Tottenham laat Liverpool niet met winst vertrekken

Tottenham Hotspur heeft zaterdag voorkomen dat het net als Arsenal thuis drie punten verloor aan Liverpool. The Reds, die uitsluitend nog uitwedstrijden speelden, kwamen op bezoek bij Tottenham met 0-1 voor door een doelpunt van James Milner vanaf de strafschopstip. De makkelijk gegeven penalty in de eerste helft was echter onvoldoende voor de overwinning, want dankzij Danny Rose klauwde Tottenham zich halverwege de tweede helft terug. Vincent Janssen viel voor rust al in, maar scoorde niet.

/

Liverpool had het beste van het spel op White Hart Lane, voor rust. Jan Vertonghen passte na vijf minuten slecht in op Christian Eriksen en daaruit ontstond een open mogelijkheid voor Roberto Firmino, die die echter onbenut liet. De Braziliaan had de bal voor het intikken, maar faalde toch en zag hoe Michel Vorm met de voet redding bracht en Tottenham overeind hield. De Nederlandse keeper groeide in de wedstrijd en onderschepte vervolgens ook tijdig een bal van de voeten van Sadio Mané bij een uitbraak.

Ook bij een nieuwe poging van Firmino, halverwege de eerste helft, stond Vorm weer paraat. Hij moest een paar minuten voor rust echter wel capituleren toen Érik Lamela tegenstander Firmino op de hakken liep en de bal meteen op de stip ging. Jürgen Klopp durfde niet te kijken, maar Milner schoot keurig raak in de linkerhoek en bezorgde Liverpool op een psychologisch waardevol moment, zo vlak voor rust, de 0-1 voorsprong. In de tweede helft ging Tottenham vervolgens op jacht naar de gelijkmaker.

/

Eriksen schoot op aangeven van Eric Dier nog hard over, maar na dik zeventig minuten viel de gelijkmaker. Uit een voorzet van Dier kwam de bal via Lamela terecht in de voeten van Rose en die controleerde even, alvorens hard uit te halen. Zijn diagonale inzet ging langs Simon Mignolet binnen en liet de fans op White Hart Lane in juichen uitbarsten. Zij geloofden er weer in voor de laatste twintig minuten, maar werden niet beloond met de winnende. Toby Alderweireld werd nog wel een keer koppend gevaarlijk, maar zonder te scoren.

In de slotfase had Georginio Wijnaldum, die verder niet lekker in de wedstrijd zat zaterdag, zich nog onsterfelijk kunnen maken door de 1-2 te maken, maar de middenvelder zag zijn schot gestremd worden door Alderweireld. Die deed dat waarschijnlijk met de hand en dat had ertoe kunnen leiden dat de bal weer op de stip was gelegd, maar zover ging de scheidsrechter niet.

Had Liverpool nog een strafschop moeten krijgen?

1
2

Janssen werkt hard maar komt tot nu toe nog tekort om in dit hoge tempo mee te gaan.

27 augustus 2016 om 15:26

Ik vond dat hij ook wel erg weinig in stelling werd gebracht. Had wel meer verwacht van een creatief middenveld met Eriksen en Lamela. Die vielen echt flink tegen. Dan wordt het als spits ook moeilijk om jezelf te profileren.

27 augustus 2016 om 15:51

Collega spits Kane was nergens, het leek wel of de spurs speelden met 10 .
Waar is de Kane van zijn doorbraak seizoen ?

27 augustus 2016 om 15:58

Met Demebele op het veld scoorde Kane vorig seizoen 24 uit 27, zonder was het 1 uit 10. Dembele werd zwaar gemist vandaag (haal aub Bazoer of Gudelj als backup, dan kan Ajax Ziyech halen).

27 augustus 2016 om 16:12

Ik heb de vorige wedstrijd wel gezien, toen kreeg hij 1 bal in de diepte in een hele wedstrijd! 1 maar!

28 augustus 2016 om 04:39

Hahaha!

Dus je wilt dat The Spurs één van de twee slechte spelers van de afgelopen maanden haalt bij Ajax zodat jullie ruimte hebben voor Zyech?

Had ik al Haha gezegd?

27 augustus 2016 om 15:28

Onzin. Janssen werd niet bereikt vandaag door de mensen die achter hem staan op het middenveld.

27 augustus 2016 om 15:52

De bodyguards van Janssen zijn gelijk actief zie ik.

Leuk smoesje hoor, maar hij was gewoon slecht vandaag. Hij moet juist een speler worden die in zijn eentje een scoringskans kan creëren en moet niet wachten op ballen via de flanken want daar is hij helemaal niet goed in.

27 augustus 2016 om 17:35

Was inderdaad slecht maar ik kan nu niet zeggen dat andere het beter deden bij Spurs. Die overigens onterecht een punt hebben gestolen!

28 augustus 2016 om 04:43

@RobinRuiter:

Volgens mij is het als spits onmogelijk om zelf een kans te creëren als je geen aanvoer hebt, de welbekende taak van het middenveld!

Dat hij niet heel goed speelde ben ik met je eens, maar een spits is toch echt afhankelijk van de aanvoer die hij krijgt.

28 augustus 2016 om 11:23

Messi haalde ze ook vanaf het middenveld en rende de halve veld over om te scoren.

27 augustus 2016 om 15:30

Werd ook niet heel lekker aangespeeld deze wedstrijd. Eigenlijk nagenoeg niet. Ik zag hem toch vaak goed positie kiezen, maar de paas kwam dan telkens niet aan.

Overigens prettig verrast met Vorm die behoorlijk wat belangrijke reddingen moest verrichten. Jammer dat hij is afgevallen bij Oranje.

27 augustus 2016 om 15:31

Vandaag viel de hele aanval niet zo op omdat het middenveld van Spurs bijzonder slecht was. Kane heb ik bijvoorbeeld ook niet gezien. Vorige wedstrijd was Janssen op een zeer goede kans na foutloos en speelde hij goed mee. Dus om nu te concluderen dat hij tekort komt....

27 augustus 2016 om 15:32

Het mag echt wel worden benadrukt dat elke aanvallend ingestelde speler van Tottemham zwaar ondermaats was vandaag. Kane heeft weinig laten zien, Eriksen was ronduit dramatisch, Lamela bakte er niks van en was verantwoordelijk voor de tegengoal en Alli was ontzichtbaar.
Het is echt niet zo dat hij minder speelde dan zijn teamgenoten, echt niet. Dus om hier conclusies aan te gaan verbinden is echt verkeerd.

Wat is Emile Schelvis een verschrikking zeg. Heb me geen moment verveeld omdat het spel zo op en neer golfde, maar Schelvis vond het een verschrikking van een wedstrijd. Ooit eens gedacht dat het snelle verliezen van de bal te maken heeft met de gigantische pressie van beide teams en het hoge tempo en directe spel?

Nooit meer een wedstrijd, die gast. Technisch is het geen Spanje nee, maar wel enorm vermakelijk.

Helemaal met je eens! Ik vond het een heel vermakelijke wedstrijd met kansen op en neer.

Die Schelvis is zo saai en heeft 0 verstand van de Premier League.

Sommige spelers op het veld vandaag zijn wel degelijk zeer technisch begaafd hoor. Beiden teams werden gedwongen om slordig te zijn vandaag, de pressie bij sommige teams in deze competitie zie je bijna niet in Spanje.

27 augustus 2016 om 15:38

Nee natuurlijk, een Lamela, Eriksen, Lallana zijn qua (functionele) techniek echt wereldtop vind ik. Het is alleen een stuk moeilijk dat te etaleren in een competitie waar het tempo zo enorm hoog ligt. Tel daarbij de pressiespeelstijl van beide teams vandaag erbij op en je krijgt een wedstrijd waar vijf keer overspelen haast het maximum is. In Spanje krijg je vijf minuten en honderd passes de tijd om een aanval te bouwen, in Engeland vijf seconden. Maar Schelvis is een enorme Spanjeliefhebber meen ik en praat altijd al enorm denigrerend over de Bpl. Snap niet waarom ze hem dan wedstrijden geven, want er zat niks objectiefs in. Alleen afkraken, afkraken, afkraken.

27 augustus 2016 om 15:44

Schelvis is een Italie 'kenner', en verder notoire Barca liefhebber (net als alle andere heren bij Ziggo). Verder heb je helemaal gelijk, wat een ongelofelijke nare vent.

Heb me dood geergerd aan Emile Schelvis, hij vond de eerste penalty onterecht omdat Lamela het niet extra deed en bleef hierover doorgaan. Lamela loopt Firminho tegen de hak waardoor hij met zijn voet achter zijn andere voet komt, maar Emile zei doodleuk dat Firminho ook nog over zijn eigen benen struikelt. Zoveel fouten, 0 verstand van de Premier League en verschrikkelijk saai. Ziggo, geef hem aub nooit meer een wedstrijd.

Begin was voor Spurs maar de betere kansen waren de hele wedstrijd voor Liverpool. Voelt als 3 verloren punten als je zag dat Tottenham er totaal niet doorkwam. Liverpool heeft weer problemen met kansen afmaken, net als tegen Burnley. Verdediging stond vandaag voor de verandering wel goed met Matip en Lovren. Spannende wedstrijd, maar niet geweldig gevoetbald door beide.

Btw VZ, Firminho legde hem na 5 minuten af op Coutinho, die hem slecht inschoot.

Voordat al die pessimisten weer beginnen over die ongelukkige wedstrijd van Janssen:
Hij kreeg totaal geen bruikbare ballen tussen die twee reuzen achterin die continu overtredingen maakten, lastig om dan je stempel te drukken.

Emile Schelvis was trouwens behoorlijk irritant, en dan druk ik me nog zacht uit.

Wel een vermakelijke wedstrijd met een terechte uitslag. Het niveau was niet bijster hoog maar het tempo en de energie waar gesmeten werd, maakten veel goed. Vorm keepte wel uitstekend zeg, de eerste helt zelfs een beetje zoals Neuer.

Was de goal van Mané onterecht afgekeurd of? En hij kon idd een penalty geven maar dit is nu eenmaal voetbal. Volgende week ontsnappen wij met zo een handsbal van Matip ofso

Het was miniem buitenspel, echt enorm goed gezien van de grensrechter. Matip had vandaag trouwens ook een penalty tegen kunnen krijgen voor het opzettelijk blokkeren en vasthouden van Janssen. Gelukkig gaf de scheids beide niet.

27 augustus 2016 om 15:45

Janssen liep tegen Matip aan waarna ze elkaar vasthielden, nooit een penalty. Die handsbal kon je geven, maar Liverpool had het al veel eerder af moeten maken.

Liverpool had in de eerste helft met 0-3 voor moeten staan. Het is zo jammer dat ze de wedstrijd dan niet beslissen. Hierdoor kon Spurs groeien in de wedstrijd.

Nonsens, ze waren een half uur beter en Coutinho had echt moeten scoren. Echter de enige reden dat ze met een voorsprong de rust in gaan is omdat Lamela een domme aardappel is. Want kansen waren er nauwelijks verder.

27 augustus 2016 om 15:37

Daar ben ik het niet mee eens, Liverpool had echt wel 3-0 kunnen voorstaan. Ze hadden deze wedstrijd gewoon moeten winnen

27 augustus 2016 om 15:41

Vorm toch aardig wat ballen moeten pakken in de eerste helft. Die keren dat mane er door glipt, als vorm daar niet ingrijpt is het ook een doelpunt natuurlijk. Maar dat is volgens jou waarschijnlijk geen uitgespeelde kans.

27 augustus 2016 om 15:42

Dan zou ik maar de kansen terugkijken. Vorm heeft Spurs echt in de wedstrijd gehouden. Liverpool had genoeg kansen.

27 augustus 2016 om 15:54

Het zijn zeker mogelijkheden, maar je gaat toch niet vertellen dat harde diepteballen die op de hoek van de zestien komen, kansen zijn die je moet scoren? Vorm greep uitstekend in, daar heb ik hem al voor geprezen, maar het was wel op de hoek van de zestien. Zelfs als hij daar niet komt, is het nog geen goal.
Liverpool was zeker beter en hadden voor de pingel al mogen scoren, maar het is niet zo dat ze zo'n overwicht of kansen hebben gehad dat ze drie keer moesten scoren.

Vooraf was met bij de Spurs sceptisch omtrent Vorm, maar die heeft ze met name in de eerste helft toch echt in de wedstrijd gehouden. Liverpool had dit verdient te winnen. Kansen zat, en mijn inziens een geldige 0-2 voorsprong. Tottenham heeft er maar weinig tegenover gezet, en mag zeker niet klagen met een punt.

Ik ben er zo moe van dat we de 3 punten (bijna) altijd weggeven!
Maar goed, dit krijg je er van als je je kansen niet afmaakt.

wow echt een hele matige wedstrijd waar liverpool het verdiende om te winnen! ik kan persoonlijk wel genieten van een wijnaldum.. speelt toch erg goed bij liverpool!

Denk dat deze wedstrijd het niveau van de Premier League van de laatste jaren goed samenvat; een krankzinnig hoog tempo, een zeer vermakelijke wedstrijd en een handvol kansen voor beide partijen. Maar de wedstrijd bestaat voor driekwart uit doelloos rennen. Dan noem ik de vleugelbacks Clyne, Walker en Rose, maar bijvoorbeeld ook Coutinho, Mané en Lamela. Ze maken belachelijk veel meters en zijn overal op het veld te vinden, maar als ze aan de bal komen krijg ik het idee dat ze maar beginnen met lopen met de bal en dan gaan kijken waar het schip strandt. Gelukkig is het nog maar het begin van het seizoen en kan het aanvallende deel van het strijdplan er nog ingeslepen worden, denk namelijk dat beide ploegen over genoeg kwaliteit beschikken om het de beste vier ploegen lastig te gaan maken.

27 augustus 2016 om 15:53

Perfect verwoord. En hier komen ze nog goed mee weg in de PL, maar in Europa zie je gewoon dat de Britten keihard op hun bek gaan bij een tegenstander van formaat. De EL hebben ze als smoes: wij nemen dit niet serieus, bij de CL is het: onze drukke schema, maar het ligt toch echt aan de tactiek van bepaalde clubs. Buiten Arsenal speelt geen een Engelse club mooi voetbal en nee, ik ben geen Arsenal fan. Allemaal kick en rush voetbal.

27 augustus 2016 om 18:00

@robinruiter
Ik zie Arsenal als #nummer 1 voorbeeld van de mooie omschrijving van Guaporta. Arsenal speelt mooi voetbal, net als City na Mancini
Tactisch is het vaak inderdaad te veel free for all met de zeeen aan ruimte die ze krijgen.
Opportunisme voetbal, maar wel enorm leuk om naar te kijken!

28 augustus 2016 om 17:15

Wij? Als je alleen al de individuele kwaliteit bekijkt bij elke club uit de PL dan gaat je argumenten al niet meer op. We zagen laatst Liverpool tegen Barca ook gruwelijk op hun bek gaan zeg!

Maar mochten je argumenten kloppen dan gaat Guardiola dat waarschijnlijk bewijzen, want met een carte blanche en wel dat tactisch vermogen moet dat makkelijk kunnen .

Ik zie het somber in voor je, want bij mij weten verschuilen de meeste reaguurders die afgeven op de PL zich achter dat tactische fabeltje. Wel een beetje jammer om dat bij elke top PL wedstrijd te noemen.

27 augustus 2016 om 18:02

Je omschrijving is enorm herkenbaar en goed verwoord.
Maar ik vraag me dan ook af of backs uit de meeste andere landen wel zoveel toevoegen.
Rose maakt vandaag de gelijkmaker.
Sevilla speelde tegen City in de CL met 2 enorm hoge backs, waardoor ze met 3-1 de boot in gingen.
Je kan zeggen dat Seville teveel risico nam, of dat ze als achtelijken naar voren aan het rennen waren zonder plan B.

Liverpool had nog wel 1 strafschop moeten hebben. Maar Mané had in de 1ste helft al z'n 2de gele kaart moeten krijgen.

Janssen heeft nog geen doelpunt gemaakt voor de Spurs. Valt al wat tegen eerlijk gezegd. Gaat een miskoop worden.

Ik vind Wijnaldum wel heel lekker spelen zeg!!!

Ik hoop dat Vorm nog enigzins gescout gaat worden. Maakt een hele solide indruk nu hij een keer de kans krijgt. Komt goed van zijn lijn, goede communicatie met verdedigers, goede slidings en reflexen etc. Hij verdient het om eerste keeper te zijn, in ieder geval bij een subtopper.

Matige wedstrijd met een hele matige scheidsrechter. Er gingen echt zoveel dingen mis. Vooral Tottenham viel mij zwaar tegen.

Als Janssen niet gaat scoren dan kan hij nog zo hard werken maar dan zal hij alsnog een miskoop worden. Voor dat geld wat voor hem betaald is moet hij ook gaan scoren.

Ik vind de Premier League overrated. Iedereen vertelt altijd hoe mooi die competitie wel niet is en hoe goed er gespeeld wordt. Dat laatste is helemaal niet het geval. Het spel golft op en neer omdat beide ploegen extreem veel fouten maken. Ik heb deze wedstrijd wel 10 keer een bal gezien waarvan ik dacht: dat had ik nog beter gedaan. Gewoon blind een bal de hoek in spelen en er hard achteraan rennen. Wat dat betreft is het kick en rush nooit verdwenen. Soms heb je in eens een prachtige aanval, als 5 passes achter elkaar goed gaan. Zo zag ik vandaag een prachtige counter van Tottenham, met 1 keer raken. Maar over het algemeen valt de premier league vies tegen.

27 augustus 2016 om 16:59

Heeft alles met pressie te maken. In spanje durven de kleintjes dit niet te doen tegen Real en Barca.

28 augustus 2016 om 00:11

Is ook zo, Real en Barca spelen ook nog eens veel voorzichtiger dan Engelse clubs.

Morele overwinning,lfc bovenliggende partij.