Frankrijk klopt Italië na twee assists van Pogba; record Donnarumma

De nationale ploeg van Italië heeft voor het eerst een nederlaag geleden in Bari. Het team van Giampiero Ventura was donderdagavond niet opgewassen tegen Frankrijk en verloor met 1-3 van het gastland van het afgelopen EK. Gianluigi Donnarumma maakte na rust zijn debuut; de zeventienjarige doelman van AC Milan verving Gianluigi Buffon en incasseerde één doelpunt.

/

Paul Pogba en Anthony Martial spelen sinds deze zomer ook bij Manchester United met elkaar samen en lijken elkaar al goed te kunnen vinden. De aanvaller scoorde na zestien minuten namelijk na een pass van Pogba, hoewel Giorgio Chiellini zich die treffer mocht aanrekenen. De verdediger schatte de bal van Pogba namelijk totaal verkeerd in. I Azzurri knokten zich echter gauw terug, want binnen vijf minuten maakte Graziano Pellè er na voorbereidend werk van Eder 1-1 van in het Stadio Comunale San Nicola. De spits van Shandong Luneng schoot de bal, uit de draai, in de korte hoek raak.

Pellè maakte daarmee zijn vierde doelpunt in zijn laatste zeven interlands, maar het Italiaanse gejuich verstomde snel. Na een klein half uur kwam Frankrijk opnieuw op voorsprong: Olivier Giroud volleerde raak nadat Layvin Kurzawa de bal had doorgekopt. Italië kreeg in het restant van de eerste helft nog één serieuze mogelijkheid om langszij te komen, maar Antonio Candreva mikte naast. In de tweede helft lag het tempo een stuk minder hoog en de kansen waren dan ook op één hand te tellen.

/

André-Pierre Gignac schoot vanaf de rand van het strafschopgebied naast en Pellè deed twintig minuten voor tijd ook een poging, maar de voormalig Feyenoorder kopte na een voorzet van Candreva naast. Het duel stevende af op een minimale overwinning voor Frankrijk en ook Italië leek dat wel prima te vinden, maar negen minuten voor tijd werd er toch nog gescoord. Kurzawa schoot vanuit een moeilijke hoek binnen, nadat hij de bal handig had meegekregen van Pogba.