk maar failliet gaan. Conclusie: leuk voor de topclubs, verschrikkelijk voor de overige clubs.

13 oktober 2016 om 11:19

@vitesse: Dat geef ik toch ook aan? Dat het NOG moeilijker zal worden voor de rest van de teams?

Maar ja ik snap wel dat deze clubs eerst voor zich zelf kijken en hun eigen toekomst.

@D-F-J: Ja maar AZ zit in Nederland en rangers in Schotland. En zal toch een verdeling per land in moeten komen. Voor de rest van Nederland Zal het wel heel lastig aanpoten worden. Maar er zal dan ook en promotie/degredatie in komen wat het voor clubs er onder.

Lijkt me een goed idee. Concurreren met de top zit er denk ik niet in, maar het gat kleiner maken is al een grote stap voorwaarts. Hier worden alle clubs uit de b landen beter van.

13 oktober 2016 om 09:11

Precies dit, heb het gevoel alsof er weinig andere opties zijn.

13 oktober 2016 om 10:07

Zit er ook niet op te wachten. Wat boeit het ook dat de rest van Europa wegloopt. Ik geniet wel van de Nederlandse competitie. Ik kijk veel liever Groningen - Utrecht dan Hearts - Heerenveen of Genk tegen Vitesse. Zou doodzonde zijn als we ONZE competitie om gaan gooien omdat er mensen zijn die smachten naar status. Iedereen wil succes, maar dan moet je maar beter gaan voetballen. We zijn een landje van 16 miljoen inwoners, wat verwacht iedereen nou?? Dat we ooit succesvol waren Europees was geweldig en koester dat, maar iedereen kon toch wel voorzien dat dat ooit zou gaan veranderen. Nu wil men een competitie om gaan gooien waar we de hele werkweek naar uit kijken, om Europees een beetje wat voor te stellen? Wat als het niet eens lukt en we alsnog geen reet presteren..

13 oktober 2016 om 10:40

Een schijnoptie de markt zit hier niet op te wachten. Je maakt de nationale competities kapot en op Feyenoord-Brondy of Ajax-Rosenborg zit geen hond te wachten.

13 oktober 2016 om 11:04

Ik ben het helemaal met je eens, AzAlkmaar. Ik als Feyenoord-fan geniet juist van een wedstrijd tegen bijvoorbeeld Roda JC of NEC. We hebben toch een prachtige, onvoorspelbare en knotsgekke competitie, waarin echt van alles kan gebeuren. Mensen willen tegenwoordig, zoals de reactie hierboven, alleen maar status. Waar is het sentiment gebleven?

13 oktober 2016 om 12:42

Ik zit er ook niet op te wachten. Zie nog liever excelsior-Ajax als Rosenberg-Ajax. Wat een onzin.

Als het echt niet anders kan dan een competitie oprichten met de Portugese topclubs aangevuld met de middenmoot uit Italie Duitsland engeland en Spanje. Anders niet.

13 oktober 2016 om 09:20

Het betekent echter wel dat de kleinere clubs door deze competitie in grote problemen komen, doordat zij hier geen onderdeel van zijn...

13 oktober 2016 om 09:44

Ik voel persoonlijk meer voor een beneluxcompetitie waarbij een degradatie promotie regeling makkelijker is te realiseren. Dan zouden er ook meer nederlandse clubs betrokken zijn en blijft het eventueel ook nog interresant voor de subtop in nl. Met zo'n europese competitie is het draagvlak voor de eredivisie wel erg klein denk ik.

13 oktober 2016 om 09:52

Ik voel ook meer voor een beneliga om de redenen die jij zelf al benoemd en natuurlijk de afstand, maar daar word nu al zo lang over gesproken en dat komt maar niet van de grond. Dus is dit beter als alles zo blijven houden

13 oktober 2016 om 10:10

Inderdaad.
Daarbij is België ook nog wel af te reizen voor eventuele uitsupporters en hebben we meer gemeen met de Belgen dan met Schotten of Scandinaviërs.

13 oktober 2016 om 10:26

Het hele probleem is de middenmoot, die gaan er financieel zo gigantisch op achteruit dat ze misschien wel kapot kunnen gaan omdat ze in een 2e devisie komen, denk dat we in Nederland gewoon nog even geduld moeten hebben, onze hele top 3 is op de schop geweest en komen nu weer enigszins boven drijven, het heeft gewoon even tijd nodig, tuurlijk is de Europese top niet haalbaar maar incidenteel stunten moet haalbaar zijn; zie PSV vorig jaar!!

13 oktober 2016 om 13:51

@ajaxlwd

We zouden nu al moeten overstappen naar een Beneluxe competitie als we willen blijven mee doen tussen all gekte. We moeten sterker worden en dit zou ik een mooie optie vinden.

13 oktober 2016 om 09:52

Ik hoop dat Feyenoord niet meegaat. Als ajax en psv uit de eredivisie gaan, wordt het een stuk makkelijker om een keertje kampioen te worden

13 oktober 2016 om 10:00

Haha altijd leuk wat humor met zelfspot.

@on topic beter een liga met ook Portugal en belgie erbij.

13 oktober 2016 om 10:55

@Scorp behalve voor alle clubs uit die b landen die niet goed/groot genoeg zijn om deel te nemen aan deze league. Hoeveel inkomsten zou de ed nog genereren als de top 4-5-6 eruit stapt?

13 oktober 2016 om 11:35

Waarom zou je dan niet een B-competitie beginnen met B-ploegen, ipv met B-landen.
het gaat er om dat er een competitie op het oog is met de grootste ploegen.
Daar vallen dus ploegen als Sevilla, Everton, Milan, Wolfsburg en dat soort ploegen.
Dan krijg je een competitie waar je sterker van wordt. Ik zie de Nederlandse ploegen niet direct sterker worden van deze genoemde clubs.

Je maakt geen gat kleiner, als je gaat spelen tegen ploegen die in hetzelfde schuitje zitten.
Dan wordt het gat naar mijn idee eerder groter dan kleiner.

13 oktober 2016 om 11:56

Die ploegen zijn bovendien altijd nog veel kapitaalkrachtiger dan onze clubs. Dus dan zijn we straks de minste van de minderen!

13 oktober 2016 om 12:41

Waarom leren clubs van het meedoen aan de CL. Omdat ze tegen betere tegenstanders spelen. Speel je elke week tegen een betere ploeg, dan wordt je dus ook elke week beter en slimmer. Je zal het in het begin waarschijnlijk niet geweldig doen nee, maar leert je wapenen tegen betere tegenstanders en je zal uiteindelijk voetballend ook sneller en slimmer moeten zijn.

Ik ben liever een jaar de minste in een groep met sterkere tegenstanders, dan eerste in een groep met mindere. Je wil dit doen om weer aan te haken bij de echte mannen. Dan moet je dus tegen ploegen spelen die tussen jou en hun niveau zitten. Ploegen van hetzelfde niveau wordt je niet beter van.

Het voetbal gaat helemaal kapot zo. Wat is de charme van de nationale competitie? Wat is de charme van een wedstrijd als Barcelona-Manchester United als je hem elk jaar weer ziet? Het invoeren van de Super League zou een einde maken aan alles wat het huidige competitievoetbal mooi maakt. De charme verdwijnt, de uniekheid verdwijnt, alles verdwijnt! Ik ben voorstander van nationale competities, misschien een bekertoernooi met de Belgen om een Europees ticket maar dat maximaal. Nationale competities plus Europees voetbal doordeweeks is ideaal. Laten we nou alsjeblieft geen Super League en Subdivision 2 maken. Creer een derde Europese landentoernooi, verhoog de premies voor de Europa League drastisch, maar dan ook echt drastisch en geef de topvijf meer startbewijzen voor de Europa League, waardoor dit aantrekkelijker over komt. Iedereen is dan blij!

13 oktober 2016 om 09:32

Voor een deel ben ik het met je eens.
Voor grote landen is zo'n competitie niet, daar is voldoende strijd en niveau in de nationale competitie.

Maar voor de grote(re) clubs in Nederland zou het goed zijn om tegen meer clubs van niveau te spelen. Meer tv-inkomsten, aantrekkelijker voor spelers van een hoger niveau, hogere salarissen.
Misschien gewoon Nederland, België, Schotland, Denemarken, Noorwegen (Of een dergelijke samenstelling) samenvoegen en dan met alle clubs uit die landen verschillende divisies creëren.

