Ruime overwinning Crystal Palace, Austin beslissend voor Southampton

/

Crystal Palace heeft zondagmiddag een dik verdiende overwinning geboekt op Stoke City. Voor eigen publiek werd Stoke City, met pas één punt hekkensluiter van de Premier League, met duidelijke cijfers opzij gezet: 4-0. Southampton was de bovenliggende partij tegen Swansea City en won uiteindelijk met het kleinste verschil. De club uit Wales werd met 1-0 opzij gezet door een goal van Charlie Austin.

Crystal Palace – Stoke City
De ploeg van manager Alan Pardew kwam goed uit de startblokken en kende een droomstart. Al na negen minuten spelen kwam de thuisploeg op voorsprong. James Tomkins werkte bij de tweede paal een vrije trap van Andors Townsend achter doelman Shay Given. De veertigjarige doelman moest nog geen twee minuten later opnieuw vissen. Scott Dann kopte een hoekschop van Jason Puncheon binnen. Met nog tachtig minuten voor de boeg zat Crystal Palace op rozen.

/

Stoke City, dat dit seizoen pas één punte pakte, kon er niets tegenover zetten. De ploeg van manager Mark Hughes was aanvallend onmachtig en had weinig in de melk te brokkelen. De hekkensluiter van de Premier League zou zondag uiteindelijk tegen een zware nederlaag aanlopen. Na rust bleef Crystal Palace namelijk de bovenliggende partij en liep het door doelpunten van James McArthur en Townsend. Laatstgenoemde profiteerde van slordig balverlies van Glenn Whelan op het middenveld en bepaalde de eindstand op 4-0.

Southampton – Swansea City
Voor eigen publiek was Southampton, waar Virgil van Dijk en Jordy Clasie aan de aftrap verschenen, zondag de betere voetballende partij. De beste kansen waren voor the Saints. Shane Long, Cédric en Nathan Redmond kregen goede mogelijkheden om de score te openen, maar zij faalden in de afronding. Swansea City mocht blij zijn met de brilstand bij rust. Na ruim een uur spelen moesten de bezoekers dan toch een tegendoelpunt slikken. Dusan Tadic bereidde het doelpunt van Austin voor. Op aangeven van de Servische middenvelder knalde Austin de bal onhoudbaar binnen.