Babel begint niet zoals gehoopt tegen Spaanse promovendus

Ryan Babel heeft donderdagavond zijn officiële debuut gemaakt in het shirt van Deportivo la Coruña. De 29-jarige aanvaller viel na dik een uur in in de wedstrijd tegen Leganés, met de bedoeling nog iets te doen aan de 1-2 achterstand die op dat moment op het bord stond. Daarin slaagde de Nederlander echter niet en dus incasseerde Deportivo de tweede nederlaag van dit seizoen in vijf wedstrijden.

Voor Leganés is de overwinning in A Coruña een nieuwe mijlpaal. De ploeg is dit seizoen nieuw in LaLiga en hield Atlético Madrid eerder dit seizoen al op 0-0. De uitzege bij Deportivo is een knappe prestatie van het team van Asier Garitano en kreeg gestalte in het eerste kwartier na rust. Deportivo ging nog rusten met een 1-0 voorsprong dankzij een goal van Celso Borges, die de bal zo door het midden raak trapte uit een pass van Luisinho.

Tien minuten na rust vocht Leganés zich terug tot een gelijke stand. Luciano profiteerde van prima voorbereidend werk van Gabriel op rechts en kopte tussen twee man van Deportivo raak. Diezelfde Gabriel nam vijf minuten later de winnende goal op zich voor los Pepineros, waarna Deportivo het tij probeerde te keren met Babel. Hij noch mede-invallers Faycal Fajr en Borja Valle kwamen echter tot scoren.

Denk je dat Deportivo dit seizoen in het 'linkerrijtje' van LaLiga eindigt?