FC Twente begint tijdperk zonder Ziyech met nederlaag in Friesland

SC Heerenveen is naar de zesde plaats gestegen in de Eredivisie. De Friezen waren zaterdagavond met 3-1 te sterk voor FC Twente en hebben nu acht punten uit vijf speelronden. Twente kwam voor het eerst in actie sinds het vertrek van Hakim Ziyech naar Ajax. De middenvelder had in zijn periode bij de Tukkers een direct aandeel (doelpunt of assists) in 52 procent van de FC Twente-goals.

/

Heerenveen wist de eerste drie competitiewedstrijden van het seizoen niet te winnen, maar na de zege op PEC Zwolle en de overwinning op Twente lijkt men de smaak dus te pakken te hebben. Het team van trainer Jurgen Streppel kwam na 34 minuten op voorsprong en die was verdiend, want Heerenveen legde vanaf de eerste minuut veel energie in de wedstrijd en had voor de openingstreffer ook al een paar aardige kansen gekregen. Zo kwam Joost van Aken bij een hoekschop net niet goed aan koppen toe en tikte Nick Marsman een inzet van Reza Ghoochannejhad over het doel.

FC Twente werd teruggedrongen op de eigen helft, maar had na 34 minuten zowaar op 0-1 kunnen komen in het Abe Lenstra Stadion. Jari Oosterwijk tikte de bal na een voorzet echter net naast en die misser kwam het bezoek duur te staan, want nog in dezelfde minuut kopte Ghoochannejhad op aangeven van Stefano Marzo wél raak. Twente mocht nog van geluk spreken dat het daar in de eerste helft bij bleef, want in de laatste minuut schoot Sam Larsson uit een vrije trap tegen de paal.

De bezoekers uit Enschede waren echter niet van plan om zich gewonnen te geven en kregen al gauw een goede kans om langszij te komen, maar Erwin Mulder had een antwoord op een lob van Mateusz Klich en Hidde ter Avest schoot tegen de paal. Hierna lieten opnieuw Klich, Chinedu Ede en Peet Bijen mogelijkheden op de gelijkmaker liggen en de 2-0 na 66 minuten spelen kwam dan ook hard aan. Larsson werd gevonden door Marzo en vond zelf de verre hoek. Twente kwam nog wel terug via Bersant Celina, maar Ghoochannejhad bracht de marge in de blessuretijd terug naar twee. Twente sloot het duel door een tweede gele kaart voor Ter Avest ook nog met tien man af in het Abe Lenstra Stadion.

Een terechte zege voor sc Heerenveen?

1
2

Streppel laat Heerenveen weer attractief voetballen!!

11 september 2016 om 00:29

Wel mee eens, zeker het willen winnen (strijden) heeft hij er weer in gekregen. Maar laten we nuchter blijven, alles kan zo omslaan. Het begin is er in ieder geval!

Eerste helft was Heerenveen bij vlagen ontzettend goed aan het voetballen. Vooral Yuki, Larsson en schaars speelde uitstekend. Wel vond ik Twente erg tegenvallen. We gingen met een terechte voorsprong de rust in al had het misschien wel 2-0 moeten staan na een aantal aardige kansen.

Tweede helft was slordiger maar omdat er veel ruimte achter de verdediging van Twente was kon Hveen daar van profiteren na goed voorbereidend werk van Marzo kon Larsson binnenprikken. Na de 2-1 van Twente werd t nog lastig maar al met al heel Tevreden met de overwinning

Man of the match? Reza, Marzo ( 2 assists) Larsson zeg t maar.

11 september 2016 om 00:11

Heerenveen speelde echt een goede eerste helft, maar het had hier zomaar gelijk kunnen of moeten worden. Twente kreeg 2 of 3 100% kansen direct na rust.

11 september 2016 om 00:30

Klopt, ik weet niet wat de heren in de pauze kregen. Twente had zeker gelijk kunnen spelen. Leuk ploegje ook, gaan nog wel punten pakken!

11 september 2016 om 00:45

Het had zeker gelijk kunnen werken. Na inbrengen Facey was het even zoeken achterin en dat leverde paar kansen op. Maar je zal met mijn eens zijn dat de overwinning over het geheel gewoon terecht was, daarvoor bracht Twente veel te weinig.

twente heeft genoeg kansen gehad, maar zonder unal heeft twente geen spits. De keeper ga ik het niet eens meer over hebben. Ik kan niet wachten tot unal weer speelt en celina ook basis staat ipv van ede. Dan moet twente er makkelijk in kunnen blijven.
edit: twente was in de eerste helft nergens, dat is ook een punt van aandacht

11 september 2016 om 01:15

Die oosterwijk willen ze bij quick 20 oldenzaal nog niet in het 1e hebbben pff wat is die jonge slecht zeg en lijkt wel of die marsman de hele dag in de shop zit.. Kut keeper

11 september 2016 om 07:46

het is echt armoe troef, met oosterwijk en marsman. Het is helaas niet anders, die jongens raak je aan de straatstenen niet kwijt.

De linksbuiten van Heerenveen is wel echt een naar mannetje. Constant proberen kaarten aan te smeren terwijl hij totaal niet geraakt word.

