Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Dit was misschien wel onze beste helft, maar Sánchez fopte ons twee keer’

PEC Zwolle kwam zaterdagavond in de Amsterdam ArenA dankzij Wout Brama al vroeg op 0-1 en de ploeg van Ron Jans leek er een mooie wedstrijd van te gaan maken. Ajax kwam echter alweer snel langszij en liep in de tweede helft zelfs uit naar een 5-1 overwinning. De trainer van de Zwollenaren was na afloop van de wedstrijd dan ook niet te spreken over zijn ploeg.

/

“De manier waarop die 3-1 valt. Ze konden zo het hele veld oversteken. Ik heb mij gestoord aan de mentale weerbaarheid van de ploeg”, tekent De Stentor op uit de mond van Jans, die juist zo tevreden was over de eerste helft: “Dit is misschien wel de beste helft van dit seizoen geweest. We moeten alleen wel verdedigen bij standaardsituaties. We hebben ons twee keer laten foppen door Davinson Sánchez.”

Doelpuntenmaker Brama was eveneens tevreden over de eerste helft, waarin PEC erin slaagde vroeg druk te zetten op de Amsterdamse opbouw. In de tweede helft stortte zijn ploeg echter helemaal in: “We hebben elkaar in de steek gelaten. We lieten de koppen hangen na de 3-1. Dat zie je dat je onderaan de ranglijst staat. We moeten hard blijven werken om hier uit te komen.”

Denk jij dat PEC Zwolle moet vrezen voor degradatie?

1
2

Marcellis komt fysiek gewoon tekort tegen Sanchez, iets dat duidelijk zichtbaar was bij beide goals. Zoveel bijzonders deed ie niet.

24 september 2016 om 23:18

Die Sanchez is ook echt een beer hoor pfoehh. Hele goede aankoop ook, gaat een hele goede worden.

24 september 2016 om 23:56

Denk dat alleen Vlaar en Moreno wat te beginnen hebben tegen de fysiek van Sánchez. De rest moet het afleggen. Met de trap van Ziyech en het postuur van Sánchez kan iedere corner gevaarlijk zijn.

25 september 2016 om 00:02

Puur fysiek gezien is Moreno geen beest hoor. Dan eerder Isimat of Bruma afgelopen seizoen.

25 september 2016 om 00:04

Vlak Botteghin niet uit, maar je hebt gelijk, dit is een beer van een kerel

25 september 2016 om 06:47

Die Braziliaan is ook een beer idd, ongelooflijk we hij laat zien. Echt een steunpilaar.

25 september 2016 om 08:37

Geen Braziliaan maar Colombiaan is Sanchez.

25 september 2016 om 09:03

Sulejmanii heeft het hier waarschijnlijk over Botteghin! Memisevic (de nieuwe CV van FC Groningen) is ook een beest trouwens!

Sanchez is na Alex en Stam weer een echte blok graniet in de verdediging die in de eredivisie speelt. Ik begrijp wel dat Barcelona ook interesse had om hem in te lijven. Sanchez gaat in de toekomst een internationale topper worden denk ik.

24 september 2016 om 23:33

Sanchez doet me een beetje aan alderweireld denken. Een beest achterin maar gaat langzaam ook steeds beter voetballen. Eindelijk weer een echte vent achterin.

24 september 2016 om 23:37

Alderweirld had een geweldige pegel maar was minder snel dan Sanchez die ik wat meer onverzetelijkheid vind uitstralen. Denk ook een stukje zuid amerikaans temperament, deze jongen geeft echt nooit op.

24 september 2016 om 23:35

Het was ook echt nodig na jaren met Moisander, Veltman, Van der Hoorn en Denswil eindelijk weer een echte man met een over me lijk mentaliteit. Deze man komt sowieso ver, lijkt qua spel best veel op Bailly

Sanchez, de eerste overtuigende wedstrijden die ik van hem heb gezien waren in de copa libertadores. Toen was het al een beest. Het is de eerste keer dat ik het ooit over een speler van Ajax durf te zeggen. Deze jongen kan over enkele jaren met groots gemak mee in de top van Europa.

25 september 2016 om 16:57

Heb jij jaap stam niet bij ajax meegemaakt? 😁

Sanchez is één van de goudhaantjes bij Ajax.
Een gouden toekomst ligt mogelijk in het verschiet.

