Manchester City blijft ondanks verval in tweede helft foutloos in competitie

Josep Guardiola heeft ook na zondag alleen nog maar overwinningen achter zijn naam staan met Manchester City. De coach zag zijn ploeg een geweldige eerste helft spelen tegen West Ham United, maar slechts twee keer scoren. In de tweede vijfenveertig minuten was City minder goed in vorm en West Ham maakte het nog spannend, maar slaagde er niet in om een punt mee naar huis te nemen: 3-1. Eerder op de zondag speelden West Bromwich Albion en Middlesbrough gelijk.

/

Manchester City - West Ham United 3-1
Manchester United en Chelsea zijn na drie wedstrijden nog foutloos en dat geldt dus ook voor Manchester City, dat een indrukwekkende eerste helft speelde tegen West Ham United. De thuisploeg kwam al na zeven minuten spelen op voorsprong, toen David Silva een tegenstander van zich afschudde en Nolito bediende. Die trok de bal laag voor op Raheem Sterling, die zijn eerste doelpunt van dit seizoen kon maken. City bleef hierna domineren en verdubbelde de marge via Fernandinho, die een voorzet van Kevin De Bruyne binnen kopte. Voor De Bruyne betekende dit alweer zijn vijftiende assist in het shirt van City.

West Ham moest in de achtervolging, maar kwam er niet echt aan te pas in het Etihad Stadium. City had de wedstrijd onder controle en De Bruyne maakte er bijna 3-0 van, maar zijn schot werd van richting veranderd en ging naast. Nolito en Sergio Agüero lieten zich in het restant van de eerste helft ook nog zien, maar een derde doelpunt zat er in de eerste helft niet in. Kort in het tweede bedrijf leek Nolito de score wel verder op te voeren, maar zijn doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. Uit een vrije trap van De Bruyne schoot Nolito niet veel later in het zijnet.

City leek zich simpel naar het eindsignaal te kunnen voetballen, maar een klein kwartier na rust werd het toch weer spannend. Michail Antonio sprong bij een voorzet van Arthur Masuaku hoger dan Gaël Clichy en bracht met zijn achtste kopgoal van dit kalenderjaar de aansluitingstreffer op het bord. Bij West Ham groeide het zelfvertrouwen en Agüero had een kwartier voor tijd rood moeten krijgen, na een elleboogstoot aan het adres van Winston Reid. De spits ontsnapte echter en zag de voorsprong van City niet meer serieus in gevaar komen. Invaller Samir Nasri zag nog een bal van de doellijn gehaald worden en David Silva raakte de paal, voordat Sterling er alsnog 3-1 van maakte.

West Bromwich Albion - Middlesbrough 0-0
Promovendus Middlesbrough is na het doelpuntloze gelijkspel bij West Bromwich Albion nog ongeslagen in de Premier League. Het duel op The Hawthorns was werkelijk verschrikkelijk om naar te kijken, met nauwelijks kansen en dus een logische uitslag. Bij Middlesbrough kwam Marten de Roon niet in actie en mocht Viktor Fischer nog even invallen.

Manchester City is voor mij de belangrijkste titelkandidaat

1
2

Eerste helft ging alles zo makkelijk. Tweede helft leek er ook niets aan de hand voor City maar West Ham scoort toch die 2-1 en dan zijn ze ineens terug in de wedstrijd. Vond dat Willy schuldig was aan die tegengoal, als hij komt moet ie hem hebben. Leuk dat Nasri mocht invallen trouwens, hij maakte een goede indruk op mij.

Waarom doet het live meepraten het trouwens niet?

Werkelijk fantastische eerste helft. Sterling liet zijn klasse zien. Fernandinho-Silva-De Bruyne combineerden geweldig. Prachtig hoe die commentator uit zijn dak ging door een aantal prachtige combinaties.

De 2e helft liep het net wat minder allemaal, waardoor West Ham wat meer adem kreeg. De 2-1, die uit het niets viel, deed wonderen. West Ham ging er vol in geloven en werd gevaarlijk. Dan zie je ook dat Stones-Willy-Clichy etc niet stabiel gemoeg is Kompamy wordt enorm gemist op zulke momenten.