Vond dat een 2-2 zeker mogelijk was geweest, maar Heerenveen verdient uiteindelijk de 3 punten.

Eerste keer met een weer grotendeels veranderde opstelling, kun je zien aan het gemis van mechanismes en daardoor stroperig spel van Twente.

11 september 2016 om 00:59

Haha, Larsson is gewoon een zeee goede voetballer die voor de jeugdpuist van Twente niet te houden was. De tweede gele kaart krijgt hij overigens voor dom inkomen op Bijker, de linksback. Het is wellicht moeilijk om toe te geven dat ze gewoon tekort komen. Bedank Joop maar.

Hoezo rood voor teravest in engeland zouden ze zeggen schwalbe pff begint op zaalvoetbal te lijken

10 september 2016 om 22:52

Raakte hij hem überhaupt?

11 september 2016 om 00:27

Inderdaad is een tweede gele kaart hier een te zware straf.

twente moet gewoon nog effe wennen aan spelen zonder ziyech, bovendien was unal geblesseerd, celina en klich hebben bij vlagen laten zien fantastisch te kunnen voetballen dus ze moeten nog even goed ingespeeld raken

10 september 2016 om 22:46

vond yeboah vooral in de blessuretijd ook goed, het gaat wel goedkomen mits unal geen zware blessure oploopt.

Genoeg kansen gehad om er meer uit te halen.het is niet zo hopeloos zonder Ziyech als de meeste hadden gedacht.

De 2-0 valt op een moment dat Twente een paar enorme 100 kansen mist voor de 1-1. Celina wel mooie voetballer. Jammer dat Mokotjo de 2-2 net mist. Heerenveen eerste helft beter Twente de tweede. Gelijkspel was misschien meer terecht. Lachwekkend die tweede gele kaart van Ter Avest, als er al contact was, is een gele heel zwaar, dan voel je als scheids de wedstrijd totaal niet aan. Dat gezeur over Ziyech, zit genoeg voetbal in de ploeg om het dit jaar gewoon goed te doen, af en toe wat slordig balverlies met al die jeugd, maar vond mijn cluppie niet slecht spelen. Beetje jammer dat Celina niet vanaf het begin speelde en dat ze het veld ingaan met het gokken op een gelijkspelletje, fouten van Hake. Gefeliciteerd Heerenveen met de 3 punten.

1e helft voor Heerenveen, 2e helft tot 2-0 voor FC Twente. Maar dan moet je die grote kansen in de eerste 20 minuten na rust wel afmaken. Uiteindelijk valt de 2-0, kom je nog terug 2-1 en denk je dat er nog wat komt, maar dan komt er helemaal niks meer. Echt jammer.

En Celina is wel echt een toptalent hoor, niet makkelijk invallen met 2-0 achter, maar wel zijn klasse laten zien.

Eerste helft heel zwak bij Twenre, maar verdediging stond goed. Tweede helft exact andersom.. De connecties van Ted met Manchester City kunnen sportief wel eens de redding zijn dit jaar. Met Unal erbij hadden we dit misschien zelfs kunnen winnen (Oosterwijk weer drama). Bij Celina straalt de kwaliteit eraf. Daar gaan we heel veel plezier aan beleven dit jaar.

10 september 2016 om 22:56

Vergeet Yeboah niet. Soms wat last met z'n controle, en struikelt ook nog wel eens, maar hij is wel altijd dreigend. Ede en Oosterwijk er volgende week uit voor Celina en Ãœnal, en dan staat de basis wel denk ik zo. Alleen jammer dat de bank zo mager is.. Je moet echt niet hopen dat er blessures/schorsingen komen.

10 september 2016 om 23:03

Yeboah vond ik wel aardig slordig. Dat hij dreigend kon zijn lag volgens mij meer aan de back van Heerenveen. Celina schat ik toch een flink stuk hoger in.

11 september 2016 om 10:10

Vraagje, is hij familie van Anthony Yeboah? Oud-topspits met name bij Eintracht Frankfurt en later nog HSV en Leeds United. Deze Anthony Yeboah was tevens oom van het gewezen toptalent Freddy Adu.

11 september 2016 om 12:00

Van 'horen zeggen' begreep ik van wel, maar kan het niet bij een betrouwbare bron vinden.

Mijn cluppie begint steeds beter te ballen. Na twee gelijke spelen en een verliespartij tegen NEC lijkt het toch aardig te gaan draaien. Ik houd, gezien de laatste jaren, wel een hele grote slag om de arm en het is nog vroeg. Maar, wie weet... gaan oude tijden herleven.

11 september 2016 om 10:23

Vind deze ploeg zoals gisteren de beste lichting van de afgelopen 15 jaar. Staat een ploeg due wil vechten

Misschien moet Twente proberen om 90 minuten te voetballen. Met 45 minuten heb je nergens recht op.dit zie je bij veel ploegen. 1e helft kat uit de boom kijken en achterover leunen.

Twente gaat het makkelijk redden in de eredivisie! Heeft nog een zeer aardig team, goede start. De trainer mag wel iets meer lef tonen in z'n voetbal.