‘In Nederland zie ik mezelf niet meer naar een andere club gaan’

Zaterdag, 27 augustus 2016 om 21:50

Aaron Meijers is dit seizoen vaste aanvoerder van ADO Den Haag en zijn ploeg staat na drie speelronden bovenaan de ranglijst met negen punten. De multifunctionele linkspoot speelt deze jaargang weer op het middenveld, waar hij als kapitein een meer controlerende rol vervult. Voetbalzone zocht de 28-jarige Meijers op en vroeg hem naar de ontwikkeling die hij de laatste jaren heeft doorgemaakt, de veranderingen onder de nieuwe coach en zijn verwachtingen voor de rest van het jaar.

/

Aaron, je bent drie duels vaste aanvoerder en jullie hebben negen punten, is er een verband?
“Haha, ja vooralsnog gaat het wel goed ja! Ik moet zeggen dat ik niet zo bezig was met het aanvoerderschap, hoor. Vorig jaar was ik reserve achter Thomas Kristensen en die is vertrokken, dus ik had deze rol wel verwacht. Als het iemand anders was geworden, had ik het echter ook prima gevonden. In mijn rol probeer ik tijdens trainingen jonge spelers te helpen, zo ben ik extra bezig met Mohamed Haddachi en Gervane Kastaneer die op posities staan waar ik zelf ook gespeeld heb. Daarnaast is het belangrijk de jongens die nu even aan de kant staan er goed bij te blijven betrekken en gemotiveerd te houden.”

Het is je inmiddels alweer je vijfde seizoen, voel je je echt een jongen van de club?
“Ik ben gekomen met jongens die er lang zitten als Kevin Jansen, Tommie Beugelsdijk, Dion Malone en Robert Zwinkels. Ik heb hier erg goed naar mijn zin en heb vorig jaar niet voor niets tot 2018 bijgetekend. Ik heb ook geen spijt dat Vitesse afgelopen zomer niet doorging. In Nederland zie ik mezelf niet meer naar een andere club gaan. De enige ambitie die ik heb is een keer spelen in een mooie competitie in het buitenland. Misschien komt het er na dit seizoen van, maar wellicht kan ik hier verlengen en stel ik het nog even uit. Na me een paar jaar gericht te hebben op linksback vind ik het leuk me nu weer te laten zien op het middenveld. In deze rol ben ik wat minder langs de zijlijn en meer in de as van het veld. Ik kon nu wat vaker aan de bal komt en speel controlerender.”

/

Ondanks je bijna tweehonderd Eredivisieduels ben je maar weinig in de media geweest...
“Klopt, ik ben blijkbaar niet zo opvallend. Ondanks de vele wedstrijden ben ik natuurlijk geen speler die veel scoort, dus dan ligt de focus misschien minder op je. Ik vind dat helemaal niet erg hoor, dat soort spelers zit er ook tussen en blijkbaar ben ik daar één van. Ik voel me ook niet onderschat ofzo, maar ik word meestal beschreven als constant en degelijk. Afgelopen seizoen was het wat dat betreft trouwens minder, toen vond ik mezelf juist erg wisselvallig. Waar dat precies aan lag weet ik niet, maar mijn doel is me daar dit jaar voor te revancheren en te vlammen op mijn nieuwe positie. Dit jaar bij ADO Den Haag is wat dat betreft heel belangrijk voor me.”

Kastaneer presteert nu waanzinnig, Duplan maakte vorig jaar zijn beste seizoen door en Derk Boerrigter ging naar Ajax nadat hij bij RKC met jou in zijn rug speelde. Is dat ergens ook jouw verdienste of gaat dat wat ver?
“Ik vind het in elk geval wel een mooie conclusie, haha. Ik heb daar eigenlijk nooit zo naar gekeken, maar ik ben in mijn spel wel altijd veel met de jongens in mijn buurt bezig. Met Édu (Duplan, red.) en nu met Gervane proberen we echt ruimte voor elkaar te maken. Dat de één naar binnen trekt, zodat de ander er aan de buitenkant omheen kan. Met het middenveld vangen we nu bijvoorbeeld ook wat verdedigend werk op. zodat zij hun actie kunnen maken. Het zijn geweldige voetballers die zelf hard werken, dus dan doe ik dat graag.”

/

Is dat de kracht van dit ADO, die balans en dat werken voor elkaar?
“Het is altijd lastig dat soort dingen aan te geven na drie wedstrijden. We hebben nu de flow en het geluk dwingen we ook wel een beetje zelf af. Het staat nu goed en soms valt-ie net lekker, maar je moet ook realistisch zijn. Tegen Vitesse hadden we ook na een half uurtje met 2-0 of 3-0 achter kunnen staan. We kwamen goed terug in de wedstrijd net als tegen Excelsior, maar dat komt ook omdat we de kopjes niet laten hangen en stug doorgaan.”

Duplan zei van de zomer tegen Voetbalzone dat dit een erg goede groep is..
“Het zijn allemaal gasten die goed in elkaar zitten, maar zolang je wint gaat het onderling al snel van een leien dakje. Het is even afwachten hoe er met tegenslagen omgegaan wordt. Het is in elk geval prettig dat de bestuurlijke rust is wedergekeerd en het weer over voetbal gaat bij de club. Zondag willen we nog een keer pieken tegen Heracles en met twaalf punten de interlandperiode ingaan. Daarna moeten we naar De Kuip, dat wordt net als Vitesse een flinke klus. Het was trouwens wel lekker om van Henk Fraser te winnen daar, maar ik hoop echt dat hij het daar goed gaat doen.”

/

Heeft het vertrek van Henk Fraser en de komst van Zeljko Petrovic veel veranderd?
“Ik vind het altijd lastig coaches met elkaar te vergelijken. Ze hebben veel raakvlakken qua manier van denken over voetbal en dat zie je ook terug in de trainingsstof. Met beide heb ik een goede klik en het is fijn dat Zeljko precies zegt wat hij denkt en wil. Hij overlegt tijdens trainingen veel met mij als aanvoerder en ook met Édu, Tommie en andere oudere jongens als Ruben Schaken. Hij maakt af en toe een dolletje, maar kan ook erg serieus zijn. Zo is hij in de rust een paar keer heel boos geworden. Qua tactiek proberen we nog steeds compact te spelen om voorsprongen vast te houden en eigenlijk is de nieuwe positie van Duplan op tien de belangrijkste verandering.”

Je werd in Den Haag twee keer negende, eenmaal elfde en dertiende. Wat verwacht je nu?
“Ik denk dat als het goed loopt we mee kunnen doen voor play-offs, maar het linkerrijtje of de bovenkant van het rechterrijtje blijft de doelstelling. Met de komst van Sheraldo Becker is de selectie compleet als niemand meer vertrekt en we hebben een goede groep met veel concurrentie. Daarnaast hebben de nieuwe jongens me verrast. Ze zijn leergiering en passen zich gemakkelijk aan. We gaan dit seizoen in ieder geval keihard ons best doen en met elkaar voor het hoogst haalbare.”


Justus Dingemanse is fulltime presentator en verslaggever van Voetbalzone en levert bijdrages in de vorm van artikelen, columns, interviews, programma’s en reportages.

Poll

Denk je dat Aaron Meijers na dit seizoen klaar is voor een stap hogerop?


Gerelateerd

6 reacties (laatste reactie door vakkie-l)

Ik ga het weer herhalen maar Petro snapt het spelletje. Meijers speelt het best op het middenveld maar Fraser hield hem altijd op linksback. We speelden vorig seizoen met 3 controlerende middenvelders waar Jansen een beetje nog vooruit durfde te voetballen. (Derijck-Bakker-Jansen). Nu spelen we met Trybull die echt het vuile werk opknapt. Meijers die een soort box to box rol heeft en Duplan als 10. Als ze het blijven volhouden op het middenveld kan er nog best wat leuks ontstaan dit seizoen.

27 augustus 2016 om 09:31

Dit middenveld getuigt van meer lef en minder angst. Bakker en jansen zijn nu goede wisselspelers maar geen basis met wat er nu loopt. Er werd al zolang gevraagd om Meijers op het middenveld te zetten. Zou hem een goed duo vinden op links met Duplan op de flank,al is Duplan op 10 ook goed. Je zult miss wat meer verliezen en winnen, maar al die saaie gelijkspelen en dat spelen om niet te verliezen zijn we zat.

27 augustus 2016 om 10:01

Weet je wat het probleem bij Fraser was? Wedstrijden die je niet kunnen winnen moet je ook niet verliezen. Zo dacht hij erover. Dat is geen mentaliteit die past bij Den Haag. Thuis moet je alles willen winnen. Ajax, PSV of Excelsior. Maakt niks uit. En uit moet je de bonuspunten pakken. Kijk tuurlijk gaat het wel eens mis maar dan moeten die koppen gewoon rechtop blijven!

Aron speelde bij ons ( rkc) meestal ook op het middenveld. Vind het een geweldige speler, technisch, goed inzicht, goede werklust.

Ja precies Haagse Koerd, daarom hadden vele fans niks met Fraser. Kwam er ook nog bij dat hij eeuwig aan zijn vriendenelftal vast hield. De buitenwacht vond/vindt Fraser een goede trainer maar wij weten inmiddels wel beter. Petro zal vast ook dingen fout gaan doen,maar voorlopig is het naar behoren.

Meijers is een prima speler die verkeerd werd gebruikt door Fraser. Wel mooi om te zien dat Meijers het nog steeds erg mooi vindt om voor Den Haag spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
6.Vitesse4916
9.PEC Zwolle44-12
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Tyronne EbuehiVerdediger10
Tom BeugelsdijkVerdediger10
Aaron MeijersVerdediger10
Bas KuipersVerdediger10
Donny GorterMiddenvelder10
Danny BakkerMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

6 fans
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Maandag 21 mei
Voorzitter Nasser Al-Khelaifi van Paris Saint-Germain sluit uit dat Arsène Wenger als sportief directeur aan de slag gaat in Parijs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren