Noodweer teisterde Rome, debuterende Hart blundert, De Vrij scoort

Het duel tussen AS Roma en Sampdoria zal later eindigen dan gepland. Door noodweer in Rome zag de scheidsrechterlijke leiding zich genoodzaakt om het duel tijdelijk te staken. De krachtmeting zal even na vijven weer worden hervat, bij een stand van 1-2. AC Milan verloor in eigen huis van Udinese, door een doelpunt van Stipe Perica. Joe Hart kende een onfortuinlijk debuut bij Torino, terwijl Lazio dankzij een doelpunt van Stefan de Vrij een punt overhield aan de uitwedstrijd tegen Chievo.

/

AS Roma - Sampdoria 1-2, wordt later hervat
De ploeg van Luciano Spalletti, die Kevin Strootman in de basis opstelde, nam na acht minuten de leiding: na een voorzet van Diego Perotti kon Mohamed Salah makkelijk de bal tegen de touwen koppen. De Romeinse vreugde duurde slechts tien minuten. Luis Muriel schoot het leer uit een moeilijke hoek achter Wojciech Szczesny, die wellicht iets meer had kunnen doen. Dat gold ook voor de 1-2 van de bezoekers. Szczesny twijfelde en Fabio Quagliarella profiteerde van dichtbij. Naarmate de eerste helft vorderde begon het steeds harder te regenen en hagelen en in de rust koos de arbitraire leiding ervoor om het duel tijdelijk stil te leggen.

/

AC Milan - Udinese 0-1
AC Milan begon het seizoen goed met een overwinning op Torino, maar ging vlak voor de interlandperiode met 4-2 onderuit tegen Napoli. Zondagmiddag kreeg het team van trainer Vincenzo Montella de kans om zich te revancheren tegen Udinese. Voor eigen publiek was Milan de bovenliggende partij, maar waren het de bezoekers die vanuit de counter dreigend werden. De Argentijn José Sosa was namens Milan het dichtst bij de openingstreffer. Zijn volley in de 32ste minuut belandde op de lat.

De thuisploeg zette na rust nog meer aan in de jacht op een doelpunt. Maar Udinese hield relatief eenvoudig stand, kansen had Milan amper. Vlak voor tijd ging het helemaal mis voor Milan. Perica kreeg de bal in de 88ste minuut vanaf de rechterflank van Emmanuel Agyemang-Badu en schoot de bal via de rug van Ignazio Abate achter de kansloze doelman Gianluigi Donnarumma. In de acht minuten blessuretijd, toegevoegd vanwege een langdurige blessurebehandeling van de uitgevallen Luca Antonelli, wist Milan niets meer terug te doen en slikt het de tweede nederlaag op rij.

/

Chievo - Lazio 1-1
Stefan de Vrij was zondag met een doelpunt van grote waarde voor Lazio. Op bezoek bij Chievo Verona, waar Jonathan de Guzman een kwartier voor tijd mocht invallen, was de ploeg uit Rome vijf minuten na rust op achterstand gekomen door een doelpunt van Alessandro Gamberini. Drie minuten later kopte De Vrij de gelijkmaker tegen de touwen op aangeven van Keita Baldé. Ricardo Kishna was vlak daarvoor in de ploeg gekomen, Wesley Hoedt bleef negentig minuten op de bank.

Atalanta - Torino 2-1
Een heerlijke vrije trap van Iago Falqué, negen minuten na rust, brak de ban in Bergamo. De bezoekers uit Turijn gaven de krachtmeting echter uit handen. De debuterende Hart verkeek zich op een corner en kon maar één hand tegen de bal zetten. Het leer viel voor de voeten van Andrea Masiello, die niet buitenspel stond en het leer in het doel kon werken. Acht minuten voor tijd verscheen de 2-1 op het scorebord. Lorenzo De Silvestri beging een onnodige charge op Papu Gómez, waarna Franck Kessie vanaf elf meter raak schoot.

Ondertussen in Italië, bij Atalanta - Torino ...