Icardi helpt De Boer aan primeur, Juventus en AS Roma halen uit

Internazionale heeft voor het eerst onder Frank de Boer twee wedstrijden op rij gewonnen. Drie dagen na de enigszins verrassende overwinning op Juventus zegevierde de Milanese club ook bij Empoli. Mauro Icardi nam beide treffers voor zijn rekening. Juventus en AS Roma hadden tegelijkertijd geen enkele moeite met respectievelijk Cagliari en Crotone. Napoli, met Arek Milik in de basis, moest genoegen nemen met een gelijkspel.

/

Empoli - Internazionale 0-2
In zeven minuten tijd trok Inter het uitduel naar zich toe: na een voorzet van Antonio Candreva kopte Icardi na tien minuten de 0-1 binnen en zeven minuten later ontving de Argentijn een pass van Joao Mario en verdubbelde hij de voordelige marge. Het was vervolgens aan Samir Handonovic te danken dat de dubbele voorsprong intact bleef: de keeper stond tot tweemaal toe een treffer van Federico Dimarco in de weg. Na rust leunde Inter op de voorsprong en sleepte men de tweede overwinning op rij over de streep.

/

Juventus - Cagliari 4-0
Na een helft was het team van Massimiliano Allegri al klaar met het bezoek uit Sardinië. Daniele Rugani bekroonde zijn eerste minuten van het seizoen met de openingstreffer: de verdediger benutte een rebound, na een redding van Marco Storari op een volley van Gonzalo Higuain. Storari had na dik een half uur ook een goede redding in huis op een inzet van Miralem Pjanic, maar de rebound was een prooi voor Higuaín. Zes minuten voor rust maakte Daniel Alves zijn eerste goal voor Juventus, op aangeven van Pjanic. Zeven minuten voor tijd betekende een eigen goal van Luca Ceppitelli de eindstand.

/

AS Roma - Crotone 4-0
Francesco Totti verscheen voor het eerst in ruim een jaar weer eens aan de aftrap bij AS Roma en de aanwezigheid van Il Bimbo d’Oro deed zijn ploeg, die ook met Kevin Strootman in de basis startte, meteen goed. Crotone werd na ruim 25 minuten spelen door een geweldige goal van Stephan El Shaarawy op achterstand gezet en Mohamed Salah maakte er voor rust nog 2-0 van. Edin Dzeko gooide de wedstrijd na de thee definitief in het slot: de Bosniër zorgde met een prachtige lob eerst voor de 3-0, voordat hij op aangeven van Salah ook de vierde voor zijn rekening nam. Raffaele Palladino kreeg vanaf de penaltystip nog de kans om de eer te redden voor Crotone, maar hij stuitte op Wojciech Szczesny.

Genoa - Napoli 0-0
Napoli schreef woensdag geschiedenis; de club van trainer Maurizio Sarri is het eerste team in de geschiedenis dat na vijf speelronden in de Serie A als enige van alle achttien deelnemers nog ongeslagen is gebleven. I Partenopei scoorden echter niet en hadden voor rust al de grootst mogelijke moeite met het georganiseerde spel van Genoa. Napoli kwam niet verder dan een poging op de lat van Marek Hamsik en ook na rust werd het doel niet gevonden. Milik, de laatste weken zo goed op dreef, werd na 82 minuten vervangen door Manolo Gabbiadini.

Denk jij dat Internazionale bij de eerste vier gaat eindigen?