Fàbregas krijgt directe rode kaart bij nipte zege Chelsea op Liverpool

Cesc Fàbregas heeft zich donderdagochtend (Nederlandse tijd) van zijn goede, maar ook van zijn slechte kant lieten zien. De middenvelder van Chelsea leverde in de oefenwedstrijd tegen Liverpool de assist op de winnende treffer van Gary Cahill (1-0), maar kreeg in de tweede helft een directe rode kaart, na een felle tackle. Met een man meer wist Liverpool echter niet langszij te komen.

/

Georginio Wijnaldum deed nog niet mee bij the Reds, die al na tien minuten spelen op een 1-0 achterstand kwamen. De hoekschop van Fàbregas was perfect en kon worden binnengekopt door Cahill, die Loris Karius kansloos liet. Liverpool moest dus in de achtervolging en leek tien minuten voor rust op 1-1 te komen, maar de goal van Roberto Firmino werd afgekeurd wegens buitenspel.

Twintig minuten voor tijd kwam Liverpool met een man meer te staan, toen Fàbregas met een harde tackle in kwam op Ragnar Klavan en een directe rode kaart kreeg. Liverpool kreeg hierdoor wel wat ruimte op het middenveld, maar verdedigend gaf Chelsea niets weg. Er kwamen geen kansen op de gelijkmaker en dus boekte de ploeg van Antonio Conte een nipte zege op de International Champions Cup.