Oscar laat zich gelden in oefenwedstrijd tussen Chelsea en AC Milan

Oscar heeft woensdagavond in de oefenwedstrijd tussen Chelsea en AC Milan voor het verschil gezorgd. Dankzij twee doelpunten van de invaller zegevierde de ploeg van Antonio Conte met 3-1 in Minneapolis. N'Golo Kanté maakte na rust zijn officieuze debuut voor de Londenaren, die zondag tegen Werder Bremen spelen.

De eerste helft kon alle kanten op, met mogelijkheden voor Ignazio Abate, Diego Costa en M'Baye Niang in de openingsfase. Ietwat tegen de verhouding in nam Chelsea de leiding, na 25 minuten spelen. Na een lange ingooi van Ola Ania en voorbereidend werk van Nemanja Matic kreeg Victor Moses de bal niet langs Gianluigi Donnarumma, maar de rebound was een prooi voor Bertrand Traoré.

Een magisch moment bracht AC Milan dertien minuten later op gelijke hoogte. Giacomo Bonaventura schoot het leer uit een vrije trap prachtig achter Thibaut Courtois: 1-1. Na rust maakte Chelsea geen al te beste indruk, maar de gebrekkige afronding van de Noord-Italianen zorgde ervoor dat het scorebord niet in beweging kwam.

Na de inbreng van onder meer Kanté, de geïnspireerde Eden Hazard en Oscar trok Chelsea het duel naar zich toe. Een onbegrijpelijke handsbal van Andrea Poli leidde tot een strafschop, die door Oscar werd benut. Drie minuten later was het weer raak. De Braziliaan ontving de bal van Juan Cuadrado en was met een heerlijk, laag, schot goed voor het slotakkoord.

Denk jij dat Chelsea komend seizoen in de top vier gaat eindigen?