13 oktober 2016 om 09:43

Money talks, en de rest weten we inmiddels wel!

13 oktober 2016 om 09:49

Dat is voornamelijk gebaseerd op nostalgie, je kunt ook wel in een T-Ford blijven rijden maar het lijkt mij verstandiger om met de ontwikkelingen mee te gaan. De Eredivisie clubs kunnen nooit concurreren met de Premier league clubs aangezien de nr 20 al een hogere begroting heeft dan Ajax. Als je Europees mee wil blijven doen is dit de enige oplossing, Hollandse School gaat het ook niet doen. Daar zijn de verschillen in financien gewoon veel te groot voor. Bovendien heeft een internationale competitie weer zijn eigen charme, Celtic - Ajax of Anderlecht - PSV zijn toch mooie affiches.

13 oktober 2016 om 10:17

Alonso1

Wat is er mis met nostalgie? Helemaal in deze tijden is nostalgie een verademing. Ik kijk liever naar Feyenoord-Sparta of Fc Utrecht-Ajax (gebeurt altijd wat) dan ieder seizoen(!) naar de affiches die jij noemt. Daarbij is dit ook het einde voor de uitsupporters bij reizen naar het buitenland om de week. Leuk al die wedstrijden met 3 uitsupporters.

Nee, een Beneliga met promotie- en degradatie terug naar 'eigen' landcompetitie zie ik meer zitten.

13 oktober 2016 om 10:51

Laten we vooral met z'n alle lekker normaal blijven doen. Waarom zou je met de top in het buitenland willen concurreren? Voetbal moet vooral over plezier blijven gaan. De nationale competitie MOET dus behouden blijven. Lekker belangrijk dat we (misschien) nooit meer een Champions League winnen. Wij hebben onze eigen spannende, leuke en interessante competitie. Jeugdspelers die doorbreken en uiteindelijk furore maken, onbekende spelers die zich ineens in de kijker spelen, spelers waar hun carriere even in het slop is geraakt die hun carriere weer een boost geven. Kleine clubs die kunnen verrassen en grote clubs die tegenvallen. Dit alles gebeurt in onze prachtige competitie en ik zou het dus ook niet anders willen zien. Voetbal hoeft niet alleen maar over prestatie te gaan!!

13 oktober 2016 om 11:20

@twenteov

Beneliga gaat nooit gebeuren want dan moeten Nederlands en Belgische clubs dezelfde regels krijgen en gaat belasting van Belgische clubs enorm omhoog en ze gaan het politiek niet voor elkaar krijgen dat spelers en clubs in Nederland minder belasting hoeven gaan te betalen.

Ook zal de non-EU wet of hier moeten worden aangepast of in België moeten worden ingevoerd etc etc etc etc.

Gaat noooooooit gebeuren.

13 oktober 2016 om 11:56

Denk dat de keuze vrij simpel is: of je behoudt de Eredivisie en speelt voor spek en bonen mee in Europa, of je kiest voor een internationale competitie en je kan Europees weer meedoen. Denk verder dat het met uitsupporters wel mee zal vallen, een uitwedstrijd van Ajax bij Celtic of Kopenhagen is toch mooi om te bezoeken en de afstand Eindhoven - Brussel is ook niet heel ver.

13 oktober 2016 om 13:16

Freshzone

Ik heb het er toch ook niet over of dat wel- of niet gaat gebeuren? Ik zeg alleen dat ik dat persoonlijk meer zie zitten dan een league als deze.
Maar als jij de regels zo goed kent: in hoeverre is deze 'superleague' dan wel haalbaar?

13 oktober 2016 om 13:37

@suarez: niet iedereen is dan blij, namelijk de sponsors en de grote clubs niet. Die sponsors steken geld in voetbal omdat er mensen kijken. En die kijken meer naar de CL dan naar de EL. En dus gaat er veel minder geld naar de EL. Het is misschien niet fraai, maar zo werkt het. Dit pot met geld is niet een soort autonome pot waar je naar hartelust mee kan doen wat je wil. Als je het geld verdeelt op een manier waarop de sponsors ontevreden worden, dan droogt die pot op.

Hetzelfde geldt voor vrouwenvoetbal. Zolang jij niet naar vrouwenvoetbal kijkt, komen er geen sponsors op af. Dan kan je wel zeggen dat het mannenvoetbal de helft van zijn inkomsten aan de vrouwen moeten geven, maar dan kappen de sponsors ermee.

14 oktober 2016 om 18:40

Het voetbal is al kapot. De winst van de CL wordt gekocht door clubs met oneindige financiële middelen. Het is een miljardenbal er gaat meer geld in om dan dat sommige landen jaarlijks in de begroting rond te krijgen.

Ik vond voetbal fantastisch maar inmiddels is t een kapotte wereld waarin geld belangrijker is dan het het spel. Er worden salarissen betaald waar een land in afrika 10 jaar mee gevoed kan worden.

laat ze maximum budgetten afspreken bij clubs. Max 100 miljoen per jaar per club. Dan wordt elke speler alsnog hartstikke rijk en wordt de wereld competitie een stuk leuker

Conclusie, voetbal draait om geld. Maar supporters geloven nog heilig in de clubkleuren.

13 oktober 2016 om 09:21

Klopt, maar wat kunnen we doen als supporters? Als supporters niet meer naar wedstrijden gaan zal er geen geld meer zijn van sponsoren, tv stations en louche zakenmannen. Alleen blijven we maar komen naar die wedstrijden..

13 oktober 2016 om 13:43

En zo hoort het ook. Je gaat naar voetbal omdat je het leuk vindt. En niet omdat je club er rijk van wordt.

Als je het niet meer leuk vindt, dan ga je niet meer. Het zou kunnen dat in de toekomst dat punt bereikt wordt. Ik merk aan mezelf dat ik voor een deel al overgestapt ben naar andere sporten. Bij wielrennen heb je geweldige wedstrijden en ben je als toeschouwer veel meer onderdeel van de sport.

Het is natuurlijk wel treurig, omdat een deel van de supporters meer van zijn club houdt dan van de sport op zich. Dus dan is het schrijnend om te zien dat je club niet echt meer mee doet. Maar dat zal je uiteindelijk toch gewoon moeten accepteren. Clubs uit kleine landen zullen, zolang de wereld veel geld heeft, nooit meer structureel kunnen concurreren met clubs uit grote landen.

Ik zie er overigens nog wel de charme van in. Ik kijk liever naar de eredivisie dan naar bijvoorbeeld Chelsea of City. Ik beleef totaal geen plezier aan een bij elkaar gekochte, volledig uit buitenlanders bestaande voetbalmachine. Doe mij dan maar een Feyenoord met 9 Nederlanders in de basis of een Ajax met een herkenbare speelstijl.

13 oktober 2016 om 14:06

Maar niet iedereen denkt in het belang van de andere clubs. Onze clubs komen hoogstwaarschijnlijk in verval bij zo'n constructie.

Ik weet niet of dit nu de juiste weg is met dit soort clubs.

Feyenoord-Brondby en Ajax-Rosenborg zal niet iedereen tot de verbeelding spreken. Ik zou eerst maar eens afwachten, hoe de Super League eruit komt te zien.

Van Engelse, Duitse en Spaanse club die buiten die SL-boot vallen kun je een aantrekkelijkere competitie vormen. Denk aan: Feyenoord-Everton en Ajax-Borussia MG bijvoorbeeld.

13 oktober 2016 om 09:35

Het zorgt er wel voor dat je de complete tv markt hebt in al die landen. Wat de inkomsten veel hoger maakt.

13 oktober 2016 om 11:14

En die aantrekkelijke competitie Europa League noemen.. haha

13 oktober 2016 om 12:24

Ik denk dat de subtop-clubs uit de grote landen dat nooit zullen willen. Die verdienen mega-bedragen in hun competities met de tv-gelden. Dat gaan ze niet opgeven om tegen ajax of anderlecht te spelen.

Het liefst zou ik het gewoon weer zien dat de kampioen van elk land mee mocht doen aan de CL, maar dat is in de huidige, door geld en belangen geregeerde voetbalwereld nooit meer mogelijk.

