Pastoor houdt Pogba aan de kant tijdens gelijkspel bij FC Groningen

FC Groningen moet nog even blijven wachten op zijn eerste competitieoverwinning van dit seizoen. De ploeg van Ernest Faber was zondagmiddag sterker dan Sparta Rotterdam, maar kreeg uit een razendsnelle tegenaanval een tegentreffer en kwam daardoor niet verder dan een gelijkspel (1-1). Bij Sparta liet Alex Pastoor nieuwkomer Mathias Pogba nog niet meedoen.

/

Na de hilarische video-oproep van Hans Nijland waren veel mensen benieuwd of Paul Pogba aanwezig zou zijn in het NoordLease Stadion, om het mogelijke debuut van zijn oudere broer Mathias in de Eredivisie te aanschouwen. De duurste speler van de wereld was echter niet naar Nederland afgereisd en Mathias begon op de bank bij Sparta. Vanaf die positie zag hij een vermakelijke eerste helft, waarin Groningen de lakens uitdeelde.

Samir Memisevic kopte al in de openingsfase uit een hoekschop op de lat, voordat Mimoun Mahi de score opende. Het openingsdoelpunt viel uit een zeer rommelige situatie na een hoekschop, waarbij er verschillende keren op doel werd geschoten en Bryan Linssen en Hans Hateboer elkaar behoorlijk in de weg liepen. De twee konden echter lachen toen Mahi met een knappe volley scoorde tegen zijn oude club. Lang bleef de voorsprong niet staan, want zes minuten later kwam Sparta al op gelijke hoogte.

/

Ook deze goal viel uit een hoekschop van Groningen. Sparta verdedigde goed uit en Zakaria El Azzouzi liep uitstekend weg van zijn bewaker, waarna hij de diepte werd ingestuurd. El Azzouzi hield even in, stuurde Sergio Padt daarmee naar de grond en scoorde beheerst. Groningen moest dus opnieuw beginnen en had geluk toen Padt dacht dat een vrije trap van Ryan Sanusi ver over zou gaan, maar de bal nog op de lat belandde. Aan de overkant had Roy Kortsmit een katachtige reactie in huis bij een kans voor Linssen en kort voor rust tikte Padt een kopbal van Loris Brogno nog over.

Zowel Groningen als Sparta kreeg dus kansen op meer, maar de ploegen gingen in evenwicht rusten (1-1). In de tweede helft bleef Groningen aanvallen, maar bijzonder veel kansen vielen er niet te noteren. Sparta kwam ruim twintig minuten voor tijd zelfs nog het dichtst bij de overwinning, toen Florian Pinteaux op volle snelheid op Padt af ging, maar hij wist de doelman van Groningen niet te passeren. Namens Groningen kreeg Tom Hiariej nog een kansje, maar de tweede helft was een stuk minder leuk dan de eerste. Omdat El Azzouzi kort voor tijd verzuimde om zijn tweede te maken, kreeg het duel geen winnaar.