Almere maakt er vier en zit op rozen; bizarre slotfase in Maastricht

Almere City FC heeft uitstekende zaken gedaan in de eerste ronde van de nacompetitie. De polderbewoners boekten maandag in de thuiswedstrijd een 4-1 overwinning op FC Emmen en lijken daardoor zeker van de volgende ronde. MVV Maastricht leek door een rake strafschop van Kevin van Kippersluis in de 88e minuut gelijk te spelen tegen FC Volendam, maar ging toch nog met een 2-1 zege aan de haal.

/

Almere City FC - FC Emmen 4-1
Het Almere van trainer Jack de Gier kende een droomstart, want al na vijf minuten haalde Ricardo Kip vanaf de rand van het strafschopgebied uit voor de 1-0. De roodhemden bleven de bovenliggende partij, want nadat Soufyan Ahannach op de doelman was gestuit en er een treffer vanwege buitenspel werd afgekeurd, werd het na 24 minuten alsnog 2-0. Ahannach gaf doelman Dennis Telgenkamp uit een vrije trap het nakijken. Almere had de score nog verder op kunnen schroeven, maar onder anderen Jason Oost en Kees van Buuren faalden. Die missers kwamen Almere duur te staan, want na 37 minuten viel de aansluitingstreffer.

Een van richting veranderd schot van Boy Deul zorgde ervoor dat de bezoekers uit Drenthe toch nog met een redelijk goed gevoel de kleedkamer konden opzoeken. De goal gaf Emmen duidelijk vertrouwen, want men kwam goed uit de kleedkamer en was via Jordy van Deelen dicht bij de gelijkmaker. Emmen bleef op zoek gaan naar de 2-2 en was daar negen minuten voor tijd wederom dicht bij, maar Agil Etemadi hield Deul van scoren af. Twee minuten later lag de bal er aan de andere kant wel in: Enzio Boldewijn benutte een rebound en in de blessuretijd maakte Ahannach er ook nog 4-1 van.

/

MVV - FC Volendam 2-1
De hoogtepunten in de eerste helft waren op één hand te tellen. De openingstreffer ontstond uit een vrije trap die er eigenlijk niet in mocht, maar er wel in ging. Waar iedereen in de vijfde minuut een voorzet vanaf de linkerkant verwachtte, ging de inzet van Stef Peeters plots over Hobie Verhulst heen en viel de bal via de binnenkant van de paal tegen de touwen. MVV leunde na de snelle voorsprong achterover en Volendam was niet bij machte de muur van de thuisploeg te slechten.

Na de onderbreking was Volendam wat feller en deed MVV nagenoeg niets anders dan verdedigen. Twee minuten voor tijd kwam Volendam op gelijke hoogte. Na een fout van Coppens beging Hawbir Moustafa een charge op Gyliano van Velzen, waarna Van Kippersluis het leer vanaf elf meter tegen de touwen schoot: 1-1. Dat was echter niet de eindstand: uit een vrije trap van Peters sprong Daryl Werker namelijk het hoogst van iedereen, waarna hij de bal in de verre hoek mikte: 2-1.

Denk jij dat Almere City FC gaat promoveren?