Bacca haalt gram en schiet AC Milan op het nippertje naar welkome zege

AC Milan kende met slechts één overwinning uit de eerste drie wedstrijden in de Serie A een matige seizoensstart, maar i Rossoneri hebben vrijdagavond drie punten bij kunnen schrijven. Sampdoria bleek in het eigen Stadio Luigi Ferraris een geduchte tegenstander en kreeg zelfs enkele flinke kansen om de score te openen. Doordat doelpunten van oud-NEC’er Edgar Barreto en Luis Muriel werden afgekeurd, was een treffer van Carlos Bacca in de slotfase echter genoeg voor een 0-1 overwinning.

/

Bacca was het slachtoffer van de nederlaag die zijn ploeg vorig weekend leed bij Udinese en de Colombiaan zag vanaf de bank hoe Lucas Torreira met een kanonskogel van afstand na tien minuten spelen Gianluigi Donnarumma bijna verraste. Fabio Quagliarella kreeg vlak daarna ook een goede kans, maar zijn inzet werd geblokt door een verdediger. De laatste grote kans in de eerste helft was opnieuw voor de thuisploeg, toen Barreto Donnarumma tot het uiterste testte.

Milan ging na de thee op zoek naar de voorsprong en Vincenzo Montella bracht Bacca na een uur spelen toch in het veld. Sampdoria greep echter bijna de voorsprong: Barreto scoorde, maar zag zijn doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. Bacca liet zich een kwartier voor tijd gelden met een venijnig schot van de rand van het strafschopgebied. Emiliano Viviano kon echter een vinger achter de bal zetten en zag het leer uiteindelijk op de paal belanden.

Het houtwerk stond tien minuten voor tijd ook een treffer aan de andere kant in de weg, toen Muriel eveneens op de paal schoot. De Colombiaan dacht even later voor de openingstreffer te zorgen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens een handsbal. Bacca bewees vijf minuten voor tijd toch nog zijn waarde: Suso had een prachtige steekbal op de spits in huis, waarna hij de bal beheerst langs Viviano schoot. Milan nestelt zich door de overwinning op plaats zes en heeft nu drie punten achterstand op koploper Juventus.

Vind jij dat AC Milan het verdiende om te winnen?