Ajax moet er alles aan doen om hem te behouden.

Overdreven en onterechte euforie steekt alweer de kop op in amsterdam. Zo veel kansen in een helft weggeven tegen de nummer laatst........Natuurlijk maken ze het later goed af, omdat pec er niet meer in geloofde na de 3e treffer. Maar kom op zeg, pec had er gewoon 3 kunnen scoren voor de rust! Schandalig toch?

25 september 2016 om 00:36

Na Oss heb jij geen recht van spreken.

25 september 2016 om 09:22

Juist wel lijkt mij. Toen waren de mediakoppen wel realistisch, dat Feyenoord moeizaam won. Uiteindelijk werd er makkelijk gewonnen en hadden er ook nog 2 of 3 bij gekund.
Ik heb het idee dat iedereen zich aan ajax kant alleen maar op de 2e helft focust (incl media: ajax veegt PEC van de mat enz.)en even voor het gemak vergeet hoe slecht die eerste helft was en je daardoor ook de wedstrijd had kunnen verliezen.
Dat is wat ik zeg. Zo realistisch ben ik ook naar mijn eigen club, ook dat was gewoon erg slecht de eerste helft. Mag gewoon niet gebeuren op dat niveau. Voor Feyenoord was het eerste slechte helft in 10 of 12 wedstrijden dit seizoen, incl voorbereiding. Voor ajax is dit denk ik de 10e slechte helft waardoor zij veel kansen tegen krijgen en veel tegendoelpunten.

Je bedoeld de schoten vanaf de 16?
Zoveel mogelijkheden heeft Zwolle niet gehad.
Terechte overwinning lijkt me

25 september 2016 om 08:42

Sorry naar Psv en Oss zo afgeven op Ajax? Kansen krijg je meestal altijd wel. Ajax speelde in de 2e helft niveau voetbal wat ik Feyenoord nog niet heb zien doen.

25 september 2016 om 08:52

Meen je dit? Het waren naar mijn mening speldenprikjes, net als Ajax in de 1e helft had met wat afstandschoten.

Eerste helft van Ajax was wel echt bedroevend slecht. Vooral hoe ze begonnen. Alsof ze er geen zin in hadden. Vaak slordig bal verlies en slappe hap. Ze hadden net als tegen Willem 2 weer standaard situaties nodig om er echt doorheen te komen. Daarna begonnen ze pas te voetballen en datmede omdat PEC meer ruimte weg gaf. Maar heb wel voor het eerst sinds tijden 2 wedstrijden achter elkaar genoten in de Arena, dat mag ook wel eens gezegd worden. 2de helft was heerlijk om naar te kijken. Ziyech kan het makkelijk vinden met Troare en moet alleen nog beetje aan younis wennen.

25 september 2016 om 09:24

Volledig eens! Ik heb me dood geërgerd aan Ajax de eerst 15 minuten. Ze speelden alsof ze liever bij hun schoonmoeder op de bank hadden gezeten in een idioot laag tempo. Pas na de gelijkmaker gingen ze voetballen en was het genieten. Dat hebben ze vaak en ik begrijp daar echt helemaal niets van.

Dit hoort er gewoon bij. Ik zie al jaren dat Ajax de eerste 10-15 minuten matig begint. Daarbij heb je met Schone en Ziyech wel 2 middenvelders die risico nemen waardoor het achterin af en toe openvalt. Maar PEC moest op zijn tenen lopen om Ajax bij te houden waardoor ze in de tweede helft de pijp helemaal leeg hadden. Daardoor lijkt het of ze het opgegeven hadden, maar ze zaten er gewoon doorheen. Dat er gescoord wordt uit standaardsituaties hoort er ook bij. Dat is een voordeel dat een grote club hier mensen voor heeft. Je krijgt een corner altijd uit aanvallende situaties, vaak wordt daarbij al een goal voorkomen. Gistermiddag Manchester United gezien tegen Leicester, daar werd ook 3 x gescoord uit de fijne corners van Daley Blind.

Pfoe, dat was weer een lastig avondje. Mentaal gezien heeft PEC het momenteel echt lastig. Je zag het gewoon knakken bij de 3-1. Hopelijk pakken we de komende periode wat punten en een beetje zelfvertrouwen. Dan komt alles goed.