Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Doelpunt Van Aanholt niet genoeg voor Sunderland tegen Middlesbrough

Middlesbrough heeft een knappe 2-1 overwinning geboekt op bezoek bij Sunderland. De ploeg van manager Aitor Karanka ging bij rust al met 2-0 aan de leiding. Patrick van Aanholt tekende na rust nog wel voor de aansluitingstreffer, maar verder dan dat kwam de thuisploeg niet.

/

Waar Middlesbrough vorige week de rentree in de Premier League maakte met een 1-1 gelijkspel tegen Stoke City, ging Sunderland thuis onderuit tegen Manchester City. Zondagmiddag stonden de twee clubs tegenover elkaar in het Stadium of Light. Van Aanholt begon in de basis bij Sunderland, Jeremain Lens zat op de bank. Aan de kant van Middlesbrough zat Viktor Fischer op de bank, terwijl Marten de Roon niet bij de wedstrijdselectie zat vanwege een hamstringblessure.

De promovendus kwam na dertien minuten spelen brutaal op voorsprong via Christhian Stuani. Op aangeven van Álvaro Negredo hielp Stuani Middlesbrough aan een voorsprong, tegen de verhouding in. Sunderland leek ondanks de achterstand de zaakjes redelijk op orde te hebben, maar bleef falen in de achterhoede. Mede door zwak verdedigen van Van Aanholt kwamen de bezoekers op slag van rust op een 0-2 voorsprong. Waar de achterhoede van Sunderland naar voren stapte om de aanval van Middlesbrough in buitenspelpositie te zetten, bleef Van Aanholt hangen waardoor Negredo opnieuw kon aangeven op Stuani. Omdat Van Aanholt Stuani niet afdekte en het doel in rende, was het voor de aanvaller een koud kunstje om er 0-2 van te maken.

/

In de tweede helft zocht Sunderland meer de aanval. Met Jeremain Lens in de ploeg kwamen the Black Cats beter in de wedstrijd en kreeg het kansen op de aansluitingstreffer. Deze viel uiteindelijk twintig minuten voor tijd en werd gemaakt door Van Aanholt. De linksback zette de aanval zelf op, zag het schot van Duncan Watmore gekeerde worden, en scoorde uiteindelijk vanuit de rebound. Door zijn doelpunt was de hoop bij Sunderland terug.

De ploeg van manager David Moyes zette aan in de slotfase en haalde alles uit de kast om de gelijkmaker te forceren, maar Middlesbrough hield stand en trok de overwinning over de streep. Daarmee viert de ploeg van Karanka de eerste zege van het seizoen.