Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

China raakt bondscoach met kort verleden bij ADO Den Haag kwijt

Laatste update:

Gao Hongbo is niet langer de bondscoach van China. De vijftigjarige oud-voetballer werd in februari van dit jaar aangesteld door de Chinese bond, maar na acht maanden is het over en sluiten. De 2-0 nederlaag die zijn team leed tegen Oezbekistan in de kwalificatiereeks voor het WK 2018 was voor Hongbo reden om ermee te stoppen.

/

China staat in Groep A van de kwalificatiereeks zesde en laatste, met maar één punt uit vier wedstrijden. China begon vorige maand met een nederlaag tegen Zuid-Korea, speelde daarna doelpuntloos gelijk tegen Iran en verloor vervolgens van zowel Syrië als Oezbekistan. De nummers één en twee in de groep gaan rechtstreeks naar het WK 2018, maar China staat al op een ruime achterstand.

Gao, die tussen 2009 en 2011 ook al de Chinezen coachte, heeft laten weten dat hij ‘om gezondheidsredenen’ stopt in zijn rol als bondscoach. Wat hij nu gaat doen is nog onbekend. Eerder was hij kortstondig in dienst bij ADO Den Haag, nadat clubeigenaar Hui Wang hem naar Nederland had gehaald. Gao kreeg echter geen werkvergunning en verrichtte zodoende alleen werk als adviseur. Die rol werd breeduit besproken.

Denk je dat Gao Hongbo gauw weer een baan vindt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Laten die Chinezen eens normaal doen. Ze moeten inzien dat ze niet over voetbal-genen beschikken en de opbouw van het Chineze voetbal door topspelers aan te trekken en in hun competities laten spelen een kansloze en een geld weggooiende actie is.

Al die tientallen miljoenen die de overheid in het voetbal stoppen. Man man man zo'n land als China waar nog zoveel misstanden plaats vinden m.b.t. het mileu en onderdrukking en uitbuiting etc. kan het geld wel er ergens beter kwijt.

12 oktober 2016 om 12:02

"die" Chinezen? Vertel.......

En "voetbal-genen" bestaat dat? Wist ik niet. Dan beschikt Nederland daar ook niet over als je naar de laatste periode kijkt. Dan is het daarbij ook nog de vraag nog wat je onder Nederlanders rekent (autochtonen? allochtonen?)

Ohja, wat hebben de politieke issues met voetbal te maken? Als dat meespeelt, mag 70% van de wereld niet meer voetballen.

Inclusief Nederland met haar slavenhandel verleden (mensen zullen nu denken: maar dat heeft er toch niks mee te maken? Inderdaad, precies mijn punt)

12 oktober 2016 om 12:06

"Die chinezen" is toch niet zo raar? Je kan toch ook gewoon "die portugezen" zeggen?

12 oktober 2016 om 12:16

China is geen voetballand en zij proberen dit nu hopeloos op te bouwen met veel geld. Het scheelt toch veel als er al jarenlang door een groot gedeelte van je bevolking voetbal wordt gespeeld met bijbehorende kennis over tactieken, spelopvatting en gerichte training, zoals in Nederland wel het geval is.

In dit geval heeft de politiek wel degelijk iets met het voetbal te maken. Het feit dat spelers als Pellè ineens naar de Chineze competitie verhuizen, gaat grotendeels gepaard met het feit dat de Chineze overheid een plan heeft ontwikkeld om het Chineze voetbal te ontwikkelen door grote spelers naar de Chineze competities te trekken, met veel (gedeeltelijk) overheidsgeld. Naar mijn mening is dat ongehoord kijkend naar de ernst van de problemen die in China vandaag de dag aan de hand zijn.

12 oktober 2016 om 12:13

Chinezen hebben ook geen hardloopgenen, maar toch is de meest legendarische hordeloper van China, en ook enkele gewone hardlopers en sprinters. En dat zijn sporten waar fysieke aanleg veel belangrijker zijn dan in het voetbal. Want iedere atleet op dezelfde discipline lijkt een beetje op elkaar qua bouw, maar in voetbal is dit absoluut niet het geval. Zelfs niet op dezelfde positie is dezelfde bouw het meest voordelig. Dus daar verkondig je echt onzin.

Ben het wel met je eens dat China het volledig fout aanpakt. Ze willen te snel, zoals ze dat met alles doen.

Echter, als een land een vijver van anderhalf miljard mensen heeft om uit te vissen, moet daar potentieel toch een veel grotere kans zijn op wereldspelers? Zeker in teamsport zouden landen als India en China iedere sport moeten domineren, simpelweg omdat de kans groter is dat er een wereldtalent daar geboren is dan ergens anders.

Het komt puur neer op trainen. Trainen, expertise overbrengen en de juiste talenten laten ontwikkelen in de juiste tak van sport. Daarom dat de Chinezen ook in Europa coaches halen, die bezitten de expertise om de talenten (die er zeker zullen zijn) te ontwikkelen, expertise die de Chinese coaches missen omdat ze er vrijwel nooit in aanraking mee zijn gekomen.

12 oktober 2016 om 12:24

Ik bedoelde ook niet de letterlijk voetbal-genen als in het DNA van de Chinezen maar de algemene voetbalcultuur van het land zelf die niet goed ontwikkeld is.

12 oktober 2016 om 12:14

Dat laatste is natuurlijk een drogreden. Culturen en politieke opinies verschillen, waardoor je moeilijk kan zeggen dat men ergens anders beter geld in kan stoppen. Ik zou het ook niet in milieu stoppen bijvoorbeeld, kansloze zaak om dat als land te doen, terwijl je maar een klein deel van de wereld bent.

