Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fenomenaal optreden van Alves staat zege van Atlético niet in de weg

Atlético Madrid heeft zondagmiddag een belangrijke zege geboekt. De ploeg van Diego Simeone was met 0-2 te sterk voor Valencia, dat door Diego Alves lang in de wedstrijd werd gehouden. De strafschoppenspecialist keerde liefst twee penalty's van de bezoekers, die dankzij Antoine Griezmann en Kévin Gameiro toch als winnaars van het veld stapten. Door de zege is Atlético minimaal een paar uur koploper van LaLiga.

/

Atlético had in de eerste helft een licht overwicht én de beste kansen om de score te openen. Valencia daarentegen startte goed aan de krachtmeting, maar had daarna de nodige moeite om los Colchoneros van zich af te houden. De beste kans vóór rust was een strafschop van Griezmann, na een overtreding van Nani op Ángel Correa in het zestienmetergebied. De Fransman koos voor de linkerhoek, net als Diego Alves, en zo eindigde de eerste helft in het Vicente Calderón doelpuntloos.

Na de rust zocht Atlético nadrukkelijker de weg naar het doel van Alves, terwijl Valencia vrede had met countervoetbal. Het scorebord kwam uiteindelijk na dik een uur in beweging: een inzet van invaller Fernando Torres werd half gekeerd door Alves, waarna Griezmann op aangeven van Gameiro alsnog de score opende.

Twintig minuten voor tijd had Atlético de kans om de voorsprong te verdubbelen, na een overtreding van Mario Suárez op Griezmann. Laatstgenoemde liet de strafschop over aan Gabi, die zijn inzet in de rechterhoek echter ook gekeerd zag worden door Alves. De Braziliaan heeft nu liefst 19 van de 41 strafschoppen in LaLiga gekeerd.

In de slotminuten schoot Gabi op de paal, miste Torres een goede kopkans, terwijl Jan Oblak in actie moest komen op een kopbal van Eliaquim Mangala. In de extra tijd zette Gameiro de eindstand in Mestalla op het scorebord: 0-2.

Diego Alves stopt voor het eerst in zijn loopbaan twee penalty's in één wedstrijd! De Braziliaanse doelman keerde liefst...