Ik zie wel brood in deze competitie. Natuurlijk heeft de CL wat extra's met haar uitstraling, maar voor de kleinere landen heeft die competitie al jaren geen sportief oogmerk meer. Het gaat er puur om dat je er zo lang mogelijk in blijft en casht. Eveneens is het voor spelers van die clubs alleen leuk voor de ervaring en het etaleren van jezelf. Kans op resultaat heb je nagenoeg niet tegen stinkend rijke topclubs. Het is eveneens een vicieuze cirkel geworden, waar de rijkere clubs de betere spelers en faciliteiten kunnen vastleggen, waardoor ze verder komen in de CL en het leeuwendeel van de gigantische prijzenpot kunnen verdienen. Kleinere landen gaan hier nooit meer tegenop kunnen.

Of je met zo'n Subdivision 2 competitie die verschillen oplost is echter maar de vraag. Het te verdienen geld in zo'n competitie zal vele malen minder zijn dan de CL, dus in die zin gaan topclubs en clubs uit kleinere landen daarmee daadwerkelijk hun eigen weg. De beste oplossing is natuurlijk dat die Super League er nooit komt en we gewoon weer terug gaan naar de ''champions League'' van weleer... maar dat is in de huidige, geldzuchtige voetbalindustrie een utopie. Helaas.

Waarom nu al praten over een bepaald aantal clubs? en niet de top 3 van elk B-Land? lijkt me op voorhand al competatiever in elke afzonderlijk land.
of willen ze echt uit de eredivisie stappen en dat hun nieuwe competitie wordt?

13 oktober 2016 om 11:38

Ik zou als Ajax, PSV en Feyenoord zijnde dit helemaal niet interessant vinden. Er veranderd dan toch weinig en het niveau gaat niet dusdanig omhoog dat je er beter van wordt. Waarom niet de ploegen uit de A-landen, maar die net buiten die super-league vallen. Sevilla, Valencia, Everton etc. Dan krijg je een leuke competitie. Kopenhagen-Ajax ga ik niet voor zitten. Sevilla-Ajax is een mooie pot.

13 oktober 2016 om 13:06

Omdat bijvoorbeeld Sevilla liever in de PD blijft voetballen. Ik zou wel liever zien dat Zwitserland, Oostenrijk en Portugal ook meedoen. Dan heb je echt wel een ijzersterke competitie. Niet zozeer dat de top dan direct de CL kan winnen, maar het niveau ligt dan echt dicht bij elkaar. Dat maakt je dan weer beter.

13 oktober 2016 om 13:21

Ja true. Maar ik ben verwacht dat als je Barca, Atletico en Real weghaalt, dat je hetzelfde verhaal gaat krijgen met bijvoorbeeld Sevilla, Valencia en Villareal. Zij zullen dan over een jaar of 10 dezelfde positie in de PD hebben als de drie ploegen nu hebben. Zij zullen in begin waarschijnlijk anders denken, maar uiteindelijk overstag gaat.

Ik weet verder niet hoe het zit met die super league. Degradeert bijvoorbeeld de laagst geplaatste uit elk land en promoveert de kampioen van dat land?
Dan zou het iig "eerlijk" blijven.

Het voetbal wordt met het jaar minder interessant. Elk jaar gaan topvoetballers, of topvoetballers in spe, naar de grootste clubs. Elk jaar belanden er meer en meer goede voetballers op de bank. Elk jaar worden competities voorspelbaarder. Elk jaar gaat het gekker in de transferwereld en in de salarissen. Het wordt tijd dat de Fifa regels op gaat stellen voor betere verdeling van de goede voetballers door middel van een maximaal aantal voetballers in verschillende salaris categorieen bijvoorbeeld.

Vroeger was de champions league nog interessant met de beste voetballers bij clubs uit engeland, spanje, italie, duitsland, portugal, frankrijk en zelfs soms nederland. Nu voetballen de beste voetballers bij man city, man utd, real madrid, barcelona en bayern. Veel te voorspelbaar dus en dat wordt er niet beter op.

Als dit soort nieuwe leagues er komen denk ik dat ik geen voetbal meer ga kijken behalve Twente. Zoals ik de champions league nu ook al amper meer volg, terwijl ik vroeger goed ging zitten voor een leuke spannende wedstrijd in de champions league.

13 oktober 2016 om 10:23

Goede reactie hoor! Ik ben het helemaal met je eens dat het voetbal voorspelbaar en saai wordt. Alleen hoeven we er denk ik niet vanuit te gaan dat de Fifa regels op gaaf stellen om het tegen te gaan. De fifa is de organisatie die Rusland en Qatar het WK gaf. Het gaat daar alleen maar om geld en niet meer om voetbal...

Ik vind het nog niet eens zo'n gek idee eigenlijk. Want geef toe kijk naar PSV nu. Cl mooi en aardig maar veel zit er sportief niet in voor Psv. Hoogstens de volgende ronde halen. Ook in de El gaat het nu steeds moeilijker worden om de kwartfinale te halen. Want de subtoppers in de grote competities worden steeds groter en hebben ook meer kapitaal. Dus heel spannend is het dus niet. Maar als je nu een competitie richt zoals in het artikel wordt aangegeven. Dan spreek je wel van teams die wel gelijkwaardig aan elkaar zijn. Miss de Deense ploegen iets minder. Maar een Anderlecht- Ajax zou toch een enorm spannende wedstrijd zijn die ook voor veel emoties zouden kunnen zorgen? Aan de ene kant de Belgen en aan de andere kant de Nederlanders. Ik zou het wel toejuichen. Ik denk ook dat talenten er meer aan hebben dan steeds afgedroogd te worden door een Real Madrid of Zenit.

Doet me denken aan de 2e divisie van Master League uit de vroegere PES reeksen

Ik hoop dat de eredivisie gewoon blijft.
Die B landen league maakt het alleen maar erger. Maarja. Zo als het nu is gaan we waarschijnlijk het ook niet redden tegen de grote teams.

13 oktober 2016 om 09:38

Nee joh is toch heel leuk tegen andere clubs celtic enzo

Lijkt me echt helemaal niets dit idee. Ik zie Feyenoord toch veel liever tegen Twente of Utrecht spelen, dan tegen Kopenhagen. Dat er gekeken wordt naar een Bene Liga dat kan ik inkomen, dat is logistiek gezien ook goed uit te voeren. In Noorse en Deense ploegen heb je als supporter toch helemaal geen zin en hoe gaat dat met uitwedstrijden, dan kun je er een baan bij nemen om je club te zien spelen!
Liever gaan de Scandinavische landen samen een competitie opzetten. Hoe ga je dit doen met promotie en degradatie? Dan moeten alle clubs wel instemmen. Nee dit lijkt me totaal onhaalbaar.

En de rest van de Clubs uit die landen die gaan op in een te vormen topklasse??kom op zeg dit gaat toch nergens meer over.neem nou de CL ik kijk daar niet meer naar altijd dezelfde clubs dit is toch niet meer leuk om te kijken, na de loting begint het al dit zijn de clubs die doorgaan naar de volgende ronde en de rest is opvulling in de poule.nee ik zeg stoppen met dit geld verspillende spelletje geef mij maar het oude terug EC1 ,ec2,ec3, en gewoon drie buitenlanders opstellen (zal niet gebeuren) maar dan wordt het kijken wel weer leuker en gaan landen zoals Nederland ,belgie weer mee tellen.

13 oktober 2016 om 11:42

Waarom zouden Nederland en Belgie dan mee gaan tellen?

De enige Nederlandse voetballers die iets kunnen, die spelen vervolgens bij een buitenlandse club ergens, de mindere goden spelen in Nederland en verdeeld over de "3 grote' ploegen.
Als Ajax, PSV en Feyenoord zijnde heb je dan werkelijk niets meer in te brengen.
Spanje kan 3 elftallen aan spaanse spelers opstellen die beter zullen zijn dan de Nederlandse clubs en dan kunnen zij ook nog 3 buitenlanders erin zetten die het verschil kunnen maken.

Het einde van het voetbal zoals wij dat kennen. Een logisch gevolg? Ja, maar dit zorgt voor een splitsing op het Europese continent. Als je eenmaal deze stap hebt gezet zijn je doorgroeimogelijkheden (van B-land naar A-land) nihil. Ik weet dat het bijna utopisch klinkt en nostalgische gevoelens voeren ook bij mij de boventoon, maar de weg van het grote geld lijkt niet meer te stoppen. De UEFA zou juist de grote clubs moeten afremmen, maar voor het grote geld zwichten zij ook.

