Mertens en Milik goud waard voor Napoli, geen zege Besiktas

De Champions League is terug in het imposante Stadio San Paolo en dat wilde men weten in het voetbalgekke Napels. Benfica werd van de mat gespeeld en Dries Mertens (onder meer ex-PSV) en Arek Milik (ex-Ajax) speelden een hoofdrol voor Napoli. De Turkse grootmacht Besiktas kon in de andere wedstrijd in Groep C geen zege boeken.

/

Napoli - Benfica 4-2
Milik kreeg na een minuut spelen al de eerste kans van de wedstrijd, maar de ex-Ajacied schoot de bal recht door het midden. Kostas Mitroglou werd daarna twee keer gevaarlijk voor het doel van José Manuel Reina en dwong de Spaanse doelman na tien minuten spelen tot een knappe redding. Napoli trok daarna echter het initiatief naar zich toe en kwam na twintig minuten spelen op voorsprong: Faouzi Ghoulam legde een corner perfect bij de eerste paal neer, waar Marek Hamsík raak kopte. Benfica ging dus met een 1-0 achterstand de rust in, maar na de thee was het hek van de dam, toen Napoli binnen zeven minuten drie keer doel trof.

Mertens schoot na een dikke vijf minuten spelen een vrije trap op prachtige wijze over de muur voor de 2-0, terwijl Milik na een overtreding van Júlio César van elf meter aan mocht leggen voor de 3-0. Het slotakkoord voor Napoli kwam weer op naam van Mertens: de voormalig PSV’er kreeg de bal in de rebound voor zijn voeten en zette de vierde treffer van i Partenopei op het scorebord. Benfica deed daarna ook nog wat terug: Conçalo Guedes produceerde twintig minuten voor tijd met een knappe schuiver de 4-1 en Eduardo Salvio zette vijf minuten voor tijd ook nog zijn naam op het scorebord.

/

Besiktas - Dynamo Kiev 1-1
Als Besiktas overwintering in de Champions League veilig wil stellen zullen thuiswedstrijden als die tegen Dynamo Kiev gewonnen moeten worden. In de eigen Vodafone Arena kwam de kampioen van Turkije, met ex-PSV’ers Atiba Hutchinson en Marcelo in de basis, na een halfuur op voorsprong. Ricardo Quaresma boog zich over de bal bij een vrije trap en met ontzettend veel gevoel krulde de Portugees de bal in de kruising. Door slecht verdedigen van de Turken, Viktor Tsygankov stond helemaal vrij bij de tweede paal, kwam Dynamo na rust op gelijke hoogte. Die 1-1 zou later ook de eindstand blijken.

Zie jij Napoli als kandidaat om de Champions League te winnen?