Besiktas beleeft fantastische eerste helft en verstevigt koppositie

Besiktas heeft zaterdag de koppositie in de Süper Lig verstevigd. Dankzij een 4-0 overwinning op Kayserispor voor eigen publiek wordt het gat naar Fenerbahçe vergroot van drie tot zes punten: drie van de vier treffers vielen al voor rust. Fener komt zondag zelf in actie tegen Gaziantepspor en kan dan weer terugkomen. Na dit weekend zijn er nog drie speelronden te gaan in Turkije.

Besiktas beleefde thuis een furieuze eerste helft tegen de kwakkelende nummer vijftien van de competitie. In de tiende minuut kapte José Sosa op de rechterflank goed zijn directe bewaker uit, waarna hij keek waar Mario Gómez zich bevond. Met een uitstekende voorzet bereikte hij de Duitser en die kopte al vallend raak in de rechterhoek. Gómez maakte zo zijn 24ste doelpunt van de competitie.

Een klein kwartier na de 1-0 tekende Oguzhan Özyakup al voor nummer twee. Na goed voorbereidend werk van Gómez nam de voormalig jeugdspeler van AZ de bal in de loop mee en punterde hij met links raak in de korte hoek. Besiktas beleefde zo een erg sterke eerste helft, maar het werd nog beter. Tien minuten na de treffer van Özyakup werd het namelijk 3-0 dankzij Ricardo Quaresma. De flankspeler kreeg een bruikbare diepe bal van Olcan Sahan, drong de zestien meter binnen en kapte zijn tegenstander uit, waarna hij met links de bal precies in de hoek mikte.

Quaresma had sinds oktober al niet meer gescoord in de Turkse competitie en maakte tegen Kayserispor zijn vierde van dit seizoen. Opta berekende dat Besiktas voor het eerst dit seizoen al driemaal scoorde voor rust, maar de tweede helft viel juist tegen: daarin werd lange tijd niet gescoord. Gómez miste twintig minuten voor tijd een strafschop en in de allerlaatste minuten scoorde Cenk Tosun (die Özyakup was komen aflossen) toch nog 4-0.

Wordt Besiktas kampioen?

1
2

Geweldige eerste helft, dan snap ik dat de tweede helft minder gaat worden, maar toen Quaresma eruit ging was het echt irritant gewoon.3 punten zijn binnen, 0 gehouden, Tosic die goed speelde, Sosa weer met 2 assist & Quaresma voor mij de motm!

Goeie 1ste helft van ons. Mooie combinaties, flair spel en zeer mooie goals. Cenk en Quaresma die in de Vodafone arena hun 1ste goals scoorde hopelijk gaan ze nog meer scoren. 2de helft speelden we kalmer, en hielden we de bal op. Maar nu de grootste punt onze verdediging zagen er zelfs zo slecht, shaky tegen Kayserispor. Oguzhan ook al scoorde hij, deed hij soms zeer domme dingen. Geef Mario nooit meer een penalty hahahah hij kan ze gewoon niet nemen. Nu is alle focus op de derby tegen gala die we gewoon moeten winnen. En fener die morgen tegen gaziantespor spelen die een van de kandidaten kan worden voor degredatie als ze verliezen

30 april 2016 om 20:33

Ozzy vind ik de laatste tijden idd erg tegenvallen. Atiba maakt veel van zijn fouten goed. Echter is de verdediging en de keeper onze grootste probleem. Ik hou altijd mijn hart vast bij elke aanval van de tegenpartij.

Wel een gruwelijke eerste helft. De manti was vandaag goed gevuld.

Het wordt lastig we moeten nog tegen Osmanlispor, Galatasaray en Konya spor. Fenerbahce heeft een betere onderlinge resultaat, dus we moeten alle 3 de wedstrijden winnen!

30 april 2016 om 20:27

We mogen 1x gelijkspelen. Maar goed we hebben deze 4 al eerder gehad dit seizoen achter elkaar en toen wonnen we ze ook alle 4! Ik geloof er volledig in dat we kampioen worden.
Maar die hele verdediging + keeper vervangen anders wordt CL een lachertje

30 april 2016 om 21:25

Konya is ijzersterk thuis, Osmanli is een van de gevaarlijkste ploegen van de SL en Galatasaray blijft Galatasaray en vooral thuis is GS geen grap. BJK kan zelfs 3x achterelkaar gelijkspelen. Ik denk echt dat de wedstrijd tegen Konya of GS het einde gaat worden van het kampioenschap voor jullie.

30 april 2016 om 21:29

Denk je dat Fener alle 4 wel gaat winnen?
Wij spelen volgende week tegen GS, maar jullie tegen Basaksehir. Verder hebben jullie ook nog Genclerbirligi met onze Deli Ibo als trainer daar
We zullen het wel zien, maar heb er vertrouwen in.

1 mei 2016 om 00:29

Vooral thuis is GS geen grap? Van de laatste 5 thuiswedstrijden hebben ze er eentje gewonnen. Fener kon gewoon niet afmaken, anders hadden ze met minimaal 3 doelpunten verschil gewonnen.

1 mei 2016 om 02:15

Het is en blijft een derby, dan is het meteen een andere wedstrijd. Natuurlijk is Besiktas favoriet, dat dan weer wel.

1 mei 2016 om 08:02

We spelen de laatste 3 wedstrijden tegen top 6 ploegen. Eerste wedstrijden 2-1 tegen GS, 2-3 tegen Osmanli en 4-0 tegen Konya gewonnen.

Fb speelt nog tegen Ibb (eerste wedstrijd 2-1), genclerbirligi (gewonnen 0-1) en sivasspor (gewonnen 2-1).

Er van uitgaande dat FB alle drie de wedstrijden wint moeten wij er minimaal 2 winnen om kampioen te worden. Aan een gelijk spel hebben we niet veel.

30 april 2016 om 20:30

Een gelijkspel mag ook. Maar de programma van Besiktas is idd moeilijker. Echter vind ik FB ook niet echt overtuigen. Alles is nog mogelijk. Denk 70/30 in het voordeel van BJK.

30 april 2016 om 22:01

Dus jij vind ons niet overtuigen? 11 doelpunten in de laatste 3 duels. Wij verkeren in een uitstekende vorm. Druk ligt bij beide ploegen.

Jammer dat we Ozyakup niet opgeroepen hebben voor het Nederlands elftal. Wat een speler is dat geworden

Besiktas doet wat het moet doen. Kayseri mag blij zijn dat hun concurrenten het zo drama doen, anders waren ze (net als Erciyes) al gedegradeerd. Gefeliciteerd Kartallar. Nu hopen op een overwinning van ons.