Met weemoed denk ik terug aan de mooie tijden in de EC 1..

Prima, donder maar op. Kunnen wij in Groningen ook een keer kampioen worden.

Even zonder gekheid, het voetbal gaat totaal naar de kloten op deze manier. Eigenlijk is het internationale clubvoetbal al verpest maar het kan kennelijk nog erger. Ik snap dat door de huidige CL opzet de topclubs uit de kleinere landen naar oplossingen zoeken, maar de nationale competitie zal een flinke deuk oplopen als deze clubs vertrekken.

Dat de toplanden vier vaste CL tickets krijgen vind ik volstrekt belachelijk. Dit is totaal niet in het belang van de sport maar is puur uit commercieel oogpunt ingevoerd. Het voetbal is een bijzaak geworden en dat kun je die corrupte Uefa aanrekenen. Het verloop van de CL kun je nu al grotendeels zelf invullen. Hierdoor vind ik het geen hol meer aan, ik kijk het dan ook bijna niet meer.

Ik pleit voor een CL die lijkt op de vroegere opzet van de Europacup. Gewoon de kampioenen tegen elkaar en desnoods de nummers 2 en 3 van de toplanden daarbij. Dan heb je veel meer afwisseling en kunnen de kleinere landen beter aansluiting vinden bij de toplanden.

Uiteindelijk spat die veel te commerciële zeepbel vanzelf uit elkaar. Althans, dat hoop ik.

Janken dat ze te kort gedaan worden door de grotere.. Maar zonder pardon dat de kleinere clubs uit de nationale competitie ook aandoen.

Vinden dat "wij" niet goed genoeg zijn voor "jullie" en vinden dat "wij" jullie groei in de weg staan maar gelijke tijd als de dood dat 1 vd overige clubs zich meldt aan de top. Miss moet er eens gekeken worden naar hoe je deze competitie sterker kan krijgen en wat je daar als topclub aan kan doen ipv het eerder tegen te werken als een "kleintje" probeert te groeien. Want dat is wat hier in NL gebeurd! En wss ook in de landen om ons heen.

13 oktober 2016 om 11:36

Hier sla je min of meer de spijker op zijn kop. Het voetbal word gedomineerd door geld en daar hebben de topclubs in B-landen nou eenmaal veel te weinig van. Bovendien zit men in Europa niet te wachten op onderlinge wedstrijden tussen topclubs van B-landen. Maargoed, het is (zoals je al aangeeft) hypocrisie ten top om zelf in de slachtoffersrol te kruipen en vervolgens exact hetzelfd doen als de grote clubs in Europa.

Ik vind het wel een goed idee, als je ziet dat Ajax gewoon echt veel weerstand van Luik ondervond, dan is het toch wel logische dat het niveau stijgt als ze elk weekend zo'n tegenstanders als Luik hebben ipv Sparta.

De Nederlandse clubs hebben dan een eigen competitie waarvan er elk jaar 3 ofzo kunnen promoveren naar de hoogste league.. Dus als Ajax slecht speelt degradeert het ook gewoon

13 oktober 2016 om 11:04

Ajax ondervind ook veel weerstand van Willem 2 en Roda. Zolang de topclubs niet wekelijks iedereen omver blazen is dit de grootste kul reden die er bestaat.

13 oktober 2016 om 11:44

Probleem is meer dat de niveau verschillen van de tegenstanders zeer groot zijn.
Speel je wekelijks tegen een team dat voetballend beter is, wordt je zelf beter.
Moet je anders gaan denken en handelen. In Nederland speel je als topclub zijnde vaak tegen een 10 mans verdediging. Clubs die wel kunnen en willen voetballen zijn dan ineens zeer lastig te bespelen. Ik zou liever week in-week uit een zwaardere tegenstander tegenover me hebben.
Dus niet Luik, maar Valencia, Everton dat soort clubs.

Dit is een topidee. Denken dat je het als Eredivisie alleen kan redden, is een utopie. Hiermee zorg je voor een structureel hoger niveau én je maakt het voor investeerders een stuk interessanter (dus meer geld). Jammer dat als het doorgaat, het pas over 5 jaar kan!

13 oktober 2016 om 10:20

En stel nou dat als jouw clubje niet mee zou kunnen in die nieuwe competitie, en bijvoorbeeld Feyenoord, Psv en Az wel, denk je er dan nog zo over?

13 oktober 2016 om 12:56

Ik zou het dan ook meer dan logisch vinden dat er een 2e en misschien wel 3e divisie komt, zodat niet alleen de topclubs in Nederland in een meer Internationale competitie spelen.

Ik begrijp de emoties van mensen en supporters van clubs die dan niet zouden meegaan. Ik wil alleen dat onze competitie weer beter wordt ipv dat de competitie de afgelopen 15 jaar alleen maar minder wordt t.o.v. de grotere competities om ons heen.

13 oktober 2016 om 14:33

Ik snap het punt, maar ik denk dat het voor de andere clubs buiten de top-3 alleen maar negatief is. Mijn eigen club zou met wat geluk dan in de 2e divisie terecht kunnen komen, en bijvoorbeeld spelen tegen de nummer 3 van Denemarken, Zweden en België, maar daar zit ik ook niet op te wachten.
Als je fan bent van Utrecht, Az of Vitesse, dan wil je spelen tegen clubs als Ajax en Feyenoord en niet tegen Midtjylland of Aalborg (ik ga er dan vanuit dat deze competitie de Eredivisie dan vervangt).

Voor clubs die onderin de Eredivisie spelen wordt het al helemaal lastig, zij spelen dan nooit meer tegen de huidige top/subtop en eventueel zelfs in een soort europese 5e-divisie. Daar wil geen hond naar kijken.

13 oktober 2016 om 10:49

Als dit doorgaat zal de Nederlandse competitie na een tijdje weggemoffeld gaan worden op de maandag en vrijdag avond en wordt er af en toe eens een wedstrijd uitgezonden net zoals dat nu al bij de Jupiler League gebeurt.

En dan lopen de overgebleven sponsors weg en blijven er nog 3 clubs over in Nederland,namelijk diegene die in die top competitie spelen.
Want een competitie zonder de topclubs is commercieel totaal niet interessant voor sponsoren en voor tv.

Leuk zeg.. iedereen verplicht fan van Ajax,feyenoord of PSV
want de rest vd clubs zullen dan niet meer bestaan

13 oktober 2016 om 10:59

Ik vind dit echt een kansloos idee. We hebben een prachtige competitie, waarin van alles kan gebeuren. Dit alles wordt kapot gemaakt. Mensen die dit een goed idee vinden zijn geen voetballiefhebber. Met alle respect hoor. Maar wat kan het een echte voetballiefhebber schelen dat wij (misschien) nooit meer een Champions League winnen? Onze competitie heeft zijn charme, omdat wij niet van die koopclubs hebben. Hoe leuk is het om jeugdspelers te zien groeien, Onbekende jonge spelers op te leiden en vervolgens furore zien maken in het buitenland. Laat die kapitaalclubs het lekker uitvechten in de Champions League, maar zo'n prachtige, spannende, interessante competite als wij hebben zullen ze nooit meemaken.

13 oktober 2016 om 11:29

Een competitie, die word gedomineerd door Psv/ajax met soms een uitchieter? Dus net als Spanje met een Feyenoord de laatste jaren als een A Madrid?

Duitsland dat gedomineerd word door Bayern/dortmund en soms een Wolfsburg/gladbach een uitschieter.

Of een Engeland waar je een ruime top 6 hebt en daaronder ook van alles kan gebeuren. Dat is een stuk spannender dan hier. Onze clubs kopen ook, half Ajax, Feyenorod en PSV is ook bij elkaar gekocht. Alleen voor minder geld omdat er niet meer geld is.
Jeugdspelers breken overal door en onbekende spelers net zo, niet alleen hier. Alleen in die andre landen is het met meer kwaliteit dan hier. En dan kijk ik toch echt liever naar meer kwaliteit.

13 oktober 2016 om 11:32

Ja, want de neutrale kijker heeft veel interesse om clubs als Rosenborg of Malmo aan het werk te zien. Nu speel je in ieder geval nog op een Europees podium waar heel Europa je ziet.

