Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

'Wij denken dat hun opties in Nederland groter zijn, dan bij Engelse clubs'

Laatste update:

Tahith Chong is naar alle waarschijnlijk het volgende toptalent dat Nederland verlaat voor een kans bij een Engelse topclub. Het aanvallende talent uit de Feyenoord-opleiding tekent naar verwachting op korte termijn een contract bij Manchester United. Het is een probleem waar (nu nog) hoofd jeugdopleidingen Damien Hertog van Feyenoord best wel eens een slapeloze nacht van heeft.

/

“Het probleem is dat ze te vroeg gaan”, zegt Hertog, die komend seizoen Feyenoord Onder-19 leidt, in de Daily Telegraph. “Uiteindelijk draait het allemaal om de kansen die jonge spelers krijgen in het eerste elftal. Wij denken dat hun opties in Nederland groter zijn, dan bijvoorbeeld bij de grote Engelse clubs. Ze moeten daar concurreren met spelers van 25 tot 27 jaar met veel ervaring.”

Hertog begrijpt echter dat de macht van het geld nu eenmaal regeert. “En niemand wil de nieuwe Lionel Messi of Cristiano Ronaldo mislopen. De clubs zijn daar zo beducht voor, dat ze overal ter wereld de grootste talenten weghalen. En de UEFA en de FIFA kunnen er niks aan doen. Het valt buiten hun jurisdictie. Het is normaal dat spelers uit Nederland naar de Premier League gaan, maar wij vragen onszelf af: is het wel goed voor deze jonge spelers?”

/

Chong werd voorgegaan door spelers als Karim Rekik, Jeffrey Bruma, Kyle Ebecilio, Nacer Barazite en Timothy Fosu-Mensah. De meesten redden het niet, maar laatstgenoemde is bezig om zich bij Manchester United razendsnel in de basis te spelen. “We zijn echt wel trots op hem, hij verdient het”, reageert een woordvoerder van Ajax, de club waar Fosu-Mensah begon, in de Engelse krant.

“Hij heet het geluk dat hij met Van Gaal een manager getroffen heeft die zijn oog vaker laat vallen op jonge spelers. Maar hij doet het goed en uiteindelijk heeft hij het ook zelf gedaan.” De Amsterdammers balen echter wel. “We investeren veel in onze opleiding, dus het voelt slecht als een jong talent zo vroeg weggaat. Maar er valt weinig tegen te ondernemen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jongens maken zichzelf financieel onafhankelijk... Als het minder gaat is er nog een kans dat je terug komt bij een Eredivisie club en jezelf weer kan laten zien (bruma, Rekik, Ginkel etc)... En dat een paar jaar later... Er is vaak genoeg een win-win te vinden bij de talenten, maar men focust vooral op de mislukkelingen die derde divisie in Engeland spelen... maar niemand heeft het over de talenten die in NL bleven, geblesseerd raakte en zijn vergeten of afgetakeld...

21 april 2016 om 10:09

want jij denkt dat die engelse clubs de jeugdspelers ook miljoenen betalen zeker?

21 april 2016 om 10:18

Tonnen (p jaar)... Heb je een meerjarig contract, dan kan je aardig wat geld ophalen ja...

21 april 2016 om 10:25

Nouri verdient anders ook aardig goed. 2,5 ton met 0,5 ton extra elk jaar erbij

21 april 2016 om 10:35

Precies... En men denkt dat een talent niet in een paar jaar een paar miljoen kan opstrijken bij de geldschieters zoals Chelsea of Man United...

21 april 2016 om 11:17

@djoenies, nee niet precies. Nouri is een uitzondering in Nederland en onze jongens in de UK pakken over het algemeen 150.000 - 200.000. Pas als je een basisplaats hebt in het eerste ga je echt geld verdienen. Maar dat is in Nederland ook zo. Bazoer verdient al 3-4x zoveel als zijn leeftijdsgenoten die in Engeland in de jeugd en in het 2e spelen.

Ik denk dat als je voor het geld kiest je beter voor Ajax of PSV kan kiezen. De cijfers wijzen dat vooralsnog uit. Alleen Fosu Mensah is vooralsnog de uitzondering.

21 april 2016 om 10:18

Ze verdienen niet miljoenen hoor. Finacieel gaan ze vooruit maar ze worden niet onafhankelijk. Snap niet dat mensen dit altijd zeggen

21 april 2016 om 10:50

Ik weet dat jeugd spelers van Liverpool een salaris van tussen de 200- en 600k verdienen. Teixeira(318k), Ward(318k) zijn daar enkele voorbeelden van, spelers als Origi en Ilori verdienen al meer dan 1 miljoen.

21 april 2016 om 11:02

Ook in Engeland krijgen alleen de exceptionele talenten uit het buitenland een paar ton per jaar. De talenten uit eigen kweek krijgen niet meer dan een speler van Ajax krijgt op die leeftijd. Pas als je in het eerste hebt gespeeld, word je contract opengebroken en ga je veel geld verdienen, maar dat is ook hier zo. Rashford van United ging van 500 pond per week naar 15000 pond per week na zijn debuut. Bazoer, van dezelfde leeftijd, verdient niet eens veel minder dan dat nadat zijn contract werd opengebroken na zijn doorbraak in Ajax 1. Overigens zal Rashford als hij vast in de basis staat enorme sprongen vooruit gaan maken, ik gok richting de 60.000-80.000 pond per week.

Er gaat overigens ook nog een klap belasting vanaf en de heren hebben vaak een mooi huis, een mooie auto en dito vriendin en dure kleding. Veel gespaard wordt er vaak nog niet.

21 april 2016 om 11:47

@ DonCoxx, idd dat vergeten de meeste mensen. Vooral als je jong bent koop je dingen die je met meer ervaring niet zou kopen. Het is niet zo dat ze op hun 14 al tonnen krijgen. Dat is natuurlijk onzin. Tenzij ze inderdaad een toptalent zijn.

21 april 2016 om 10:20

Van Ginkel past niet in dit rijtje spelers, hij had zich al 'bewezen' in de Eredivisie met een goed seizoen bij Vitesse

21 april 2016 om 10:24

Hij had zich inderdaad enigzins 'bewezen' (een goed jaar), maar het was nog wel een talent naar mijn mening... Zeker geen zekerheidje...

21 april 2016 om 12:03

Inderdaad, had al 110 officiële wedstrijden bij Vitesse gespeeld voor hij vertrok, die had zich al wel bewezen. Of de stap naar Chelsea uiteindelijk een verstandige was is een tweede.

21 april 2016 om 10:51

Glenn Helder, Ulrich van Gobbel, Wim Kieft en Winston Bogarde, een greep uit namen die miljoenen hebben verdiend en zijn nu straatarm door onverantwoordelijk met geld om te gaan. In de Premier League en de Amerikaanse NFL gebeurt precies hetzelfde. Een schokkend aantal multimiljionairs zijn binnen 5 jaar na hun carriere al hun geld kwijt. Daar ga je dan met je financieel onafhankelijk zijn. Ik schrijf dit om je de andere kant van de medaille te laten zien.

De jongens die gaan, komen stuk voor stuk uit een arm milieu, kunnen niet met al die weelde omgaan en ook hun ouders kunnen dat niet. Ik denk dat de 50000-80000 euro die 16 jarige knulletjes hier reeds krijgen al teveel van het goede is. Als je nooit 2,50 per uur voor vakkenvullen bij Albert Heijn hebt verdient, leer je nooit de waarde van geld.

21 april 2016 om 11:00

Verschilt per persoon... Ik had ook moeten zeggen dat ze financieel onafhankelijk 'kunnen' worden...

Voor de rest vind ik het vooral aannames dat jongens door hun milieu niet om zouden kunnen gaan met geld...

21 april 2016 om 11:08

Natuurlijk verschilt dat per persoon, een individu maakt altijd zijn eigen keuzes, maar er zijn onderzoeken naar gedaan in de USA en UK en het klopt beangstigend vaak. Je kan googlen.

Overigens verdienen jongens van 18 die hier een basisplaats pakken bij de top 3 meer dan hun leeftijdsgenoten die in Engeland in het 2e spelen. Ook goed om te beseffen.

De knvb en de Nederlandse overheid moeten Nederland beter beschermen tegen leegroof.

21 april 2016 om 10:06

maar het moet wel een vrije keuze blijven van de spelers zelf.

22 april 2016 om 11:31

Natuurlijk, maar het slaat nergens op dat Engeland op jongere leeftijd al een prof contract kan aanbieden. Daar moet recht getrokken worden.

21 april 2016 om 10:11

Maar hetzelfde doen Nederlandse clubs bij andere clubs op een lager niveau zo gaat het nu eenmaal.
Het is dan aan de speler en zijn mensen om hem heen om een juiste beslissing te maken en niet blind voor het geld te kiezen. Er zijn genoeg voorbeelden van jongens die in Nederland blijven en het ook redden en tuurlijk zijn er zat voorbeelden van mensen die mislukken maar we zitten ook succes verhalen bij. Zolang de speler in kwestie voor hem een goede keuze maakt en niet alleen maar kijkt naar het geld.

21 april 2016 om 10:33

Zoals hoge afkoop clausules. Net als bij die Portugezen!

21 april 2016 om 11:24

Ik vind dat met name de zaakwaarnemers hierin verstandig te werk moeten gaan. Helaas gaat dit nog te vaak mis.

Als Groot-Brittannië binnenkort uit de EU stapt (brexit), zullen deze praktijken gelukkig gaan stoppen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren