Barça geeft in Sevilla niks toe op rivalen uit Madrid

Barcelona heeft met nog twee wedstrijden te gaan in de Primera División nog steeds alles in eigen hand. De Catalanen wonnen in navolging van de concurrenten uit Madrid hun 36e wedstrijd, uit bij Real Betis, en staan daardoor weer (op onderling resultaat) bovenaan. Ivan Rakitic brak in de tweede helft de ban tegen tien man van de gastheren, waarna Luis Suárez met zijn negende goal in de laatste drie duels voor de beslissing zorgde.

/

72 procent balbezit had Barcelona in de eerste 45 minuten, maar het enorme overwicht leverde de ploeg van Luis Enrique voor de pauze weinig op. Weinig in termen van kansen en dus goals, want het met man en macht tegenhouden door de thuisploeg leidde tien minuten voor rust wel tot het breekpunt in de wedstrijd. Heiko Westermann, die na 28 minuten al zijn eerste gele prent had ontvangen, ging de fout in tegen Rakitic en mocht met een tweede gele en dus rode kaart inrukken.

Het kwam de bezoekers uit Catalonië niet slecht uit, want behoudens een kansje voor Neymar was het pover wat Barcelona voor de pauze liet zien. Real Betis, dat dus voornamelijk op de defensie leunde, was zelfs het meest gevaarlijk. Uit een hoekschop dwong Bruno González doelman Claudio Bravo tot een redding: de Chileen tikte de bal over zijn lat.

/

De verbanning van verdediger Westermann miste zijn uitwerking niet op Betis, want na de onderbreking bleek de achterhoede plots poreus. Het leidde al snel tot een uitstekende kans voor Suárez, die de bal echter volledig verkeerde raakte en het doel op afstand miste. In de vijftigste minuut brak Rakitic alsnog de ban: doelman Antonio Adán ging volledig de mist in na een pass van Messi, waarna het voor de Kroatische middenvelder een koud kunstje was om de bal binnen te schuiven.

Het verzet van Betis was daarmee gebroken. De thuisploeg probeerde het in een korte fase halverwege de tweede helft nog wel even, maar werd tien minuten voor tijd van alle hoop op een stunt ontdaan. Suárez miste eerst nog een grote kans door toedoen van Adán, maar schoot kort daarop na fraai aangeven van Messi alsnog raak voor de 0-2 eindstand.

1
2

Ik zie Suarez topscorer worden van Laliga en Barca kampioen.

30 april 2016 om 22:47

Ik denk het eerlijk gezegd ook.

30 april 2016 om 23:15

Dat is een moeilijke voorspelling joh. 4 goals meer dan Ronaldo en 2 relatief makkelijke wedstrijden nog maar te gaan.

1 mei 2016 om 02:32

Nou nou, jij durft.

1 mei 2016 om 03:49

Ja deze is gewaagd!

Drie belangrijke punten gepakt tegen een anti-voetbal Betis. Ze deden er werkelijk alles aan om het Barcelona onmogelijk te maken..

En die Ceballos, of hoe die ook mag heten. Dat is, zoals onze Sierd al zei, echt een vieze rat!

30 april 2016 om 22:26

ja. kon wel 4gele kaarten krijgen

30 april 2016 om 22:28

Viezerik ja, bij de overtreding op piqué had hij 300% een rode kaart verdiend, bah.

Goede overwinning van barca op weg naar weer een kampioenschap

30 april 2016 om 22:36

Gelukkig was sierd de commentator, want van leuk voetbal was geen sprake. Sierds commentaar maakt dan wel aardig wat goed

1 mei 2016 om 03:52

Dit is precies de reden dat relatief veel mensen het voort wel hebben gezien met de spaanse competitie. Wat je zegt klopt, de kleinere ploegen parkeren die bus en voeren vervolgens een showtje op. Wat mij echter het meest dwars zit is dat de topduels in la liga tegenwoordig ook hoogstaande theatershows zijn...

Ze staan eerste op basis van onderling resultaat en niet op basis van meer doelpunten

Over en uit.

Mooi gezegd, messi gaat mu echt als een echte spelverdeler spelen. Zakt steeds verder terug

30 april 2016 om 22:33

Masche speelde echt ziek goed!

Barca speelde veel te rustig, ze toonden amper inzet.
Maar 3 punten zijn binnen, nog 2X winnen, en ze zijn kampioen.
Suarez veel kansen gemist vandaag, en Betis had geen enkele schot op doel als ik mij niet vergis.

30 april 2016 om 22:59

Ze hadden eerste helft een schot op goal, via maschhooo en bravo werd het een corner.

Zakelijke overwinning voor Barca, mag ook wel eens net zoals Atletico 9 op 10 keer met 1 doelpunt verschil wint.

Barca nu nog thuis tegen Espanyol en uit tegen Granada die voorlaatste kan staan dit weekend. Normaal gaat Barca nu geen gevaar meer krijgen om toch nog punten te morsen tegen de kleinere ploegen.

Espanyol is natuurlijk altijd wat lastig maar het is nu in Camp Nou te doen.

Real moet nu nog tegen Valencia en Atletico bij Celta de Vigo de kans lijkt mij groter dat zij nog switchen van positie.

Hoop wel dat Atletico dan de CL wint dat verdienen ze wel.