13 oktober 2016 om 14:02

Nu nog niet maar over 10 jaar kan dat allemaal anders zijn. Begin van de eeuw was Barcelona en het Spaanse team ook minder interessant, nu hebben ze de meeste gloryhunters

13 oktober 2016 om 15:46

Toen waren die clubs ook nog niet zo kapitaalkrachtig dat ze niet meer in te halen waren. Het gat dat de laatste 5-8 jaren is ontstaan, is simpelweg onmogelijk om in te halen, tenzij er in de kleinere landen ook oliebaronnen en sjeiks aan de macht komen bij clubs. In Engeland is zo'n beetje elke eigenaar miljardair of komt daar erg dicht bij in de buurt. In de B-landen zijn de meeste clubs gewoon in eigen beheer en moeten de winst zelf zien te maken.

Topmanagers zeggen dat er een competitie komt voor de europese topclubs, waar dus city barca madrid etc in 1 competitie gaan spelen.
Dan kun je niet achterblijven, dan moet je ala b landen dit ook gaan doen.
Het is jammer dat het voetbal zich ontwikkeld als hoe het zoch ontwikkeld, maar liever dit dan nog verder achteroo raken.
Idealiter zou ik zien dat de champions league gewoon voor alle kampioenen van europa is, en een toernooi voor alke bekerwinnaars. Zoals vroeger dus. Dan wordne de nationale competities weer sterker en belangrijker en worden de verschillen weer kleiner. Maarja, dat is een utopie. De grote clubs hebben te veel macht.
Het enige wat we kunnenn doen is onze krachten bundelen.

13 oktober 2016 om 11:30

En hoe zie jij dat voor je? Er is natuurlijk een gigantisch verschil tussen PSV - Atletico en een wedstrijd tussen PSV - Kopenhagen. De neutrale kijker heeft geen enkele interesse in clubs als Brondby, Kopenhagen, Rosenborg enzovoort. Op papier misschien (voor de topclubs) een leuk antwoord, maar in de praktijk gaat er qua inkomsten nauwelijks iets veranderen. Bovendien is het nooit goed als je je als club gaat distantieren van jouw eigen competitie.

13 oktober 2016 om 12:09

De neutrale kijker kijkt liever naar Kopenhagen - PSV dan naar PSV - Roda. En PSV fans uiteindelijk ook als ze in die supranationale competitie spelen, want Roda is dan van ondergeschikt belang. Dat is gewoon een kwestie van wennen. Daar ga je vanzelf in mee, want als je club in een nieuwe competitie speelt, het belangrijkste toernooi waar je club aan meedoet, ga je daar vanzelf om geven.
En er gaat zeker wel wat kwa inkomsten veranderen. Want er kijken meer mensen naar je wedstrijden. Dus meer inkomsten. De reden waarom de PL zo veel geld oplevert is omdat er zo veel mensen naar kijken.
Voor spelers is het ook interessanter om in deze competitie te spelen, want het niveau ligt hoger dan de eredivisie. Je kunt spelers langer voor je club behouden. Spelers als Clasie, Blind etc blijven misschien wel. Bovendien komen spelers uit de topcompetities eerder naar deze competitie.je kunt ook hogere salrissen betalen want je hebt meer inkomsten. Ik snap echt niet hoe je zo maar kunt zeggen dat er in de praktijk kwa inkomsten nauwelijks iets gaat veranderen? Jij weet het beter dan alle commerciele directeurs van al die clubs? Je hebt slechts boerenverstand nodig om te begrijpen wat ik net beschreef, meer kijkers is meer inkomsten,
Bovendien vervreemd je je niet van je eigen competitie.
Je kunt natuurlijk gewoon met degradatie en promotie spelen. De beste teams uit de nationale competities kunnen dan promoveren naar de supercompetitie.

13 oktober 2016 om 12:26

Omdat jij er vanuit gaat dat mensen die competitie interessant genoeg gaan vinden om ernaar te kijken. Natuurlijk krijg je meer kijkers, maar dat gaat bij lange na niet opwegen tegen het aantal kijkers dat je krijgt in de Champions League. Het gat met de Europese top wordt hoe dan ook groter en de topclubs uit B-landen zullen altijd afhankelijk blijven van voltreffers op de transfermarkt.

Als Ajax, PSV en Feyenoord uit de Eredivisie vertrekken, wat maakt de Eredivisie dan nog interessant om naar te kijken? Dat er een club kampioen wordt door een gebrek aan beter? Dat de kampioen dan een begroting heeft van hoogstens 35 miljoen euro? Dat er dan nog minder spelers in de Eredivisie willen spelen? We praten hier over DE nationale competitie. Dat kan je niet zomaar even opzij zetten als het je uitkomt als club.

Ik schreef ook niet dat de betreffende clubs niet meer gaan verdienen, maar dat er amper verschil gaat ontstaan met de huidige situatie. Europese topclubs maken dan nog steeds een omzet dat vertienvoudigd is en dat zal ook zo blijven. Dat gaat ga je niet kleiner maken en daar heb je ook slechts boerenverstand voor nodig om dat in te zien...

Een derde Europees toernooi lijkt mij de beste oplossing. En de opzet van de cl veranderen zoals het is begonnen en hoe het bedoeld is, alleen voor de kampioenen van Europa. Die plaatsen zich allemaal rechtstreeks dus geen voorrondes en gewoon een open loting. Voor de nummers 2 tm 5 is er Europa league en alles lager of bekerwinnaars in de nieuwe league.
Verhoog het prijzengeld zodat deze 2 leagues interessant blijven. Zo zou het denk ik veel eerlijker zijn

Prima idee. Een sterke europese competitie is aantrekkelijker voor sponsors en spelers en in nederland wordt de competitie ook veel spanender. Laten we nou eerlijk zijn je weet van te voren al bijna wie kampioen wordt. Psv, ajax en heel af en toe een keer feyenoord.

13 oktober 2016 om 10:27

Is dat in de grote landen ook niet?

Als je dat "probleem" wilt oplossen moeten de grote clubs is wat meer delen met de kleinere.. Nu gaat 1/3 (geloof) van het tvgeld maar deze 3.. de mooie sponsordealtjes van de kleintjes worden waar kan afgenomen en voor een speler willen ze minimaal betalen.. loopt er ergens een goede scout.. ga zo maar door, ga zo maar door...

13 oktober 2016 om 11:27

Alsof mensen de TV gaan aanzetten voor PSV - Kopenhagen of Ajax - Rosenborg. Zo'n competitie is leuk voor de supporters van de betreffende clubs, maar voor de neutrale supporter absoluut niet interessant om naar te kijken. Het niveau zal er niet veel beter op worden en de TV-opbrengsten zullen ook niet veel gaan stijgen. Het laat echter wel zien hoe hypocriet de voetballerij is. Klagen dat de absolute topclubs de rest buitensluit en zelf vervolgens exact hetzelfde doen op een lager niveau.

Ik twijfel hier aan. Het probleem is dat de toplanden een steeds groter deel van de koek opeisen. Dus blijft er weinig over voor deze competitie. Het grote probleem is dat het geld de sport regeert, dit probleem speelt niet alleen in het voetbal. Daarbij blijft deze sportwereld steeds veranderen. Voor hetzelfde geld wordt er morgen in bijv. Azie een grote competitie gestart met heel, heel erg veel geld, dan vliegt alles daar weer heen. Ik ben bang dat we te laat zijn met deze competitie. Verder moeten we ook afwachten hou Fifa en Uefa hierop reageren. Zij zitten tenslotte in de hoek van het geld en zullen doen wat de grote clubs willen.

Ik ben benieuwd wat de Uefa vindt dat de verschillen steeds groter worden. Als ze dat jammer vinden dan kunnen het prijzengeld van de Europa League enorm verhogen waardoor alle clubs dat serieus zullen nemen en het niveau alleen maar omhoog zal gaan.

Zal ongetwijfeld meer toeschouwers, tv-kijkers en daardoor ook tv-rechten opleveren. Nu telt alleen de Champions League en dat is jammer.

13 oktober 2016 om 11:23

Ook de Europa League wordt langzamerhand vrij eentonig. Het is geen toeval dat Sevilla het toernooi al 3x op rij wint. Het is nu gewoon hopen dat de boel explodeert, want de Fifa/uefa hadden 7-10 jaar geleden al actie moeten ondernemen. Toen konden de topclubs zich alles permiteren. Staatssteun was (vooral in Spanje) heel normaal en zo waren er nog tientallen voorbeelden. Dat is toen niet in de kiem gesmoord waardoor de grote clubs nu nog groter zijn geworden. De stormvloed aan oliebaronnen, sjeiks en andere miljardairs heeft daar ook niet aan mee geholpen.

13 oktober 2016 om 11:32

De winnaar is eentonig maar verder niet.

2013/14 kwartfinale clubs: AZ, Benfica, Lyon, Juventus, Basel, Valencia, FC Porto en Sevilla.

2014/15 kwartfinale clubs: Zenit, Club Brugge, Dnipro, Dinamo Kiev, Fiorentina, Wolfsburg, Napoli en Sevilla.

2015/2016 kwartfinale clubs: Braga, Shakthar, Villareal, Sparta Praag, Athletic, Dortmund, Liverpool en Sevilla.

13 oktober 2016 om 11:42

Na de poulefases zijn de halve finales vaak al bekend voordat ze uberhaupt begonnen zijn. Natuurlijk was Dnipro bijvoorbeeld een uitzondering, maar ook die club kan/kon salarissen betalen die clubs in Nederland, Belgie enzovoort niet willen en kunnen betalen. Althans niet zonder enorm veel risico te lopen op financiele problemen.

13 oktober 2016 om 11:58

Daar ben ik het niet mee eens. Ik vind Europa League verrassend, alleen is de winnaar helaas de laatste jaren Sevilla. Kwartfinales (bovenstaand) laten ook zien dat er ieder jaar een hoop andere clubs erbij zaten in tegenstelling tot juist de CL. Daar zijn het bijna telkens dezelfde clubs.

13 oktober 2016 om 12:18

Dat komt vooral omdat de top van de competitie in de meeste landen vaststaat, daar waar de subtop telkens verandert. Dat is niet bepaald verrassend, maar eerder een logisch gevolg. In de CL draait het om de clubs met het grote geld, aangevuld met wat landskampioenen en wat subtoppers.

Als we ooit nog groot willen worden als voetballand, dan is dit echt niet de oplossing. Een competitie met Brondby, Malmö, Rosenborg stelt nog steeds geen ruk voor.

Als kleine competities echt nog ooit wat willen betekenen moet het Financial Fairplay stoppen. Het Financial Fairplay heeft als doel clubs gezonder te maken, maar in de praktijk worden kleine clubs steeds kleiner en meer beperkt (terwijl een club als Barcelona gewoon 300 miljoen schuld heeft). Een speler halen als Bony (voor 4 miljoen destijds) kan een club als Vitesse niet meer, omdat ze niet meer mogen uitgeven dan er binnenkomt. En dit geldt tevens voor de andere clubs uit de Eredivisie. Natuurlijk is het het best als een club financieel gezond is, maar als we daar enkel naar gaan kijken, blijven we achteruitgaan. Zolang een club een rijke eigenaar heeft die de tekorten dekt (zoals Ado en Vitesse), moet het geen probleem zijn.
Als het FFP zou stoppen zou men moeten kiezen: Financieel gezond of succes, dat is de keuze.. Momenteel zijn we gedwongen het eerste te kiezen, dankzij het Financial Fairplay.

13 oktober 2016 om 11:19

Waarom denk je dat de Fifa de FFP heeft ingevoerd? Zij wisten heus de effecten van deze regel wel en wisten dat alleen kleine clubs daar veel schade van zouden hebben. De Fifa denkt alleen aan haar eigen portemonnee en helaas wordt die gevuld met de inkomsten van de grote clubs op deze aardbol. De FFP was de perfecte regel om topclubs nog dominanter te laten worden, om elke vorm van concurrentie van kleinere clubs in de kiem te smoren en dat bovendien doen zonder gezichtsverlies te lijden onder het mum van: "nu heeft iedereen gelijke kansen".

13 oktober 2016 om 11:37

Ken je de FFP regels en Economie?

Schuld zegt niks, het gaat er om dat er meer binnen komt dan uitgaat. Dat je een schuld hebt van 800 miljoen zou nog niet uitmaken als je je leningen maar kanbetalen ieder jaar en aan het einde dan zelfs winst maakt.

Een reike eigenaar magnietmeer zomaar de tekorte dekken door de Ffp. Zie een Paris, die konden nietmeer kopen, kopen, kopen. Omdat de inkomsten niet zomaar donaties mogen zijn. Dus het werkt wel degelijk de Ffp. Bij Inter bijv, was dit ook het geval het afgelopen jaar.
Alleen teams als Barca, Real, Bayern en heel Engeland hebben gewoon zo veel inkomsten dat dit ze amper raakt.

Als hier de inkomsten dus omhooggaan door een nieuwe competitie raakt de FFP je ook minder.

@sirius: Hoe werkt de FFP dan om kleine clubs in de kiem te smoren???

13 oktober 2016 om 12:20

Voor Ajax, Feyenoord en Psv gaan de inkomsten van de nieuwe competitie waarschijnlijk wel omhoog, maar voor alle andere clubs in de huidige Eredivisie niet..

Wat ik met bovenstaand verhaal eigenlijk wilde vertellen: Willen we ooit nog een grote competitie hebben, dan moet elke club een suikeroom hebben die lukraak geld over de balk smijt, Bony's koopt voor 4 miljoen en de tekorten van de clubs dekt. Dit is niet de manier hoe we het in Nederland willen, want we zijn het braafste jongetje van de klas. Dit is tevens niet meer mogelijk, dankzij het Ffp. Ervoor was het nog mogelijk om een nietszeggende club te kopen, er geld in te pompen, en zo kampioen te worden.

De zorgen dat Ajax, Feijenoord en PSV de Nederlandse competitie zouden gaan verlaten, zijn m.i. niet nodig omdat Ajax al meermaals heeft aangegeven dat niet te willen. Het gaat volgens mij dan ook om een internationale competitie naast de landelijke competitie. Het zou wel kunnen dat de Knvb betreffende clubs uit de competitie zal zetten als ze de plannen doorzetten, maar dat lijkt me heel sterk omdat ze de nationale competitie daarmee eigenhandig om zeep zouden helpen.

Dat het geen echte topclubs zijn waarmee gepraat wordt, is op dit moment bijzaak omdat je ergens moet beginnen. Mijn verwachting is dat de plannen ook daadwerkelijk geëffectueerd gaan worden, er zich vanzelf meer clubs zullen aanmelden, wellicht ook clubs van een hoger kaliber. Het zijn tenslotte niet alleen de clubs die momenteel met elkaar in gesprek zijn, die last hebben van de expansiedrift van de topclubs.

Het idee is misschien leuk, maar ik denk dat na een paar seizoenen de charme van het elke keer maar weer tegen een Bronby of Kopenhagen spelen er af is. Stadions zitten niet meer vol, tv gelden verdwijnen om nog maar te zwijgen over het niet meegaan van supporters naar het buitenland.

Dan kan het abonnement op Eredivisie Live worden opgezegd.
En dan maar richten op het amateur(zaterdag)voetbal.
Dat is leuker dan pak 'm beet PSV - FC Kopenhagen.
Daar ga ik in ieder geval niet naar kijken.
Misschien iets voor de echte supporters, maar of die blij zullen
worden van al die B-potjes. Koester ons voetbal, zelfs al is dat
op dit ogenblik kwalitatief minder dan een paar decennia terug.
Edoch, straks is Heerenveen - Ajax nostalgie....
Toch jammer dat geld bijna alles bepaald, maar ook hier geldt:
wie betaalt bepaalt....

Deze competitie moet je toch gewoon kunnen houden naast de nationale competitie. Maak er dan een CL achtig tournooi van waar de clubs wel allemaal een kans maken om het te winnen. Lijkt me best interessant. Clubs uit de grote competities lekker hun CL laten spelen en de Europa League afschaffen.

Nu zien we hoe hypocriet de voetballerij is. Met deze competitie doen de topclubs van B-landen exact hetzelfde als de absolute topclubs, namelijk elke vorm van bedreiging op inkomsten uitschakelen. Het overgrote deel van de competities wordt dan namelijk volledig buitengesloten. Met zo'n Super League wordt het gat sowieso groter. Zo'n miniscule competitie voor B-landen helpt daarin niet veel.

Alsof mensen erop zitten te wachten dat Ajax en PSV tegen clubs als Brondby of Kopenhagen speelt. In de Europa League heb ik al erg veel moeite om dat soort wedstrijden te kijken. Totaal geen entertainingswaarde en dat zal het niveau ook niet bijzonder goed doen. Bovendien maak je dan in eigen land geen goede beurt.

Het laat wel zien dat ze allemaal aan hun eigen hachje denken en totaal geen rekenschap houden met het nationale niveau en de gevolgen voor de overige clubs van bijvoorbeeld de Eredivisie. Niet te vergeten wat de gevolgen zullen zijn voor Jupiler League-clubs. Nog meer clubs zullen dan failliet gaan, terwijl clubs uit de Topklasse het betaald voetbal nauwelijks kunnen financieren.

Ik ben er geen fan van, maar het is de enige optie. Het beste zou zijn als de FIFA of UEFA zouden ingrijpen, maar die dansen te veel naar de muziek van de grote clubs. De kans om systemen zoals in Amerika, met salaris caps en zo in te stellen is vervlogen.

En zo worden nationaal grote clubs als Ajax steeds groter en voor de kleintjes valt het doek... slechte zaak!

Dan zou ik eerder opteren voor een Benelux-competitie. Met de sterkste ploegen uit België en Nederland.

Ik hoop echt dat iedereen van die super leagues gaat opstarten, kunnen we massaal naar de afbraak van het voetbal zoals we dat kennen gaan kijken.

Maar als je denkt dat men in het buitenland naar Ajax - Kopenhagen gaat lopen loeren dan loop je flink te dromen.

Al die super leagues gaan niet werken maargoed die gaan er toch nooit komen. Net als een bijvoorbeeld Bene Liga want dan moeten Nederlands en Belgische clubs dezelfde regels krijgen en daar gaan ze nooit mee akkoord in België.

Als je er simpelweg van uitgaat dat de Engelse, Spaanse, Duitse en Franse en italiaanse competitie
qua geld en middelen voor Nederlandse clubs onbereikbaar ver weg zijn.

dan wil je dus de nationale competitie onthoofden om niet de nr 60 van Europa te zijn, maar de nr 40.

Daarbij is het maar de vraag of het publiek het wel wil. Als Sparta tegen Feyenoord moet, hebben ze het daar in cafes, op het werk, en met vrienden onderling al weken van te voren over. Je kijkt er ook naar uit.

Dat ga je nooit krijgen met Malmo,rosenborg celtic of wie dan ook. Dus zullen neutrale toeschouwers geen tv abonnement nemen. Die kijken liever Man.utd versus Bayern in de Cl

Wees gewoon trots op je eigen competitie. Het nivo van Oranje zal toch steeds meer van spelers die in het buitenland spelen moeten komen.

Dus is dit weer zo.n plan om de "topclubs" te spekken en te pleasen, wat dan weer onder het kopje " belang vh Nederlands voetbal" valt

Dit zou echt een ramp zijn voor het Nederlandse voetbal. Dit zou dan namelijk verdwijnen. Het Nederlands voetbal is namelijk meer dan de top 3, laten we dat vooral niet vergeten.

13 oktober 2016 om 11:59

Tuurlijk is wat jij zegt waar. Maar de budgetverschillen in Nederland zijn wel dusdanig groot tussen de top 3 en de subtop. Puur omdat het draagvlak van de overige teams gewoon niet groter kan worden. Feyenoord Ajax en in mindere mate PSV liggen in een groot verzorgingsgebied om nog verder te groeien of hebben uit historisch oogpunt een bepaalde aantrekkingskracht dat niet ingehaald kan worden door de provincieploegen. En als ze dat toch proberen dan krijg je situaties zoals bij FC Twente.

De vorm van deze competitie is mij ietwat vaag. Denk dat de topclubs van al deze landen niet zitten te wachten om grauwe middenmoot de worden, want zo missen ze de inkomsten van europees voetballen (want de gelden die omgaan in de CL en Uefa cup zijn hoogstwaarschijnlijk hoger dan in deze competitie). Ook lijkt me een competitie waarin je niet kunt degraderen erg fraude gevoelig wat betreft matchfixing op het einde. Dus de rest van nederland zou zodoende ook aan bod komen.

13 oktober 2016 om 12:46

Natuurlijk heb je gelijk in wat je zegt. En als er drie ploegen aan een dergelijke competitie moeten meedoen zijn dat uiteraard de drie sterkste met de meeste ontwikkelingsmogelijkheden. Maar de insteek op zich is al verkeerd, je kiest er bewust voor om mindere elftallen aan hun lot over te laten door de drie toppers weg te halen. Zijn wij niet altijd boos over het feit dat het gat tussen top en subtop te groot wordt? De oplossing om het gat te verkleinen door het gat tussen subtop en middenmoot/onderkant te vergroten is gewoon hypocriet. Het schiet het doel voorbij.

Prima idee. Excelsior uit enzo ben ik ook wel op uitgekeken

13 oktober 2016 om 12:47

Ik hoef geen Molde uit te zien hoor. Je mist de charme van de echte competitie en het speciale EL/CL gevoel krijg je ook niet doordat je iedere week tegen dergelijke clubs speelt.

Massaal met de zogenaamde B-landen uit de Uefa stappen lijkt mij het beste. De Uefa houdt alleen maar rekening met het grote geld en de zogenaamde A-landen. Kotsmisselijk word ik van die criminelen in Genève. Een eigen bond zou ons veel meer concurrerend maken dan de bijrol die ons al jaren wordt toebedeeld. Voetbal is slechts nog leuk als je uit een A-land komt dankzij de geweldige Uefa.

13 oktober 2016 om 12:05

Nou op dit moment ben ik van mening dat zowel het financiële aspect als het niveau meespelen in het feit dat spelers vroeg vertrekken. Als je meer weerstand krijgt ontwikkel je je beter, dan zouden jongens miss tot hun 26ste blijven bij de topclubs. Want als je een dragende speler bent krijg je toch ook wel een behoorlijke vergoeding.

Nee de PL ga je niet inhalen. Maar denk aan jongens als Affelay Clasie Pieters enzovoorts die zijn niet voor het geld naar de PL gegaan maar voor de alure. Deze opzet zou wel zorgen dat de "vaderlandse" competitie meer alure krijgt zodat je je niet meer hoeft te schamen als je zegt ik speel in de Nedebescswe league.

13 oktober 2016 om 12:53

Dat zijn flinke aannames zeg. Wie zegt dat spelers de overstap naar de grotere competitie niet maken? Als we iets hebben gezien de afgelopen jaren is het wel dat de stap naar het grote geld en de grote competitie vaak leidend is. Die paar spelers die in die nieuwe opzet wel blijven gaan dat verschil toch ook niet maken? Dan blijf je als dragende speler ook niet 3 seizoenen in de B-league hangen, lijkt mij...

Als dit gebeurt is dit de dood voor het nationale voetbal. Een club als mijn FC Groningen heeft dan straks helemaal geen recht van bestaan meer. Laat staan een Willem II of NEC. De top 3 clubs, die het Nederlandse voetbal op sleeptouw zouden moeten nemen, willen er nu ineens uitspringen. Voor sommige fans van de topclubs is dit misschien een leuk idee, maar voor alle andere fans is dit een nachtmerrie. Ik ben overigens ook tegen de BeNeliga. Zoals het nu is, vind ik het goed. En als je dan het gat met de top wil.verkleinen, begin dan eerst met het opleiden van echte verdedigers, vergeet dat Hollandse school gelul en haal dat kunstgras nou eens weg

Dit zou een alternatief zijn op de Beneliga... Echter zou je dit eerst eens moeten uitproberen in de vorm van een bekercompetitie. De eigen bekercompetitie laten vervallen en starten met een internationale cup.

.zo'n Beneliga of een competitie met allerlei Scandinavische landen verziekt toch ook direct de hele beleving van een Champions of Europa League? Wat is er leuk aan een wedstrijd tegen Sparta Praag of Zenit, als je aanstaande zondag tegen Viking Stavanger mag aantreden. Al die clubs zijn een pot nat: je hebt er geen binding mee, ze interesseren je niets.