Aan het einde van de 2e helft kreeg City zat kansen voor de 3-1, die uiteindelijk werkt gemaakt door Sterling.

28 augustus 2016 om 21:05

Deze domme sloper had anders wel een rode kaart moeten hebben in de eerste helft. Man City was voetballend gezien absoluut de betere, maar West Ham is echt zwaar benadeeld door de arbitrage. City had 2 rode kaarten moeten hebben en dan had de wedstrijd er heel anders uitgezien. Hopelijk wordt Aguëro alsnog enkele wedstrijden geschorst

28 augustus 2016 om 21:14

@vesta
Op zijn beurt hebben we nog het onterecht buitenspel fluiten voor Aguero voor de 3-0. Maar dat is natuurlijk altijd zo. Ik weet niet of de overtreding van Fernandinho rood was. Die van Aguero had ik net gemist.

28 augustus 2016 om 21:21

Inderdaad vandaag Fernandinho & Aguero geen rode kaart en tegen Chelsea kreeg Costa er wonderbaarlijk geen. Echt belachelijk bezig die arbitrage maar achja. Het seizoen is nog jong en we hebben al 2 keisterke tegenstanders achter de rug.

28 augustus 2016 om 22:53

@hangover96
Fernandinho is echt een heerlijke speler om te hebben. Redelijk snel, prima techniek, goede passing, goed schot, kan prima tackelen en slidings maken, wint veel kopduels en bllijft maar rennen voor de ploeg.

28 augustus 2016 om 23:22

Het is de vraag wie er plaats zal moeten maken voor Gundogan. Fernandinho lijkt dan een logische optie.

29 augustus 2016 om 00:21

Zie ik absoluut niet gebeuren. David Silva is de meest verfijnde speler van de selectie en De Bruyne is de nieuwe, grote talisman. Als eerstgenoemde geblesseerd raakt, dan wel ja. Fernandinho is gewoon duidelijk de minste speler en Gundogan mag dan wel geen cvm zijn, maar Guardiola innoveert graag.

Een 3-4-3 ruit met alle vier de betreffende namen zou erg mooi zijn en lijkt mij wel waarschijnlijk, Guardiola kennende.

We zullen het binnenkort weten.

Ik heb leuke match gekeken. Eerste helft domineerde City compleet en je dacht dat het een gala zou worden na rust, maar met wat kansen kreeg West Ham een goal waardoor ze weer vertrouwen kregen. Al vond ik de tegengoal eerlijk gezegd een fout van Clichy. Hij anticipeerde de kans niet goed, want je zag hem totaal niet springen om de bal weg te kopen waardoor Antonio kon toeslaan.

City had overigens zat kansen om de wedstrijd op slot te gooien, maar de derde goal moest wachten tot extra tijd en wat voor een goal was het. Jeetje wat deed Sterling dat mooi afronden. Je dacht even dat hij voor een voorzet zou gaan, maar uit de moeilijke hoek weet hij die bal zo sneaky alsnog erin schieten.

Redelijk overtuigend City gezien en vooral Silva vond ik mooi spelen eerste helft. Tweede helft net wat minder met hier en daar wat slordige pasjes, maar overal vond ik hem samen met Otamendi beste aan City's kant met Sterling als Motm.
Toch benieuwd hoe ver City het zou schieten in de CL komende seizoen als ze verder groeien als team.

En hoe zit dat met live meepraten bij sommige wedstrijden? sommige dagen is het gewoon geblokkeerd.

ik heb de hele wedstrijd gezien
het was een verhaal van 2 helften

1ste helft was man c oppermachtig coach van westham voerde geen aanpassingen om balbezit van man c te doorbreken wat ik eigenlijk niet goed begreep want tegen einde van eerste helft was al 2-0

2de helft heeft coach van westham zijn verdediging aangepast waardoor ze meer druk op middenveld en verdediging kon verhogen waaruit eindelijk een aanval kwam met een goede voorzet die is omgezet maar de keeper van man c ging niet vrijuit

wat was schakelmoment van de wedstrijd , de vervanging van stones waardoor de balverdeling vanuit verdediging niet soepel ging en de controle er niet meer was als voorheen

man c aanvallers moeten beter beslissingen nemen en hun laatste bal moet beter als je effectief guardiola voetbal moet spelen want tegenpartij moeten niet dezelfde zorg besteden als ze op de counter zijn