Ik denk wel dat wij nu kampioen worden. Op papier waren Deportivo en Betis uit de moeilijkste wedstrijden. Uit tegen Granada moet het haast wel lukken. Neymar speelde eindelijk weer eens een wedstrijd waarin de meeste acties lukte. Messi zijn passing is zoals gewoonlijk buitencategorie. Verder speelde Dani Alves echt goed.

Vamos Barca

Denk toch echt dat Barca en Real aan het eind van het seizoen sneufelen en Atletico de titel in handen zal nemen. Spelen alle 3 prima, maar laten we eerlijk zijn, Atletico doet het dit seizoen toch wel echt het best.

30 april 2016 om 22:41

Atleti kan wel het best spelen, maar als Barcelona gewoon alles gaat winnen, worden ze kampioen. Ongeacht wat Atleti doet.

1 mei 2016 om 02:49

Nee, want als ze gelijk staan in punten wordt er gekeken naar het onderlinge resultaat, en daaruit wordt beslist wie kampioen wordt.

1 mei 2016 om 08:36

Ik hoop dat je reageert op FCB2016 en niet op adviseur want als ze gelijk staan in punten wint Barcelona het alsnog aangezien ze dit seizoen 2x met 2-1 hebben gewonnen, dus heeft adviseur hier gewoon gelijk

Dat Anti voetbal gaat in de loop van de maanden en jaren nog erger en verschrikkelijker worden. Mensen, jullie zegen dat Barcelona dit seizoen gigantisch veel meekrijg maar beseffen zelf niet dat het tegenstander met een man of 10 rond de 16 hangen. Je vraagt het dus zelf erom.

Dat Barcelona uiteindelijk dan gewoon met een 5-0 gaat winnen is het klasse verschil en kwaliteit verschil. Maar een vervelende match, rond de 16 slingeren, penalty's tegen krijgen en rode kaarten tegen krijgen.. Uiteindelijk doe je het zelf.

Nota bene het is het onderling resultaat dat telt, mocht dat gelijk zijn dan pas het doelsaldo denk ik.

Maar Barca heeft op allebij de fronten het voordeel vandaar dat VZ zich verwart of verward denk ik.

30 april 2016 om 22:34

Vergist*

Matig Barca tegen een verdedigend Betis, maar de drie punten zijn binnen! Eerste helft ging traag, Barca kwam niet door de verdediging heen en een hele domme tweede gele kaart van Westermann. Tweede helft was iets beter, met een snelle gelukkige goal van Rakitic en Suarez die de tweede er inprikt. De kans is groot dat hij topscorer wordt. Messi twee assists erbij, de eerste met wat geluk, de tweede was echt een heerlijke bal.

Op naar de derby tegen Espanyol!

Waar kan je voor cijfer stemmen

Enige tegenstander waar ik bang voor ben om tegen te verliezen is Espanyol. Die zullen ons totaal niks proberen te maken en ik zie ze zelfs gewoon totaal verdedigend spelen zonder enkel op doel proberen te schieten. Het is een team die Barcelona echt veel haat en net als Real niks gunt en telkens weer dat vies schoppartij van ze wat ons vaak uit de wedstrijd haalt. Ik hoop echt dat we langs hun komen thuis en dan is het 99% zeker, want tegen Granada moet het wel erg slecht gaan willen we geen 3 punten pakken.

Overigens ontzettend knap hoe de 2 clubs uit Madrid zo hongerig blijven strijden voor die 1% kans op de titel. We hebben geluk dat we begin het seizoen erg goed speelden waardoor we het nog altijd in eigen handen hebben anders waren we al lang afgestraft voor het niveau dat we soms laten zien, maar goed je moet ook moeizame weken met de 3 punten afsluiten om titels te winnen!!

Op naar de volgende finale!

Barca staat eerste op basis van doelsaldo, onderling resultaat telt pas aan t einde van het seizoen als clubs gelijk staan in punten.

Barca is een beetje moe Aan t einde van het seizoen misschien msn meer rust geven en niet alles laten spelen.

30 april 2016 om 23:19

Niet bepaald. Als punten gelijk zijn telt onderling resultaat eerst. Dan pas doelsaldo.

Niet echt een vermakelijke wedstrijd, maar gelukkig wel de drie punten mee naar Barcelona. Barcelona speelde niet echt goed.. Medsi begon wel gretig, wilde veel de bal. Suarez eerste helft onzichtbaar, Neymar ongelukkig (wel paar mooie acties). Ik wachtte steeds tot Barcelona tempo omhoog gooide, vooral na de rode kaart. Dit gebeurde echter niet, wat resulteerde in een langzame wedstrijd vond ik. Ach, drie punten zijn drie punten, nog twee wedstrijden te gaan!

Is bravo geblesseerd uitgevallen?

1 mei 2016 om 00:43

Ja. Hij had last van zijn kuit dus werd een paar minuten voor tijd gewisseld.

Wat is die Adan toch een vreselijk slechte keeper! Bij Real nooit van waarde,bij Cagliari de ene blunder na de ander en nu ook bij Betis al zovaak in de fout. Ongelofelijk dat zon keeper in een topcompetitie speelt, gevalletje Curci..(talent in opleiding van grote clubs maar nooit ook maar een goede wedstrijd op het hoogste niveau gespeeld)

Eerste helft minder, 2de helft wat beter. 3 punten binnen, op naar de volgende finale match