Van Persie scoort in halve eindstrijd Turkse beker: topfinale lonkt al

Een paar uur nadat Galatasaray met 1-3 wist te winnen van Caykur Rizespor, heeft ook Fenerbahçe de eerste halve finale-wedstrijd in het Turkse bekertoernooi weten te winnen. Door doelpunten van Volkan Sen, Nani en Robin van Persie wonnen de Gele Kanaries woensdagavond met 0-3 op bezoek bij Konyaspor.

Het team van Vítor Pereira, dat vooralsnog goed is voor een tweede plek in de competitie, had aan acht goede minuten aan het eind van de eerste helft voldoende voor een comfortabele voorsprong. Volkan vond met links de korte hoek en even later, toen de rust al in zicht kwam, joeg Nani op prachtige wijze een vrije schop in de verre hoek (0-2). De Portugees maakte zo alweer zijn twaalfde goal van dit seizoen in alle competities voor de Turken.

In de tweede helft bleef het lang bij 0-2, maar in de absolute slotfase schreef Van Persie nog nummer drie van de avond op zijn naam. De spits stiftte de bal met links in het doel na een snelle tegenaanval en zette Konyaspor op een vrijwel onoverbrugbare achterstand in het tweeluik. Het weerzien tussen de twee is op 5 mei: in de finale zal Galatasaray naar alle waarschijnlijkheid de tegenstander worden.

Denk je dat Fenerbahçe de Turkse beker wint?