Men onderschat echt het belang van de geschiedenis, van de traditie. Maar ja, zo gaat het altijd: een kleine minderheid meent dingen te moeten veranderen, terwijl de tevreden meerderheid gewoon hecht aan datgene zoals het nu is. En altijd weer het verduvelde economische belang, bla bla bla. Zeer storend.

edit, ter verduidelijking: het is dus nog leuk, als je voor een Europees ticket gestreden hebt en dan internationaal mag aantreden. 'dat gebeurt niet altijd, en heeft dus iets speciaals. Straks speel je ieder weekend tegen zulke clubs.


Wat voor Competitie je ook begint, uiteindelijk krijg je vanzelf weer Top, subtop en middenmoot. Dus vraag me af of je dan beter af bent. dan ben je van top club in ene een grijze middenmotor.

Dit is zeker niet de meest ideale oplossing, maar dat zien deze clubs ook wel in. Echter is dit wel wat moet gebeuren als de grootste clubs ter wereld zich ook gaan verenigen. Dit is de schuld van de Uefa, die al lang had moeten zien dat het voetbal zo kapot gaat. Er moet een eerlijke inkomstenverdeling zijn. De Uefa moet dat zelf gaan regelen. Zorg ervoor dat de tv-rechten gelijk verdeeld worden over alle clubs in de Champions League. Ook kleine clubs als Kopenhagen en PSV maken de Champions League zoals die nu is, dus ook zij moeten daarvoor beloond worden.

13 oktober 2016 om 13:01

PSV kreeg ruim 25 miljoen euro voor hun deelname aan de CL. Hoezo worden ze niet beloond volgens jou? Zou helemaal mooi worden, krijgt PSV straks 60 miljoen en koopt heel de Eredivsie kapot. Dat is natuurlijk ook niet wat we willen, toch? We moeten gewoon accepteren dat de Eredivisie geen topcompetitie is. Waarom heeft men de illusie dat dit wel zo hoort te zijn? Er kunnen nou eenmaal niet 20 competities van hetzelfde niveau zijn. Zoveel spelers zijn er namelijk niet.

13 oktober 2016 om 22:28

Ik heb het alleen over de tv-rechten, niet over prijzengeld. Dit hele probleem ontstaat omdat Engelse clubs asociaal veel geld verdienen aan gekke Aziaten die miljarden over hebben voor de tv-rechten van de Premier League. Andere clubs, zoals Barcelona, Real Madrid en Bayern, voelen aan dat dit op termijn een groot probleem gaat worden. Zij kunnen met geen mogelijkheid aan eenzelfde bedrag komen en daarom kwamen ze op het idee van een Super League.

Als de Uefa dus besluit de tv-rechten te beschermen door ze niet te laten verkopen, kunnen deze verschillen veel kleiner worden.

Voor het financiële aspect is dit misschien wel een realistische oplossing, aan de andere kant, ga je er wel zoveel op vooruit financieel gezien? Wat het sportieve aspect betreft, denk ik niet dat de gemiddelde Psv supporter zit te wachten op Malmo-uit. Denk dus niet dat zo'n competitie echt gaat helpen om te concurreren met de toplanden, want van al deze competities schat ik de eredivisie het hoogst in.

Vraag me serieus af of je hier financieel nou ook maar iets mee opschiet.

Sportief niveau: Niveau zal hoger zijn, daarmee zullen 'onze' spelers ook beter worden -- positief voor 3 clubs, negatief voor 15 andere clubs.
TV-inkomsten: wie gaat er grof geld neerleggen voor een B-league? Ik denk niemand. Er zal geen/nauwelijks interesse uit Azie, Amerika zijn, dus je doelgroep is uiteingelijk de thuismarkt. Totale opbrengsten zullen niet (veel) hoger zijn dan de huidige individuele opbrengsten lijkt me. Daarnaast denk ik eerlijk gezegd dat aantal kijkers in de thuismarkt zal dalen. Of Ajax nou tegen Excelsior of Kopenhagen speelt -- ik kijk wel. Maar waar ik nu ook Heerenveen-PSV meepak of Utrecht-Vitesse, zal het me werkelijk niet interesseren om naar Feyenoord - Brondby of Malmo - Rosenborg te kijken (ik zal er heus wel een paar zien).
Sponsoren: in hoeverre is dit veel interressanter? Meeste sponsoren zijn toch gericht op 'thuisland' en 'thuiscompetitie' en TV-publiek zal ook niet super veel groter zijn.
Fans: Ajax-Celtic is leuk voor 3 jaar, maar daarna is dat net zo interessant als pak hem beet Ajax-Roda JC. Sterker nog waarschijnlijk minder interessant door gebrek aan historie en binding met de tegenstander...

Ik vraag me eerlijk gezegd dan ook af hoeveel voordeel dit daadwerkelijk geeft voor de top-3 clubs.
Lost van het feit dat je de eigen competitie nog meer in het nauw brengt en het totaal geen solidariteit toont.

13 oktober 2016 om 13:50

Ik vind dat men de eredivisie ook onderschat. Uiteraard is het moeilijk om aan te haken met de toplanden aangezien die een budget tot beschikking hebben waar we hier in Nederland absoluut niet aan kunnen tippen. Aan de andere kant hebben teams als Psv bewezen dat goed scouten in combinatie met jeugd je wel degelijk een rol van betekenis kan spelen in Europa. De CL winnen wordt een vrijwel onmogelijke opgave, maar de kwartfinale halen kan wel is een realistische doelstelling zijn, en dan heb je het toch gewoon goed gedaan in Europa.

Volgend jaar al gezamenlijke competitie met België aub.

Waarschijnlijk ook de doodsteek voor de trouwe uitsupporter. Ok, het eerste jaar, misschien ook het tweede jaar zal het wel meevallen, maar als je om de week twee dagen vrij moet nemen houdt het wel een keer op.
De charme van Europees voetbal lijkt me dan ook helemaal te verdwijnen.

De reacties zijn over het algemeen dat niemand hier echt zit te wachten op een subdivision 2. Maar toch is er grote paniek dat we in Europees verband eigenlijk niet meer zoveel voorstellen. Zal dit veranderen als de eigen de eigen competitie wordt verlaten door de traditionele top 3 om in deze subdivisie te spelen?

Stel dat er iets meer geld binnenkomt en één van deze clubs het jaarlijks Europees iets beter zou doen, dan zit je alsnog met een eredivisie die een stuk minder aantrekkelijk is geworden en waarvan er dus 15 clubs de dupe zijn van dit plan. Het ideale plan is dan ook niet de subdivision 2 omdat de eigen competitie dan geen bestaansrecht meer zal hebben, maar het ideale plan ligt daar niet ver van af.

Een gezamenlijk beker toernooi samen met de Belgische en de Schotse competitie naast ons eigen bekertoernooi. Op deze manier zullen de eigen competities blijven bestaan waardoor het overgrote gedeelte van de Nederlandse voetbalfans tevreden zullen zijn.

Dit gezamenlijke toernooi zal beteken dat er meer wedstrijden gespeeld zullen worden en meer wedstrijden betekent meer inkomsten. Daarnaast wordt er al jaren geklaagd dat er in Engeland veel meer wedstrijden worden gespeeld dan bijvoorbeeld bij ons in Nederland.

Deze beker competitie opzet zou net zoals als die van de Europa League kunnen zijn en bestaan uit 12 groepen van elk 4 teams. Niet geheel toevallig bestaan deze competities gezamenlijk uit 46 teams (18+16+12) dus zou ook de hele competitie mee profiteren van dit toernooi en niet alleen de top 3. Is het programma op deze manier toch te druk naast het Europese programma dat de topclubs spelen dan kan er net als bij het EK gekozen worden om 3 wedstrijden te spelen per groep in plaats van 6.

Met dit plan zal de nostalgie van de Eredivisie blijven bestaan, zullen de inkomsten voor clubs worden verhoogd en staat er aan het eind van het seizoen een wedstrijd zoals Ajax-Anderlecht of Celtic-Feyenoord op het programma wat stiekem toch wel hele leuke potjes zijn!

Nou als dat doorgaat, lever ik mn Ajax SSC direct in.
Een retourtje Groningen, Twente of Limburg is tot daar aan toe, maar "ff" een wedstrijdje in Kopenhagen of Glasgow bezoeken... nee bedankt.
Een BeNeLiga is tot daar aan toe, maar dit is een belachelijk idee

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren