Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Borussia Dortmund komt in verzengende hitte extreem laat naast Man City

In het kader van de International Champions Cup werkten Borussia Dortmund en Manchester City donderdag een oefenwedstrijd af in China. Het was bloedheet, het veld en de scheidsrechter waren slecht en er werd een fijn doelpunt gemaakt door Sergio Agüero. Borussia Dortmund kwam in de laatste seconde van de blessuretijd terug tot 1-1. Nieuwbakken Manchester City-manager Josep Guardiola wacht daardoor nog altijd op zijn eerste zege als coach van the Citizens, al trokken de Engelsen in de strafschoppenreeks wel aan het langste eind.

/

In de verzengende hitte van Shenzen, het was meer dan dertig graden Celcius, en op een dramatisch veld probeerden Borussia Dortmund en Manchester City er het beste van te maken. De Duitsers hadden vrijdag nog overtuigend afgerekend met Manchester United (4-1) en de lichtblauwe stadsgenoot van the Red Devils wilde een afstraffing pertinent voorkomen.

De beginfase was zowaar goed en vloeiend, al kreeg Borussia Dortmund nou ook weer niet veel kansen: bij een voorzet van Marcel Schmelzer arriveerde de bal in het luchtledige en Emre Mor wist vlak daarna het net ook niet te vinden. Manchester City kreeg mogelijkheden via Fabian Delph en vlak voor rust via Kelechi Iheanacho, maar de verkoeling werd gezocht met een ruststand van 0-0.

Direct na de rust begon het grote wisselen en kwamen spelers als Yaya Touré en Agüero binnen de lijnen. Het spel werd niet beter van alle veranderingen, al hielden de fans de moed erin. Tien minuten voor tijd kregen de Chinese toeschouwers dan toch waar ze voor gekomen waren. David Silva zette een heerlijke aanval op en de frèle Spanjaard legde de bal op een presenteerblaadje klaar voor de luid toegejuichte Agüero. Na de 0-1 van de Argentijn leek het gespeeld, maar de warrig leidende arbitrage voegde zes minuten blessuretijd toe en in de laatste seconde van de wedstrijd werd het uit een hoekschop 1-1 via Christian Pulisic.