Willem II verspeelt overwinning tegen favoriete Eredivisie-opponent

Willem II heeft een hoger winstpercentage in de Eredivisie tegen Excelsior (60% tot zaterdag, 12 van de 20) dan tegen elk ander huidig Eredivisieteam, maar zaterdag ging het mis. Het team van Erwin van de Looi kwam in eigen huis niet verder dan een remise: 1-1. Willem II kwam al vroeg op voorsprong, maar slaagde er niet in om een zege over de streep te trekken. Hicham Faik schoot tien minuten voor tijd de 1-1 tegen de touwen.

/

In de eerste helft waren er amper echte hoogtepunten op te noemen. De voorsprong van Willem II was hoe dan ook verdiend te noemen. Na zes minuten kopte Fran Sol een voorzet van Dico Koppers via de lat achter Tom Muyters: 1-0. Vervolgens was de thuisploeg via Erik Falkenburg dicht bij de 2-0; Hendrico Drost kon voorkomen dat de middenvelder de voordelige marge kon verdubbelen.

Aan de overkant was Excelsior gevaarlijk via Terell Ondaan, tien minuten voor rust. Kostas Lamprou had een prima antwoord op de volley van de aanvaller. In de tweede helft zette Excelsior meer druk op de helft van Willem II, al leverde dat geen grote kansen op. Lamprou moest alleen in actie komen op een inzet van Luigi Bruins. Willem II herpakte zich echter niet en tien minuten voor tijd verscheen de 1-1 alsnog op het scorebord. Faik stond maar twee minuten in het veld toen hij een vrije trap via de muur binnen schoot.