Matige pot. Het loopt nog niet echt dit seizoen en begon pas te draaien met Byram als back en Antonio op de vleugel. Tore is een leuke en dreigende speler maar past totaal niet in het spel, verdedigt nooit mee terug laat hem komende tijd maar banken voor Antonio en Feghouli wanneer die.terugkeert. Wedstrijd snel vergeten, Enner Valencia lozen en hopen dat de aankopen aan het team kunnen wennen. COYI!

28 augustus 2016 om 19:29

Wat ik niet snap is dat West Ham zoveel heeft geinvesteerd voor West Ham zijnde en dan staat Collins er nog in.. Had dan een goede CV gekocht en een goede back, aanvallend gewoon teveel geblesseerd helaas daarom kon West Ham geen vuist maken helaas.

28 augustus 2016 om 19:59

Een nieuwe rechtsback hadden we zeker nodig, Bilic heeft geen vol vertrouwen in Byram nou haal dan inderdaad een concurrent. Qua centre backs zit het wel redelijk wanneer Ogbonna & Reid beide fit zijn, Collins is een degelijke back-up maar idd al op z'n retour (veel credit als cultheld). Met Burke en Oxford zijn er ook 2 jonge centrebacks waar Bilic veel vertrouwen in heeft misschien dat hij daarom geen nieuwe CV heeft gehaald. En we missen in Payet, Lanzini (weer net fit) en Cresswell hele belangrijke spelers gemist (Lanzini wel ingevallen) waren vorig jaar sleutelspelers. Hopen dat het goed komt wanneer iedereen weer fit is en de aankopen gewent zijn aan de BPL.

Jammer dat West Ham United het een beetje kwijt lijkt te zijn. Vond ze vorig jaar veel meer lijn in hun spel hebben zitten, hoop echt dat ze het snel op de rail kunnen zetten!

28 augustus 2016 om 19:26

Tjaa dat krijg je met al die nieuwe spelers. Tore past niet in het spel, Antonio word als back gebruikt terwijl Byram veel beter op die positie is en Antonio onze vaste RW. Nordveidt moet nog wennen aan de BPL en de rest van het team slaapt nog een beetje. Maarja met Chelsea en City hebben we moeilijke tegenstanders gehad, Astria daar praten we niet meer over dat was beschamend.

Voor mij zijn Chelsea, United en City de grootste titelkandidaten. Maar Liverpool, Spurs en Arsenal kunnen ook gewoon kampioen worden. Dit seizoen gaat heel spannend worden. Een stunt zoals Leicester vorig seizoen zit er denk ik niet in, het verschil is daar nu echt te groot voor. Vooral met clubs als United en City

28 augustus 2016 om 20:02

Tot nu toe maakt Chelsea de beste indruk op mij. Met Kante wint echt niemand dat geweld op het middenveld meer haha. United en City zie ik ook als kanshebbers. We zullen het zien, het is pas begonnen

28 augustus 2016 om 20:34

man united en chelsea kunnen amper kansen creëren tegen teams die voor de 0 gaan
man city heeft misschien zwakker verdediging maar ze creëren steeds kansen die ze enkel bbeter moeten afmaken

daarom zie ik de meer voetballende teams man c als grootste kanshebber ze moeten enkel kompany en gundogan in team hebben en zullen bijna niet verliezen als je ziet welke spelers ze op de bank hebben die een wedstrijd kunnen veranderen

28 augustus 2016 om 20:35

Gekeken naar het middenveld en de dynamiek erin. Verdedigend zijn op het middenveld City en Chelsea sterker dan United. Daarbij moet City nog Gundogan terug krijgen over een week of 2. Ik heb geconstateerd dat Pogba en Fellaini verdedigend vaak te kort komen. Daar naast Pogba zou ik Schneiderlin of iemand die veel meer beweegt en sneller is dan fellaini.