Hattrick Tuyp en wereldgoal Verheijdt bij heerlijk bekeravondje in Volendam

FC Volendam zit dankzij een glansoptreden van Jack Tuyp en een geslaagde strafschoppenserie in de volgende ronde van de KNVB Beker. De Noord-Hollanders kwamen in eigen huis op een 0-2 en een 1-3 achterstand tegen MVV, maar Tuyp was goed voor een hattrick en sleepte een verlenging uit het vuur. Daarin werd niet gescoord, waarna Volendam de strafschoppen beter nam: 5-4.

/

Het mooiste doelpunt van de avond kwam overigens niet op naam van Tuyp, maar werd gemaakt door Thomas Verheijdt. De aanvaller van MVV nam kort voor rust een weggeramde bal van achteruit op zijn borst aan en zag vervolgens dat keeper Hobie Verhulst iets te ver voor zijn doel stond. Verheijdt twijfelde niet en nam de bal in een keer op zijn slof, waarna hij zag dat zijn schot van pakweg veertig meter afstand schitterend in het doel vloog. Dit betekende de 0-2 voor MVV, want Luis Pedro had eerder de score al geopend.

MVV leek dus op rozen te zitten, maar dat was buiten Tuyp gerekend. Zeven minuten in de tweede helft bracht Tuyp de spanning terug in de wedstrijd, door in twee instanties de aansluitingstreffer binnen te werken. Met een lekker schot met buitenkant links zette Joeri Schroijen de marge hierna terug op twee, maar Tuyp schoot via de onderkant van de lat de 2-3 binnen en zorgde met een heerlijke stift van randje zestien ook nog eens voor de gelijkmaker.

Volendam kreeg na de hattrick van Tuyp zelfs nog kansen om in de reguliere speeltijd de winnende goal te maken, maar dat lukte niet. In de verlenging viel er ondanks een Volendams overwicht geen doelpunt, maar in de strafschoppenserie kwam de thuisploeg alsnog als winnaar uit de strijd. Volendam benutte alle penalty’s, terwijl namens MVV Florian Loshaj over schoot: 5-4.