Chelsea bezweert crisis, Payet tekent voor wereldgoal

/

Na nederlagen tegen Liverpool (1-2) en Arsenal (3-0) heeft Chelsea een crisis afgewend door de ontmoeting met Hull City wél te winnen. Twee snelle doelpunten na rust brachten the Blues zaterdag de overwinning en verschaffen coach Antonio Conte wat rust. Pas over veertien dagen komt zijn team weer in actie: dan tegen kampioen Leicester City. Elders op de Engelse velden scoorden Patrick van Aanholt en Nacer Chadli bij Sunderland-West Brom en leverde een wereldgoal van Dimitri Payet het geplaagde West Ham United een punt op (1-1).

Hull City - Chelsea 0-2
Het was niet best wat Chelsea liet zien in het KCOM Stadium. De eerste tien minuten waren sowieso al voor de thuisclub, die met Markus Henriksen in de startlinie begonnen was. Op een prima bal van achteruit naar Dieumerci Mbokani na bleven serieuze kansen echter uit: pas na twintig minuten ondernam Ryan Mason twee pogingen op doel. Chelsea kwam niet verder dan een schot naast van Willian en liet verder gewoon veel te weinig zien. Niemand bij Chelsea nam het initiatief tot een mooie dribbel en slechts sporadisch kwam er een vrije schietkans. In de slotfase van de eerste helft was de beste kans voor Hull, toen Mason van afstand fraai de hoek zocht en Thibaut Courtois de bal eruit roste.

/

In de tweede helft opende Chelsea beter, met een vlotte dribbel van Eden Hazard en een hard schot op doel: doelman David Marshall duwde de bal echter onder zijn lat weg. Nadat ook N’Golo Kanté een keer op toch was gegaan kon de 1-0 niet lang meer uitblijven en na dik een uur was het echt zover. Diego Costa kreeg de bal met een gelukje mee en speelde Willian aan, die omringd door drie man een gat zag en met een mooi schot de rechter bovenhoek vond. Zes minuten later sloeg Chelsea nóg eens toe en nu scoorde Diego Costa zelf. Nemanja Matic’ schot na een prima dribbel werd geblokt, maar Diego Costa joeg de afvallende bal zonder nadenken mooi in de bovenhoek en gooide de wedstrijd op slot.

Chelsea zat op rozen en kon het zich permitteren Hazard en Victor Moses te wisselen ten faveure van Oscar en Pedro Rodríguez. Conte zag hoe zijn team de overwinning veiligstelde en op de ranglijst wat klimt: het staat nu gedeeld vijfde met Arsenal, dat echter nog wel in actie moet komen dit weekend. Diego Costa is met zes treffers topscorer, maar kan dit weekend ook nog door diverse concurrenten worden voorbijgestreefd. Hull City is na de sterke seizoensstart weer even terug op aarde en haalde maar één punt uit de laatste vier duels.

/

Sunderland - West Bromwich Albion 1-1
Zeven gespeeld, twee punten: David Moyes doet het vooralsnog belabberd met Sunderland. Zaterdag lukte het opnieuw niet het publiek te vermaken tijdens het bezoek van West Brom, vooraf de nummer negen van de competitie. Er werd echter wel een resultaat behaald en daar draait het in deze fase voorlopig om. Tien minuten voor rust brak Chadli de score open namens the Baggies, met zijn derde goal in vier wedstrijden. De Belg reageerde attent op een pass van Matt Phillips en schoof de bal met links binnen. Pas zeven minuten voor het einde kwam Sunderland terug dankzij Van Aanholt: de Nederlandse back zette de aanval zelf op, speelde af en kreeg ‘m daarna terug, waarna hij met links de linkerhoek vond.

/

Watford - Bournemouth 2-2
De spelers van manager Eddie Howe gingen met een goed gevoel de rust in: dankzij een rake kopbal van Callum Wilson na 31 minuten spelen leek Bournemouth op weg naar de eerste uitzege in de Premier League sinds half april. Na de onderbreking rechtte Watford, dat zonder de geblesseerde Daryl Janmaat speelde, echter zijn rug. Na goed voorbereidend werk van Nordin Amrabat maakte Troy Deeney er vijf minuten na rust 1-1 van. Een laag schot van invaller Joshua King betekende in de 62e minuut de 1-2, maar Watford nivelleerde drie minuten later al de tussenstand dankzij een heerlijke inzet van invaller Ajayi Success. Meer doelpunten vielen er niet op Vicarage Road. Watford en Bournemout hebben na zeven speeldagen evenveel punten: acht.

/

West Ham United - Middlesbrough 1-1
Geen enkele ploeg kon in de eerste helft echt grip op de wedstrijd krijgen. Een krullende inzet van Mark Noble op de lat was het hoogtepunt van de eerste 45 minuten, al mochten de managers tevreden zijn over het verdedigende werk van hun spelers. Zes minuten na rust brak Cristhian Stuani de ban: uit een corner van Viktor Fischer kopte de aanvaller de 0-1 binnen. De vreugde van Boro, dat met Maarten de Roon in de basis aantrad, was van korte duur; zes minuten later stond reeds de 1-1 én de eindstand op het scorebord. Dimitri Payet ontdeed zich aan de linkerkant van Antonio Barragán en vervolgens konden vier tegenstanders niet voorkomen dat de Fransman zijn heerlijke solo met een goal bekroonde.

Dimitri Payet kan alleen maar mooie doelpunten maken! Eén tegenstander voorbij, twee tegenstanders voorbij, drie tegenstanders voorbij...?? ??