12 oktober 2016 om 12:18

Hoewel ik het ook een rare beredenering vond, klopt jouw laatste zin natuurlijk ook niet. China is een enorm land en dus niet zomaar een klein deel van de wereld. Wanneer China, VS of Rusland het radicaal anders aanpakt heeft dat wel een grote impact.

12 oktober 2016 om 12:20

China is niet bepaald een klein deel van de wereld he.

12 oktober 2016 om 12:21

Nu doe je precies hetzelfde, een mening geven over waar het geld naar toe moet terwijl je cultuur en politieke opinie verschilt. Je spreekt jezelf tegen.

Prima dat je het niet in het milieu wil stoppen. Echter mogen dit soort issues wat mij betreft wel aan de kaak gesteld worden. Je moet voor de gein eens de Docu 'racing extinction' van gisteravond op Npo2 terug kijken. Dan kom je hoogstwaarschijnlijk wel terug op je mening. China is namelijk een dermate grote speler met betrekking tot de klimaatproblemen op de aarde.

12 oktober 2016 om 19:00

"man man man zo'n land als China waar nog zoveel misstanden plaats vinden m.b.t. het mileu en onderdrukking en uitbuiting etc. kan het geld wel er ergens beter kwijt."

Dit zijn letterlijk jouw woorden. Je veroordeelt dus daadwerkelijk de keus van de Chinese regering om sport belangrijker te vinden dan andere dingen. Jouw mening is dus schijnbaar wet.

Ik geef daarbij aan dat elke cultuur anders is en ik bijvoorbeeld mezelf ook niet zo druk zou maken om het milieu om dat het maar een klein deel van de wereld is (en ook omdat ik niet verder hoef te kijken dan mijn eigen leven, noem het egoïstisch, maar ik geef er gewoon niet om). Dat het een klein deel van de wereld is, dat klopt gewoon feitelijk. De wereld beslaat 510 miljoen vierkante kilometer, waarvan China er uit 9,5 miljoen (waarvan 1,5 alleen al woestijn is) bestaat. Dat is zo'n 1,86% van de hele wereld. Op de andere 98,14% heb je geen enkele grip. Ik zou zeggen: laat hen het oplossen.

Overigens ben ik het met je eens dat er genoeg misstanden zijn in China, maar ik vind niet dat wij daar over moeten oordelen. Elke keer als Westerse mensen daarover praten, dan hanteren ze Westerse standaarden, maar die zijn niet relevant. De Westerse standaard is niet de beste (die is er namelijk geen), maar toch moeten we hem overal opdringen. Dat is met normen en waarden, maar dat is ook met bijvoorbeeld politiek, waar men andere staatsvormen dan democratie direct afvalt (ja lekker, Pietje op de hoek met IQ 55 en geen enkele kennis van politiek heeft evenveel te zeggen als Klaasje aan de overkant met IQ 143 en een afgeronde politieke studie), terwijl dit al voor het jaar 0 compleet werd afgeschreven (lees voor de gein maar eens wat dingen van Socrates, Plato of Aristoteles, waar we zoveel denkbeelden vandaan hebben) omdat het slecht is voor de besluitvorming. En waarom mag een land als Amerika (het enige land dat ooit een atoombom op een ander land heeft gegooid) wel atoomwapens in bezit hebben, terwijl pak 'm beet Irak of Rusland dat volgens ons niet zou mogen? Alleen omdat ze een andere gedachtegang hebben.

12 oktober 2016 om 12:15

Bij sporten als voetbal vind ik niet dat je over bepaalde genen kan praten. Bij een marathon of wielrennen waarbij het puur om uithoudingsvermogen en longinhoud gaat is dat anders, maar bij voetbal komt ook techniek en tactiek kijken.

De reden dat China nog geen grootmacht is, is dat het nog geen echte voetbalcultuur en traditie heeft. Nederlanders zijn wellicht prima in staat om wereldtop te worden in tafeltennis of badminton, maar hier hebben we daar geen interesse in en investeren we daar geen tijd en geld in. Zo is dat in China altijd geweest met voetbal.

Als dat nu omslaat en veel jonge kinderen zich op voetbal gaan richten, heeft China natuurlijk wel ineens een enorme vijver om uit te vissen. Dan moet het vast wel lukken om 11 goede spelers te vinden.

12 oktober 2016 om 12:42

Mee eens. De overheid geven zoveel geld uit aan voetbal terwijl ze ook armoede heerst in de platte landen of in West China en die hebben erg hard nodig dan de over betaalde voetballers.
Waarom geven ze niet geld uit voor beter infrastructuur? Daar zijn altijd veel ongelukken en doden gevallen.
China is echt na vs, Rusland en Israël de engste land ter wereld qua mensenrechten en staatsgeheimen.

12 oktober 2016 om 12:53

Precies! In Nederland wordt er ook enorm veel kritiek geuit als Fc Twente wordt gered door een lening die verstrekt wordt door de gemeente met geld uit de maatschappij en als de gemeente Eindhoven de grond van het Philips stadion koopt voor veel geld. Allemaal geld die in de maatschappij gestopt moet worden toch? en niet in entertainment zoals voetbal?

In China is deze staatssteun nog 10x zo groot en zijn de maatschappelijke problemen ook nog eens 10x zo erg. In hoeverre kan je dit probleem dan nog bagatelliseren?

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren