NEC en PEC trappen het seizoen af met gelijkspel

PEC Zwolle is er in de seizoensouverture niet in geslaagd de drie punten mee terug naar huis te nemen. De Zwollenaren kregen de beste kansen in de Goffert, maar vergaten na het eerste doelpunt van Queensy Menig verder uit te lopen. NEC kwam in de tweede helft langszij en hield zich de bezoekers in het laatste half uur succesvol van het lijf. Door de 1-1 eindstand gaan beide ploegen voor nu gedeeld aan kop in de Eredivisie.

/

NEC, dat Quincy Owusu-Abeyie zijn Eredivisiedebuut zag maken, begint het nieuwe seizoen met een sterk gewijzigde selectie ten opzichte van vorig jaar en dat was ook te merken in de eerste fase van de wedstrijd. De bezoekers begonnen namelijk aanmerkelijk beter aan de wedstrijd, al slaagde Zwolle er niet echt in om grote kansen te creëren. De eerste aardige mogelijkheid kwam na 25 minuten spelen op naam van Kingsley Ehizibue, die knap naar binnen kwam en daarna op Wojciech Golla stuitte.

Vijf minuten later was een goede kans opnieuw niet besteed aan de Zwollenaren: Youness Mokhtar en Anass Achahbar combineerden door het Nijmeegse centrum, maar het ontbrak aan de nauwkeurigheid in de eindpass. Die was er twee minuten later wel toen Achahbar met een slimme hakbal Menig lanceerde. De Ajax-huurling kon daarna alleen door richting Joris Delle en rondde beheerst af voor de 0-1.

/

PEC kwam na de thee ook weer sterker uit de kleedkamer en Achahbar had na een minuut spelen de 0-2 op zijn schoen. De van Feyenoord overgekomen spits schoot echter naast en stuitte even later ook op de vuisten van Delle. Het uitblijven van een nieuwe treffer leidde bij NEC duidelijk tot meer geloof in een positief resultaat en de thuisploeg kroop wat meer uit zijn schulp. Dit leidde na ruim een uur spelen opeens tot de gelijkmaker: Reagy Ofosu ontsnapte aan de buitenspelval en schoof de bal tussen de benen van Mickey van der Hart door.

Mokhtar kreeg een paar minuten later weer de kans om orde op zaken te stellen, maar zijn vrije trap werd door Delle uit het doel geranseld. NEC voelde zich echter duidelijk gesterkt door de gelijkmaker en zette PEC in het laatste kwartier stevig onder druk. De thuisploeg mocht een dikke vijf minuten voor het einde nog even hopen op de winnende treffer, maar een voorzet van de ingevallen Julian von Haacke werd door alles en iedereen gemist, waardoor de 1-1 op het scorebord bleef staan.

Vind jij 1-1 een terechte uitslag?

1
2

Zeer teleurstellende uitslag dit, maar uiteindelijk heeft PEC het aan zichzelf te danken. In het eerste uur heeft NEC 10 minuten mee kunnen komen, en hadden ze al minstens 2-0 voor moeten staan. Uiteindelijk vliegt de enige kans van NEC er ook in, pech hebben. Ik wens NEC veel succes, en ik raad ze wel aan om wat voetballend vermogen te halen.

5 augustus 2016 om 22:01

Het is gedeeltelijk pech hebben inderdaad, maar het is ook gewoon omdat ze een ondermaatse keeper hebben. Tuurlijk hadden ze al lang de tweede moeten maken. Maar een beetje keeper stopt die 1-1 gewoon en dan is er niks aan de hand. Jammer, gunde PEC de overwinning wel

6 augustus 2016 om 02:56

Over die keeper heb je gelijk. Wat is dat een slechte keeper zeg. Die gaat Zwolle echt nog punten kosten verder dit seizoen tenzij ze gauw een vervanger halen.

5 augustus 2016 om 22:04

Het team van NEC is nieuw en nog nauwelijks op elkaar ingespeeld. Over een wedstrijd of 5 kunnen we zeggen of NEC goed heeft ingekocht met het kleine spelersbudget dat ze hebben.
Desalniettemin is een punt een goed resultaat in de fase waar NEC zich bevind. Zwolle heeft een leuk team die kunnen misschien nog wel gaan verrassen dit jaar

6 augustus 2016 om 03:40

Ik heb het helaas niet kunnen zien. Zag dat Achahbar gewisseld was. Speelde hij nog goed

6 augustus 2016 om 03:45

Jonge komt goed, met Meneg, Achabar, Mokthar staat er een prima, frivole voorhoede. Komt helemaal goed

Zo dat Pec kakte in stukje in de tweede helft zeg.....
Vond Nec goed terug komen,had het niet verwacht !

5 augustus 2016 om 22:27

Ja je verwoord het goed.
NEC komt met keiharde strijdlust toch nog terug. NEC heeft in een wedstrijd wat de Graafschap vorig seizoen heeft gehad.
Duurt wel even voordat dit NEC op dreef is, ik schrok ook van het feitje dat er 21 spelers zijn met 17 verschillende nationaliteiten.
Zo erg hebben wij het nog nooit gehad.
Communiceren wordt een punt dit jaar achterin bij NEC!

6 augustus 2016 om 11:12

Ach. De meeste daarvan zullen wel engels spreken. Dus grote problemen lijkt me niet

Had PEC Moeten winnen. Maarja eerste wedstrijd en een puntje bij NEC valt mee te leven.
Wel lelijk dat je ze nu zelfs een ere ronde lopen in Nijmegen.

Volgens mij mogen ze conditioneel nog ff aan de bak.

5 augustus 2016 om 22:03

Nja, als je het spelbeeld zag, en in ogenschouw neemt dat ze in de voorbereiding volgens mij een doelsaldo van 5-37 hadden, snap ik de 'opluchting' wel.

6 augustus 2016 om 05:38

Dit is iets van de afgelopen 2 jaar. De spelers bedanken het publiek, het is geen ereronde, het is een rondje om t publiek te bedanken. Dat doen ze als ze winnen, dat doen ze als ze gelijkspelen en ze bedanken de supporters ook als ze verliezen. Niks lelijks aan, dat mag best na de steun die ze kregen in t degredatie jaar (hebben deze spelers niet meegemaakt) maar ze zetten het bedanken gewoon voort.

5 augustus 2016 om 22:05

Zie het maar als een compliment aan Zwolle dat ze bij NEC de 1-1 vieren als een overwinning.

Het team is totaal niet op elkaar in gespeeld. Het was 60 minuten niet om aan te gluren. De wissels bij NEC keerde de wedstrijd. Ik had een 0-4 verwacht gedurende de wedstrijd. Dat het dan 1-1 wordt verdiend zeker een applaus.

5 augustus 2016 om 22:59

Niks lelijks aan, de spelers lopen vrijwel altijd nog een rondje langs de tribune om het publiek te bedanken. Heeft verder niks met het gelijkspel of PEC te maken.

6 augustus 2016 om 00:44

Bij ons lopen ze zelden geen ereronde. Dus ook bij verlies.. Dus niet bepaald lelijk.

6 augustus 2016 om 21:46

Hmm publiek bedanken is normaal, maar vond wel dat er erg blij rondgelopen werd.
Ik wist niet dat het elke wedstrijd gebeurd. Vind het maar raar overkomen

Pec had voor rust al met 0-2 0-3 voor moeten staan. Zonde dat ze het weggeven hebben in de tweede helft. Vond van der Hart ook niet helemaal vrijuit gaan bij die tegengoal.

Overigens blij dat ik deze wedstrijd nog heb kunnen zien. Knijp hem wel voor morgen, want heb KPN en wellicht dus geen Eredivisie vanaf morgen. Echt onwijs balen zou dat zijn!

5 augustus 2016 om 22:15

Van der Hart ging zeker niet vrijuit. In zo'n situatie hoor je altijd de korte hoek af te dekken

Ron Jans is toch wel een beetje de Sam Allardyce van Nederland als je die foto bekijkt :D

Terechte uitslag. PEC was de eerste helft veel en veel beter. Had zomaar 0-3 kunnen staan. 2e helft begon NEC echter te voetballen, met behulp van het publiek en von Haacke. Die gozer was de ontbrekende schakel. Bracht rust, er kwam balans en hij strooide met geweldige pasen. 2e helft was volledig voor NEC. Als dit team, weliswaar bij elkaar geraapt en ja het is een vreemdelingenlegioen, voor elkaar vecht, dan kom je een heel eind. Kan alleen maar beter worden. Had een dikke nederlaag verwacht, maar dit stemt me tevreden.

5 augustus 2016 om 22:11

Moet zeggen dat ik van die Von Haacke wel echt gecharmeerd was, was wel aan de kant van NEC dé persoon die wat uitstraalde.

PEC Zwolle heeft zichzelf vandaag tekort gedaan. De kern van het team van Jans is intact gebleven en dat was vooral zichtbaar in de eerste helft. Vastigheid, looplijnen en aan creativiteit geen gebrek. Positief voor Achahbar dat hij het seizoen start met een fenomenale assist. Jammer is wel dat hij met een betere keuze de wedstrijd op slot had moeten gooien bij de drie tegen één situatie in de eerste helft.

5 augustus 2016 om 22:47

Niet alleen positief voor Achahbar! Hij kan echt niet hard lopen met zijn korte pootjes, Het was tenenkrommend te zien, hoe hij zich eruit liet sprinten. Waardoor 2 x 100% kansen verprutste.

6 augustus 2016 om 00:11

Dat is nog altijd sneller dan een Kramer. Achahbar lijkt erg traag omdat zijn startsnelheid wel goed is.

6 augustus 2016 om 03:02

Ik vind dat Achahbar meer een terugzakkende spits moet zijn(valse 9) en minder diep moet gaan want daar ligt zijn kwaliteiten niet. Ook kan hij eigenlijk hangend rechtsbuiten spelen. Het feit dat hij een lage topsnelheid heeft is niet erg voor de rechtsbuiten positie want hij kan met zijn dribbels wel gevaarlijk naar binnen snijden.

Wedstrijden tegen PEC ligt NEC niet, en vandaag als openingswedstrijd v.h. seizoen was het ook niet al te best. Gelukkig een punt over gehouden waarin PEC toch meer verdiende. Neemt niet weg dat ik vertrouwen heb dat met de juiste inzet de degradatiezone ontlopen wordt. Meer verwacht ik niet van Nec. Daarbij opgeteld moet er toch een echte nr.10 komen (en wellicht iemand) die de boel op sleeptouw kan nemen. Dan komt het helemaal goed.

Ik heb deze wedstrijd helaas niet kunnen kijken. Kan iemand vertellen of de uitslag terecht is. En wie was de uitblinker?

5 augustus 2016 om 22:32

PEC was de eerste helft vele malen beter. Het had zo 0-3 kunnen en moeten staan.
Dan krij ge weer de voetbalwet, valt hij bij jou niet dan bij de tegenstander wel.
NEC kwam op pure strijdlust terug na rust en ging het gelijkop. NEC wist via een goede loopactie en pass te scoren ook al zag van der Hart er niet heel goed uit daarbij.

6 augustus 2016 om 00:50

Ik vond hem anders prima spelen en dan heb ik het niet alleen over de wereld assist die hij gaf bij de 1-0.

Niet goed ingespeeld team vs een goed ingespeeld team. Eerste helft leek nergens op, maar met strijdlust in de 2e helft knok je je terug. tevreden met een punt. .

5 augustus 2016 om 23:25

Met von Haacke heeft nec een redelijke vervanger voor Foor.
Tacktisch zeer slecht van Hyballa om met Buwalda en Mauk te beginnen.
Deze jongens komen nog duidelijk tekort.
Ben bang dat het niets gaat worden met Owusu.
Nec moet nog een goede linksback halen en extra creatieve centrale middenvelder.
Ben bang dat von Haacke een man van glas is.
Pec heeft een prima team dat alleen maar beter gaat worden.
Veel beweging en creativiteit.
Achterin vrij solide met Marcelis en vd Pavert.
Als nec supporter ben ik daar best jaloers op.
Waarom al die buitenlanders halen?
Alvast proficiat pec supporters met een mooi aankomend seizoen.

5 augustus 2016 om 23:45

Je gaat me toch niet vertellen dat je het centrale duo van PEC verkiest boven die van NEC? Verder hebben ze inderdaad wel een leuke ploeg die het waarschijnlijk prima gaan doen dit jaar. Dat moet ik met NEC nog maar zien..

5 augustus 2016 om 23:59

Klopt,met name Dumic is een kanjer.
Pec in zijn geheel bedoel ik eigenlijk.
Die opkomende backs met Kane en Woudenberg vond ik prachtig.
Dat zijn we oa kwijt.

Ik ben blij met een punt. Had niet veel verwacht en zo leek het ook te gaan worden. Tweede helft op strijdlust teruggekomen. Positief verder; Quincy Owusu Abeyie die het publiek opzweept en na het doelpunt renden de spelers naar het publiek om te vieren. Dit soort karakter heeft NEC dit seizoen hard nodig.

Ik had die Mastour nog wel even willen zien na de gelijkmaker. Ik vond het nou niet echt denderende wissels van Ron Jans. Hij brengt Nijland voor Achahbar. Misschien dat Annas moe was en niet meer verder kon. Maar Nijland kan juist goed een aanspeelpunt door de lucht zijn en zodoende Annas bedienen. Je ziet bij Pec, omdat Annas basisspeler is, dat alles over de grond gaat en dat is een beetje overdreven vind ik, want Annas plukt ze ook zo uit de lucht. Wat je wel weer zag bij Annas, dat hij erg langzaam is.als hij bij 20 meter vanaf het doel de bal krijgt en hij rent richting doel, dan is het vrijwel zeker dat hij ingehaalt gaat worden door de verdedigers. Hij zal toch een stuk sneller moeten zien te worden. Misschien niet meedoen met de groepstraining, maar volop aan de slag op de atletiekbaan.

6 augustus 2016 om 00:27

So echt he wat is die Achabar langzaam zeg niet normaal! Zo snap je wel waarom hij er bij Feyenoord niet aan te pas kwam.

6 augustus 2016 om 00:53

Ja, als je hem zo ziet, dan lijkt hij niet eens eredivisiewaardig. Maar goed, hij heeft daartegenover wel heel sterke andere kwaliteiten, zoals je zag met die hakbal. Hij heeft gewoon korte dikke pootjes en als hij niet zou voetballen was het denk ik een dikkertje geweest. Het is zijn bouw, die hem langzaam maakt. Maar wat ik me wel af vraag. Misschien dat een specialist dat weet, maar je zou Annas toch wel veel sneller kunnen krijgen denk ik? Met een goed dieet, gespecialiseerde training enz. Dat is wel een noodzakelijke stap voor hem, mits hij hogerop wil

6 augustus 2016 om 03:10

Dan moet Anass beter op de 10 positie als ik je analyse zo lees. Word ik uitgelachen als ik zeg dat die man wat weg heeft van Messi. Bij die actie voorafgaand aan de vrije trap van Mokhtar(wegdraaien en een fraaie panna) moest ik meteen aan onze 5-voudige Gouden Bal-winnaar denken.

Ik ben als graafschap supporter wel benieuwd hoe Ted vd Pavert speelde?

6 augustus 2016 om 01:38

In de voorbereiding was het nog niet hoogstaand, maar dat kwam vooral omdat er bj PEC toch wat anders gevoetbald wordt. Vandaag was hij gewoon solide, als hij de lijn doorzet dan maakt hij de verwachtingen wel waar die men in Zwolle van hem heeft. In ieder geval weer een man met fysiek.

Als je die Achahbar ziet voetballen bij PEC en Kramer bij Feyenoord snap je toch niets van het beleid van Feyenoord. Achabar zal nooit wereld top worden maar is toch 10x meer voetballer dan Kramer.

6 augustus 2016 om 03:07

Klopt, beschamend dat spelers als Te Vrede, Kazim en Kramer de voorkeur boven hem hebben gekregen.

Tja, eigenlijk kom je hier gewoon heel, heel goed weg met een punt. Eerste 50 minuten kom je er eigenlijk een minuut of 40-45 totaal niet aan en is het grotendeels aan een goede keeper te danken dat het slechts 0-1 staat. Zat zowel verdedigend als aanvallend amper een idee achter, maargoed, wat verwacht je van een ploeg die amper ingespeeld is. Mede daarom vind ik het echt knap dat de ploeg na zo'n slechte eerste 50 minuten het in de 20-25 minuten daarna gewoon voor mekaar krijgt om Zwolle echt vast te zetten en redelijk goed met ruimte in de rug te spelen. Daarna was de pijp leeg en was het einde welkom. Hyballa moet wel echt gaan werken aan het aanvallende veldspel(moet veel meer een idee achter te komen) en het oppakken van lopende mensen van de tegenstander. Het moet namelijk geen ren je rot show gaan worden, want dan loop je jezelf voorbij.

Waar mensen het idee vandaan halen dat NEC een punt verdiende begrijp ik niets van. Zelfs in de sterkere tweede helft wist NEC alleen maar te dreigen maar kon het voetballend pec maar moeilijk breken. Uiteindelijk is NEC slechts 30 seconden voor het doel van Zwolle geweest en dat was genoeg voor de onverdiende 1-1. Pec had het allang in de eerste helft moeten beslissen, waarin er lekker werd gecombineerd. Voetballend waren wij veel sterker, dat zag je aan alles en op basis van de drie 100% kansen voor de rust en die ene vlak na rust had je hier met 0-4 moeten winnen. Maar zoals altijd is het verval bij pec groot als de tegenstander begint te drukken. Na de 1-1 was de organisatie opeens weg, verstuurt Achahbar niet meer passjes via de hak en is Menig onvindbaar. Dat is helaas te verwachten gezien het gebrek aan fysiek in dit elftal, maar zelfs spelers die er zijn om te balans te bewaren als Brama en Van Polen hebben geen antwoord op het fysieke spel.van NEC. Desniettemin moest je vandaag hier gewoon winnen, omdat zeker in de eerste helft niet genadeloos bent geweest voor NEC. Zonde dit.

Speelde Nec goed of niet

Ik zit het interview terug te kijken van Hyballa. Dat is toch wel verfrissend. Heeft het puur over voetbal, zijn keuzes, en heeft complimenten voor zijn spelers en tegenstander. Geen flauwekul of algemeenheden.

Als die gast zegt dat ie speelt voor de financiele onafhankelijkheid dan zijn we toch al uitgesproken

Bizar dat zoveel mensen dit terecht vonden.. Staat beter voetbal, dominantie, en meer kansen tegenwoordig gelijk aan verdedigend, afwachtend, counterend en onderdanig voetbal?